Wysłany: 10-03-10, 23:14 Gdzie na ryby w marcu...?
Witam Szanownych Kolegów po kiju!
Mam trochę wolnego czasu i, jako że nie łowię spod lodu, po ponad 4 miesiącach sporo chęci aby wybrać się nad wodę i podenerwować jej mieszkańców...
Preferuję federek/grunt i z powodu zalegania lodu na wodach stojących pozostaje mi Odra, a raczej (z opłaconym haraczem PZW) jej kawałeczek od autostrady do mostu Długiego...
Czy ktoś z Was był ostatnio w tych rejonach, a jeśli tak, to z jakimi wynikami i gdzie dokładnie? Co preferują teraz rybki i gdzie się na nie zasadzić...?
Na wszstkich wodach sumowskich ZERO na wszelkie metody, więc podejrzewam, że na PZW to samo
Mimo tego tez panuje gdzies wybrac sie w wekend z federkiem.
Dzięki. W sumie spodziewałem się bardziej optymistycznej odpowiedzi ale co tam... 2 godzinki nad wodą jeszcze nikomu nie zaszkodziły
Chyba wypadnie na Regalicę, gdzieś w okolice Autostrady Poznańskiej...
Dzięki za odpowiedź!
Sebol85
Ulubiona metoda połowu: Feeder
Wiek: 28 Dołączył: 06 Mar 2010 Posty: 47 Skąd: Szczecin Słoneczne
Wysłany: 14-03-10, 14:48
Witam wędkarzy.Ja byłem wczoraj na regalicy pod mostem pionierów o 8 rano. Na miejscu zastałem 4 wędkarzy z piły.Po całej nocy rezultat 0. Wiec porzucałem chwilkę feederkiem i spławikiem niestety 0 puknięć . A na spławik za szybki nurt.Wiec wybrałem się na most cłowy po stronie sumowskiej. Spotkałem sąsiada (bardzo dobry wędkarz wiele medali itp.) Na bacik 8 próbował . Też 0 brań . Ja znowu ok 30 min porzucałem feederkiem z koszykiem i również 0 . Wiec wpadliśmy na pomysł żeby podjechać na kanał obok spółdzielni inwalidów (fabryka zniczy) do zdroji. Ku naszemu zdziwieniu ukazał się 20 cm lód na całym kanale i z 20 dziadków z flaszkami łowiących z pod lodu okonki . Używam słowa okonki żeby każdy mógł sobie wyobrazić jakie te ryby były. Niestety na większe rybki trzeba będzie poczekać jeszcze z miesiąc Pozdrawiam i do zobaczenia nad wodą:)
Na "Arze" to jeszcze z miesiąc zanim odmarznie Skoro na Regalicy i na Odrze taka lipa, to już nie wiem gdzie jechać. Kilka dni temu byłem na ujściowym odcinku Płoni ze spinem na zero oraz na kanale przy przystani żeglarskiej AZS przed Dąbiem z takim samym rezultatem.
No toście mi Chłopaki poprawili humor...
Jak tak dalej pójdzie, to mi kije pajęczyną obrosną... Dzisiaj była mała wycieczka do Berlina i na 11-tce taki śnieg sypał, że masakra jakaś... no i temperatura poniżej null...
Miałem zamiar pomachać jakimś kijem w tym tygodniu, bo L4 jeszcze ale widzę, że trza poczekać do maja chyba...
Co do łapania OKONKÓW spod lodu, to ja bym takich gonił, ażby się kurzyło... Bo nie sądzę, żeby te bidoki wróciły do wody....? Szkoda gadać...
Sebol85
Ulubiona metoda połowu: Feeder
Wiek: 28 Dołączył: 06 Mar 2010 Posty: 47 Skąd: Szczecin Słoneczne
Wysłany: 16-03-10, 18:59
javascript:em('piotreksalek,%20') Nic nie zrobisz z tym ze biorą do domu co złowią . Człowiek jeden jest zachłanny a 2 wypuści i cieszy się że chociaż takiego maluszka złowił ...:) Ale panowie słyszałem wczoraj w pogodzie dobre wieści ze od czwartku tygodniowe ocieplenie ma przyjść nawet do 10 C Może rybki się obudzą ja i tak czekam na puszczenie lodu na dąbskim i na jeziorze Nowogardzkim 2 cudowne łowiska:) pozdrawiam kolegów:)
Wysłany: 16-03-10, 19:00
Ups przepraszam za nie umiejętne posłużenie się na forum obiecuje poprawę:)
Masakra jakaś... Dzisiaj objechałem parę miejsc: okolice mostu na Regalicy przy Autostradzie Poznańskiej, Wyspa Pucka, Kanał Kurowski... Wszędzie po kilku dziadków, starych wyjadaczy powiedziałbym... Na pytanie o wyniki była dziś tylko jedna odpowiedź: NAWET JEDNEGO PUKNIĘCIA!!! I tak odkąd puściły lody... NO CHANCE!!! Co jest do cholery!? Gdzie one się wyprowadziły!? Żeby nawet zdechłej płotki czy krąpia!? Kto wie, gdzie jest ryba, niech się zgłosi...
Czy ktoś z Was był może ostatnio na Kanale Ciepłym koło elektrowni? Jest po co jechać? Albo na Cegielince?
Na Cegielince całkowity zakaz połowu do 15 maja.
Ja byłem 2 dni temu na kanale koło przystani zeglarskiej AZS na przestrzennej i szaleństwo, było jedno branie na feedera na dendrobene
Pomógł: 2 razy Wiek: 28 Dołączył: 23 Sie 2009 Posty: 346 Skąd: szczecin
Wysłany: 19-03-10, 08:09
piotreksalek napisał/a:
No tośmy połowili... a jak na Ciepłym koło Elektrowni? Bo mi się kurczę zwolnienie kończy...
Z tego co wiem jest tragedia. Od wybuchu w elektrowni mało kto co złowił - bynajmniej tak słyszałem od kilku wędkarzy którzy dużo czasu spędzają w tamtych okolicach nad wodą.
rafaZST Pomógł: 3 razy Wiek: 23 Dołączył: 22 Mar 2010 Posty: 295 Skąd: stargard
Wysłany: 23-03-10, 00:09
ruszylo sie cos moze juz czy trzeba czekac dalej?
_________________ Mikado Matrix 888 360/60 + Konger Primax
feeder Jaxon Orion 390/90 + Jaxon Votus
feeder Jaxon Crystalis 390/90 + Solaris 306
spin Abu Garcia + Magnum 330 X-treme
Można tak powiedzieć, dzisiaj połowiłem troche drobnicy. Ogólnie w 2 godziny 26 płotek, z czego jedna troszke większa koło 25 cm, 1 okonek i 1 krąpik. Brania tylko na białego robaka.
rafaZST Pomógł: 3 razy Wiek: 23 Dołączył: 22 Mar 2010 Posty: 295 Skąd: stargard
Wysłany: 23-03-10, 20:39
a napiszesz gdzie, ja jutro jade zobaczyc jak jarosławki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum