suhhar Napisano 4 Września 2010 Share Napisano 4 Września 2010 no ja juz po wyprawie. 4 godzinki machania i 2 odprowadzenia okonka i to wszystko. Zaczelo padac wiec sie zwinalem. Koles siedzial z namiotem zaraz nie daleko tablicy ale nic nie mial. Kicha straszna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salmiak Napisano 4 Września 2010 Share Napisano 4 Września 2010 Cześć Suhhar. NO ja jadę jutro rano. Tydzień temu byłem i jeden okoń 34cm na woblera. Spróbuję jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t28omi Napisano 4 Września 2010 Share Napisano 4 Września 2010 wlasnie wrocilem z rybek, bylem na 7, efekt nawet dobry jeden leszczyk 40cm i karpik 43 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aregmax Napisano 6 Września 2010 Share Napisano 6 Września 2010 t28omi, na co karpik się skusił, chyba że sekrety wędkarstwa to nie nalegam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t28omi Napisano 7 Września 2010 Share Napisano 7 Września 2010 posmakowały mu moje białe robaczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aniaa55 Napisano 9 Września 2010 Share Napisano 9 Września 2010 Pamiętam swojego czasu na 7 łowiliśmy karpie w granicach 5 - 7 kg a zasmakowały w zwykłych czerwonych robalach. Warunek był jeden ok 3 - 4 dni nęcenia. Od czasu do czasu po braniu rybska się nie udawało zatrzymać. Czasy się zmieniły i rybek pewnie ubyło ale coś napewno zostało. Sprawdzimy to już 14 września mam nadzieję że pogoda dopisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RETROPER Napisano 10 Września 2010 Share Napisano 10 Września 2010 Czy jest ktoś chętny w niedzielę rano na spining ? Nie byłem już tam 1,5 miesiąca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 10 Września 2010 Share Napisano 10 Września 2010 Dawno nie pisałem Jutro wypad na rybki - tradycyjnie będzie sprawozdanie. suhhar, czy byłeś na spin "po te okonie" ??? Acha, jeszcze jedno czy ktoś coś słyszał na temat sieci na jedynce, a po ich zdjęciu przez SSR o jakimś zatruciu rybki na tym stawie??? O te sieci - to pytanko wprost do madi, jeden telefon i wiesz czy to prawda ze strzelcy cos wyciągali. Takie wieści krążą w Kłodzku. Ale ile w tym prawdy - nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feeder2010 Napisano 10 Września 2010 Share Napisano 10 Września 2010 Byłem dziś na stawie nr 2.zaczynałem tradycyjnie zestaw z gruntu+drugi na żywca.Po kilku godzinach żywca zmieniłem na drugi zestawik gruntowy i efekty to 2 leszcze po ok 40 cm.Ogólnie od 15.00 totalna cisza,zero brań i stukniec.Na żywca nic sie nie działo u innych także nic.Oczywiscie kilka płotek po ok 20 cm nie licze i pływaja nadal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 10 Września 2010 Autor Share Napisano 10 Września 2010 O te sieci - to pytanko wprost do madi, jeden telefon i wiesz czy to prawda ze strzelcy cos wyciągali. Takie wieści krążą w Kłodzku. Ale ile w tym prawdy - nie wiem. Oooo Jarku nic nie wiem, ale skoro taka fama poszła po Kłodzku to się dowiem i dam znać. Jak mi się uda to w niedzielę będę wszystko wiedzieć dokładnie. A jak się nie uda to będę telefonić A Piotruś nic nie wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 12 Września 2010 Share Napisano 12 Września 2010 A Piotruś nic nie wie? On też zrobił Wczoraj na Pilcach spotkałem kol.Salmiak to pogadaliśmy trochę. Pozdro. Na rybkach ogólnie lipa.: ale klenik a właściwie KLENIUCH 47cm został złowiony na pickiera, a walka była fantastyczna. Poza tym dwa spaprane brania szczupaka, jeden spięty przy samym brzegu (jakoś się nie przyłożyłem i za szybko chciałem go wyciągnąć) a drugiego przeczekałem za długu i nakarmiłem go żywcem, (zacinałem chyba w momencie gdy przekładał rybkę w pysku - lekki opór i pusty hak) Brania jak to na pilcach były do godz. 14.00 może 15.00 później cienizna. Za to okonie szalały cały dzień. Jednym skrótem: rano nic nie brało a potem przestało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 12 Września 2010 Share Napisano 12 Września 2010 http://yfrog.com/5mzdjecie0225j Kleniuszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salmiak Napisano 12 Września 2010 Share Napisano 12 Września 2010 Witam Pana Jarka. Myślałem, że jeszcze coś się tam udało dołożyć do klenia... !!! Najważniejsze, że szczupak zaczął szaleć. Mi również szkoda tego który mi uciekł... ;-( Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 13 Września 2010 Share Napisano 13 Września 2010 http://img195.imageshack.us/img195/8689/zdjecie0227.jpg http://img543.imageshack.us/img543/3241/zdjcie0226.jpg To dzisiejszy kleniuszek ok. 42cm moze ciut więcej bo fotke strzelałem telefonem i g...wno widziałem Jak szczupaki to tylko szczupaki, jak klenie to tylko klenie Dobrze że choć ładne i waleczne. A reszta PILCOMANIAKÓW na ryby nie chodzi???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 13 Września 2010 Share Napisano 13 Września 2010 Salmiak, a biegasz ze spinem popołudniami w okolicach Pilc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 13 Września 2010 Share Napisano 13 Września 2010 jareksm2, piękny kleń, gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salmiak Napisano 13 Września 2010 Share Napisano 13 Września 2010 Biegam Biegam. Ale na pewno nie w tym tygodniu ! Aczkolwiek wtedy biegam tylko z czystej przyjemności, gdyż spinning na Pilcach jest efektywny głównie rankiem, wieczory są mizerne, to tak z autopsji.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aregmax Napisano 14 Września 2010 Share Napisano 14 Września 2010 Niestety z czasem krucho. W niedziele złapałem ładnego leszcza na jedynce na feederka ale w zasadzie było to jedyne branie do zacięcia więc wydaje mi się że z braniami białej ryby w weekend było krucho... Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 14 Września 2010 Share Napisano 14 Września 2010 ktoś wybiera się w czwartek na pilce ? ja uderzam z samego rańca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 14 Września 2010 Share Napisano 14 Września 2010 ja uderzam z samego rańca Szczęściarz Niestety, szefostwo krzywo patrzy na moje wypady wędkarskie i mam ograniczony urlopik Ale w sobotę na pewno uderzę, choć jeszcze nie wiem gdzie. Bo kumpel namawia mnie na Bartniki na zawody (z nocką włącznie ) może być INTERESUJĄCO Jak ktoś chętny to zapraszam. suhhar, myślę ze mimo kiepskiej pogody dasz radę i oczywiście widzimy foto szczupłego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 15 Września 2010 Autor Share Napisano 15 Września 2010 Bo kumpel namawia mnie na Bartniki na zawody (z nocką włącznie ) może być INTERESUJĄCO Jarek daj się namówić bo naprawdę może być INTERESUJĄCO Fakt mnie w tym roku na tych zawodach nie będzie, żałuję okropnie, ale waaaarto pojechać Dla zainteresowanych, w sprawie siat na Pilcach nic nie wiem. Być może kol. jareksm2 przywiezie z zawodów świeże wieści, są to w końcu zawody o Puchar Komendanta SSR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dambase Napisano 15 Września 2010 Share Napisano 15 Września 2010 Witam Wydaje mi się, że wiem coś na temat tych siatek. Niedawno wybrałem sie na staw nr 1 na nockę, gdy dojechałem na miejsce około 18 zauważyłem dość duży "obóz" wczasowiczów, poszedłem od razu po info na temat wyników Okazało się, że chłopaki pływali pontonem z błystką i podczas jednego z rzutów o coś zahaczyli.. gdy już namordowali się żeby wyciągnąć to coś, na pontonie pojawiła się siatka z około trzydziestką 70cm jesiotrow!!! Zadzwonili po straż i panowie po przyjeździe rybki odplątali(oczywiście te żywe)i wypuścili a siatkę skonfiskowali.. Tyle wiem bo widziałem strażaków jak wracali z nad wody... Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RETROPER Napisano 15 Września 2010 Share Napisano 15 Września 2010 Na takie wiadomości to, nóż się człowiekowi otwiera w kieszeni Z tego złego przynajmniej wiadomo, że jesiotra jest trochę w tym stawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 15 Września 2010 Share Napisano 15 Września 2010 Z tego złego przynajmniej wiadomo, że jesiotra jest trochę w tym stawie a raczej było. Obym sie mylił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 16 Września 2010 Share Napisano 16 Września 2010 U mnie na kiju dziś kleniuszek 38cm http://yfrog.com/f1zdjcie0228nj Była fajna pogoda. Oczywiście rybka wróciła do wody. Jak zwykle super walczył (polubiłem te rybki, bo innych nie łowię ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi