maniek Napisano 12 Grudnia 2005 Share Napisano 12 Grudnia 2005 Kto to złowił No moje gratulacje Wiesławek ,ładne statko pasiaków. MANIEK łapie w sezonie z wyliczeń około 300kg ryby Boguś jakieś masz nieaktualne dane ,w tym swzonie karpików i amurów ok. 50szt średnia waga 12.5kg to tylko dla poprawy obliczeni. pytam się go nacholere ci ta drobnica a on wiesz Bogdan ja jestem bezrobotny żona tylko robi więc narobie se słoików i będe miał co jeść Boguś no niestety to tak wygląda ,jeden łowi dla samego łowienia , bo to lubi a drugi żeby miał co jeść . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bogdan39 Napisano 12 Grudnia 2005 Share Napisano 12 Grudnia 2005 ciesze sięMANIUŚ że zrozumiałeś oco mi chodzi ponad 500 kg niech to szlak trafi ty to jesteś gad :wink:powinni nałożyć na ciebie podatek bo wyłowisz wszystko albo niech ci płacą za to że nienaruszasz ekosystemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keri Napisano 12 Grudnia 2005 Share Napisano 12 Grudnia 2005 No to Maniek dajesz klasę ponad 500 kg ryb w sezonie no!no! gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 13 Grudnia 2005 Share Napisano 13 Grudnia 2005 powinni nałożyć na ciebie podatek bo wyłowisz wszystko Boguś spokojnie z tego na patelnie poszły dwa amury i to wcale nie największe, tylko jak byś się dowiedział ile ja zanęty wsypałem do wody to byś aż usiadł z wrażenia.Może są jakieś dotacije z Unij na dokarmianie ryb ,może coś ktoś słyszał? No to Maniek dajesz klasę ponad 500 kg ryb w sezonie no!no! gratulacje. Dzięki Keri, wynik jest sumą spędzonych godzin nad wodą ,sam pewnie wiesz że kto często nad wodą to i owyniki łatwiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bogdan39 Napisano 13 Grudnia 2005 Share Napisano 13 Grudnia 2005 pisałem ci Maniek kiedyś o ruskim baniaku wsypujesz 1\4 baniaka gotujesz 10 min i masz cały może on by ci jakoś pomugł znieść wydatki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 13 Grudnia 2005 Share Napisano 13 Grudnia 2005 Boguś dzięki ,wiem że to jest dobra sprawa ,ale przygotowanie mam już opanowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keri Napisano 13 Grudnia 2005 Share Napisano 13 Grudnia 2005 jak byś się dowiedział ile ja zanęty wsypałem do wody to byś aż usiadł z wrażenia Czy możesz podać stosunek w kg wsypanej zanęty do wagi złowionych ryb oczywiście w tym sezonie. Własnie se to wyliczałem i wyszło mi, że na 1kg ryby /oczywiście tylko białoryb/ poszło mi ok 7kg zanęty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 14 Grudnia 2005 Share Napisano 14 Grudnia 2005 że na 1kg ryby /oczywiście tylko białoryb/ poszło mi ok 7kg zanęty. Keri chyba coś pomieszałeś , może czeski błąd . U mnie proporcja wyszła jednak inna na 1kg ryby poszło około 0,5 kg zanęty. 150kg. ziarna 150kg. kulek Oczywiście trzeba przyjąć tolerancje błędu 10% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 14 Grudnia 2005 Share Napisano 14 Grudnia 2005 Tomik dzięki, jakoś samodzielnie nie wychodzi mi wstawianie fotek. Jest to raczej ostatnie foto z karpikiem [co za dużo to też nie zdrowo] w tym roku. Jest to najładniejszy i zarazem najdłuszy karpik sezonu 05, Długości 101cm Waga 23kg. czas holu 35mint. Jedyny karp co mnie tak umęczył , i jedyny co znał wszystkie sztuczki karpiowe ,pewnie jadł kulki z niejednego pieca ha ha. Fotka u góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keri Napisano 14 Grudnia 2005 Share Napisano 14 Grudnia 2005 Keri chyba coś pomieszałeś , może czeski błąd Maniek jak zwykle czujny, masz rację 1kg ryby to 0,7kg zanęty. Gdyby było tak jak napisałem wcześniej to było by ok tony zanęty z mojej ręki w wodzie PIĘKNY KARP - w przyszłym sezonie przeżuć sie na płotki bo się zamęczysz z tymi potworami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gregorek Napisano 14 Grudnia 2005 Share Napisano 14 Grudnia 2005 Maniek a może Ty nie umiesz łowić małych rybek? Piękna rybka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 14 Grudnia 2005 Share Napisano 14 Grudnia 2005 przyszłym sezonie przeżuć sie na płotki bo się zamęczysz Keri żebyś wiedział że tak , w tym roku cieniutko połapałem "lorbasek" Maniek a może Ty nie umiesz łowić małych rybek? No i się wydało ha ha . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bogdan39 Napisano 15 Grudnia 2005 Share Napisano 15 Grudnia 2005 Maniuś łapałeś w jednym miejscu czy więcej ten karp powala zdrugiej strony podziwiam twoje nastawienie ilość godzin spędzonych nad wodą. jak sobie radzisz z okiełznaniem żony. chyba że jesteś solo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiesławek Napisano 15 Grudnia 2005 Share Napisano 15 Grudnia 2005 Maniek ładna rybka ja niestety nie mam takiej możliwosci połapania takich karpi bo na Śniardwach one nie występują łowie za to okonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiesławek Napisano 2 Stycznia 2006 Share Napisano 2 Stycznia 2006 Już styczeń a na mazurach słabiutka zima nie można jeszcze bezpiecznie połowić rybek z lodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiesławek Napisano 3 Stycznia 2006 Share Napisano 3 Stycznia 2006 Jeszcze tylko 6 miesięcy i znowu będą takie widoki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bogdan39 Napisano 5 Stycznia 2006 Share Napisano 5 Stycznia 2006 no takkkk piękne widoki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shogun_zag Napisano 5 Stycznia 2006 Share Napisano 5 Stycznia 2006 Przepiękne Wiesław, jak bym tam przyjechał na ryby ... znajdziesz mi taki "widok" Oj, dałby mi wtedy mój "widok", oj dałby A tak całkiem poważnie, kiedyś obrabiałem spiningiem Twoje okolice i w pamięci zapadło mi takie jeziorko Ublik Mały. Hmmm, te wspomnienia Miejscowi mówili na niego "Zielone oczko", bo otaczające jeziorko drzewa rosnące w koło na skarpie sie w nim odbijały. Jedyne co pamiętam z tamtych czasów (początek lat 80-tych) i z tego miejsca to wino owocowe "Wigraszki" , dużo szczupaków, okoni i jeszcze więcej pływających steropianów na wodzie ... jak lilie wodne Czy znasz to jeziorko? Istnieje jeszcze w nim życie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiesławek Napisano 5 Stycznia 2006 Share Napisano 5 Stycznia 2006 Szogun co do twego pytania to znam te jeziorko jego urok się nie zmienił a czy życie w nim jest to ci nie powiem bo w nim nie łowię,a i moi koledzy się tam nie zapuszczają gdyż bliżej mamy też ladne jeziora . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomii Napisano 17 Stycznia 2006 Share Napisano 17 Stycznia 2006 A tutaj kilka fotek niekoniecznie związanych z wędkarstwem ale myślę że obrazujących możliwości jakimi dysponujemy trzymając aparat w ręce. Czasami zanim wciśniemy spust migawki warto się zastanowić nad: - tym co chcemy pokazać. Te zdjęcia są robine z jednego miejsca - jak operować zoomem i pod jakim kątem ustawić obiektyw do żródła światła. Zdjęcia zrobione w odstępie 15 sekund podobnie sprawa ma się poniżej tyle że w środku miasta - warto też pomyśleć czy nie zrobić kilka kroków w lewo i wtedy pstryknąć fotę. Ten sam brzeg różnica to 5 metrów w ustawieniu się fotografującego - warto też zastanowić się nat tym jak chcemy pokazać obiekt. Poniżej ten sam krzew dzikiej róży - czasami może warto kucnąć - albo nawet się położyć. To ten sam zachód co powyżej tylko z perspektywy "robaka" I to byłoby na tyle mam nadzieję, że udało mi się choć trochę przybliżyć o co biega w zabawie z aparatem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 23 Stycznia 2006 Share Napisano 23 Stycznia 2006 Może za tydzień jak mrozu już takiego nie będzie to powtórzy się taki scenariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
poncjusz Napisano 25 Stycznia 2006 Share Napisano 25 Stycznia 2006 czy ktoś mi powie jak takie ryby można wyciągnąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 27 Stycznia 2006 Share Napisano 27 Stycznia 2006 czy ktoś mi powie jak takie ryby można wyciągnąć? "Wyciągnąłem" ją wędką którą także widać na zdjęciu - wędka typowo nie trociowa mój kochany Robinsonek Dynamick 2,4 m, cw 8-30g , ale to jest odpowiedź na pytanie - czym? A jak? Szybko i baaaaaaardzo przyjemnie, taka rybka potrafi walczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
poncjusz Napisano 27 Stycznia 2006 Share Napisano 27 Stycznia 2006 ja bym chciał pogratulować osobiście ale moge tylko przez neta więc... ...gratuluje bardzo pięknej rybki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiesławek Napisano 12 Maja 2006 Share Napisano 12 Maja 2006 Jezioro Śniardwy wczesną wiosną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi