Woblerku napisz kto jest właścicielem jeziora, no i jak wygląda sprawa drapieżników(szczupak+okoń na spining) czy szkoda przyjeżdżać i poszukać lepszego akwenu.
Oczywiście szczupak i okoń są - gdy namierzycie garbusy to 30-35cm to nie problem. W tamtym roku znajomy w 2h miał 12 okoni i wszystkie piękne, wielkie i wypasione Z jeziorem do końca na razie nie wiadomo kto jest/będzie właścicielem - muszę się dokładnie dowiedzieć, bo większość jezior z mojej okolicy przejmuje PZW ( śmierć dzierżawcy ). Szczupak także nie jest problemem - chyba, że z jego rozmiarem, bo większego oczywiście ciężko trafić - przeważnie 40-65cm Ale w zeszłym roku na weekend majowy pewien Pan dostał metrówkę.
Z białą rybą także jest ciekawie - wystarczy długoterminowo nęcić łowisko np. kukurydzą i po tygodniu w łowisko wchodzą piękne leszcze.
Ogólnie nie łowię tam często, ale mam paru znajomych, którzy tam wędkują.
Ogólnie o łowisku - duże i głębokie jeziorko w którym znajdują się wszystkie gatunki ryb
Oooo... fajnie! a miejsce polowu? jestem amatorką przez duze A:P
no ale cos nie cos wiem, zapewne przy trzcinie? tylko, ze jak dotad jakas drobnica tylko brala:/
od pewnego czasu mamy tam dwa szałasy, zanęcalam itd. ale sa same malenstwa. moze z lodki byloby lepiej, troszke dalej od pomostu?
a i co z glebokoscia:P?
dzieki za wyrozumialosc z gory hihi
gleam
Ulubiona metoda połowu: spinning , feeder
Wysłany: 09-07-10, 14:23
witam w sierpniu wybieram sie na wczasy nad jezioro Chłop czy moglibyscie cos doradzic odnosnie tego lowiska , jak ryba dominuje na co bierze
mam zamiar spiningowc z lodzi a przy okazji podnecic sobie pare miejsc na nocki
prosze o info
gleam
Ulubiona metoda połowu: spinning , feeder
Wysłany: 12-07-10, 10:46
czy ktos jest aktywny na forum ???
wobler129, moze Ty podzielisz sie jeszcze jakimś info bo widzę ze znasz dobrze te lowiska
kamionki Pomógł: 1 raz Wiek: 30 Dołączył: 16 Maj 2008 Posty: 192 Skąd: Wroclaw
Wysłany: 28-07-10, 13:44
gleam, delikatnie mówiąc user wobler129został wyproszony z forum.Nie będę opisywał dlaczego,gdzieś jeszcze pewnie są wątki.
Ja nad "Chłopem"uczyłem się wędkować.Tylko było to ponad 20 lat temu i wiem,że woda baaaaardzo się zmieniła.Ja wędkowałem od "miejscowości" Borowy Młyn.Kiedyś były tam świetne pomosty,teraz z większości zostały ruiny.Jak z rybką tego nie wiem,ale z zeszlego roku z opowiadań wędkujących tam nie jest dobrze.
A którego jedziesz?Gdzie dokładnie i na jak długo?Ja najprawdopodobniej będę na początku sierpnia na tydzień w Pszczewie.
Wysłany: 08-08-10, 16:39 Jezioro Chłop - Borowy Młyn
Witam,
Za tydzień wybieram się na urlop nad jezioro Chłop do Borowego Młyna. Zaczynam przygotowania w związku z czym proszę o poradę w jakie przynęty się zaopatrzyć? Na co się nastawić: jakie zapachy, jakie zanęty? Na jakie ryby - co tam najczęściej bierze?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum