dersonik Napisano 4 Listopada 2009 Share Napisano 4 Listopada 2009 czytaj caly ten temat, chyba najlepsze miejscowki zostaly w nim wymienione:) a jak dojechac na kanal w gryfinie podawalem:) z mapka:), podam jeszcze raz na google maps http://maps.google.pl/maps?hl=pl&source=hp&q=gryfino&gbv=2&ie=UTF8&start=0&hq=&hnear=Gryfino,+Gryfi%C5%84ski,+Zachodniopomorskie&ll=53.219371,14.47835&spn=0.011769,0.038581&t=h&z=15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemek24rm Napisano 4 Listopada 2009 Share Napisano 4 Listopada 2009 Witam co do dojazdu na kanal cieply sprostowanie dla Dersonika -> lepiej nie uzywac germina nawigacji,ale gdy bedziemy nastepnym razem zapisze w automapie punkt gps i nieomieszkam zamiescic go dla zainteresowanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemek24rm Napisano 4 Listopada 2009 Share Napisano 4 Listopada 2009 a to namiary na Cegielinke N- 53,23,16.oo E-14,37,06.oo sprawdzone mozna wedke prosto z ulicy zarzucac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemek24rm Napisano 5 Listopada 2009 Share Napisano 5 Listopada 2009 witam. panowie wiecie moze co dzieje sie na cegle?zamiezam sie tam wybrac z z piatku/sobote interesuje mnie stan wody oraz zerowanie ryb i oczywiscie polowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lupe77 Napisano 5 Listopada 2009 Share Napisano 5 Listopada 2009 przemek wielkie dzieki...mam automape tylko zeby namiary byly dobre heh... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafaloo Napisano 5 Listopada 2009 Share Napisano 5 Listopada 2009 dobra standardowe pytanko jak wasze wyniki na cegle....jutro się wybieram ale nie wiem czy się opłaca wstawać o 5 a i muszę podzielić sie swoimi dzisiejszymi przygodami....przechodziłem koło dworca i natknąłem się na żad kosiarzy od 10 do 15 *&%^&* i co 2-3 rzut wyciągali sandacza (zdarzały się małe sumy) za grzbiet, ogon co popadło. Ale co mnie ucieszyło natknęli sie na jakąś kontrole i nie była to policja,....tylko niestety 2 spisali reszta po 15 minutach "łapała" dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dersonik Napisano 6 Listopada 2009 Share Napisano 6 Listopada 2009 no dzis na cegle wielka kupa, kilka plotek, jedno branie na godzine;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goral28 Napisano 13 Listopada 2009 Share Napisano 13 Listopada 2009 Dzieje się coś na Regalicy w okolicy Szczecina? rano gdzieś chcę wyskoczyć tylko za bardzo nie wiem gdzie można coś połapać, był ktoś ostatnio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafaloo Napisano 13 Listopada 2009 Share Napisano 13 Listopada 2009 w poniedziałek była lipa ale wtorek już coś się działo. Generalnie od 8 do 10 potem idzie zasnąć, a raczej zamarznąć :] oczywiście mówię o biało rybie bo sandacza nikt nie widział ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 13 Listopada 2009 Share Napisano 13 Listopada 2009 goral28, jak uda Ci się wepchnąć pomiędzy syfiarzy i brudasów z lubuskiego to masz szansę na płocie. Chyba jeszcze wszystkich nie wyłowili. Za to syf robią coraz większy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goral28 Napisano 13 Listopada 2009 Share Napisano 13 Listopada 2009 kocur, raczej w ten burdel nie będę się pchał pojadę wyżej, chyba Podjuchy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dersonik Napisano 14 Listopada 2009 Share Napisano 14 Listopada 2009 z tym syfem to racja, chociaz sam jestem z lubuskiego to widzialem co potrafili sasiedzi robic, gdyby mogli to by obiad gotowali i bar otworzyli, szczegolnie tu przy zejsciu gdzie ten betonowy blok jest kila i mogila, konserwy itp az wstyd, nie mowiac juz o zaczepialskich ktorzy maja 5 promili i cos tam pyskuja, sam sobie lubie cos walnac na rozgrzanie ale sprzatamy zawsze po sobie, troche denerwuje brak koszy na smieci ale coz [ Komentarz dodany przez: artech: 14-11-09, 16:53 ] staraj się nie używać wulgaryzmów na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 14 Listopada 2009 Share Napisano 14 Listopada 2009 troche denerwuje brak koszy na smieci ale coz były worki na obręczach, ale komuś przeszkadzały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 14 Listopada 2009 Share Napisano 14 Listopada 2009 dersonik, ja nie twierdzę że wszyscy są tacy bo kilku Twoich krajanów poznałem od dobrej strony - znikomy promil ale jednak były worki na obręczach, ale komuś przeszkadzały dawno temu w odległej galaktyce chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goral28 Napisano 14 Listopada 2009 Share Napisano 14 Listopada 2009 Byłem dzisiaj w Podjuchach 7.00-10.30 około 30 płoci 20-25cm na bolonkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lupe77 Napisano 14 Listopada 2009 Share Napisano 14 Listopada 2009 kocur!!!właśnie mnie obraziłeś!!!to że ludzie robia burdel syf itd. to i tylko wina wychowania...2 tyg jak tam byłem to częsć ludzi z poznania robiła syf i ludzie ze stargardu szczecińskiego i sądze że z innych miast także i zapewne z gorzowa też ale nie pisz ogólnie bo i również mógłbyś napisać o sobie..choć się nie znamy to życzę tobie czystych miejscówek i dużych połowów...pozdrowienia z gorzowa ps.LUDZIE SPRZĄTAJCIE PO SOBIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 14 Listopada 2009 Share Napisano 14 Listopada 2009 lupe77, czytaj co napisałem wyżej. A co do oskarżeń to na poboczu same samochody z lubuskiego i tylko 2 ze Szczecina. Mój i kumpla. Kumpel był od 2 w nocy i opowiadał mi co się działo do 4 rano. Wóda, piwo, śmieci do wody itd. Gdyby to była woda stojąca to syf zostałby na miejscu a że woda tam nieźle ciągnie to po chwili wszystko spływa dalej. Praktycznie cały sierpień i wrzesień obserwowałem ten proceder. Żadko kiedy było czysto. Następny przykład: młody facet zapierdziela z worami i zbiera śmieci z całego nabrzeża, ja idę po nim 10-20 minut później i syf już jest. Obserwowałem chłopaka i naprawdę sprzątał rzetelnie. Po jego przejściu była czyściutka trawa. Nie twierdzę że wszyscy z lubuskiego brudzą. Jesteście u nas gośćmi więc zachowujcie się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafaloo Napisano 14 Listopada 2009 Share Napisano 14 Listopada 2009 lupe77 =byłem ciekawe. Jak będzie cieplej proponuję się ustawić na cegle każdy weź worek 50l zapełnimy je i skoczymy na piwko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supersobi Napisano 14 Listopada 2009 Share Napisano 14 Listopada 2009 Ja też mam złe doświadczenia z grunciarzo-splawikowcami z lubuskiego. Nie dośc że żadnej rybie nie odpuszczą - wszystko w łeb i do wora, to jeszcze taki syf po sobie zostawiają, że aż wstyd.. Wiadomo ze zdarzają się pozytywne wyjątki, ale to naprawdę żadkość.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warszawa_24 Napisano 14 Listopada 2009 Share Napisano 14 Listopada 2009 Nawet w Lubuskim Lubuszanie się tak zachowują - nie wszędzie jest czysto jak i C&R jest w 95% przypadkach obce. Zauważiliście może jakieś numery rejestracyjne FSL? Nie wiecie ile tak plus/minus jest Regalica od Gorzowa? Nie ukrywam, że w 2010 byłbym zainteresowanym spotkaniem z Waszym zacnym gronem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafaloo Napisano 14 Listopada 2009 Share Napisano 14 Listopada 2009 ja nie wiem jak wy rozpoznajecie które śmieci kto zostawia ale sopko :] piszcie lepiej co wyjęliście i na co ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artone Napisano 15 Listopada 2009 Share Napisano 15 Listopada 2009 Co do syfu popieram przedmówców. Kocur napisał cała szczerą prawdę. Denerwujące jest siedzenie w syfie. Nie dość ,że tłoczno to jeszcze brudno. Ciężko jest wsiąść worek i wpakować swoje śmieci. Ludzie nie mają wyobraźni gdyby tak każdy łowiący ( na miano wędkarza nie każdy zasługuje ) zostawił za każdym razem jak jest na cegle jedną butelkę. Po samym jednym dniu ile by ich było ... Tłok idzie jakość znieść syfu i buractwa nie dla tego wolne inne łowiska wiem ,że to nie najlepsze rozwiązanie bo najlepiej podejść złapać za ryj i opierdzielić a nie uciekać od tego ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lupe77 Napisano 16 Listopada 2009 Share Napisano 16 Listopada 2009 ok kocur masz racje!!!byłem teraz z soboty na niedziele i...pierwsze stanowisko ludzie z piły łowia rybki i za razem piją i jedza wydaje sie normalne ale puste reklamówki i butelki po alkoholu na trawe lub pod drzewko BEZ KOMENTARZA...gdzieś w połowie łowiska rozmawiam z wedkarzem ze szczecina o syfie na tym pieknym miejscu i sam powiedział że ludzie maja w dupie te śmieci i sam po chwili gasi peta we wodzie...BEZ KOMENTARZA...takich spraw nie załatwimy od razu!!!trzeba interweniować do władz miasta jak i u policji takie mam zdanie...oczywiscie można samemu robić akcje "weż worek i pozbieraj śmieci wokół siebie:jeszcze nie słyszałem żeby ktoś się rozchorował gdy posprząta po kimś!!!jesteśmy tylko ludzmi i może aż ludzmi wiec dbajmy o swój wizerunek jak i miasto czy miasto naszych sąsiadów!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lupe77 Napisano 16 Listopada 2009 Share Napisano 16 Listopada 2009 do rafaloo...ja jestem za takim pomysłem tylko jak przekonasz innych bo jak sądze jest grupa ludzi co maja taki pomysł no wiesz gdzie....po prostu trzeba karać i jeszcze raz karać.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 16 Listopada 2009 Share Napisano 16 Listopada 2009 lupe77, sam widzisz jak jest Myślę że wina leży tutaj po obu stronach czyli właściciela wody i wędkarzy. Żyjemy już w tak cywilizowanym społeczeństwie że widząc kosz w pobliżu wrzucimy do niego śmieci. Z drugiej strony jeżeli takich koszy nie ma to powinno się zabierać te śmieci ze sobą. Myślę że kosze mają szansę na przetrwanie bo przecież toy-toy jest i daje radę A wracając do tematu ryb to wczoraj popołudniu zrobiłem wypad na Cegłę ze spinem na 3 godziny w celu przetestowania nowego kija i kołowrotka. Niestety drapieżniki nie chciały współpracować i poza jednym puknięciem nie było nic. Straciłem kilka gum na zaczepach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi