tomik Napisano 14 Września 2014 Share Napisano 14 Września 2014 Naszło mnie, pograłbym sobie od czasu do czasu tak dobrze jak za dawnych, dawnych, dawnych czasów czyli ze 25 lat temu... na starych dobrych automatach... Na początek myślałem,że jak od czasu do czasu to żeby kupić bezprzewodowego pada i podłączać laptopa do TV ale raczej mam "typa biurowego" i choć parę gier z ostatnich lat pewnie by poszło boję się, że się przegrzeje. Ponadto widziałem na filmikach w internecie, że dzieciaki mogą się świetnie bawić dzięki move lub kinekt, więc postanowiłem, że kupię konsolę. W nowości typu PSP4 i XBOX ONE ze względów finansowych i jeszcze małej ich popularności nie chcę się pakować. Stąd jako, że przy okazji pewnie trochę ceny spadły PSP3 i Xboxa 360 wybrałbym którąś z tych. Tematów na temat wyboru między PSP 3 czy Xbox 360 jest w internecie sporo, zwolenników jednej i drugiej opcji również. Coś tam już poczytałem oraz mam swojego faworyta i coś w końcu kupię. Niemniej pomyślałem, że i was zapytam jakie konsole macie i jakie z nimi doświadczenia, jak się sprawują itp. itd...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wernicjusz Napisano 14 Września 2014 Share Napisano 14 Września 2014 Powitać . Nie będę się zbytnio wdawał w szczegóły powiem tylko, iż posiadam X'a z rgh i pomijam wszystkie sklepy z grami. Wydawanie po 200zł za grę to jakieś nieporozumienie. Zakupiłem konsolę po przeróbce i gierki można samemu zapodawać. Różnice między X'em a PS'em hmm.... ja sugerowałem kosztami użytkowania, które w tym momencie są na poziomie 0zł. To dla mnie był główny parametr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 14 Września 2014 Share Napisano 14 Września 2014 rgh akurat lubi palić xboxy, prędzej czy później coś tam pójdzie i może być po konsoli. Jeśli chodzi o kwestie przerabiania to dużo lepiej wypada pod tym względem PS3. Dla mnie wygodniejszego pada ma xbox, dlatego wolę X'a. Różnicy generalnie dużej nie ma, jest kilka gier, które wyszły tylko na xboxa albo ps3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wernicjusz Napisano 14 Września 2014 Share Napisano 14 Września 2014 rgh akurat lubi palić xboxy, prędzej czy później coś tam pójdzie i może być po konsoli. Trzeci rok śmigam bez żadnych zastrzeżeń. Ilość gier jakie przerzuciła konsola spokojnie bilansuje jej wartość przynajmniej 20 krotnie Byłem wśród moich znajomych tzw. beta testerem i w większości dali się namówić na przeróbkę. Nie żałują... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 15 Września 2014 Share Napisano 15 Września 2014 Nie mówie, że tak będzie za każdym razem. Ja na przykład zajechałem już w ten sposób 3 konsole. Dodatkowym minusem przeróbki jest też fakt, że nie pogramy z innymi po sieci, no ale coś za coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 21 Września 2014 Share Napisano 21 Września 2014 wernicjusz, 200zł za grę? No chyba jak konsole wychodziły do sprzedaży. Teraz w necie można kupić używane gry w bardzo dobrym stanie nawet za 15-20zł Sam posiadam PS3 i sporo gier kupionych za grosze tomik, PlayStation, to PlayStation i nazwa sama mówi za Siebie. Odkąd posiadałem od PS1 aż do PS3, to nigdy nie narzekałem na te konsole i tak jest do dziś. Na temat Xboxów się nie wypowiem, bo nigdy na nich nie grałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wernicjusz Napisano 22 Września 2014 Share Napisano 22 Września 2014 pawciobra, no ok. ale na ten przykład pod koniec miesiąca wchodzi Fifa 15 i będziesz grał za te 15zł? Bo ja będę . Na razie póki co nic mnie nie ogranicza a finansowo na chwilę obecną nie do przebicia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 22 Września 2014 Share Napisano 22 Września 2014 Akurat aż takim maniakiem nie jestem, żeby co każde wyjście nowej gry płacić po 150zl. i dlatego najpierw gram w jedna grę, a w miedzy czasie nowsze gry spadną z ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomik Napisano 22 Września 2014 Autor Share Napisano 22 Września 2014 Przyznam że to "rgh" o którym napisał wernicjusz, trochę mi namieszało w planach zakupowych...i zagłębiam się w szczegóły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sandacz Napisano 23 Września 2014 Share Napisano 23 Września 2014 Ze swojej strony też mogę polecić xboxa z rgh Mam slimke z dyskiem 500gb i nic mi więcej nie potrzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fishrun Napisano 19 Listopada 2014 Share Napisano 19 Listopada 2014 ja raczej bym stawiał na ps:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master1 Napisano 17 Grudnia 2014 Share Napisano 17 Grudnia 2014 Sam ostatnio miałem taki dylemat ale padło na ps3 super slim, wszystko dobrze śmiga, odpalając gta V nie ma żadnych ścinek ani się nie grzeje ( gdzie GTA V jak to powiedział znajomy co się bardzo dobrze zna na konsolach " jest katem trójek, szczególnie fatów") PS 3 jest miłe w obsłudze, tylko pad mi się wydaje trochę za mały oraz L2 i R2 są tak trochę wysunięte że na początku miałem wrażenie jakbym zaraz miał je wyłamać, jak na razie playstation zachowuje się bez problemów. Co do gier to coś kosztem czegoś, wiadome że gry na konsole są drogie ale kto powiedział że trzeba mieć każdą najnowszą produkcję? jest wiele gierek, więc nie widzę potrzeby kupowania najnowszych produkcji za X złotych, przerabiania konsoli też jakoś nie widzę ( super slima chyba nawet się nie da , nie estem pewien) bo przecież nie kupuję co miesiąc gierki nowej, albo nie kupuję kilku najnoszych produkcji w jednym miesiącu, więc koszt 150 zł na dwa trzy miesiące nie wydaje mi się jakiś duży by z tego powodu przerabiać konsolę, oczywiście każdy robi jak chce. Ja wiem ze na razie wystarczą mi Gta V, Army of two i fifa street, owszem mam tam jeszcze jakieś inne gierki takie jak kane & lynch i PEs ale w nie nie gram,. Na X 360 też trochę grałem ( głównie w assasins creed) i też mi się podobało, ale jakoś PS3 bardziej mnie przekonało. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi