maniek Napisano 19 Stycznia 2006 Share Napisano 19 Stycznia 2006 Kisux wielkie dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomii Napisano 23 Stycznia 2006 Share Napisano 23 Stycznia 2006 Strzałeczka Interwędkarze!!! Obiecałem więc piszę. 15 stycznia odwiedziłem kawałek Odry w okolicach miejscowości Prochowice i ujścia rzeki Kaczawy. Jak wspominałem foty robione aparatem z komórkowca więc proszę o tolerancję co do ich jakości. Tak wygląda Odra w tamtych okolicach a to już samo ujście Kaczawy do Odry. Ładne tylko jak wspominałem dość płytkie i dojazd do tego miejsca to też nielada przeprawa. Póki mróz trzyma to jakoś się jedzie ale jak odpuści to wątpię żeby osobówka dała radę. To tyle z okolic Prochowic. W kierunku Ścinawy się nie wypuściłem. -22 celsjusze skutecznie zatrzymało mnie w domu. Ale jestem dobrej myśli co do przyszłego weekendu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flanker Napisano 24 Kwietnia 2006 Share Napisano 24 Kwietnia 2006 Witam!!! W maju chciałbym wybrać się na rybki w Szczecinie, jeszcze nie rozeznałem jak podzielone są wody, ale zrobię to w najbliższym czasie (oczywiście interesuje mnie PZW). Mam prośbę aby ktoś uprzejmy podpowiedział mi od czego zacząć . Do tej pory wędkowałem głównie na jeziorach okręgu Koszalińskiego najczęściej leszcze i płocie metodą spławikową lub z gruntu, często kiedy nie miałem zbyt wiele czasu wybierałem się z blaszką na okonia lub szczupaka. Na Odrze i jej rozlewiskach nie mam najmniejszego pojęcia jakie stosować przynęty, jak nęcić i jaki sprzęt stosować, może to śmieszne ale.... Proszę o parę wskazówek. Z góry silne dzięki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 26 Kwietnia 2006 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2006 Flanker, odrobinę cierpliwości, coś nastukam na ten temat jak będę miał więcej czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 5 Maja 2006 Autor Share Napisano 5 Maja 2006 W maju chciałbym wybrać się na rybki w Szczecinie, jeszcze nie rozeznałem jak podzielone są wody, ale zrobię to w najbliższym czasie (oczywiście interesuje mnie PZW). A zatem do PZW należy Odra i Regalica wraz z kanałami od mostu na tzw. Autostradzie A6 do Kołbaskowa do mostu Trasy Zamkowej w centrum Szczecina. Powyżej Odra należy do Spółdzielni Regalica natomiast poniżej do Szczecińskiego Urzędu Morskiego. Gdzie zacząć? Proponuję Kanał Odyniec w okolicach Dziewoklicza, można tam liczyć zarówno na drapieżnika jak i na rybki spokojnego żeru. Ja osobście na okonie i szczupaki stosuję z powodzeniem blachy obrotowe i gumy, nic szczególnego, np. blaszki Wirek long nr 2 z czerwonym chwostem - dobre zarówno na okonia i szczupaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flanker Napisano 8 Maja 2006 Share Napisano 8 Maja 2006 Wielkie Dzięki za pomoc!!! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dudi Napisano 9 Maja 2006 Share Napisano 9 Maja 2006 Fajne glówki sa w okolicach brzegu dolnego w weekend wybieram sie tam na szczupaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 9 Maja 2006 Share Napisano 9 Maja 2006 Dudi daj znać jaka woda .no i jakie wyniki.Bo wieści miałem że ho ho ,ale ja szczupalowi odpuszczam do czerwca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 9 Maja 2006 Autor Share Napisano 9 Maja 2006 Maniek szczupak na Odrze jest już naprawdę dawno po tarle, a czekając do czerwca przegapisz najlepszy okres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dudi Napisano 10 Maja 2006 Share Napisano 10 Maja 2006 Tez tak mysle kolega wlasnie byl tam juz i zlowil polmetrowke i mowil tez ze piekny okon tez mu siadl. Wiec moze cos sie uda wylowic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 10 Maja 2006 Share Napisano 10 Maja 2006 Artech wiem ,ale nic na to nie poradze ,tydzieni temu padł szczupal 112cm na Odrze, ale nie pytajcie gdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 10 Maja 2006 Autor Share Napisano 10 Maja 2006 Pływa dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 11 Maja 2006 Share Napisano 11 Maja 2006 Niestety nie takich co wypuszczają jest mniejszości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dudi Napisano 11 Maja 2006 Share Napisano 11 Maja 2006 Ale po co komu tyle miecha ... ja nie kumam najlepsze sa takie po 60 - 70 mniam mniam A takie to powinien byc buziak i do wody A kurcze dzis na Widawie juz prawie mialem szczupaczka szedl za gumka ale nie zaatakowal :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dudi Napisano 13 Maja 2006 Share Napisano 13 Maja 2006 Wiec zdaje dzis relacje .... bylem na stawie w Wałach i ... nic spuszczaja wode wiec nic sie tam nie dzialo przy brzegu. Ale pozniej poszlismy z kumplami nad Odre. I mi sie juz nie chcialo rzuca bo pozrywalem kilka obrotowek i Alge na ktora zlapalem szczupaczka malego ... Nie mialem nawet juz stalki .. wiec kumpel mi zaoferowal .. a ja mu mowie wole bez hehehe I zalozylem woblera produkcji znajomego ( w ksztalcie szczupaczka ) i rzucalem z glowki na nurt wsteczny i siadl mi piekny szczupak .. wyskoczyl kilka razy nad wode i walczyl Ale o dziwo nie przecial zylki i wyciagnalem go ... mial 70cm i 2.5 kg niestety nmie wrocil do odry poniewaz woblera polknal na tyle lapczywie ze krwawil jak go wyciagnalem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andre2f Napisano 19 Maja 2006 Share Napisano 19 Maja 2006 a czy lapal ktos z panow na odrze bialoryb jakis ? jak ostatnio tam bylem tj. w brzegu dolnym powyzej tamy to koles wytargal spora ilosc leszcza takiego ponad 60cm kazdy ja osobiscie bylem tam dwa razy jeszcze jak zyl moj tata (najlepszy wedkarz jakiego znalem) respect dla tego faceta od kad go nie ma woja z ktorym razem jezdzilismy ograniczyl sie do jazde na piaski w ostrowie na karpie ktore sa wpuszczone co roku a lapanie tam wyglada jak na komersyjnym ;/;/ ale trudno powracajac do tematu . No a wiec ja nic tam nie zlapalem ale to co liczy sie przyjemnosc 120 km w jedna strone w 5 osob w malym aucie z bagazami to jest przyjemnosc ... Jak bylem mlodszy tj jakies hmmm 12 lat temu zaczynalem przygode z wedka Moi rodzice pracowali w Krajniku jest to mala miejscowosc nad odra okolice szczecina. Tam stawialem pierwsze kroki moja pierwsza rybcia byl wegorzyk z 35 cm nie mozna bylo go wypuscic bo mial haczyk przy ogonie tak polknal :) Łowisko to bylo wysmienite moi rodzice lapali grube leszcze szczupaki sandacze i wiele innych wydaje mi sie ze to bylo kiedys piekne lowisko niewiem jak teraz moze ktos cos wie najchetniej przejechal bym sie tam ale mam spory kawalek z Ostrowa wlkp ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pewniak Napisano 19 Maja 2006 Share Napisano 19 Maja 2006 hej! proszę o pilne info o odrze w okolicach brzegu dolnego. Chodzi mi przede wszystkim o podanie dojazdu do ciekawych miejsc na odrze, a przynajmniej wskazanie z której strony rzeki najlepiej dojechać i czy powyżej czy poniżej spiętrzenia. Ryby które mnie interesują to boleń i szczupak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andre2f Napisano 19 Maja 2006 Share Napisano 19 Maja 2006 slyszalem ze ponizej spietrzenia bialoryb a powyzej drapiezniki ale nie jestem pewien slyszalem rowniez o jakis gliniankach polaczonych z odra podobno sa tam niezle sztuki ale w wakacje zawalone moze pod koniec roku zaczne badac ten teren ale sam niewiem ;] moze zna ktos jakies miejscowki i napisze cos ciekawego ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dudi Napisano 20 Maja 2006 Share Napisano 20 Maja 2006 Ja bym powiedzial troszke odwrotnie ponizej elektrowni : drapiezniki No wiadomo szczupaka ciezko trafic ale jest Boleń też i dużo Klenia ładnego i Okonia. Jesli chodzi no dojazd to juz zależy od gustu z której strony chcemy łowic Ale Most na Odrze albo Wrocław albo Lubiąż dopiero ewentualnie prom w Brzegu Dolnym. Ale nie wiem jak czesto kursuje. W każdym razie trezba sie zastanowic z której strony będziemy łowic. Można przejść pieszo przez wiadukt kolejowy lub przez elektrownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andre2f Napisano 24 Maja 2006 Share Napisano 24 Maja 2006 dudi, napewno masz racje wkońcu tam wędkujesz ja już niewiem co uważać za powyżej a co za poniżej boże powyżej to jest miejsce hmm niewiem gdzie rzeczka płynie swoim korytem ?? i jest dość szeroka ? i piękna ! czy to jest już za tamą gdzie ludzie łapią podobno ciągle :) a tak wogóle to jak mi się uda to zaczynam studia we wrocku w tym roku i od października zaczynam łapać we wrocławiu jak się gdzieś dostanę oczywiście :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dudi Napisano 26 Maja 2006 Share Napisano 26 Maja 2006 hehe na ja na polibudzie naszej pieknej jestem ale ja juz blizej konca Ale Odra jeszcze dla mnie jest duza zagadka jedynie ten odcinek troszke znam Ale narazie chodze na spinning Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukas266 Napisano 27 Maja 2006 Share Napisano 27 Maja 2006 Witam wszystkich czy może ktoś mi powiedzieć odkąd jest rejon PZW na Odrze w Sczecinie a odkąd jest dla Spółdzielni.Dziękuje i pozdrawiam. Nadmieniam że nie jestem ze Szczecina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 29 Maja 2006 Autor Share Napisano 29 Maja 2006 Witam wszystkich czy może ktoś mi powiedzieć odkąd jest rejon PZW na Odrze w Sczecinie a odkąd jest dla Spółdzielni.Dziękuje i pozdrawiam. Nadmieniam że nie jestem ze Szczecina Kolego ostatni post na pierwszej stronie tego tematu: http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=118&postdays=0&postorder=asc&start=0 Następnym razem proponuję najpierw prześledzić temat a potem zadawać pytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek-legnica Napisano 6 Czerwca 2006 Share Napisano 6 Czerwca 2006 Panowie a co sadzicie o miejscowkach w okolicach Malczyc kolo Srody Slaskiej.Czy ktos z Was tam moize sie zapuszczał?Słyszałem to i owo na temat tego odcinka Odry,ale zawsze jakos mnie ciągnie w okolice Lubiąża,a do Malczyc to przeciez rzut beretem.Czy macie jakies wspomnienia z tego rejonu rzeki? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek-legnica Napisano 15 Czerwca 2006 Share Napisano 15 Czerwca 2006 A jednak wyladowalem w okolicach Malczyc,i to z malym sukcesem udalo mi sie zlapac sandaczyka ( 50 -tka,przeszlo 1 kg.) Zlapany zostal na wobler ksztaltem przypominajacy leszcza. Tak wiec Panowie zapraszam do zwiedzania miejsc gdzie jeszcze Nas nie bylo,polecam.Zreszta mysle ze dla spinningisty nowy widok zawsze dziala pobudzajaco na milo spedzony czas nad woda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi