sandacz Napisano 25 Czerwca 2007 Share Napisano 25 Czerwca 2007 WE wakacje wybieram sie nad morze.Moja baza bedzie plozona nie daleko tego jezioro, wiec chcialbym polaczyc odpoczynek nad mozem z chociaz kilkoma godzinami wedkowania. Moje pytanie jest takie kto jest we wladaniu tego jezioro i gdzie mozna wykupic licencje czy trzeba miec karte wedkarska ??? Prosibym o jak najszybsza odpo wiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aster Napisano 19 Sierpnia 2007 Share Napisano 19 Sierpnia 2007 Jeśli kolega sandacz wrócił z okolic Wisełki lub ktoś dysponuje cennymi informacjami to prosiłbym o posta. Jak biorą i jak z zezwoleniem nad tym akwenem ? ;] Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 20 Sierpnia 2007 Share Napisano 20 Sierpnia 2007 Lepiej popróbować łowienia w morzu niż w tym "jeziorze". To jest kałuża z ogromną lkością rowerów wodnych w kształtach przeróżnych i innego pływającego badziestwa.Aster, daruj sobie to jezioro. Albo morze, albo poszukaj czegoś trochę dalej, tam wooło Wisełki chyba jest jeszcze parę oczek wodnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukass Napisano 22 Sierpnia 2007 Share Napisano 22 Sierpnia 2007 łowiłem na tym jeziorem!! jest to panstwowe jezioro i na przystani wykuppuje sie pomost za podajze 5zł. i mozna łowic!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aster Napisano 28 Sierpnia 2007 Share Napisano 28 Sierpnia 2007 Skoro byłem to troszke opisze o tym jeziorku - j.WISEŁKA Na północnym brzegu (na zdjęciu po lewej stronie za trzcinami ) są 2 przystanie na których możemy sobie wypożyczyć sprzęt zarówno wodny jak i wędkarski czy też wykupić sobie pomościk - i tutaj pierwsza uwaga przystań druga - trzeba przejść przez pierwszą aż zobaczymy szyld "Przystań u Krawczyka" oferuje niższe ceny * wędka - 1zł/1h * łódź wędkarska - 5zł/1h * pomost - 2 zł/ doba Na pierwszej przystani przykładowo pomost - 5zł/ doba Jakiej klasy i jak wygląda sprzęt wędkarski nie wiem bo pojechałem ze swoim, zresztą pewnie jak każdy zainteresowany Łodzie z koleii dobre - nie nabierają wody Pomosty wypchnięte około 4-6 metrów w jezioro i też w nienajgorszym stanie - i tu kolejna uwaga "Krawczyk" oferuje 3 stanowiska wędkarskie, ile pierwsza przystań nie wiem. Rzeczywiście na jeziorze dużo ludzi, rowerów wodnych i kajaków - w pełni zgadzam się z Tobą Artech jednak mimo to udało się zapolować i z pomostu na blache - naturalnie wrócił do wody niestety była to jedyna zdobycz przez cały urlop Ponoć ładne sztuki można złapać na jesieni w tym jeziorku (według mnie to jak ludzi mniej to i ryba ładnie rośnie) Jednak nie daleko znalazłem drugie jeziorko - j.ZATOREK i tu uwaga na jezioro trzeba wykupić zezwolenie , którego koszt wynosi 5zł, a nabyć je można w leśniczówce, która znajduje się naprzeciw wjazdu do Amber Baltic Golf Club. Zezwolenia te można wykupić tylko w godzinach 7-8 rano od Poniedziałku do Piątku więc jest to jakiaś przeszkoda ale do pokonania Samo jeziorko znajduje się na końcu Wisełki - jadąc z niej w stronę Kamienia Pomorskiego będziemy je mieli po prawej stronie. I tu duża odmiana - jeziorko ciche spokojne troche porośnięte ale baaardzo przyjemne, a ludzie mówią że dużo bardziej zarybione niż Jezioro Wisełka i ładnych szczupaczków tam można nałapać - jednak tak jak wcześniej pisałem jest to opinia ludzi a nie moja, bo mi niestety nie starczyło już czasu by się tam wybrać na połowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sandacz Napisano 30 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2007 Ja niestety bylem zmuszony zmienic lokacje, ale obok wisleki przejezdzalem byla akurat brzydka pogoda dlatego rowerow i kakakow wcale nie bylo, co do tego drugego jeziorka bardzo mnie zacikawilo, dziki kolego Aster za info moze za rok sie tam wybiore kto wie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bombek_007 Napisano 6 Września 2008 Share Napisano 6 Września 2008 Wisełka to słabe jezioro chociaż buszują tam duże stada okonków a Zatorek to sympatyczne jezioro , zawsze można czegoś nałapać i jest szansa na karpia,jeziorko płytkie bo to zalana łąka tylko że czasami ludzie napchają zanęty (można to zauważyć zaglądając do śmietników) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darekw Napisano 11 Kwietnia 2014 Share Napisano 11 Kwietnia 2014 Na jeziorze Zatorek można wędkować. Są tu przygotowane pomosty dla wędkarzy. Pozwolenie można kupić w leśniczówce w Kołczewie (pn.-pt. 7:00 - 8:00) - tel. 91 326 52 40 lub w w Nadleśnictwie w Międzyzdrojach (pn.-pt. 7:00 - 14:00) - tel. 91 321 79 68 Zdjęcia jeziora i pomostów: http://www.gulliver.com.pl/wiselka/wiselka-galeria-05.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kafarszczak Napisano 8 Sierpnia 2014 Share Napisano 8 Sierpnia 2014 Łowił ktoś tam ostatnio może ? na tej zatorce ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konfucjusz Napisano 11 Sierpnia 2014 Share Napisano 11 Sierpnia 2014 ja w lipcu byłem tam 4x dzień po dniu, jednego dnia podeszły leszcze takie koło 1kg to można było pociągać, łowiłem batem, leciutkim zestawem więc zabawa była przednia, w pozostałe dni małe płoteczki i wzdręgi, na czerwonego okonki się wieszały. Wielką zaletą tego łowiska jest przyroda jak se siadałem na pomoście to już ryby nawet nie musiały brać. Kwaterę miałem jakieś 200m od jeziorka - kobieta na plaże ja na ryby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi