elmer Napisano 27 Maja 2014 Share Napisano 27 Maja 2014 Prawdopodobnie już nigdy nie połowimy w Jeziorzanach. Info na stronie PZW: infoPZW Co wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepes53 Napisano 27 Maja 2014 Share Napisano 27 Maja 2014 Niedługo to wędki trzeba będzie odłożyć na kołki i szydełkowaniem się zająć... Im dłużej na to patrze to PZW i ten okręg małopolski to taka lipa że szok... Składki duże a wody i ryb jak na lekarstwo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slav Napisano 28 Maja 2014 Share Napisano 28 Maja 2014 Mamy za to sporo zawódów gruntowych, spławikowych, spinningowwych itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepes53 Napisano 28 Maja 2014 Share Napisano 28 Maja 2014 Poprzednio należałem do koła PZW w innym województwie i miałem bardzo dużo zawodów i bardzo dużo wody do łowienia i przede wszystkim co łowić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
platinumx Napisano 28 Maja 2014 Share Napisano 28 Maja 2014 Szkoda gadać! Ciekawe czyje sa Jeziorzany i za co PZW bierze od nas tylu lat kasę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elmer Napisano 28 Maja 2014 Autor Share Napisano 28 Maja 2014 Poprzednio należałem do koła PZW w innym województwie i miałem bardzo dużo zawodów i bardzo dużo wody do łowienia i przede wszystkim co łowić... W tym okręgu jak tak dalej pójdzie to dla PZW zostanie tylko Wisła pod Wawelem i tam sobie będą robić zawody. Na Przylasek już ma wiele grup chęci, ciągle są informacje o pomyśle żeby zrobić tam jeden wielki zbiornik tak, żeby dało się żeglować. Jak nic pewnego dnia w PZW obudzą się i odkryją że Przylasek już nie ich tylko żeglarzy i plażowiczów. Bardzo szkoda Jeziorzan, bo to było urokliwe łowisko. Natomiast sam jestem dodatkowo zszokowany informacjami w komentarzach pod informacją na stronie PZW o zamknięciu Jeziorzan. Dosłownie Polacy nic się nie stało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petyr Napisano 29 Maja 2014 Share Napisano 29 Maja 2014 Nie żebym łowił na Jeziorzanach ale tak się zastanawiam. Skoro wykupiłem pozwolenie na połów ryb i mam w wykazie wód Jeziorzany, to umowa pomiędzy mną a PZW nie została wypełniona. To chyba się kwalifikuje na pozew zbiorowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo_pw Napisano 29 Maja 2014 Share Napisano 29 Maja 2014 Witam, Co prawda nie znam tego łowiska, ale i tak szkoda że łowiący tam Koledzy tak zostali potraktowani. Oby nie spotkało to innych zbiorników. Co do pozwu i ewentualnej rekompensaty to możemy sobie pomażyć. W zezwoleniu okresowym napisano: "6. Zarząd Okręgu PZW w Krakowie zastrzega sobie możliwość wprowadzenia zmian w ciągu roku do niniejszego zezwolenia bez prawa do odszkodowania w razie zaistnienia przyczyn od niego niezależnych. Ze zmianami można zapoznać się na stronie www.pzw.krakow.pl lub biurze ZO PZW w Krakowie." Może jednak sytuacja Jeziorzan się wyjaśni na korzyść wędkarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petyr Napisano 29 Maja 2014 Share Napisano 29 Maja 2014 Tyle, że to przez ich nieudolność, więc przyczyna od nich zależna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekG Napisano 29 Maja 2014 Share Napisano 29 Maja 2014 Kiedyś taka sama akcja była z Bagrami krakowskimi, też znaleźli się właściciele gruntów i wtedy Bagry zostały wykluczone z Wspólnoty. Jednak jakoś się dogadali i Bagry nadal są zbiornikiem PZW i miejmy nadzieję iż tym razem też tak będzie. A tak w temacie to Jeziorzany to to samo co Ściejowice?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
platinumx Napisano 29 Maja 2014 Share Napisano 29 Maja 2014 Taak.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekG Napisano 4 Czerwca 2014 Share Napisano 4 Czerwca 2014 platinumx dzięki, dobrze wiedzieć, że to to samo łowisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiekS Napisano 12 Czerwca 2014 Share Napisano 12 Czerwca 2014 Niestety zbiornik ten został wykupiony przez instytut synekologii w Krakowie. tablice PZW zostały zastąpione informującymi że jest to teren prywatny wstęp wzbroniony. W przyszłości cały zbiornik ma zostać ogrodzony. Mieszkam 3 km od tego zbiornika i wykupiłem zezwolenie tylko z myślą o tym jednym miejscu. czuję się delikatnie mówiąc oszukany tak jak reszta wędkarzy z okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiekS Napisano 12 Czerwca 2014 Share Napisano 12 Czerwca 2014 link do zdjęcia tablicy. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=649433718458281&set=o.663293527014119&type=1&relevant_count=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi