jareksm2 Napisano 6 Października 2011 Share Napisano 6 Października 2011 Moja żona proponuje bym zmienił hobby - nie wiem czy to dobry pomysł, bo każdy facet jako drugie hobby wybiera ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 6 Października 2011 Share Napisano 6 Października 2011 ZAPROSZENIE Nadleśnictwo Bardo Śląskie pragnie zorganizować spławikowe zawody wędkarskie na zakończenie sezonu 2011 w dniu 09.10.2011 Zawody będą mieć charakter indywidualnych – obowiązuje składka 15 PLN od osoby/ płatne na miejscu zawodów po wcześniejszym zgłoszeniu telefonicznym. Udział mogą wziąć pracownicy, rodziny i osoby spoza LP, lecz posiadające opłaconą kartę wędkarską. Prosimy o zgłaszanie chętnych do wzięcia udziału do dnia 02.10.2011 na numer: 725682909 Zawody odbędą się na stawie nr: 1 PILCE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salmiak Napisano 6 Października 2011 Share Napisano 6 Października 2011 Koledzy a co powiecie o wspólnym spotkaniu spinningowym wszystkich forumowiczów - pilcomaniaków może jakieś zawody ? Nagroda ? każdy przynosi po jednym woblerku, wygrany zgarnia wszystkie. Potem grillek itd... co Wy na to ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smołki Napisano 6 Października 2011 Share Napisano 6 Października 2011 spotkanie chetnie! . Po pierwszych przymrozkach bym proponował. ps.niech kazdy załatwi sobie kierowce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smołki Napisano 6 Października 2011 Share Napisano 6 Października 2011 Moja żona proponuje bym zmienił hobby - nie wiem czy to dobry pomysł, bo każdy facet jako drugie hobby wybiera ..... Foki! dlaczego nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 7 Października 2011 Share Napisano 7 Października 2011 każdy przynosi po jednym woblerku, wygrany zgarnia wszystkie. Potem grillek niech kazdy załatwi sobie kierowce Jednym słowem chytry plan Jestem za - podpisuję się, więc jest nas trzech, kto jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salmiak Napisano 7 Października 2011 Share Napisano 7 Października 2011 a pogoda na drapieznika ... superowa !!! warto się zastanowić, takie forum'owe spotkanie !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feeder2010 Napisano 7 Października 2011 Share Napisano 7 Października 2011 Wczoraj schodzilismy z kolega 3 stawy na spina i bez efektów nie licząc 2 okoni ok 20 cm ale nie to jest najważniejsze.Spotkalismy 2 kolesi na stawie nr 8 białym fiatem Ducato DKL którzy łowili na 4 wedki każdy.Mieli po 2 żywcówki, po 1 feederze oraz rzucali spining.Mieli tez siatke w wodzie i kolega poszedł podpytac co sie dzieje.Akurat wziął ładny leszcz na feedera kiedy podszedł.W siatce mieli 2 bolenie ok 25 cm oraz szczupaka bez wymiaru.Po tym zrewidowaniu kolega zadzwonił do mnie z pytaniem gdzie jestem a oni w 5 minut zwinęli sie i odjechali.Mysle że wystraszyli sie telefonu.Kiedy wracaliśmy to ich auto stało na plaży na 1-nce.Najgorsze jest to że brali wszystko co na hak sie złapało a do tego zostawili 2 worki zawiązanych smieci.Nic tylko samemu wymierzyc sprawiedliwość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smołki Napisano 7 Października 2011 Share Napisano 7 Października 2011 4 moj brat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smołki Napisano 7 Października 2011 Share Napisano 7 Października 2011 Wczoraj schodzilismy z kolega 3 stawy na spina i bez efektów nie licząc 2 okoni ok 20 cm ale nie to jest najważniejsze.Spotkalismy 2 kolesi na stawie nr 8 białym fiatem Ducato DKL którzy łowili na 4 wedki każdy.Mieli po 2 żywcówki, po 1 feederze oraz rzucali spining.Mieli tez siatke w wodzie i kolega poszedł podpytac co sie dzieje.Akurat wziął ładny leszcz na feedera kiedy podszedł.W siatce mieli 2 bolenie ok 25 cm oraz szczupaka bez wymiaru.Po tym zrewidowaniu kolega zadzwonił do mnie z pytaniem gdzie jestem a oni w 5 minut zwinęli sie i odjechali.Mysle że wystraszyli sie telefonu.Kiedy wracaliśmy to ich auto stało na plaży na 1-nce.Najgorsze jest to że brali wszystko co na hak sie złapało a do tego zostawili 2 worki zawiązanych smieci.Nic tylko samemu wymierzyc sprawiedliwość. mięsołapy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salmiak Napisano 7 Października 2011 Share Napisano 7 Października 2011 Koledzy bedzie ktos z was jutro na Pilcach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 7 Października 2011 Share Napisano 7 Października 2011 podaj numer rejestracyjny jak sie nie boisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feeder2010 Napisano 7 Października 2011 Share Napisano 7 Października 2011 Numeru nie pamietam .W Czechach za podobne złamanie przepisów wedkarstwa amatorskiego strażnik tarka Karte Wękarska na pół oraz wypisuje mandat 4500KĆ za każde przewinienie,czyli w tym przypadku było by to ok.2000 zł+utrata karty.Mamy za delikatne prawo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salmiak Napisano 8 Października 2011 Share Napisano 8 Października 2011 Raport z wypadu w Pilcach: Nad wodą zameldowałem się o 6 rano, jeszcze ciemno było, ale próbować warto, choćby za sandaczem. W sumie złowiłem dwa szczupaki ok 30-35 cm, dwa mi się wypięły, ale nie jestem w stanie powiedzieć czy duże czy małe, ładnie chodziły. Ponadto miałem ładne uderzenie po czym zaciąłem i też coś się spięło, urok łowienia na gumy. Na wobki nic, na blaszki też nic. Ogólnie syf. Zmartwiłem się stawem nr 9. Woda taka zielona jakby ktoś zupę szczawiową gotował, na całym stawie !!! Pogoda super, dlatego spotkałem tylko 5 osób, a niektóre stawy zupełnie puste. Okoń szalał cały dzień, ale łowiłem dużymi przynętami więc nie było mowy o złowieniu okonia. Czasami miałem wrażenie, że rzucam w pustą wodę, ryba przełowiona strasznie. Nie mówię o szczupakach 70-80-90 cm. Ale wykonując 2000 rzutów dlaczego nie można trafić szczupłego np 40-50 cm ??? Chyba każdy dostaje w łeb. Do domu nie wróciłem o kiju !!!! Nazbierałem kozaków, troszkę czerwonych troszkę brązowych. Na kolację będzie. Ogólnie jestem zadowolony z wypadu, nie ma co narzekać, nareszcie wytestowałem nowe przynęty. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom92 Napisano 8 Października 2011 Share Napisano 8 Października 2011 na którym stawie jest największa szansa na złowienie bolenia?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smołki Napisano 9 Października 2011 Share Napisano 9 Października 2011 witam kolegów po kiju W ten wekend razem z bratem zdecydowalismy sie na dwie odmiany nie jechac rano a popoludniu nie na Pilce a sasiednie Bartniki......i mam na koncie rybkę medalową Kleń 50cm i ponad 2kg wagi wziął na starego srebrnego mepsa znalezionego na giełdzie w Kłodzku Trening przed naszym spotkaniem zaliczony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aregmax Napisano 10 Października 2011 Share Napisano 10 Października 2011 Gratulacje, to może dopisz się do wątku dla tych stawów. http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=9251&start=30 Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 11 Października 2011 Share Napisano 11 Października 2011 hmmm klen o tej porze dziwne nie dziwil bym sie jakby to byl szczuply albo sandacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 12 Października 2011 Share Napisano 12 Października 2011 wczoraj zaliczyłem udany wypad popołudniowy na spin. Udany pod tym względem, że naprawdę malo ludzi (zaledwie kilka osó co na Pilce to sukces przy obecnej presji. Próbowałem przypomnieć sobie sztuke lowienia na spin prawie po rocznej przerwie, na początek poszły wszelkiego rodzaju gumu - próba z opadu na sandała nie dała żadnych efektów. Totalne bezrybie - zero kontaktu z rybką. Ok godz. 17.30 dotarłem w malo uczęszczane miejsce (patrząc na niewydeptane ściezki i zarośnięte brzegi - dawno nikogo tam nie bylo). Woda dość płytka z samymi zaczepami - więc wybór pada na obrotówkę. W ciągu 40 może 50 minut udało się złowić 3 zębacze, niestety wszystkie max 40cm. To chyba ostatnie sztuki pływające na Pilcach. I tu przyszły mi na myśl słowa kolegi Chyba każdy dostaje w łeb. Niestety wszystko na to wskazuje. A teraz pytanko czy kotoś coś słyszał na temat zarybień drapieznikiem właśnie PILC Może jakieś archiwalne daty W każdym razie wypad uznaje za udany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 13 Października 2011 Share Napisano 13 Października 2011 Pilce nie były i nie bedą zarybiane, jak wiecie to teren zalewowy wiec po co zarybiac skoro to woda moze zabrać ? A jak tam koledzy efekty po weekendzie ? działo sie coś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smołki Napisano 13 Października 2011 Share Napisano 13 Października 2011 hmmm klen o tej porze dziwne nie dziwil bym sie jakby to byl szczuply albo sandacz witam!byłem przekonany ze to pasiak a tu masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smołki Napisano 13 Października 2011 Share Napisano 13 Października 2011 A co do zarybień to obiło mi sie o uszy że raz do roku wpuszczają karpia na 1 a o drapieżniku zapomnij kolego. Nie wiem co myślec o Pilcach tam jest taka presja wędkarska ze mi sie to w głowie nie miesci pzw nic kompletnie nie robi!nie mowiac o drogach dojazdowych łatwego dostępu do wody jedyny ślad jaki zostawili to.........tablice Co nie zmienia faktu ze kocham to miejsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiełb Napisano 13 Października 2011 Share Napisano 13 Października 2011 ja co do żywca mam 200 sztuk po 30 gr sa w oczku za domem i czuja sie swietnie;) to sprzedaj mi 50 sztuk a kiełbi nie masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiełb Napisano 15 Października 2011 Share Napisano 15 Października 2011 Byłem właśnie w zeszłym tygodniu na stawie nr **** i złapałem 2 piękne liny i bardzo dużo małych linków, kilka karasi małych też. Wszystko na białego robaka z kukurydzą. Brały jak wściekłe, byłem zaskoczony. A jaki to staw to sami rozpoznajcie: http://zapodaj.net/fdbbae199911.jpg.html Jakość zdjęcia słaba, ale może uda wam się rozpoznać to linowe łowisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salmiak Napisano 15 Października 2011 Share Napisano 15 Października 2011 wygląda na 4. ale nie jestem pewien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi