madi Napisano 6 Kwietnia 2011 Share Napisano 6 Kwietnia 2011 Dajcie spokój... to kudłate cholerstwo ma do mnie rzut beretem. Wystarczy, że przeleci przez "olesioną górkę". Ciekawe ile wyciąga na godzinę i w jakim kierunku się porusza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 6 Kwietnia 2011 Share Napisano 6 Kwietnia 2011 Ciekawe ile wyciąga na godzinę To kudłate cholerstwo jest szybkie, to dlatego, że w zasadzie biega na czterech. Madi pamiętaj, że: - szacunek i posłuszeństwo samice wyrażają, ukazując przywódcy tylne partie ciała -kiedy dwa osobniki spotykają się po dłuższym rozstaniu, idą naprzeciw siebie z uniesionymi rękami, po czym obejmują się mocno. Jeżeli widzą w kimś wroga to: -większymi gałęziami odstraszają wrogów, a w przypadku walki używają ich jako pałek lub dzid. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 10 Kwietnia 2011 Share Napisano 10 Kwietnia 2011 Małpiszon wg najnowszych doniesień kieruje się w stronę Nowe Rudy.... ciekawie się zapowiada A tak poza konkursem, czy ktokolwiek ma pocztę na Onecie i zaobserwował ostatnio jakiś problem? Qrde po zalogowaniu nie mam dostępu do "Odebrane", ni huhu nie mogę napisać "Nowego listu". Jakaś tragedia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 19 Kwietnia 2011 Share Napisano 19 Kwietnia 2011 Z Onetem nie mam problemów,ale... parę lat temu trafiłem do Ogrodu Botanicznego we Wrocławiu w porze kwitnienia magnolii. Od tamtej pory szukam informacji na przełomie kwietnia i maja, czy już się zaczęło. http://wroclat.blox.pl/2011/04/Kwitna-magnolie.html W poprzednim roku byłem w Wojsławicach 10-ego a we Wrocławiu 27 maja i było już za późno. Myślę, że jak wybiorę się w dni świąteczne, to trafię na szczyt kwitnienia. Szczerze polecam! Kilka fotek z 2010r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 19 Kwietnia 2011 Share Napisano 19 Kwietnia 2011 jaceen, jeśli się nie mylę to już zaczęły kwitnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 19 Kwietnia 2011 Share Napisano 19 Kwietnia 2011 Na 100% kwitną już przynajmniej od tygodnia. Pozdrowienia z miasta magnolii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 20 Kwietnia 2011 Share Napisano 20 Kwietnia 2011 Z Onetem nie mam problemów,ale... Ja już też, wywaliłam FF i zainstalowałam Chrome'a W poprzednim roku byłem w Wojsławicach 10-ego a we Wrocławiu 27 maja i było już za późno. Myślę, że jak wybiorę się w dni świąteczne, to trafię na szczyt kwitnienia. Szczerze polecam! Tydzień temu byłam w Świdnicy, tam już magnolie kwitły. W Wojsławicach byłam,coś pięknego. Rododendrony z każdej strony, w różnych przepięknych kolorach.... no jak w bajce. jaceen czekamy na fotki. Te kaktusy na ostatnim zdjęciu są rewelacyjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 21 Kwietnia 2011 Share Napisano 21 Kwietnia 2011 jaceen, jak chcesz kwitnących magnolii to zapraszam do nas, nie do żadnego ogrodu, normalnie po mieście się przejdziesz i magnolię na pewno spotkasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 21 Kwietnia 2011 Share Napisano 21 Kwietnia 2011 mieście się przejdziesz i magnolię na pewno spotkasz Wystarczy spacer po Pogodnie I będzie okazja do zrobienia jakiegoś piwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 21 Kwietnia 2011 Share Napisano 21 Kwietnia 2011 Panowie co się z Wami dzieje Zamiast siedzieć z wędkami nad wodą to Wy o kwiatkach gadacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 21 Kwietnia 2011 Share Napisano 21 Kwietnia 2011 madi, a kto będzie pracował Magnolia to nie kwiatek a drzewo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 21 Kwietnia 2011 Share Napisano 21 Kwietnia 2011 U mnie, niestety, domowy szpital Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 21 Kwietnia 2011 Share Napisano 21 Kwietnia 2011 artech, oby do świąt się wykurowali domownicy. A od maja to już z górki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 21 Kwietnia 2011 Share Napisano 21 Kwietnia 2011 madi, a kto będzie pracował Z tego co wiem to akurat Tobie mało zostało Magnolia to nie kwiatek a drzewo Wiem, ale jego największą ozdobą są kwiaty Magnolie są przepiękne, zwłąszcza, że najpierw kwitną, a później wypuszczają liście A od maja to już z górki A ja mam cały maj pod górkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 21 Kwietnia 2011 Share Napisano 21 Kwietnia 2011 Do końca lipca a później niech ojczyzny bronią małolaty Już drugi raz będę wychodził z woja Wiem, ale jego największą ozdobą są kwiaty Magnolie są przepiękne, zwłąszcza, że najpierw kwitną, a później wypuszczają liście Oj są u mnie na dzielnicy ulice gdzie prawie co drugi dom jest magnolia. Do tego zieleń, niska stara zabudowa, cisza i spokój. Wiosną można pospacerować i odetchnąć świeżym powietrzem w środku miasta. Nie to co gdzie indziej. A ja mam cały maj pod górkę Dasz radę Wysoki Sądzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 21 Kwietnia 2011 Share Napisano 21 Kwietnia 2011 Już drugi raz będę wychodził z woja Zazdroszczę Dasz radę Wysoki Sądzie. Jasne, że tak. Najwyżej kogoś po drodze zatłukę jak już nie wytrzymam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 21 Kwietnia 2011 Share Napisano 21 Kwietnia 2011 jak chcesz kwitnących magnolii to zapraszam do nas, nie do żadnego ogrodu, normalnie po mieście się przejdziesz i magnolię na pewno spotkaszDzięki, może kiedyś pier...nę to wszystko i skorzystam z zaproszenia Dawno temu na tzw. podwórku rosły grusze, czereśnie, jabłonie, a teraz został się tylko kibel dla psów i kotów (czyt. piaskownica) i kasztanowce opierdzielane przez szrotówki. Dlatego czasami zwlokę swoje kości, aby obejrzeć co przyroda jeszcze nam oferuje. Zamiast siedzieć z wędkami nad wodą to Wy o kwiatkach gadacieLeon Zawodowiec nie był grzecznym chłopczykiem, a aglaonemą się opiekował Do końca lipca a później niech ojczyzny bronią małolaty A nie było lepiej młodszym zostawić to w lutym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 22 Kwietnia 2011 Share Napisano 22 Kwietnia 2011 Jakoś chyba nie Pół roku na wypowiedzeniu, decyzja podjęta w styczniu a od połowy ubiegłego roku zastanawiałem się nad odejściem. Jakoś już mnie przestałą bawić zabawa w żołnierzyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maju Napisano 22 Kwietnia 2011 Share Napisano 22 Kwietnia 2011 Do końca lipca a później niech ojczyzny bronią małolaty Już drugi raz będę wychodził z woja kocur teraz będziesz miał dopiero czasu na wędkowanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 22 Kwietnia 2011 Share Napisano 22 Kwietnia 2011 Taki jest plan na ten rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 24 Kwietnia 2011 Share Napisano 24 Kwietnia 2011 Żeby nie było żem gołosłowny To tak w drodze na plac zabaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 25 Kwietnia 2011 Share Napisano 25 Kwietnia 2011 Niestety ja w drodze na plac zabaw mam beton i samochody Jak planowałem tak w poniedziałek odwiedziłem Ogród Botaniczny. Jednak okazuje się, że magnolii jest znacznie mniej niż różaneczników (tak przynajmniej mnie się wydaje) i to one nadają ten niepowtarzalny obraz wiosennego rozkwitu. Różaneczniki jeszcze mają nierozwinięte kwiaty. Na początku maja będę przejeżdżał koło Wojsławic, to może uda się mi wstąpić tam do arboretum. Mimo to, jest mnóstwo kwitnących i ciekawych roślin a kwitnące kaktusy są niesamowite. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rybka Napisano 20 Maja 2011 Share Napisano 20 Maja 2011 A ja nade wszystko uwielbiam bez i konwalię A ja mam cały maj pod górkę Ja też ostatni jakoś tak:( Mam nadzieję że niedługo będzie lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 23 Maja 2011 Share Napisano 23 Maja 2011 Oglądałem drugi raz w teatrze telewizji "Rozmowy przy wycince lasu" Stanisława Tyma. Takie sceny to można na okrągło oglądać W następnym fragmencie polecam wędkarzom moment od 5min i 10s http://youtu.be/ToowFb45Y2g Nie mniej polecam całość a Tym napisał taką dedykację: "Wszystkim karpiom w Polsce poświęcam" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Unises Napisano 24 Listopada 2011 Share Napisano 24 Listopada 2011 wow jaka wielomiesięczna Cisza w temacie Śniadanie mistrzów Takie coś od kolegi z Amsterdamu dostałem Niektórzy to potrafią zacząć dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi