Salmiak Napisano 27 Listopada 2013 Share Napisano 27 Listopada 2013 Koledzy taki temat: Tica Fario 274 cm 7-17 g. Czy ktoś miał styczność, zastanawiam się czy nada mi się i wytrzyma walkę z rapami? Proszę o pomoc. Czy spinning nie jest za delikatny ? Myślę głównie o wobkach do max 15 g i kastmasterach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pajonk Napisano 30 Grudnia 2013 Share Napisano 30 Grudnia 2013 Używam takiego kijka od dwóch lat, głównie do spinnigu średnimi gumami na główkach od 8 do 12 gramów i także do smukłych woblerów. Wędka ma spory zapas mocy, moim zdaniem cw jest nieco zaniżone (ja bym oznaczył górną granicę na około 20 gram). Ma bardzo ładne ugięcie i dobrze amortyzuje rybę w czasie holu. W tym roku bez żadnych problemów dała radę grubo ponad metrowemu szczupakowi na płynącej wodzie, więc z większą rapą na pewno też sobie poradzi. Inne zalety tego kijka to bardzo dobre uzbrojenie jak na ten przedział cenowy (przelotki alconite, uchwyt fuji) i dość mała masa przez co nie męczy ręki. pozdrawiam, Piotr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radek66 Napisano 3 Stycznia 2014 Share Napisano 3 Stycznia 2014 Mam taką tylko 2,95 do 21 gram.......super kijek myślę, że na mniejsze i średnie rzeki b. dobry uniwersał .......... gorzej z dostępnością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sandacz Napisano 5 Stycznia 2014 Share Napisano 5 Stycznia 2014 Panowie czy w swoich wędkach mieliście problem z korkiem na odkręcanej części uchwytu kołorotka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pajonk Napisano 6 Stycznia 2014 Share Napisano 6 Stycznia 2014 Moja działa pod tym względem bez zarzutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi