qba01 Napisano 10 Maja 2007 Share Napisano 10 Maja 2007 Wiatm. Mam pytanko, czy był ktoś w tym roku na Odrze w okolicach Widuchowej lub Krajnika Dolnego. Jestem ciekawy czy coś się ruszyło, chodzi mi przede wszystkim jak leszcz bierze. Jeżeli ktoś był to proszę aby podzielił się relacją i wynikami. Wybieram się tam , a mam tam około 100km drogi, to każda informacja się przyda. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 10 Maja 2007 Share Napisano 10 Maja 2007 Byłem w okolicach Bielinka ale ja tylko spinning http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=1183&postdays=0&postorder=asc&start=1785 http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=1434&start=90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qba01 Napisano 10 Maja 2007 Autor Share Napisano 10 Maja 2007 Kilka sezonów temu w tych rejonach Odry (miejscowość Piasek) też bolenie mi ładnie brały. Złapalismy z kolegą w jeden dzień 10 sztuk wszystkie w granicach 60-70cm, a jeden jeszcze większy zszedł bo hak od gumy się rozgiął. Złowili byśmy jeszcze więcej, ale pojechalismy na leszcza i tylko pare gum wzielismy, a te bolenie dość szybko je poniszczyły i nie było na co łowić, a jeszcze ze dwa chyba poszły razem z gumą. Ale one tam biorą tam tak dobrze chyba tylko w tym okresie, jak są tuż po tarle, bo chyba mniej ostrożne są. A na dodatek wszystkie wyciągnęliśmy z jednej zatoczki za przelaną główka. A tak po za tym to Bielinek to ciekawe łowisko, w zeszłym roku na jesień pieknie sandaczy i okoni połowilismy z pontonu na żwirowni. W czwórkę złowilismy podczas jednego wypadu ponad 20 sandaczy i trochę okoni. Tylko żadnych okazów, największy z sandaczy miał około 2kg, kilka ponad kilogramowych a większośc takie trochę ponad wymiar. Pozdrawiam i powodzenia w połowach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 11 Maja 2007 Share Napisano 11 Maja 2007 qba01, z Gorzowa masz bliżej na równie ciekawe łowiska na Odrze np. Górzyca czy Owczary. A co do łowienia leszczy to kiedyś dobrym łowiskiem była Odra w okolicach miejscowości Raduń i Zatoń Dolna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qba01 Napisano 9 Lipca 2007 Autor Share Napisano 9 Lipca 2007 Ponawiam pytanie. W niedziele planuję wypad na leszcza, oczywiście łowienie na DS, na Odrze w Krajniku Dolnym, a dokładnie miejscowość Zatoń Dolna lub w Widuchowej, jeżeli ktoś był w tych okolicach, to proszę o podzielnie się wynikami. Ja byłem na początku czerwca, ale w okolicach Bielinka, to brały ale najpierw rano same rozpióry co prawda duże, ale to nie o to chodziło, później zaczeły brać płocie i to piękne okazy takie około 0,5kg każda, złowiłem ich wtedy ponad 20 sztuk takich, ale z leszczem było słabo, jedynie trzy czy cztery sztuki nie przekraczające 1kg, ale za to z pontonu w trójkę złowilismy na żwirowni 6 szczupaków takich od 1,5 do 3kg, a na Odrze jeszcze 4 sandacze w samo południe, ale nie duże takie po 50cm. Tak że wypad był udany. Ale teraz ma ochote spóbować leszczy połapać i te wyżej wymienione miejsca wydają mi się lepsze niż Bielinek, tak że teraz spróbuję którymś z wyżej opisanych, w więc jeżeli ktoś był ostatnio tam, to proszę o relację z połowów. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slavor7 Napisano 3 Kwietnia 2011 Share Napisano 3 Kwietnia 2011 Witam, czy byl ktos juz wtym roku połowić z główek na wspomnianym odcinku odry? pomiedzy Widuchową a Bielinkiem? Jak efekty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymon1991 Napisano 5 Czerwca 2012 Share Napisano 5 Czerwca 2012 Lipa nic nie bierze;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kris 74 Napisano 7 Sierpnia 2012 Share Napisano 7 Sierpnia 2012 Witam,panowie w wekend mam zamiar wybrac sie na Widuchowa.Byl ktos ostatnio? Jak tak to prosze o info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wilczek1995 Napisano 7 Sierpnia 2012 Share Napisano 7 Sierpnia 2012 byłem w ostatnią sobote na głowkach w widuchowie i lipa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kris 74 Napisano 8 Sierpnia 2012 Share Napisano 8 Sierpnia 2012 Dzieki Wilczek za info. Ja sprobuje w niedziele dam znac co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brodzic Napisano 21 Października 2012 Share Napisano 21 Października 2012 i jak? sandał ruszył? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hardyyy Napisano 15 Maja 2013 Share Napisano 15 Maja 2013 Witam wszystkich czy wie ktoś może jaka sytuacja na Piaskach, Bielinku ?? Łowił już ktoś ?? interesuje mnie stan wody czy główki mocno pozalewane dodam ze łowie z lodzi Pozdrawiam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamnowa Napisano 8 Lipca 2013 Share Napisano 8 Lipca 2013 Wczoraj - Widuchowa - Odra Zachodnia w stronę GARTZ. Rewelacji nie było ale coś się działo. Od 6-11, 2 sandacze wymiarowe, ale żadne okazy, można było połowić okonia w miejscach gdzie stał białoryb. Wszystkie ryby w dobrym zdrowiu dalej pływają w Odrze. Poziom wody wysoki, prąd bardzo mocny, płynie kupę zielska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafaZST Napisano 29 Listopada 2013 Share Napisano 29 Listopada 2013 odkopie troche temat, był ktos moze ostatnio? jak sandacze tam, współpracują czy lipa jak w szczecinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 29 Listopada 2013 Share Napisano 29 Listopada 2013 Byłem tydzien temu w sobote,nie na widuchowej tylko w gozdowicach. 2 osoby i tylko jeden szczupak niewymiar,był autobus ze szczecina-mieli zawody spinningowe. Kilka małych szczupaczków,jeden leszcz ze 2.5 kg za ogon na gume... Tak wiec szału nie było-próbuj,to najlepsza metoda... Uciag był na odrze jak w górach,zimno i wilgotno .. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafaZST Napisano 29 Listopada 2013 Share Napisano 29 Listopada 2013 dzieki, ale nie zachęciłeś mnie do wyjazdu zobaczymy jak bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymon1991 Napisano 1 Grudnia 2013 Share Napisano 1 Grudnia 2013 Rozwiałem z jednym wędkarzem że parę miesięcy temu sandacza ludzie łowili na Ognicy było bardzo tłoczno. Jak na na razie jest kicha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 4 Grudnia 2013 Share Napisano 4 Grudnia 2013 Rafal zst,jak poszło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hardyyy Napisano 13 Grudnia 2013 Share Napisano 13 Grudnia 2013 Bierze panowie zapraszam na Garzt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imperator30 Napisano 17 Grudnia 2013 Share Napisano 17 Grudnia 2013 Witam,hardyyy możesz ujawnić trochę więcej szczegółów na co bierze najlepiej i w jakich godzinach. Dawno nie byłem ale z chęcią bym odwiedził te piękne strony. Ostatnio byłem w tamtym roku to z Piotrem trochę połapaliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brodzic Napisano 20 Listopada 2014 Share Napisano 20 Listopada 2014 MOŻE TU KTOŚ COKOLWIEK WIE ? JAK Z SANDAŁEM? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi