Rybson99 Napisano 7 Czerwca 2015 Share Napisano 7 Czerwca 2015 Witam, mam pewien problem, przechadzając się wzdłuż rzeki nieraz widzę wędkarzy z siatkami pełnymi dorodnych płoci jak i leszczy lecz Gdy ja przyjeżdzam nad rzekę, Nic mi nie chce brać. 3 wyprawy - 1 krąp . I takie jest moje pytanie, co zrobić by połowić jak inni? Stosuję zanęte kupną na płoć + dorzucam robakow itd Mam Cienki przypon, letki spławiczek, malutki haczyk CO ZROBIĆ ŻEBY POŁOWIĆ JAK INNI WĘDKARZE? W CZYM LEŻY PROBLEM? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rybson99 Napisano 7 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2015 + rzeka ma mały uciąg, łowie dość blisko brzegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zwykly_michal Napisano 7 Czerwca 2015 Share Napisano 7 Czerwca 2015 Na początek zacznij od wyboru właściwego miejsca połowu. Podglądaj innych i nie bój się pytać. Ludzie nad wodą i sklepy wędkarskie to najlepsze źródło informacji. Całe wieki nie łowiłem w rzece ale sprawdzały mi się miejsca gdzie zwalnia nurt, gwałtowne spadki dna i rynny. Napisz jaka to rzeka, chyba że chcesz zatrzymać w tajemnicy. Wielu ludzi odwiedza to forum i ktoś Ci pomoże bardziej szczegółowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikwed1 Napisano 7 Czerwca 2015 Share Napisano 7 Czerwca 2015 Przede wszystkim zobacz jak łowią inni - jaką metodą, jak daleko od brzegu, co stosują jako przynęte - podpytaj lub podpatrz. A jeśli chcesz połowić płotek i masz blisko, to jako zanęty/ przynęty użyj pszenicy - codziennie, co drugi dzień po pół kilo ugotowanej/zaparzonej i po 3 dniach łowisz. Koszt - 1,5- 2 zł za kg pszenicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zwykly_michal Napisano 5 Lipca 2015 Share Napisano 5 Lipca 2015 Pszenica to jedna z lepszych przynęt jakie miałem okazje spróbować. Łowiłem płocie, leszcze i liny stosując jako zanęte i przynęte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toei Napisano 28 Stycznia 2016 Share Napisano 28 Stycznia 2016 a duże znaczenie ma to jaka zanęta na jakie rybki? w sensie opłaca się robić mieszanki czy lepiej nie bardzo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 28 Stycznia 2016 Share Napisano 28 Stycznia 2016 a duże znaczenie ma to jaka zanęta na jakie rybki? w sensie opłaca się robić mieszanki czy lepiej nie bardzo? Na początek lepiej korzystać z gotowych zanęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi