Salmiak Napisano 8 Sierpnia 2011 Share Napisano 8 Sierpnia 2011 Gratulacje za szczupłego. Ładny. Wiem o którym stawie myślisz. Jeżeli myślisz o tym stawie gdzie jest woda w kolorze szmaragdowym to o karpiu zapomnij. Staw zarośnięty, karpia nie wyciągniesz i przynęty nie położysz na dnie. Proponuję wybrać akwen o dnie raczej spokojnym, bez zaczepów. Wtedy łowisz spokojnie wiedząc że przynęta nie wisi w toni na jakiejś trawie. Co do wysiedzenia karpia. Tutaj już zależy wszystko od tego czy będzie żerował. Spotkałem kiedyś karpiarzy którzy siedzieli 5 dni. Nęcili na bieżąco grubą zanętą (tak jak pisałem w ostatnim poście). W pierwszym dniu trafili na brania i wyciągnęli przez noc 6 szt. 4-11 kg. Przez kolejne dni totalna lipa i w ostatnim dniu mieli jeden odjazd. Jeżeli mogę Ci zaproponować to próbuj na proteinę o zapachu (halibuta,krewetki,małży). Tym też nęć. Ja wybieram się na zasiadką pod koniec sierpnia, teraz mam gości z z zagranicy i wiadomo... o rybach nie ma mowy, ale jak się uda to może wyskoczę na jedną noc w piątek na wywózkę na suma, również na Pilce. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aregmax Napisano 8 Sierpnia 2011 Share Napisano 8 Sierpnia 2011 W tygodniu pewnie się przejadę to zerknę na numery i poprawię jeśli będzie potrzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 9 Sierpnia 2011 Share Napisano 9 Sierpnia 2011 aregmax, jak tam juz po urlopie? A jak efekty na mazurach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feeder2010 Napisano 9 Sierpnia 2011 Share Napisano 9 Sierpnia 2011 Dzisiaj od 6-12 na stawie nr 3,udało mi sie wydłubać 5 leszczyków +- 30 cm.Poza tym kilka ładnych brań ale nie zacietych bądz spóznionych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 9 Sierpnia 2011 Share Napisano 9 Sierpnia 2011 feeder2010, przypuszczam, że wiatr dopisywał bo zauwazyłem że gdy go brak, to i rybki nie współpracują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom92 Napisano 9 Sierpnia 2011 Share Napisano 9 Sierpnia 2011 chciałbym się dowiedzieć czy ktoś wyciągnał suma na stawie nr 13? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feeder2010 Napisano 9 Sierpnia 2011 Share Napisano 9 Sierpnia 2011 Masz racje,wiało dosyc mocno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aregmax Napisano 9 Sierpnia 2011 Share Napisano 9 Sierpnia 2011 Na Mazurach ( tak na prawdę to było już Podlasie, Augustów itp..) przy jeziorku który byłem to mase wzdręgi i płoci. Wszystko tak do 20cm. Brało regularnie. Później się okazało ze jeziora dość przeławiane sieciami .To gospodarstwu rybackie, kilka jezior, płaciło się za wędkowanie osobno. Żadnych okazów nie wyciągałem ale widoki przepiękne . Niestety poczułem co to znaczy prywatny dostęp do jeziora i zacząłem inaczej patrzeć na nasze wolne tereny. Prywatne brzegi , prywatne pomosty , miejscówek dzikich prawie zero. Szanujmy PILCE Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salmiak Napisano 10 Sierpnia 2011 Share Napisano 10 Sierpnia 2011 Masz racje Aregmax. Trzeba doceniać dziką naturę Pilc. A okazy tam przecież pływają, więc zawsze jest szansa powalczyć z potworkiem. Ja zaczynam przygodę z karpiarstwem.... Zobaczymy co z tego wyniknie. Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Venom666 Napisano 10 Sierpnia 2011 Share Napisano 10 Sierpnia 2011 dojazd od drugiej strony jest zaraz za mostem na nysie kolo kamienca taka droga w las ale dojazd straszny..;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Venom666 Napisano 10 Sierpnia 2011 Share Napisano 10 Sierpnia 2011 powiem tak ze staw ze zdj o numerze 11 to tak naprawde jest 14 a staw ze zdj o numerze 14 to tak naprawde 12.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 10 Sierpnia 2011 Share Napisano 10 Sierpnia 2011 siemka panowie wiecie jak dojechac na staw nr 1 ale od drugiej strony nie od drogi ? kiedys tam dojezdzali a teraz nikogo nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 10 Sierpnia 2011 Share Napisano 10 Sierpnia 2011 Koło żwirowni odbijasz nie w prawo jak na "trójki" tylko jedziesz prosto, później jest kawałek asfaltu, później w prawo i taką polną drogą. Do końca nie jechałem i nie wiem dokąd można dojechać, ale droga jest po łące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 10 Sierpnia 2011 Share Napisano 10 Sierpnia 2011 spoko jutro zaatakuje 1 moze sie coś trafi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feeder2010 Napisano 10 Sierpnia 2011 Share Napisano 10 Sierpnia 2011 Postaraj sie ustawic na tym cyplu po drugiej stronie,możesz tam samochodem dojechac smiało,bo jak pojedziesz do końca to jest taka zatoczka i ja tam nic szczególnego sie złowiłem.Z tego cypla wiem że ciagną ciekawe okazy oraz karpie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 10 Sierpnia 2011 Share Napisano 10 Sierpnia 2011 feeder2010, na tym cypelku trwa zasiadka karpiowa, więc nie ma mowy, żeby się wbić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 11 Sierpnia 2011 Share Napisano 11 Sierpnia 2011 na tym cypelku trwa zasiadka karpiowa, zresztą bardzo często tam są chłopaki karpiarze.Sam tez wybieram sie na dłuższą zasiadkę na weekend ale jeszcze nie wiem gdzie. Dzisiaj po pracy jadę rozpoznać teren. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 11 Sierpnia 2011 Share Napisano 11 Sierpnia 2011 o którym cyplu mowisz ? o plazy ? bo na tym cyplu nikogo nie ma bylem dzisiaj do 13 i kicha 3 plotki malutkie pare wzdreg i 2 leszczyki wielkosci mojej dloni. Na spining kicha ani pstryka. Na plazy byli jacys kolesie co im pontot spier... z brzegu i koles w plaw za nim plynal i w zatoczc jeden ale takie efekty mieli jak ja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aregmax Napisano 11 Sierpnia 2011 Share Napisano 11 Sierpnia 2011 Venom666, dzięki za wyłapanie błędów, część numerów została dopisana z postów forumowiczów i się wkradły. Teraz po po poprawce podejrzana jest '15" - to chyba będzie nr 11, jeśli ktoś wie to dajcie znać. Niestety tam stoi pusty słup z jednej strony i brak numeru. A ten na samej górze to może 15 właśnie. PS - widziałem dziś nową tabliczkę "własność straży pożarnej.." przy 13, ktoś coś wie o co kaman? Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feeder2010 Napisano 11 Sierpnia 2011 Share Napisano 11 Sierpnia 2011 Ja także wybrałem sie dzisiaj na małe rozpoznanie terenu.Na stawie nr 1 na plaży,3 kempingi i kilka namiotów,muzyka na full,więc kicha totalna.Pojechałem asfaltem na druga strone i tam nie było kompletnie nikogo.Na cyplu piekna miejscówka była pusta ale mocno wiało w twarz.Pojechałem na 7 i 8 a tam juz było więcej ludzi.Potem chciałem dojechac do bardziej odległych stawów ale koles co siedział na 3 odradził mi abym pchał sie dalej bo na bank sie zawieszę.Odpusciłem i zostałem na 3c.Efekt,2 płocie,,ok 15 cm,3 wzdręgi i 1 okoń,oczywiscie mikro.Szukałem miejsca na nocke ale w końci nie wiem gdzie sie ustawic,mysle ze bedzie to jednak 1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 12 Sierpnia 2011 Share Napisano 12 Sierpnia 2011 jesli chodzi o nocki na pilcach to wszyscy jednym glosem mowia ze.... w nocy NIC NIE BIERZE !!! kompletnie zadnych bran. Brania zaczynaja sie godzine po wschodzie slonca i pod wieczor. To nie ty stales takim chyba terenowym na 1 z drugiej strony ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 12 Sierpnia 2011 Share Napisano 12 Sierpnia 2011 w nocy NIC NIE BIERZE !!! , chyba cos w tym jest bo u mnie było podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salmiak Napisano 12 Sierpnia 2011 Share Napisano 12 Sierpnia 2011 Koledzy z tą nocą to bym się nie do końca zgodził. Zależy o jakiej rybie mowa to raz a dwa pora roku. W maju w nocy chłopaczek z Barda ciągnął karasie po 3 kg, leszcze po 4 kg i ładne karpie. Ja osobiście kilka razy w czerwcu sandacze, wszystko w nocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 12 Sierpnia 2011 Share Napisano 12 Sierpnia 2011 ja pisalem o chwili obecnej i kilkanaście dni wstecz, gdy byłem na nockach to lipa . A od rana jako-tako po japońsku W maju sam miałem lepsze wyniki niz teraz, ale tak to juz jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Venom666 Napisano 12 Sierpnia 2011 Share Napisano 12 Sierpnia 2011 Ja wczoraj na 13 wyciągleo sandacza 65co 3.5 kg pięknie walczył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi