rav91 Napisano 1 Listopada 2007 Share Napisano 1 Listopada 2007 Robal, co do satysfakcji to jest naprawdę duuuuuża, wiem cos o tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 1 Listopada 2007 Share Napisano 1 Listopada 2007 Powiedz mi tylko dlaczego oczko jest przesunięte w dół prawie do steru?? Chcę coś sprawdzić, czy w boleniowych jest jak w małych żuczkach. W żuczkach sprawiało to lepszą pracę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konktenbit Napisano 2 Listopada 2007 Share Napisano 2 Listopada 2007 Np. przy dużej rybie farba kolo kotwicy odpryśnie to woda do drewna się nie dostanie. Co o tym myślicie? Jeśli odpryśnie tylko farba to ok, ale jak pęknie lakier to spuchnie i popęka. Najgorszy to chyba jest lakier nitro, bo moim zdaniem jest on twardy ale kruchy. Jednak ma też zalety: w ciągu dnia można połozyć 3 a nawet 4 warstwy:) i nie gryzie się ze sprajami Motip. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 5 Listopada 2007 Share Napisano 5 Listopada 2007 Wczoraj zacząłem nową serię. Będą głęboko-nurkujące. 12 sztuk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav91 Napisano 5 Listopada 2007 Share Napisano 5 Listopada 2007 wobler129 z jakiego drewna wycinałeś te woblerki?? A, i czy wycinałes je ze wzrou czy od ręki pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 5 Listopada 2007 Share Napisano 5 Listopada 2007 rav91 wobki są wykonane z brzozy. Mam na wzór mojego wobka ze środka i od niego zrobiłem resztę Odrysowałem na tekturce wyciąłem i teraz mam szablon. Dziś zaokrągla wszystkie a jutro szlifowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bboobb Napisano 5 Listopada 2007 Share Napisano 5 Listopada 2007 wobler129, a czy brzoza nie jest za twarda, dobrze się ją struga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav91 Napisano 5 Listopada 2007 Share Napisano 5 Listopada 2007 czyli z lipy powinno wyjsc tak samo musze troche posiedziec i tez cus zrobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 5 Listopada 2007 Share Napisano 5 Listopada 2007 bboobb jak dla mnie ok Lipa lepsza ale nie mam dostępu do lipowych listewek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greenlife Napisano 5 Listopada 2007 Share Napisano 5 Listopada 2007 Jak ktoś chce lipy to niech wpadnie do Lęborka odpale za darmo z tonę suchej lipy Ja się przeżuciłem na balsę. Ma ktoś pomysł z czego można zrobić sprężarkę do aerografu??, bo trochę mi szkoda dawac 300 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 5 Listopada 2007 Share Napisano 5 Listopada 2007 greenlife może z jakiegoś elastycznego drutu? Miałem kiedyś taki, ale gdzieś przepadł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sinus Napisano 5 Listopada 2007 Share Napisano 5 Listopada 2007 Ma ktoś pomysł z czego można zrobić sprężarkę do aerografu??, bo trochę mi szkoda dawac 300 zł a jakie ciśnienie potrzebujesz..... bo są pewne patenty, tyle że nie wiem czy się nadawać będą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 5 Listopada 2007 Share Napisano 5 Listopada 2007 greenlife dowiedziałem się już od znajomego. Sprężynkę zrób z drutu stalowego lub półstalowego ( ten drugi to właśnie drut sprężynowy) . Nawiń ją w imadełku na czymś o okrągłym przekroju - np. jakimś pręcie. Obetnij na wymiar i będzie ok Ewentualnie przejdź się do zakładu ślusarsko-tokarskiego i Ci zrobią sprężynkę jaką chcesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greenlife Napisano 5 Listopada 2007 Share Napisano 5 Listopada 2007 Minimalne ok. 1,5 atmosfery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 5 Listopada 2007 Share Napisano 5 Listopada 2007 greenlife tutaj masz foto gotowego ( znalazłem w sieci ): http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/846724c7ad9fedb9.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sinus Napisano 5 Listopada 2007 Share Napisano 5 Listopada 2007 greenlife, tyle to da się uzyskać, otóż taki kompresor można zrobić z agregatu do lodówki, dokładny sposób opisze jutro lub pojutrze (o ile jesteś zainteresowany), bo muszę sam zapytać ojca jak to dokładnie szło, bo niestety nie jestem do końca pewien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greenlife Napisano 5 Listopada 2007 Share Napisano 5 Listopada 2007 No właśnie myślałem nad wykorzystaniem lodówki mam nawet jedną sprawną na stanie, tylko nie wiem jak przerobić ten agregat. Więc poprosze o dokładny opis . Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sinus Napisano 5 Listopada 2007 Share Napisano 5 Listopada 2007 Więc poprosze o dokładny opis oki jutro albo pojutrze przedzwonię do ojca i jak już będę wiedział dokładnie to postaram się to opisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bboobb Napisano 5 Listopada 2007 Share Napisano 5 Listopada 2007 Więc poprosze o dokładny opis Znalazłem w necie coś takiego, http://www.modelarz.one.pl/index.php?porady=kompresor powinno się przydać, sam się też tym zainteresuję. Wg mnie wygląda nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 5 Listopada 2007 Share Napisano 5 Listopada 2007 Moje maleństwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 5 Listopada 2007 Share Napisano 5 Listopada 2007 http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=3694&highlight=kompresor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sinus Napisano 6 Listopada 2007 Share Napisano 6 Listopada 2007 http://haczyk.pl/forum/vi...light=kompresor Znalazłem w necie coś takiego, http://www.modelarz.one.p...orady=kompresor powinno się przydać, sam się też tym zainteresuję. Wg mnie wygląda nieźle. tak więc greenlife, masz problem rozwiązany..... powodzenia w produkcji kompresora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bboobb Napisano 7 Listopada 2007 Share Napisano 7 Listopada 2007 Pytanie do fachowców od robienia woblerów: jak robicie oczka - wkręcane oddzielnie czy może stelaż z oczkami w całości, jak wg Was lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konktenbit Napisano 7 Listopada 2007 Share Napisano 7 Listopada 2007 ja jak robie z balsy czy lipy małe wobki (do ok 9cm) to daję w całości i w rowek na stelaż wkładam też ołów, przy większych wobkach i z twardego drewna (brzoza, nieraz buk) to robię wkręty a ołów motuję w wywierconych dodatkowych otworach jak zrobisz wkręty na 3-4cm i wkleisz na klej dwuskładnikowy to spokojnie wytrzyma, mam wobka gdzie wkręty wkleiłem na super glue i trzyma do tej pory ale jakoś nie mam zaufania do tego typu montażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bboobb Napisano 7 Listopada 2007 Share Napisano 7 Listopada 2007 Dzięki za odpowiedź, czyli rozumiem, że pewniejszy będzie stelaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi