artech Napisano 5 Listopada 2006 Share Napisano 5 Listopada 2006 Używam od dzisiaj, zauważyłem świetną funkcję dla dyslektyków, podkreśla na czerwono błędy podczas pisania na forach internetowych niestety słownik nie posiada wyrażeń wędkarskich ale to koniec tłumaczenia się nieznajomością ortografii do pobrania tutaj http://en-us.www.mozilla.com/en-US/products/download.html?product=firefox-2.0&os=win〈=pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor Napisano 5 Listopada 2006 Share Napisano 5 Listopada 2006 Witam Swoją drogą do dosyć dziwne zawisko , dyslektyka, pojawiła się jak widzę jakieś kilkanaście lat temu. Mówcie co chcecie , nie byłem nigdy orłem w ortografii ale pamiętam, jeśli zostałem zmuszony szkolnymi naciskami do poprawnej pisowni , to nie było tłumaczenia , że taki już jestem. Koledzy "dyslektycy" nie tłumaczcie sie , Wam się po prostu nie chce .Napisałem koledzy bo koleżanki są OK.[/scroll] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 5 Listopada 2006 Autor Share Napisano 5 Listopada 2006 Nie zgadzam się z tobą, jestem dyslektykiem ale staram się pisać poprawnie a mimo to zdarza popełniać mi się błędy. Często jak nie wiem (nie pamiętam) jak się pisze jakieś słowo to zastępuję je innym lub korzystam z Worda a i tak czasami w moich postach zdarzają się błędy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor Napisano 5 Listopada 2006 Share Napisano 5 Listopada 2006 Witam Artech, możesz się nie zgadzać , Twoje prawo . No i widzisz jednak jak człowiek chce to potrafi, to że jesteś dyslektykiem , to wiesz chyba tylko Ty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi64 Napisano 5 Listopada 2006 Share Napisano 5 Listopada 2006 arcio pobrałem co do dysleksji to jak chodziłem do szkoły to nigdy tego słowa nie słyszałem prawda na pewno leży po środku kiedyś był inny tok nauczania, podam tylko przykład z tabliczką mnożenia siedziało się i uczyło jej na pamięć do skutku, tak samo było z ortografią był byk na dyktandzie to trzeba było 100, 200, a niekiedy 500 razy dane słowo napisać, mieliśmy specjalne zeszyty do tego, nie daj boże co w drugim słowie byk aż strach pomyśleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor Napisano 5 Listopada 2006 Share Napisano 5 Listopada 2006 Witam Widzisz Andi64 ,jak mniemam to Twój rocznik, nie było pojecia dyslektyk , nie było machania ręką na byki , bo rodzice... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roland Napisano 5 Listopada 2006 Share Napisano 5 Listopada 2006 Ja rowniez mam dyslekcje. Szczeze mowiac to czytam dosc czesto ksiazki, a w tytule swojej ulubionej ksiazki potrafie zrobic blad. Slowo "wieża" pojawia sie pelno razy a ja i tak swoje :/. Po prostu cala sprawa z ta oortografia to jakis obłęd. Po prostu tego powinno nie byc i tyle. "Rz" "Ż" "u" "ó" komu to potrzebne? Caly jezyk polski w szkolach to obled. Uwazac potrafie na polaku max 5 minut, pozniej przechodze w stan letargu ktory przerwyam co 45 sekund zeby spojrzec na zegarek. Cale analizowanie tekstow, kto jest narrator itp. Boze matma to jest fajna, wszystko logiczne, poukladane jeden wynik i koniec. A tu ktos mi wkreca..... o rany ide sie uczyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi64 Napisano 5 Listopada 2006 Share Napisano 5 Listopada 2006 bo rodzice... tak, tak mogło ścierą dostać, tak jak to kiedyś powiedział nasz poseł ENDRIU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor Napisano 5 Listopada 2006 Share Napisano 5 Listopada 2006 Witam Roland , nawet nie wiesz ile pracy kosztowała "trója" w pięciostopniowej skali , w latach siedemdziesiątych . Nie było wtedy dyslektyków , jeśli byli to krótkotrwali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
camel77 Napisano 5 Listopada 2006 Share Napisano 5 Listopada 2006 Nie ma się co denerwować jak ktoś ma dyslekcje to trudno, moim zdaniem powinien częściej korzystać ze słownika. A Artech ma rację jeżeli jest coś co pomaga to czemu z tego nie skorzystać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor Napisano 5 Listopada 2006 Share Napisano 5 Listopada 2006 Witam Chłopaki , to tak jak z rybami , można łowić rekreacyjnie ale i można łowić wyczynowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roland Napisano 5 Listopada 2006 Share Napisano 5 Listopada 2006 Roland , nawet nie wiesz ile pracy kosztowała "trója" w pięciostopniowej skali , w latach siedemdziesiątych . Nie było wtedy dyslektyków , jeśli byli to krótkotrwali. Masz racje tylko czy to jest dobre? Z pewnoscia bym sie poprawil gdybym naprawde mocno sie do tego przylozyl. Nigdy jednak nie bylbym dobry bo ja po prostu nie pamietam tych slow. Zasady oczywiscie znam. A ze teraz jest łatwiej z polskiego to ja dziekuje Bogu. Tyle ze ja nie chce poswiecac bardzo duzo czasu na J.polski bo jest to dla mnie bez sensu. Musze oczywiscie troche czasu spedzic bo mature trzeba zdac. Dla mnie jest to czarna magia, a w innych dziedzinach czuje sie dobrze i z nimi chce wiazac swoja przyszlosc po szkole sredniej. Wystarczy mi ze umiem pisac i czytac. A juz czytanie lektor....wrrrra wracajac do temtu to przetestuje Mozille bo widze ze duzo uzytkowinikow z niej korzysta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bogdan39 Napisano 5 Listopada 2006 Share Napisano 5 Listopada 2006 Artech a gdzie ja się włącza. A już widze działa automatycznie nawet nie wiesz jaka radość mi sprawiłeś. No i skłania do staranności. Łał super sprawa. Polecam wszystkim . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor Napisano 5 Listopada 2006 Share Napisano 5 Listopada 2006 Witam Boguś , to Ty pisałeś czy maszyna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor Napisano 5 Listopada 2006 Share Napisano 5 Listopada 2006 Witam Tyle ze ja nie chce poswiecac bardzo duzo czasu na J.polski bo jest to dla mnie bez sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bogdan39 Napisano 5 Listopada 2006 Share Napisano 5 Listopada 2006 Już maszyna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 5 Listopada 2006 Autor Share Napisano 5 Listopada 2006 Ale mam wrażenie że jakoś wolniej mi internet chodzi też tak macie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi64 Napisano 5 Listopada 2006 Share Napisano 5 Listopada 2006 u mnie nie ma żadnej różnicy przynajmniej tak mi się wydaje sprawdż sobie tu http://test.vline.pl/test.php?kbps=2237.4 http://test.4web.pl/results.php?kbps=1055.6&downloadtime=23.281&KB=3000&recorded=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 5 Listopada 2006 Autor Share Napisano 5 Listopada 2006 Nie chodzi mi o szybkość połączenia tylko grafika jakoś wolniej się wczytuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 5 Listopada 2006 Autor Share Napisano 5 Listopada 2006 chociaż może mi się wydawało. teraz jestem w pracy a tu mam zwykłego Explorera i łącze dsl 1Mb/s to zupełnie inna bajka niż moje domowe 256 kb/s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi64 Napisano 5 Listopada 2006 Share Napisano 5 Listopada 2006 nie zauważyłem, może to zależy od karty graficznej, no nie wiem może tomaszek by ci tu coś w tym temacie pomógł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P Napisano 6 Listopada 2006 Share Napisano 6 Listopada 2006 W temacie mam do napisania ze te wynalazki typu "poprawiacze" tekstu sa wygodne ale jednoczesnie dla leni Jak ja chodzilem do szkoly to asem na dyktandach nie bylem ale czlowiek sie staral A teraz ehhh Kolega moj poszedl i zalatwil sobie zaswiadczenie o dysleksji (byly to poczatki tej plagi) i mial latwiej i w szkole i na maturze Ale gdzie tu satysfakcja? Gdzie tu sens robienia dyktand? A za kilka lat nikt nie bedzie umial na kartce napisac zdania bez bledow Ja staram sie pisac bez bledow i nie uzywam worda do pisania tekstow w jakimkolwiek jezyku (jedyny "poprawiacz" to kompilator tekstu w programowaniu ale juz dawno nic nie pisalem ) - tylko bez wjezdzania mi ze nie uzywam polskich znakow bo mysle ze to nie ma nic do robienia bledow Co do problemow Artecha to zalezy mysle od antywirusa (zalezy co mu robi w czasie sciagania stronek) choc dobrze by bylo jesli by podejrzal w menadzerze zadan ( z tego co widzialem uzywa windowsa) jakie aplikacje i procesy dzialaja i przejrzal je Spora czesc osob skarzy sie na takie rzeczy np maja odpalony jakis program p2p a pozniej sie dziwia ze net im wolno smiga - cos za cos Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shogun_zag Napisano 6 Listopada 2006 Share Napisano 6 Listopada 2006 Nie chodzi mi o szybkość połączenia tylko grafika jakoś wolniej się wczytuje Przesiądź sią na linucha a zobaczysz różnicę ... okiem nie zdążysz mrugnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 6 Listopada 2006 Autor Share Napisano 6 Listopada 2006 W temacie mam do napisania ze te wynalazki typu "poprawiacze" tekstu sa wygodne ale jednoczesnie dla leni może i dla leni, ale nie będę się już musiał wstydzić że "który" przez "u" napisałem, a zdarzało mi się i jeszcze jedno taki poprawiacz też sprawia że zapamiętuję jak się pisze niektóre wyrazy, więc uważam go za pożytecznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bogdan39 Napisano 6 Listopada 2006 Share Napisano 6 Listopada 2006 Tutaj staje po stronie Artecha nieważne jakimi metodami ale ja piszę poprawnie. Tylko schodzi mi dłużej bo muszę poprawiać byki Tak komputer jest spowolniony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi