artech Napisano 15 Grudnia 2006 Share Napisano 15 Grudnia 2006 http://www.jezozwierz.abc24.pl/default.asp?kat=7351&pro=33634 i jeszcze cenę może negocjować myślęże za 150 - 155 PLN + koszty wysyłki to powinni sprzedać, ja za epf30 dałem 157 + k.w. dwie zapasowe szpule i dodatkowa korbka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 16 Grudnia 2006 Share Napisano 16 Grudnia 2006 kaczor wędeczke to "ściąhnąłem" od Ciebie, ale kołowrotek to był mój wybór - tzn. pomogli mi Wiesławek i John. artech tylko na tej stronce, którą sałeś nie ma Tica Libra JAk narazie znalazłem za 220zł. Swoim wyborem niestety potwierdziłeś, że nie wiedziałeś, czego chcesz, większość proponowanych wyżej kołowrotków jest lżejsza od Libry no, ale potwierdzam kęcioł Ok. Pisałem już, że jestem zielony w tych sprawach Kierowałem się głównie wagą kołowrotka... a to przecież nie jest najważniejsze Jak już pisałem koledzy mi wytłumaczyli wszustko i już raczej nie ma wątpliwości A nie odpowiedzieliście mi na moje pytanie - czy Wiesławek i John mogli by tu napisać byle jakiego posta a ja bym im dał punkcik? Bo to Oni mi najbardziej pomogli. Wyjaśnili mi na chacie - czacie - wszystko o co pytałem i wzamian należy im się punkcik To jak napisze mi ktoś czy tak można? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MagnuM Napisano 16 Grudnia 2006 Share Napisano 16 Grudnia 2006 Wobler, zyczę Ci aby ten kołowrotek dobże Ci się sprawował przez kolejne sezony!! Pozatym ślepoto wiesławek pisał już w tym temacie, wystarczy stronę cofnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 16 Grudnia 2006 Share Napisano 16 Grudnia 2006 MagnuM tam wiesławek tylko napisał że poleca, a na chacie napisał dlaczego czym się kierować jak się sprawuje jakie są ceny itd. Wobler, zyczę Ci aby ten kołowrotek dobże Ci się sprawował przez kolejne sezony! Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MagnuM Napisano 16 Grudnia 2006 Share Napisano 16 Grudnia 2006 No, ale co z tego jeżeli napisze posta byle jakiego jak chciałeś np. " asdfgghhjkl" i Ty dasz mu za to plusa? Lepiej daj tam, gdzie coś sensownego napisał, i czym się to będzie różnić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 16 Grudnia 2006 Share Napisano 16 Grudnia 2006 artech tylko na tej stronce, którą sałeś nie ma Tica Libra JAk narazie znalazłem za 220zł. Nie wiem czy jest Tica ja polecałem Tobie OkumęEpix Pro ponieważ sam takową posiadam i jestem z niej zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 16 Grudnia 2006 Share Napisano 16 Grudnia 2006 Aha. Myślałem, że dajesz mia tą stronkę, żebym mógł zobaczyć Tice Ale chyba mnie nie przekonacie do innego kręciołka... zakochałem się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odys Napisano 25 Lipca 2007 Share Napisano 25 Lipca 2007 Jaki polecacie kolowrotek do 100zl do lekkiego spinningu 5-25, 2,7m? Nie orientuje sie za bardzo w firmach kolowrotkow ale shimano chyba sa najlepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marewel Napisano 25 Lipca 2007 Share Napisano 25 Lipca 2007 Ryobi Zauber.Kup a nie pożałujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomaszek Napisano 25 Lipca 2007 Share Napisano 25 Lipca 2007 W tej cenie Shimano Catana 2500 FA - tani i prosty kołowrotek. Przy czym bardzo niezawodny. Poszukaj na forum tematu o nim. Wielu go uzytkuje i zwykle nie narzekają. Pamiętaj jednak, że "do 100 zł" to jest najniższa półka (na którą warto zaglądać bo wiem że i za 30 dychy są kręcioły ale to pozostawię tym razem bez komentarza), więc nie spodziewaj się niewiadomo czego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cezar80 Napisano 27 Lipca 2007 Share Napisano 27 Lipca 2007 prócz Shimano zwróć uwagę na Dragona Mieli bardzo dobrą serię Milenium(teraz jakoś inaczej to nazywają bo zmienili szpulkę) ma 6 łożysk dobrze układa żyłkę możliwy hamulec i 5 lat gwarancji Kręce takim od 1,5 roku a na rybach jestem prawie codziennie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukass Napisano 24 Stycznia 2009 Share Napisano 24 Stycznia 2009 Witam... Czy ten kołowrotek http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/dragon-destiny-fd-g5-a17-p861-k4986.html model Destiny FD 915i nadaje sie na klenia jazia i okonia na spinning..?? Przełożenie: 5,1:1 ; Pojemność szpuli: 0,18mm/120m Prosze o pomoc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
młody_wędkarz Napisano 15 Lutego 2009 Share Napisano 15 Lutego 2009 witam Zastanawiam się nad kupnem kręciołka do kija 270/30 g. Łowić będę na gumki 7-10 cm na 10- 15 g główkach. Po wstępnych poszukiwaniach spodobały mi się ABU Cardinal 103 FD i SPRO Inspiration 920 FD. Dodam że mam do wydania ok 180 zł. z góry dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_st Napisano 15 Lutego 2009 Share Napisano 15 Lutego 2009 do 180zł kołowrotków wydawalo by sie ze jest bardzo duzy wybor, ale jak sie przyjrzec blizej to nie ma ani jednego od ktorego mozna by wymagac 2-3 sezonow bezawaryjnej pracy, wiekszosc tych kolowrotkow mozna zajechac w jeden sezon lowiac przynetami w takiej gramaturze jaka podales. dobre kolowrotki zaczynaja sie od 300zl do gory i ja juz po prostu ponizej tej ceny chyba nigdy nie kupie kolowrotka do innej wedki jak tylko do okoniowki. z dwóch ktore przedstawiles, bardziej przemawia do mnie Spro, ale jezeli nie musisz kupowac teraz i na szybko, to dozbieraj pare groszy i kup cos lepszego, chocby za 250zł wyrwiesz juz blue arca 720, shimano exage 2500FA, okume epix pro albo team dragon 920 albo 930, to kołowrotki od ktorych juz mozna powoli wymagac czegos wiecej. a jezeli juz koniecznie chcesz kupic ktorys z tych dwoch co wymieniles to jezeli wybierzesz spro, to wez 930 albo nawet 940 bo 920 jest stanowczo za mała do takiego łowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bongos78 Napisano 28 Października 2009 Share Napisano 28 Października 2009 Witam wszystkich po raz pierwszy.Dużo czytałem na temat kołowrotka spro red arc i blue arc.Większośc opini jest pozytywna. Nie mogę natomiast wyszukac niczego o kołowrotku spro melissa.Nie jest on tani, dlatego chciałbym coś o nim wiedziec przed zakupem.Bardzo proszę o jakiekolwiek info od osób, które miały go w ręku.Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P Napisano 13 Grudnia 2009 Share Napisano 13 Grudnia 2009 Witam, Jako ze mam zamiar poprobowac paprochowania w nastepnym sezonie i myslalem o wedce kongera tak do 10-15g i dlugosci 270 a Mikolaj chce mi przyniesc kolowrotek Stad pytanie cos malego zgrabnego do 150 zl Co polecacie? Czekam na podpowiedzi i sugestie dla "czerwonego" W miare mozliwosci szybko Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 14 Grudnia 2009 Share Napisano 14 Grudnia 2009 KOŁOWROTEK SHIMANO NEXAVE 1000 RB http://www.allegro.pl/item843499625_kolowrotek_shimano_nexave_1000_rb.html nic mądrzejszego mi do głowy w tej chwili nie przychodzi w tej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian21 Napisano 14 Grudnia 2009 Share Napisano 14 Grudnia 2009 pomijając już model kołowrotka, szczerzę radzę wziąć rozmiar większy. lepiej Ci wyważy kij(jeżeli w ogóle) a poważniejszych plusów to już nie nadmienię bo jest tego cała masa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 14 Grudnia 2009 Share Napisano 14 Grudnia 2009 Damian21, chyba masz rację, 1000 shimano wygląda jak kołowrotek podlodowy, przynajmniej ten z przednim hamulcem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kowalski Napisano 14 Grudnia 2009 Share Napisano 14 Grudnia 2009 Stad pytanie cos malego zgrabnego do 150 zl Jasne, że Shimano Nexave, ale model 2500 albo równie dobry (jak nie lepszy) Okuma Epix Pro też w tej wielkości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolek_93 Napisano 22 Stycznia 2010 Share Napisano 22 Stycznia 2010 Mam zamiar kupić kołowrotek do ul spin na okonka. mam na oku Mikado Golden Lion 1006 FD . Ma może ktoś was taki kołowrotek i czy wart jest on swojej ceny, a może coś innego w przedziale cenowym max do 100 zł... ość łożysk BB: 5 ilość łożysk RB: 1 przełożenie: 5.5:1 pojemność szpuli [mm/m]: 0.18/160 hamulec: FD tak on wygląda.. -----> http://www.wedkarski.com/produkt/p-307-Mikado-KOLOWROTEK_GOLDEN_LION_1006_FD_2006_FD_3006_FD_4006_FD_Hamulec:_FD/t-2/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shaman1111 Napisano 22 Stycznia 2010 Share Napisano 22 Stycznia 2010 Wiele osób do spinnigu poleca Shimano Catane. Sam miesiąc temu go zakupiłem, dokładniej model 2500 FA Pojemność szpuli: 0,18-240m/0,25-160m/0,30-110m Przełożenie: 5.2:1 Masa: 255 g - 3 łożyska (2 łożyska kulkowe + łożysko oporowe) - P3 SYSTEM: Tytanowa rolka kabłąka - POWER ROLLER Blokada wstecznych obrotów - SUPER STOPPER II Dynamiczne wyważenie - DYNA BALANCE - korbka typu BIOGRIP - szpula zapasowa grafitowa - przekładnia HYPERGEAR - koło atakujące przekładni odkuwane na zimno - pływający wałek FLOATING SHAFT II kołowrotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenobiuszek101 Napisano 22 Stycznia 2010 Share Napisano 22 Stycznia 2010 obserwuj allegro ostatnio byly wyprzedaze okumy epix i to tobie bym polecil moze jeszcze ktos wystawi za dobra cene 120- 130 zl na okonki do lekkiego spina zobacz tez spro passion to wydatek ok 110 zl catana polecana przez kolege shaman tez bedzie ok do lekkiego spina pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolek_93 Napisano 22 Stycznia 2010 Share Napisano 22 Stycznia 2010 Dzięki.. Ale Catana u mnie w sklepie kosztuje ok 120 -130 zł... a na allegro narazie nie mam możliwości kupna. Nadal zastanawia mnie ten Golden Lion czy naprawdę się nie nada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian21 Napisano 22 Stycznia 2010 Share Napisano 22 Stycznia 2010 Golden Lion czy naprawdę się nie nada?naprawdę rozwiń proszę swój problem z niemożnością zakupu przez internet. w tych pieniądzach warte uwagi są np.dragon destiny20, okuma epix20, czy tyż ta catanka 2500FA - jednak opłacalne stają się jedynie przy zakupie w sieci. swoją drogą 120zl za ta catane to nie jest tak dużo(odlicz koszty wysyłki) jak powiesz panu w sklepie że w internecie można dostać nieco taniej może i spuści z ceny - wszak mamy zimę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi