bobson Napisano 14 Grudnia 2009 Share Napisano 14 Grudnia 2009 Jak połowy na Cegielince? Jak z płocią i sandaczem? Mam pytanie odnośnie karty - mam kartę wykupioną w Złotowie, okręg Nadnotecki. Czy mogę bez żadnych problemów łowić na Cegiełce? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 14 Grudnia 2009 Share Napisano 14 Grudnia 2009 bobson, Strefa I i Porozumienia http://www.pzwszczecin.com/informacje.php?id=9 "5. UWAGA: W obwodzie rybackim rzeki Odry Nr 5 wprowadza się dodatkowo ograniczenia w wędkowaniu, zmierzające do ograniczenia połowu metodą tzw. „SZARPAKA”. * Zakaz dociążania zestawu spinningowego dodatkowym obciążeniem powyżej 20g /cały rok/. * Zakaz spinningowania w okresie od 01.12. do 30.04. /każdego roku /na Wyznaczonych obszarach: a/ Odra Zachodnia – od Wyspy Zielonej do granicy obwody na Trasie Zamkowej. b/ Kanał Parnicki w granicach obwodu. c/ Odra Zachodnia – od ujścia Kanału Leśnego /Odyniec/ i Kanału Kurowskiego do linii wysokiego napięcia w odległości o k. 300m. poniżej mostu drogowo-kolejowego przy Dziewokliczu. d/ Odra Zachodnia – od mostu na Autostradzie Berlin-Szczecin do śluzu Kanału Żeglińskiego przekop na wysokości Siadło Dolne. e/ Odra Wschodnia i Cegielinka – od mostu Cłowego do mostu kolejowego w Podjuchach. Podstawa : Uchwała Nr 67/07r. z dnia 10.09.07r." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablitto Napisano 15 Grudnia 2009 Share Napisano 15 Grudnia 2009 Kiedyś był zakaz wszelkich czynnosci szkodliwych rybom od 1.01, a teraz widzę zmieniło się trochę.. pewnie dlatego teraz nie widać kłusoli przy Długim i na cegielince Pare ciekawych miejsc wyłączyli, ale może da to odetchnąć rybkom troszki, to to badziewie szarpiące się w ciągu kilku lat strasznie rozpleniło.. Ma ktoś pomysł, gdzie teraz można by sandaczyka na wigilię złowić ? W Podjuchach lipa.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Napisano 15 Grudnia 2009 Share Napisano 15 Grudnia 2009 W Podjuchach lipa.. W Podjuchach (od mostu Cłowego do kolejowego w tej właśnie dzielnicy) też jest zakaz spinningowania... Jeżeli zatem spinningujesz, to w Szczecinie na wodach PZW w zasadzie nie ma gdzie w tej chwili, pozostają wody SUM lub SR Regalica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 15 Grudnia 2009 Share Napisano 15 Grudnia 2009 to w Szczecinie na wodach PZW w zasadzie nie ma gdzie w tej chwili, pozostają wody SUM lub SR Regalica. eeeeeeeeeee tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiczh Napisano 3 Stycznia 2010 Share Napisano 3 Stycznia 2010 A czy chodzicie na lód na regalicy ostatnio przejeżdzałem i siedziało tam po drugiej stronie z 10 wędkarzy powiedzicie coś o tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skubi Napisano 3 Stycznia 2010 Share Napisano 3 Stycznia 2010 Serdecznie Witam, chciałem pogłębić pytanie bobiczh'a: Czy może Ktoś z Kolegów był ostatnio na lodzie na Regalicy w Podjuchach lub na pobliskim Torze Regatowym?? jaka jest grubość pokrywy lodowej (czy ma już z 10 cm), no i jeszcze czy jest szansa na wiekszego okonia na mormychę??? Sława Pawel vel SKUBI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artone Napisano 5 Stycznia 2010 Share Napisano 5 Stycznia 2010 Znajomy był w weekend w okolicach toru reagtowego. Bez problemu siedział na lodzie a chłopak swoje waży Grubości lodu dokładnie nie znam ale wiem ,że złowił parę ładnych okonków i przez przypadek szczupaczka. Oczywiście all wróciło ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skubi Napisano 5 Stycznia 2010 Share Napisano 5 Stycznia 2010 artone, serdeczne dzieki za info.... pogoda sprzyja, lód rosnie w siłę ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artone Napisano 6 Stycznia 2010 Share Napisano 6 Stycznia 2010 ... lód rosnie w siłę ) najgorsze ,że na drogach też ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafaloo Napisano 7 Stycznia 2010 Share Napisano 7 Stycznia 2010 oby do wiosny i wyciągniemy kijaszki z szafy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artone Napisano 26 Lutego 2010 Share Napisano 26 Lutego 2010 jakoś tak cicho i spokojnie tutaj a pogoda zaczyna sprzyjać wypadom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luk1234 Napisano 26 Lutego 2010 Share Napisano 26 Lutego 2010 Sprzyjać może i zaczyna, ale brakuje miejsc do połowienia. 2 dni temu byłem na Parnicy, po godzinie rzucania bez brania postanowiłem objechać kilka innych miejscówek, niestety ciągle za dużo kry by łowić. Pozostaje próba przechytrzenia trotki, której jutro się podejme Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artone Napisano 26 Lutego 2010 Share Napisano 26 Lutego 2010 Dziś miałem wolny dzionek ( L4 ) ale musiałem skoczyć na chwile do firmy na prawym brzegu więc z ciekawości zajechałem na cegłę. Moim oczom ukazała się masa spływającego lodu. Mały filmik -> http://www.youtube.com/watch?v=BJ4sLEUIjIg Najciekawszy był widok w drodze powrotnej do domku. Wjeżdżam na poznańską patrze w prawo w okolice zatoki bryneckiej a na lodzie pełno wędkarzy - temperatura według termometru w aucie +9 odważni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 26 Lutego 2010 Share Napisano 26 Lutego 2010 Do 15 maja i tak na Cegle nie połowisz bo zakaz jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artone Napisano 26 Lutego 2010 Share Napisano 26 Lutego 2010 Do 15 maja i tak na Cegle nie połowisz bo zakaz jest zakaz zakazem ale jak to w polsce na miejscu spotkałem jednego spławikowca oraz jednego pana który bardzo szybko się zmył jak mnie zobaczył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artone Napisano 1 Marca 2010 Share Napisano 1 Marca 2010 słyszał ktoś o kryzysie na regalicy w okolicach Gryfina ? niby po wybuchu w elektrowni ilość pływających ryb gwałtownie zmalała ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 1 Marca 2010 Share Napisano 1 Marca 2010 Może przy okazji wielkiego bum poszły w długą przed gorzowskimi mięsiarzami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artone Napisano 1 Marca 2010 Share Napisano 1 Marca 2010 Może przy okazji wielkiego bum poszły w długą przed gorzowskimi mięsiarzami nie wiem ale z tego co słyszałem to ogólnie jest tragedia od tamtego czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artone Napisano 22 Marca 2010 Share Napisano 22 Marca 2010 dodatkowo nad Gryfinem jest plaga cormoran'ów - aż czarno. Został rozpoczęta akcja kill im. Są miejsca gdzie rybę można znaleźć na lądzie a nie w wodzie. Koleś tak ostatnio znalazł sandacza ok 1Kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goral28 Napisano 7 Kwietnia 2010 Share Napisano 7 Kwietnia 2010 Dzisiaj zaliczyłem pierwszy dzień w tym roku na Regalicy - okolice Podjuch - efekt ok 50 płotek, kilka w granicy 28-30cm jednak większość 15-20cm. Wszystko na spławik i kukurydzę. Jak na wędkowanie z marszu dzień całkiem udany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dersonik Napisano 20 Kwietnia 2010 Share Napisano 20 Kwietnia 2010 a czy tam pod mostem juz wolno lowic pytam z ciekawosci czy tez dopiero od 15 maja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafaloo Napisano 20 Kwietnia 2010 Share Napisano 20 Kwietnia 2010 pod mostem wolno, ale na cegielince od 15. (jeśli o tym samym moscie myślimy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dersonik Napisano 20 Kwietnia 2010 Share Napisano 20 Kwietnia 2010 czynny aktywny most kolejowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyciu Napisano 25 Kwietnia 2010 Share Napisano 25 Kwietnia 2010 Czy na cegielince połowie leszczykii płocie metoda matchową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi