Gość perłas Napisano 10 Grudnia 2013 Share Napisano 10 Grudnia 2013 Co kupić na gwiazdkę dla chłopca i dziewczynki? Już nie wiem, co wybrać swoim dzieciom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 10 Grudnia 2013 Share Napisano 10 Grudnia 2013 Kup im po wędce i idźcie na rybki, powodzenia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek_P43 Napisano 12 Grudnia 2013 Share Napisano 12 Grudnia 2013 Może napisz o Nich coś więcej. W jakim są wieku, co lubią? Będzie łatwiej wymyślić coś sensownego, bo tak to będą strzały na ślepo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
El Kilo Napisano 12 Grudnia 2013 Share Napisano 12 Grudnia 2013 Właśnie z Twojego opisu póki co nic nie wynika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomik Napisano 12 Grudnia 2013 Share Napisano 12 Grudnia 2013 Mam wrażenie, że wkrótce z innego nowego konta dowiemy się dokładnie...łącznie z podaniem linków i, że "bardzo polecam" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maryaChi Napisano 16 Grudnia 2013 Share Napisano 16 Grudnia 2013 tomik, jak zgadłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomik Napisano 16 Grudnia 2013 Share Napisano 16 Grudnia 2013 pomoderujesz trochę dłużej sam będziesz wiedział bez zgadywania, również w bardziej wyrafinowanej formie próby pseudo reklamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maryaChi Napisano 16 Grudnia 2013 Share Napisano 16 Grudnia 2013 Trochę mi żal, bo temat sam w sobie mógłby być bardzo wartościowy. Jak dziś pamiętam święta lat temu naście, gdy mikołaj przyniósł mi nowy kołowrotek i wędkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 16 Grudnia 2013 Share Napisano 16 Grudnia 2013 Temat jest dostępny i może jeszcze komuś się przyda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maryaChi Napisano 16 Grudnia 2013 Share Napisano 16 Grudnia 2013 Uważam, że jak najbardziej. Wędkarski prezent dla dzieci to temat myślę, że aktualny cały rok. Nie ma raczej znaczenia czy to chłopiec czy dziewczynka. Rolę będzie grał wiek. Dla najmłodszych zabawa w kołowrotek może być uciążliwa. Dlatego rozsądnym byłoby chyba sprezentowanie lekkiego nie za długiego bacika. Kto z nas nie zaczynał od uklejek? 7-9 lat to wiek, gdy można już pomyśleć o kołowrotku. Wędka wg mnie powinna być możliwie poręczna i leciutka, gdyż ręce mogą się męczyć, a nie o to tutaj chodzi. Odpowiedni wydaje się w tej sytuacji kij spinningowy (przy czym na machanie blachami chyba jeszcze przy wcześnie). Od 12 lat można chyba już pokusić się o gadżety spinningowe. Dzieci sam nie posiadam, ale tak to sobie wyobrażam. Pamiętać należy, że wg RAPR do 14 roku życia wędkować wolno tylko pod opieką uprawnionej (karta wędkarska) osoby dorosłej. Nad wodą wbrew pozorom nie zawsze jest bezpiecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 16 Grudnia 2013 Share Napisano 16 Grudnia 2013 Dzieci sam nie posiadam, ale tak to sobie wyobrażam. I wcale się nie mylisz. Moja córa 6,5 roku całkiem fajnie radzi sobie z bacikiem 4 m. To jest optymalny wybór dla dziecka. Fajnym prezentem była by też myślę skrzynka na drobiazgi z pierwszymi akcesoriami w środku+ krzesełko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filip3 Napisano 19 Grudnia 2013 Share Napisano 19 Grudnia 2013 Jak byłam mała to jeździłam z dziadkiem na ryby. Pamiętam, że bardzo się cieszyłam, a pobudka o 5 rano nie zniechęcała mnie mówiłam wtedy, że chce te "sztuczne rybki, bo robaków to nie chce". No, w ostateczności łowiłam na kukurydzę myślę, że dla dziecka każde nowe doświadczenie jest fascynujące i warto je zarażać dość szybko fajnymi pasjami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
El Kilo Napisano 19 Grudnia 2013 Share Napisano 19 Grudnia 2013 Oczywiście, że tak. Warto, aby dzieci miały od najmniejszego jakieś zainteresowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fishrun Napisano 19 Listopada 2014 Share Napisano 19 Listopada 2014 Ja swoim kupuje ubrana, bo już są trochę starsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adelajda81 Napisano 26 Listopada 2014 Share Napisano 26 Listopada 2014 W decathlon i innych sklepach są działy wędkarskie i jest tam wiele gadżetó, które są fajne więc dla dziecka się coś znajdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mate200 Napisano 20 Października 2015 Share Napisano 20 Października 2015 Prezenty, święta i znowu wymyślanie pomysłów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alamonna Napisano 22 Października 2015 Share Napisano 22 Października 2015 Moja żonka stwierdziła, że w tym roku na mikołaja i święta uzupełniamy naszą domową bazę różnego rodzaju gier (planszowych itd). Macie jakieś pomysły na fajne gry dla całej rodziny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi