roman gawlas Napisano 16 Kwietnia 2008 Share Napisano 16 Kwietnia 2008 szkoda ze mi takie nie wychodzą Nie dołuj się na pewno dojdziesz do perfekcji, a myśliszże ja od razu takie robiłem -opowiem Ci taką dygresyjkę, uczyłem się od mojego przyjaciela który robił przepiękne wobki oklejane folią z fajek żebyś słyszał jak on okropnie ze mnie szydził aż nieraz nie rozmawialiśmy z tydzień ale wola robienia dobrych wobków była silniejsza od jego szyderstw i dzisiaj po latach wiem że było to dla mnie kopem do lepszej pracy, a lata spędzone przy struganiu robią też swoje pozytywne wyniki, tak że moja rada strugaj i próbuj a czego nie wiesz pytaj na pewno dojdziesz do mistrzostwa. A Wam koledzy dzięki za uznanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrystianŁobez Napisano 16 Kwietnia 2008 Share Napisano 16 Kwietnia 2008 mam pytanko. lakieruje wobki lakierem epoksydowym( daje bardzo twarda i cienka powloke co zwieksza zywotnosc woblera, nie rozmazuje jak wiele innych lakierow bo schnie blyskawicznie i po kilku minutach mozna go testowac) po kazdym malowaniu musze czyscic dysze chlorem. czy jest jakis inny specyfik ktory usuwal by epoksyd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrystianŁobez Napisano 16 Kwietnia 2008 Share Napisano 16 Kwietnia 2008 nawiazujac jeszcze do lakierow epoksydowych (moze to sie komus przyda) swietnie mieszaja sie z pigmentami proszkowymi ktore mozna dostac wszedzie polecam pigmenty spozywcze, sa bardzo wydajne, uzywane np w cukierniach, piekarniach (jedna luzka z powodzeniem wystarczy na wiaderko lakieru ). jeszcze jedna zaleta mysle ze wazna: dobrze sie przechowuje bo bez utfardzacza nie zaschnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 16 Kwietnia 2008 Share Napisano 16 Kwietnia 2008 Roman widzę, że Twoje boleniówki zmieniły trochę kształt i korpusu i steru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roman gawlas Napisano 17 Kwietnia 2008 Share Napisano 17 Kwietnia 2008 Roman widzę, że Twoje boleniówki zmieniły trochę kształt i korpusu i steru Tak kombinuję z nowymi modelami dlatego taka różnorodność, dotychczasowe tracą coraz bardziej na łowności, nie bardzo rozumiem takie zjawisko że po dwóch trzech latach dobrych wyników przestają ich interesować te przynęty, więc trzeba coś tworzyć aby za nimi nadążyć, za kilka dni zweryfikują moje wysiłki :lol:a jak u Ciebie czy już był w wodzie ten ode mnie Kolega dwa dni temu przy łowieniu kleni wyjął 90-tkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 17 Kwietnia 2008 Share Napisano 17 Kwietnia 2008 Kolega dwa dni temu przy łowieniu kleni wyjął 90-tkę To już nie ryba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav91 Napisano 17 Kwietnia 2008 Share Napisano 17 Kwietnia 2008 roman gawlas, ja sie wcale nie dołuje cały czas strugam i sie ucze. A jak wywaza pan swoje wobki chodzi mi o to czy zalewa pan otworki gorącym ołowiem czy moze wkłada śrucinki takie do wyważania np. spławików Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roman gawlas Napisano 17 Kwietnia 2008 Share Napisano 17 Kwietnia 2008 Zalewam gorącym ołowiem, ale nie otworki ale rowek wyfrezowany frezem max do 5mm i razem ze stelażem zalewam, w jakich miejscach to Ci nie napiszę bo jest to różnie w zależności co chcę osiągnąć, ale tak na początek próbuj od około 1\3 z przodu do 1/3 z tyłu czyli prawie środek, a najlepiej wstaw jakąś fotkę to będzie łatwiej coś doradzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialagora90 Napisano 17 Kwietnia 2008 Share Napisano 17 Kwietnia 2008 Witam mam pytanko czy poliwenglan rozpusci sie jak go wyczyszcze w rozpuszczalniku ?? bo zabrudzilem sobie ster i potrzebuje go wyczyscici z farby.. Pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 17 Kwietnia 2008 Share Napisano 17 Kwietnia 2008 U mnie po takim czyszczeniu znacznie osłabł i pękał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 17 Kwietnia 2008 Share Napisano 17 Kwietnia 2008 a jak u Ciebie czy już był w wodzie ten ode mnie Nie, czeka na 1. maja Po pierwszych oględzinach wydaje mi sie, że potrzeba mu dłuższego i węższego steru ale na razie zostaje tak jak jest. To nie mnie ma się podobać tylko boleniom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomik Napisano 17 Kwietnia 2008 Share Napisano 17 Kwietnia 2008 ketonal pomysł świetny - trzeba czekać na Administratora i spytać, czy wyraża zgodę - jeśli tak to wystarczy zrobić regulamin i czekać na zgłoszenia Nie mam nic przeciwko i nie dostrzegam aby pomysł był niezgodny z regulaminem, więc nie musicie mnie tak o wszystko pytać. Własna inicjatywa jest jak najbardziej wskazana, tymbardziej, że forum tworzymy wspólnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 18 Kwietnia 2008 Share Napisano 18 Kwietnia 2008 No to mamy kolejną zabawę Tylko regulamin ułożyć trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roman gawlas Napisano 18 Kwietnia 2008 Share Napisano 18 Kwietnia 2008 no to pomysłodawca zakładaj nowy temat ustal reguły i do roboty, ale nie wydłużajcie terminu do max 2-3 tygodnie na gotowego woblerka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ketonal Napisano 18 Kwietnia 2008 Share Napisano 18 Kwietnia 2008 Ok. planowany start nowego tematu wraz z zasadami konkursu Niedziela. Właśnie zastanawiam się nad logiem. Roman w sumie miesiąc na wykonanie owada powinien wystarczyć, mam nadzieję, że ci bardziej zapracowani strugacze się wyrobią. Jeśli nie to w ciągu roku będą mieć jeszcze kilka okazji do zaprezentowania swoich owadów i zdobycia tytułu „Owada roku”. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Slider@ Napisano 18 Kwietnia 2008 Share Napisano 18 Kwietnia 2008 Bedzie nagroda ? Pozdrawiam Slider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roman gawlas Napisano 18 Kwietnia 2008 Share Napisano 18 Kwietnia 2008 Roman w sumie miesiąc na wykonanie owada powinien wystarczyć, To pewnie chcesz mu i jądra wyrzeźbić A poważnie to myślałem 2-3 tygodniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Slider@ Napisano 18 Kwietnia 2008 Share Napisano 18 Kwietnia 2008 Moze byc wszelkiej masci robactwo czy tylko chrzaszcze? Pozdrawiam Slider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roman gawlas Napisano 18 Kwietnia 2008 Share Napisano 18 Kwietnia 2008 A to wykombinowałem w ostatnich 3 dniach, takie dziwolągi , pewnie ryby ze strachu pouciekają, ale co zrobić jak się lubi dłubać i jakieś wynalazki wymyśla, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 18 Kwietnia 2008 Share Napisano 18 Kwietnia 2008 A to wykombinowałem w ostatnich 3 dniach, takie dziwolągi Extra, świetna robota pewnie ryby ze strachu pouciekają Albo wręcz przeciwnie, będą na tyle ciekawskie, że ze smakiem wylezą z wody widząc co tam masz w pudełku romanie gawlas Piękne, szczerze podziwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bboobb Napisano 18 Kwietnia 2008 Share Napisano 18 Kwietnia 2008 roman gawlas, czysty bajer Napisz co ryby na to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrystianŁobez Napisano 18 Kwietnia 2008 Share Napisano 18 Kwietnia 2008 witam chcialem sie kolegom pochwalic co zlowilem na wobka zrobionego dzieki temu forum (z piany) zycze wszystkim takiego potoka zycia pozdro i podziekowania dla konktenbit-a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 18 Kwietnia 2008 Share Napisano 18 Kwietnia 2008 Moje graty ,piękny kropek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ketonal Napisano 19 Kwietnia 2008 Share Napisano 19 Kwietnia 2008 Bedzie nagroda ?Pozdrawiam Slider Poza wspólną rywalizacją oraz zdobyciem tytułu "Robal miesiąca" lub "Robal roku 2008" nie przewidywane są żadne nagrody (po cichu liczę, że chociaż za robala roku może uda się załatwić jakiś dyplomik) @Slider@ Jak w temacie "Owad roku 2008" czyli skupiamy się wyłącznie na owadach, które mogą potencjalnie być przekąska dla ryb Jeśli sądzisz, że np.: mrówka może być śniadaniem dla klenia. To poza przesłaniem do konkursu fotografii owej mrówki musisz jeszcze uzasadnić swój wybór (pamiętaj tylko, że wykonana przez ciebie przynęta powinna posiadać podstawowe cechy woblera). Jutro planowane otwarcie nowego tematu w kategorii forum "Konkursy" tam szukajcie „Robal roku 2008” Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ketonal Napisano 20 Kwietnia 2008 Share Napisano 20 Kwietnia 2008 Witam i serdecznie wszystkich zapraszam do wzięcia udziału w nowym konkursie „Robal roku 2008” , który znajduje się w kategorii forum w dziale konkursy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi