goral28 Napisano 28 Sierpnia 2009 Share Napisano 28 Sierpnia 2009 Też Mu to mówiłem ale On trochę się gości przestraszył mówi że chyba miejscowi i niewiadomo z kim wrócą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 29 Sierpnia 2009 Share Napisano 29 Sierpnia 2009 Tak jak pisali powyżej. Jak jest tabliczka itp to OK a jak nie to są wolni. Do mnie jak łowiłem z kumplem też przyszli i chcieli mnie wygonić. Kumpla nie było widać ale jak się wychylił i zobaczyli 2 metrowego gościa to zwątpili, nawet nie odpowiedzieli na pytanie ile razy chcą w pysk zebrać z liścia Teraz są takie czasy że bezpieczniej we 2 niż samemu. A wracając do tematu to ja z reguły łowię na budkach bliżej betonu. W poniedziałek mam zamiar wybrać się na Cegielinkę za leszczem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kristofer Napisano 29 Sierpnia 2009 Share Napisano 29 Sierpnia 2009 Szczęściarz - dużo by nie brakowało a spotkalibyśmy się w poniedziałek ale nie pasuje mojemu teściowi bo ma karty no cóż Musze kombinować aby zgrać terminy 3-4 osób i wtedy się wybiorę. Mam nadzieję że to będzie najpóźniej na koniec tego tygodnia lub na początek następnego tygodnia. Daj znać jak tam rybki czy biorą . Jak będę jechał z pewnością się odezwe aby się na jakieś małe spotkano umówić PS: Gdzie leszcz lepiej bierze z budek czy z betonu ( jak pamiętam to pisałeś że dalej w nurcie go szukać trzeba??) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 29 Sierpnia 2009 Share Napisano 29 Sierpnia 2009 Nie wiem jak teraz będzie z leszczem bo pogoda zmienia się więc może być tak że podejdą bliżej brzegu gdzie jest cieplejsza woda. Najważniejsze jest żeby ciśnienie nie wariowało a będzie OK Czy beton czy też budki jest to obojętne bo jak bierze to wszędzie są efekty. Jakby co to pisz kiedy będziesz to postaram się dołączyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kristofer Napisano 31 Sierpnia 2009 Share Napisano 31 Sierpnia 2009 No hej kocur będę na 99.99 % w czwartek wieczorkiem - przedemną nocka i piątek do godzinek popołudniowych. Tak więc zapraszam na piwko PS: Byłeś może na cegielince może wiesz czy bierze czy nie bo nie wiem czy nie warto skoczyć do jakiegoś starego portu pare kilometrów dalej jadąc prosto 10.?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 31 Sierpnia 2009 Share Napisano 31 Sierpnia 2009 Byłem dzisiaj od 9 rano bo zaspałem i po przebiciu się przez korki o 9 zacząłem łowić do godziny 15. Generalnie lipa była od samego rana z tego co słyszałem od ludzi i do 15 poza krąpiami niekiedy słusznych rozmiarów nie brało nic kompletnie. Nie wiem może jak pogoda się ustabilizuje to ruszą znowu rybska. Generalnie na Regalicy jest tak że raz biorą a raz nie i trzeba wstrzelić się w ich brania Co do mojego wypadu nad wodę to jeszcze nie wiem co i jak. Lawiruję teraz żeby jak najwięcej skorzystać z urlopu ale nie zawsze to wychodzi. Nie wszyscy rozumieją to nasze hobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kristofer Napisano 31 Sierpnia 2009 Share Napisano 31 Sierpnia 2009 Niestety oglądałem prognozę pogody no i żaby z nieba zapowiadają na czwartek i piątek Zobaczymy może obróci się jeszcze i nie bedzie chociaż padało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jorginto Napisano 31 Sierpnia 2009 Share Napisano 31 Sierpnia 2009 Panowie, dzisiaj miałem przyjemność po raz pierwszy w życiu wędkować na szczecińskich wodach PZW. Wybrałem się na Regalicę przy moście na autostradzie poznańskiej od strony Podjuch. Honor obroniłem, bo się jeden okonek trafił na 5cm ciemnozielonego rippera, którego za chwilę oczywiście zerwałem. Koło 20 zaczęła chodzić większa ryba, ale już nic nie złowiłem, chociaż całkiem przyzwoitych rozmiarów okoń nie trafił mi w woblera i uderzył tuż obok. Generalnie to mi się wydaje, że coś nie za bardzo wiem, jak się do spinningowania na Odrze zabrać. Macie może jakieś rady dla mnie, bo pierwszy raz wędkowałem na rzece.Głównie łowię na gumy i woblery. Jeżeli chodzi o gumy: 1. O jakim ciężarze wybrać główki do przynęt 5-7 cm? 2. Pozwalać ripperowi opaść na dno i prowadzić go skokami, czy może inaczej (bardziej w toni)? 3. Łowić w nurcie, czy może rzucać wzdłuż brzegu? Woblery: 1. Pływające.. tonące, jak głęboko schodzące?? Ewentualnie jakie rozmiary? (Uklejopodobne, okoniopodobne....) Jeżeli chodzi o blachy, to z jakich korzystacie?? Za wszelkie rady serdecznie dziękuję. Przypominam, że pytam cały czas o Regalicę i Odrę Zachodnią w okolicy mostów na autostradzie Poznańskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 1 Września 2009 Share Napisano 1 Września 2009 Macie może jakieś rady dla mnie, Na łódkę się przesiądź A tak serio to najlepiej chyba sprawdzają się gumy na dosyć ciężkich główkach (od 15 - 30 g). Lato jak dla mnie to nie jest najlepszy okres na połowy na szczecińskich odcinkach Odry i Regalicy (mówię o drapieżnikach i spinie) jako tako daje się łowić jedynie boleń. Na lepsze wyniki latem można liczyć jedynie z łódki.Ps. Jeszcze z miesiąc i nie będzie gdzie kija wcisnąć pod mostem w Podjuchach, niech się tylko trochę sandacz ruszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jorginto Napisano 1 Września 2009 Share Napisano 1 Września 2009 15-30g, całkiem sporo, to widzę, że trzeba bardziej próbować w nurcie przy dnie... Warto zaopatrzyć się w jakąś cienką plecionkę? Nie będzie gdzie kija wcisnąć?? Już wczoraj było dość ciasno, ale ze spinningiem byłem jedynie ja. Musze przyznać, że zaraz po zachodzie słońca, pod mostem robi się wyjątkowo mało przyjemnie (Jakby tam grasował co najmniej jakiś seryjny morderca:), strasznie dziwne uczucie) Z jakich kolorów gum najczęściej korzystasz Artech? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 1 Września 2009 Share Napisano 1 Września 2009 Warto zaopatrzyć się w jakąś cienką plecionkę? na pewno warto i to nie koniecznie taką cienką 10 lb powinna być ok Nie będzie gdzie kija wcisnąć?? Już wczoraj było dość ciasno, ale ze spinningiem byłem jedynie ja Później będzie kilku spinningowców i od cholery szarpakowców Z jakich kolorów gum najczęściej korzystasz Artech? Wszelkie odcienie zieleni i połączenia zieleni z innymi kolorami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jorginto Napisano 1 Września 2009 Share Napisano 1 Września 2009 Dzisiaj testowałem 5 cm kopyta na główkach 10g. Muszę przyznać, że świetnie się takim zestawem przeczesuje dno i dobrze wszystko czuć na kiju (plus zasięg rzutu na 30-40m spokojnie, mogłem bez problemu sięgnąć do pierwszego filaru mostu), ale te zaczepy to jakaś masakra. Dobrze, że kupiłem plecionkę, to kilka gumek udało się uratować. Muszę się zaopatrzyć w rękawiczkę, bo sobie prawie palce pociąłem. Generalnie wypad bez brań. Koło 20 przy powierzchni od czasu do czasu widać było jakieś uderzenia, próbowałem z uklejopodobnym pływającym woblerem, ale już bez efektów. Dzisiaj zdecydowanie na łowisku prym wiodły komary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kristofer Napisano 2 Września 2009 Share Napisano 2 Września 2009 Kocur jak tam rybki na Cegielince - i jak pogoda jakbyś mógł dać znać tak do 11 jutra bo jednak jedziemy tylko właśnie nie wiem gdzie bo jak w was tylko nadal krąpik bierze to chyba uderze na ujście Warty do Odry w Kostrzyniu > daj znać co słychać PS: Oczywiście jak ktoś jest w temacie mile widziane informacje na temat brań i pogody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 2 Września 2009 Share Napisano 2 Września 2009 W sumie to pogoda ma być niby deszczowa nie wiem jak będzie faktycznie. Nie byłem teraz więc nie wiem jak z braniami i co się w wodzie rusza. Jutro z rana jadę nad wodę pokombinować co słychać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goral28 Napisano 3 Września 2009 Share Napisano 3 Września 2009 wie ktoś gdzie na Regalicy można za Boleniem poganiać bo sezon się kurczy a ja bez Bolka w tym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goral28 Napisano 3 Września 2009 Share Napisano 3 Września 2009 Nie wszyscy rozumieją to nasze hobby znam ten ból ostatnio jest coraz gorzej, brak zrozumienia w domu i wieczna kłótnia Koledze żona ostatnio schowała kluczyki w nocy i na nic dały się prośby i groźby nad ranem, mało się z domu nie wyprowadziła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeeB Napisano 3 Września 2009 Share Napisano 3 Września 2009 Dzisiaj testowałem 5 cm kopyta na główkach 10g. Muszę przyznać, że świetnie się takim zestawem przeczesuje dno i dobrze wszystko czuć na kiju (plus zasięg rzutu na 30-40m spokojnie, mogłem bez problemu sięgnąć do pierwszego filaru mostu), ale te zaczepy to jakaś masakra. wczoraj tez tam zajzalem lowilem glownie na 7 cm twistery na glowkach 10,12g i rzeczywiscie w tym miejscu byly w sam raz ale przez ok godzine zerwalem 3 sztuki i tak dziwnei dosyc jakby sie przecinala zylka na ostrych kamieniach, ale bez zadnych bran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jorginto Napisano 3 Września 2009 Share Napisano 3 Września 2009 Seeb Przyszła zmiana pogody, popadało i się ochłodziło, to i może jakiś sandacz się w końcu ruszy. Trzeba będzie wieczorkiem trochę pośmigać. Myślę, żeby wybrać się na most od strony ronda Hakkena, ewentualnie sprawdzić łowiska przy początku Dziewokliczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 3 Września 2009 Share Napisano 3 Września 2009 goral28, tak to bywa z ciemną stroną mocy czyli babsztylami Ja dzisiaj od 5 nad wodą do 15 z feederami. Testowałem nowego Yorka Derby Heavy Feeder o cw 150 g i mogę powiedzieć że niezły z niego rzeźnik. 2 kilowy leszcz jak stanął w poprzek to tylko na chwilę. Rybsko czuć na kiju ale jest taka moc że nie ma szans Generalnie nie było źle bo połowiłem trochę kilowych leszczaków, trafiłem jednego jazia i zaliczyłem spięcie garbusa tuż przy pomoście. Skubany połakomił się na rosówę z opadu z 80 g koszyczkiem Co do sandała to bierze ale tylko na fileta. Żywiec, trupek i sztuczne go nie ruszają sprawdzone info od kumpla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goral28 Napisano 3 Września 2009 Share Napisano 3 Września 2009 kocur, a pogoda Cię nie wygoniła, bo w Stargardzie do 12.00 lało. Gratuluję rybek, kiedy były najlepsze brania? z rana czy w ciągu dnia bo ja ostatnio po 9 rano mogłem się do domu zbierać. Daj znać jak będziesz jechał następny raz, może się sptkamy nad wodą. Ja na Grabowie 20minut pospiningowałem i kolejna burza pogoniła mnie znad wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 3 Września 2009 Share Napisano 3 Września 2009 W sumie to można zegarek regulować o 6:30 wtedy kończy się spławianie i zaczynają się brania. Rano brały zdecydowanie lepiej ale w sumie do 14 miałem zabawę. Deszcz nie przeszkadzał bo siedziałem w budce na pomoście. Nawet kimnąłem się godzinkę tak fajnie deszcz usypia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deuuu Napisano 3 Września 2009 Share Napisano 3 Września 2009 wie ktoś gdzie na Regalicy można za Boleniem poganiać bo sezon się kurczy a ja bez Bolka w tym roku. Cegielinka pod mostem, Łozowa, most kolejowy w podjuchach, pod autostradą A6 od strony Klucza i w ostateczności most drogowy prowadzący na Autostrade Poznańską w pobliżu zatoki bryneckiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goral28 Napisano 4 Września 2009 Share Napisano 4 Września 2009 Deuuu, dzięki, jak pogoda dopisze to może w weekend pojadę. Cegielinka pewnie będzie zawalona ale może kolejowy. Ostatnio próbowałem na Kluczu przy wyspie ale zero brań, i oznak żerowania też nie było widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deuuu Napisano 4 Września 2009 Share Napisano 4 Września 2009 Przy wyspie jakoś nie miałem okazji zapiąć bolka. A jeśli chodzi o Cegielinkę to spróbuj wieczorem, raczej nieliczni zostają o tej porze więc powinno być OK a jak jest ładna pogoda, to bolek ładnie daje tam czadu, piękny spektakl! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goral28 Napisano 10 Września 2009 Share Napisano 10 Września 2009 Jutro od 8.00 sprawdzę na cegielince grubą płoć na bolonkę, dam znać jakie wyniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi