dersonik Napisano 25 Października 2009 Share Napisano 25 Października 2009 dzis to ogolnie tragedia na cegle, kilka podleszczokow i kilka ploci na 4 osoby to tragedia, koles przy mnie na spinning w 40 min wyciagnal 7 sandaczy po 1,5kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buszeszank Napisano 25 Października 2009 Share Napisano 25 Października 2009 A na co taki numer wywinąl(rodzaj przynety)?? Rozumie ze mowa o cegielince?? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dersonik Napisano 25 Października 2009 Share Napisano 25 Października 2009 na pomaranczowego twisterka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deuuu Napisano 25 Października 2009 Share Napisano 25 Października 2009 koles przy mnie na spinning w 40 min wyciagnal 7 sandaczy po 1,5kg Nawet kosiarze takich wyników nie mają Ale jeśli chodzi o Cegłe to jakoś dziwnie to brzmi, 40 minut i 7 sandaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 25 Października 2009 Share Napisano 25 Października 2009 Deuuu, w zeszłym roku też widziałem takiego gościa który praktycznie co drugi rzut wyciągał sandacza. Ryby były różnych rozmiarów. Czasu nie mierzyłem ale nie trwało to pewnie dłużej jak 2 godziny. Na Cegle wszystko jest możliwe tylko trzeba wstrzelić się z przynętą, czasem i miejscem a dotyczy to wszystkich gatunków ryb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deuuu Napisano 25 Października 2009 Share Napisano 25 Października 2009 kocur, niech zgadnę... ten koleś był niewysoki (tzn. 17Xcm), około 40stki z czarnym wąsikiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dersonik Napisano 25 Października 2009 Share Napisano 25 Października 2009 koles wygladal jak rumun, 180 cm, czapeczka, jeansy i kolczyk w lewym uchu ale nie okragly tylko taki klips plaski zloty, na bank nie szarpal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 25 Października 2009 Share Napisano 25 Października 2009 Raczej nie i bliżej mu było do twojego wieku. Nie pamiętam wyglądu i niczego poza wiekiem i tego że miał 1 kij i plecak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buszeszank Napisano 25 Października 2009 Share Napisano 25 Października 2009 Panowie,nie chce przerywac waszych rozważan, ale... Może kadra narodowa trenowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 25 Października 2009 Share Napisano 25 Października 2009 w zeszłym roku też widziałem takiego gościa który praktycznie co drugi rzut wyciągał sandacza. Ryby były różnych rozmiarów. Czasu nie mierzyłem ale nie trwało to pewnie dłużej jak 2 godziny. Taką sytuację miałem dwa lata temu, w dwie godziny około 30 sztuk. Niestety żadnego wymiarowego, wszystko jeden rocznik 38-40 cm.Nie pamiętam wyglądu i niczego poza wiekiem i tego że miał 1 kij i plecak. To też by się zgadzało Ale jak już wspomniałem, taką sytuację miałem dwa lata temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
korkir Napisano 25 Października 2009 Share Napisano 25 Października 2009 Na Cegle wszystko jest możliwe tylko trzeba wstrzelić się z przynętą, czasem i miejscem a dotyczy to wszystkich gatunków ryb. Tak to jest wszędzie nie tylko na Cegielince-wszak to cały sekret udanego wędkowania,prawda? Pamiętam, kiedyś na Odrze wyciągnąłem 11 sandaczy w ok 40min na takiego dziwnego woblera Yo-Zuri (mam go wciąż w pudełku).Żaden nie był mniejszy jak 2,5kg. Kolega,z którym łowiłem zjeździł cale województwo następnego dnia żeby takiego kupić i udało mu się.Znalazł w Połczyn-Zdroju . Niestety, następnego dnia i w kolejnych nawet brania na niego nie było. Zresztą już nigdy na niego nie złapałem ani jednego sandacza mimo usilnych prób... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichy Napisano 26 Października 2009 Share Napisano 26 Października 2009 Panowie jesli ktos byl wczoraj lub dzisiaj na Cegielince to prosze o krotkie sprawozdanie, bo jestem ciekaw czy w sobote to byla jednodniowa trauma z rybami czy to jest kilkudniowa zapowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafaloo Napisano 26 Października 2009 Share Napisano 26 Października 2009 właśnie wszedłem do domu Brania są ale w moim przypadku 100% płoć choć nie za duża 30-35cm. Na gumę nic i tak jak widziałem u wszystkich podobne efekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichy Napisano 26 Października 2009 Share Napisano 26 Października 2009 rafaloo, jeśli chodzi o płoć to jaka technika połowu dominuje? w dalszym ciagu feeder? czy na spławik też zaczęła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafaloo Napisano 26 Października 2009 Share Napisano 26 Października 2009 ja feeder i wszyscy dookoła również. Na spławik nie łapie na regalicy bo strasznie ściąga, wiec nie wypowiem się na ten temat niestety ;/ Domyślam się że łapiesz na bata? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 26 Października 2009 Share Napisano 26 Października 2009 Za chwile pojawią się tyczkarze, bolonkarze stacjonarni i batmani. A ja jak zawsze z odległościówką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafaloo Napisano 26 Października 2009 Share Napisano 26 Października 2009 kocur na co łapiesz? ja ostatnio tylko kukurydza bo na robaki jazgarz siada ;/ Udało Ci się coś większego wyjąć/ lub innego niż płoć czy lescz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 26 Października 2009 Share Napisano 26 Października 2009 Ostatnio nie bywałem z racji tłoku itp Ale z reguły o tej porze na Cegle zaczynam już używać mieszanki kijów tzn jeden feeder i match. Zanęta typowo leszczowa lub płociowa ale nie słodka i bez udziwnień poza doładowaniem kukurydzy która też wędruje na haczyk. Oprócz kukurydzy są jeszcze obowiązkowe białe i czerwone. Najlepiej sprawdzają się mieszanki w różnych konfiguracjach. Na spławik przynęta prowadzona po dnie w odległości około 10-15 metrów od brzegu. Bliżej płoć też siedzi ale nie taka duża i nie bierze tak jak dalej. Na jazgarze i małe okonki nie ma żadnego sposobu poza drapieżnikiem Poza leszczem i płocią na feederka siada sum w rozmiarze 50+ i masa krąpi i plaga Regalicy czyli duże rozpióry. Jak te ostatnio wejdą to już po łowieniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafaloo Napisano 26 Października 2009 Share Napisano 26 Października 2009 kocur dzięki tez właśnie poszukuję lepszej miejscówki...może coś się znajdzie za podjuchami bo na cegle to szum ulicy masa śmieci...(ostatnio chyba jakieś typki z 10 puszek wywalili do wody "na odchodne"). Kiedyś trzeba będzie zorganizować jakiś wypad większym gonem i podszkolić sie od starszych kolegów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 26 Października 2009 Share Napisano 26 Października 2009 Nie widzę problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość okonia Napisano 27 Października 2009 Share Napisano 27 Października 2009 Osobiście jestem na Cegielince co 2 - 3 dni bo mieszkam niedaleko. jak będziecie jakąś ustawkę robić to jestem chętny, chyba ze czas nie pozwoli. W niedziele gruba płoć brała na betonach ale bliżej kładek, mi się udało na spin z drop shotem kilka większych okoni (30 cm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dersonik Napisano 27 Października 2009 Share Napisano 27 Października 2009 ja jestem na cegielince praktycznie caly weekend, mieszkam daleko, dokladnie 103 km wg gps:) tez jestem chetny na ustawke jakas mimo iz na forum jestem mlody i dopiero zaczynam z wedkowaniem na feederka i rzekami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafaloo Napisano 27 Października 2009 Share Napisano 27 Października 2009 no to chyba wszystko zależy do kocura kiedy czas wygospodaruje bo ostatnio widzę że nie ma czasu na Cegłę chodzić...Taka większą grupą to chyba na betoniak trzeba by było iść? Jeszcze z niego nie łapałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 27 Października 2009 Share Napisano 27 Października 2009 Panowie, chyba wam się tematy pomyliły. To nie umawialnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jorginto Napisano 29 Października 2009 Share Napisano 29 Października 2009 Panowie, w jakim zakresie ciśnienia atmosferycznego ryby się najlepiej czują?? Dzisiaj piękny dzionek, ale ciśnienie idzie gwałtownie w górę 1025-1030 hPa i nie wiem czy to nie za dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi