Gość wobler129 Napisano 17 Stycznia 2007 Share Napisano 17 Stycznia 2007 Już kumam. Nauczyłem się tego tutaj - koguciarstwa. Robię koguty trochę inaczej niż Shogun. Według mnie takie koguty jak ja robię jest prościej wykonać i mi się sprawdziły dając 3 sztuki znajomemu. Po 2 miesiącach dostałem SMS że złowił już 3 sztuki - sandałki małe niewymiarowe... ale Uczestniczę od niedawna na dwóch forach. Na PW i tutaj. Ale wydawało mi się, że jak to wstawie to nic się nie stanie Wcześniej nie pisaliście np. tylko nie wklejaj tego nigdzie... ok sorki za to, co zrobiłem... nie wiedziałem, że to się tak skończy... PS streszcze wszytsko nauczyłem się kręcenia kogutów tutaj, sam dopracowałem koguta, sam napisałem to, czego sięnauczyłem, zrobiłem fotki i wstawiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shogun_zag Napisano 17 Stycznia 2007 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2007 Hmmm, nie wiem, co o tym sądzić. Pewne zasady zwykłej, ludzkiej przyzwoitości wymagałyby sprostowania. Myslę, że Wobler-a bedzie na to stać i to co napisał w ostatnim zdaniu, napisze w "swym materiale" z odpowiednim linkiem. Tyle z mojej strony "A wracając do tematu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 17 Stycznia 2007 Share Napisano 17 Stycznia 2007 Już odpisałem... pod tekstem znajduję się mój komentarz - warto przeczytać. A tak nawiasem mówiąc to każdy kto napisał kurs produkcji kogutów skopiował wszystko. Bo chyba pierwszymi, którzy zrobili koguta byli Jan Wyderka i Feszner - więc mówiąc teoretycznie skopiowaliście ich robotę To tak samo Ok ale temat zamknięty dopisałem to co miałem i tyle... "Wracając do tematu ABC koguciarstwa ..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi64 Napisano 17 Stycznia 2007 Share Napisano 17 Stycznia 2007 A tak nawiasem mówiąc to każdy kto napisał kurs produkcji kogutów skopiował wszystko. Bo chyba pierwszymi, którzy zrobili koguta byli Jan Wyderka i Feszner - więc mówiąc teoretycznie skopiowaliście ich robotę To tak samo Ok ale temat zamknięty dopisałem to co miałem i tyle.. Ok ale temat zamknięty dopisałem to co miałem i tyle... ja tak nie uważam, weług mnie to z tą wypowiedzia dałeś sadzy jak na razie to dla mnie jesteś zwykłym młodym nadętym zarozumiałym ciulikiem który nie umie się przyznać do własnych błędów "Wracając do tematu ABC koguciarstwa kto jak kto, ale to zdanie nie powinno paść z pod twojego pióra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lesio Napisano 17 Stycznia 2007 Share Napisano 17 Stycznia 2007 każdy kto napisał kurs produkcji kogutów skopiował wszystko. Bo chyba pierwszymi, którzy zrobili koguta byli Jan Wyderka i Feszner - więc mówiąc teoretycznie skopiowaliście ich robotę Myślałem, że coś z powyższych wywodów zrozumiałeś i że jest dla Ciebie nadzieja, ale zmieniłem zdanie. Na forum flashZONE.pl chwaliłeś się, że jesteś gotowy wziąć udział w programie TVP2 "złoty interes", gdzie zaprezentujesz swój sposób na zrobienie interesu (pewnie związanego z produkcją przynęt spinningowych). Jeżeli w taki sposób podchodzisz do sprawy, to gratuluję dobrego samopoczucia i nie wróżę wielkiej kariery... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 17 Stycznia 2007 Share Napisano 17 Stycznia 2007 Heh... gdzie to doczytałeś Pamiętam, że coś takiego gdzieś pisałem ale chodziło mi o wobki... ale to było chyba jeszcze w roku 2004 albo 2005 Przyznałem, że popełniłem błąd. Myślałem, że to nie będzie nic złego jak napiszę i opublikuję własny tkest Ale się myliłem i chyba już więcej nic nie napisze i nic nieopublikuje Bo doświadczyłem jednej rzeczy, że jakby ktoś się nie starał i chciał zrobić coś dla kogoś innego to i tak jeszcze mu się za to dostanie I tu nie chodzi tylko o mnie... i nie chodzi o ten akurat przykład bo przyznaję Wam rację. Dałem brzydko mówiąc d**y i tyle... Nie chciałem tego, chciałem tylko pomóc w początkach koguciarstwa, bo podejrzewam, że w necie są tylko o tym 2 artykuły i chciałem ułatwić wielu osobom życie. Miałem dobry zamiar, ale mi nie wyszło... dałem plamę Jeszcze raz wszystkich PRZEPRASZAM... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Anonymous Napisano 17 Stycznia 2007 Share Napisano 17 Stycznia 2007 mjm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shogun_zag Napisano 17 Stycznia 2007 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2007 Amen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 17 Stycznia 2007 Share Napisano 17 Stycznia 2007 linczowanie woblera129 Dobrze mówisz Sheryf Mamy kilku aktywnych młodych na forum i jaki jest ich los na dzisiaj? Magnum ma bana jeszcze przez dwa tygodnie, Papinos dostał bana w prezencie dzień przed urodzinami, teraz jedziemy po następnym Skończmy z tym myślę, że już pojął przekaz. Czas pokaże czy wyciągnie wnioski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomik Napisano 17 Stycznia 2007 Share Napisano 17 Stycznia 2007 A więc wracając do tematu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
volgense Napisano 31 Stycznia 2007 Share Napisano 31 Stycznia 2007 czekam na ciąg dalszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
volgense Napisano 31 Stycznia 2007 Share Napisano 31 Stycznia 2007 jestem pełen podziwu dla ciekawej intelektalnie dyskusji na temat "kogutów". Do chwili obecnej traktowałem przynęty zaopatrzone w sztywne kotwice i jak mi się wydawało wiechcie piór z przymróżeniem oka. Nie zdawałem sobie sprawy, że jest taka rzesza fanów "koguta"i tyle opisów finezyjnego łowienia, opisów sprzętu, wykonania oraz całej gamy drobiazgów których nie można pominąć podczas wykonywania przynęty. Przeczytałem cały materiał i jestem skłonny wykonać całą masę kogutów, testować je w tym roku i opisać efekty moich zmagań. Jest jeden szkopół ze znaleźieniem odpowiedniego łowiska w okolicach Elbląga, ale chyba do pokonania. Z Poważaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shogun_zag Napisano 31 Stycznia 2007 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2007 Tylko już nie ma za bardzo o czym pisać. Treaz kazdy na własna modłę i upodobania może kombinować na wszystkie strony albo ... kij w łapę i na ryby sprawdzić to i owo. Oczywiście od dnia dziecka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
volgense Napisano 1 Lutego 2007 Share Napisano 1 Lutego 2007 też doszedłem wczoraj do tego wniosku. miłego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor Napisano 1 Lutego 2007 Share Napisano 1 Lutego 2007 Witam szkopół ze znaleźieniem odpowiedniego łowiska w okolicach Elbląga, ale chyba do pokonania. Zalew,zalew,kochany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
volgense Napisano 1 Lutego 2007 Share Napisano 1 Lutego 2007 I tam są te mętnookie rybki, dziękuję za radę. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dulgimic Napisano 2 Lutego 2007 Share Napisano 2 Lutego 2007 Witam wszystkich użytkowników HACZYKA Mam na imie Michał. jestem z Bytomia Często łowie na koguty na Kozłowej. Swoje koguty wykonuje nieco inaczej tzn inaczej układam piórka. Niestety nie posiadam cvfrówki i nie mogę zamieścić zdjęć. Używam plecionki fłuo. Niestety szybko tracą swój pierwotny kolor. Chciałbym się dowiedzieć czy ktoś ma wypróbowany sposób na barwienie wyblakłej plecionki. Ja wpadłem na pomysł barwienia linki przy pomocy barwników do tkanin. Wpadłem lecz jeszcze nie spróbowałem. Czy ma ktoś sposób na blady sznurek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik Napisano 2 Marca 2007 Share Napisano 2 Marca 2007 Witam Wpadłem na pewin pomysł. A jakby wybrać się z kogutem na dorsze. W kwietniu szykuję się na kuter do Łeby. Już dla pruby zrobiłem odpowiednio większe trzy koguty. Główki po 130 g. Uważam że większe niepotrzeba i tak na Łebie się łapie na pilkiery 125 - 150 g. Albo będą dorsze albo koguty pujdą do lamusa. Ciekawe ?? He....He... O efektach napiszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor Napisano 2 Marca 2007 Share Napisano 2 Marca 2007 Witam Stosuje się koguty na przywieszki ale o ,, normalnej" gramaturze . Ale spróbuj swojego patentu , może sie sprawdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik Napisano 3 Marca 2007 Share Napisano 3 Marca 2007 Do przywieszek słyszałem o stosowaniu kogutów . Ja chcę spróbować bez przywieszek , bezpośrednio tylko kogut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shogun_zag Napisano 3 Marca 2007 Autor Share Napisano 3 Marca 2007 Myślę, że w celu zachowania proporcji konieczne będzie zastosowanie piór z lotek łabędzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slider 7 Napisano 14 Marca 2007 Share Napisano 14 Marca 2007 Witam wszystkich. To co napiszę mogło się już pojawić (więc sorry, jeśli się powtarzam). Odnośnie kogutów, mam dla was informację. W tym roku na Kozłowj Górze można łowić na koguty, ale na pojedyńczym haku (sic!). Informację uzyskałem w moim kole i od zaprzyjaźnionego sprzedawcy z Sosnowca, więc traktuję ją jako sprawdzoną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shogun_zag Napisano 17 Marca 2007 Autor Share Napisano 17 Marca 2007 Tak, to prawda. Andi już o tym doniósł a ja to sprawdziłem i potwierdzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tompol Napisano 30 Marca 2007 Share Napisano 30 Marca 2007 Witam! Jesten poczatkujacym wedkarzem i pierwszy raz na tym forum. Doswiadczenia z kogutami jednak juz jakies mialem - tzn. lowilem na te przynete. Byly to jednak koguty kupione na allegro. Po przeczytaniu opisu w tym temacie stwierdzilem ze sprobuje samemu zrobic troche kogutow. Zaczalem gromadzic wszystkie niezbedne materialy, mam jednak problem z tym co najwazniejsze tzn. z piorami. Pytanie do fachowcow: na stronie: http://bogdangawlik.pl/index.php?cPath=322_180 sa rozne kapki kogucie i nie tylko... Jest to strona (sklep) dla muszkarzy. Ale czy ktores z tych kapek nadaja sie na koguty? Prosze o odpowiedz kogos kto sie zna na rzeczy... Z gory dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 31 Marca 2007 Share Napisano 31 Marca 2007 Tutaj http://bogdangawlik.pl/index.php?cPath=322_180_184 i Tutaj http://bogdangawlik.pl/index.php?cPath=322_180_185 Nie ma teraz kolorowych ale po kontakcie e-mail załatwisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi