warszawa_24 Napisano 3 Sierpnia 2010 Share Napisano 3 Sierpnia 2010 Spróbuj podgrzać np. zapalniczką jednoczeście próbujać rozłaczyć elementy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian21 Napisano 3 Sierpnia 2010 Share Napisano 3 Sierpnia 2010 okazało się że 2 ostatnie części skleiły się owned Spróbuj podgrzać np. zapalniczką jednoczeście próbujać rozłaczyć elementy. poszukaj lepiej rozpuszczalnika do klejów cyjanoakrylowych. i nie baw się w coś co cię przerasta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deuuu Napisano 3 Sierpnia 2010 Share Napisano 3 Sierpnia 2010 Przyłączam się do tego co napisał kolega warszawa_24, jednak proponuję wrzucić wędkę do pieca hutniczego, poczekać kilka tygodni i dopiero próbować rozłączyć inaczej to nie robota. A tak na poważnie, tylko i wyłącznie rozpuszczalnik. Przy zmianie przelotki szczytowej podgrzewanie przejdzie, bo ogień niema bez pośredniego dostępu do włókien z których jest wykonana wędka w tym wypadku tylko byś uszkodził kij. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 3 Sierpnia 2010 Share Napisano 3 Sierpnia 2010 tylko i wyłącznie rozpuszczalnik. Aceton, tylko nie wiem czy nie uszkodzi wędki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondzio532 Napisano 3 Sierpnia 2010 Share Napisano 3 Sierpnia 2010 Ja mam taki problem, ze podczas holu ryby złamała mi się wędka: JAXON Crystalis telespin 210 c.w.5-25g, a co dziwnego nie w częsci szczytowej tylko na pierwszym blanku po korkowej rękojeści i do tego w dwóch miejscach. Podczas tego zdarzenia usłyszałem tylko trzask i kawałek wędki wylądował kilka metrów za mną. Czy w takim wypadku uznają mi naprawę w ramach gwarancji? I czy naprawią mi kij czy wymienią na nowy? Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian21 Napisano 4 Sierpnia 2010 Share Napisano 4 Sierpnia 2010 tylko i wyłącznie rozpuszczalnik. Aceton, tylko nie wiem czy nie uszkodzi wędki a przeglądałeś koniec ostatniej strony ? poszukaj lepiej rozpuszczalnika do klejów cyjanoakrylowych. i nie baw się w coś co cię przerasta. http://www.rcskorpion.pl/product_info.php?products_id=7461 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Unises Napisano 4 Sierpnia 2010 Share Napisano 4 Sierpnia 2010 Aceton, tylko nie wiem czy nie uszkodzi wędki Raczej uszkodzi , dawniej robiłem taki 'myk' , że po bardzo dokładnym rozłożeniu wędki/teleskopu nanosiłem sobie białe kreski na stycznych segmentach / lakierkiem później nawet mazakiem olejnym, pozwala to szybko i dokładnie rozłożyć teleskop nawet wieczorem/czy w nocy, przelotki nie są 'prze koszone' względem siebie.[zapewne producenci wpadną na pomysł fabrycznego nanoszenia znaczników za 50lat] Gdy się po jakimś czasie starły [sezon - dwa], to czyściłem acetonem i nanosiłem kreski/znaczniki od nowa. I wszystko było OK gdy używałem starych kiji Balzera kupionych jeszcze za marki , pewnego dnia kupiłem sobie współcześniejsze kijki mikado 2,75lb takie na trupa /sandacza itp..[wiadomo 200gr lżejsze i nie całkiem tanie jak za teleskop 150-200zł-szt] i zrobiłem po jakimś czasie to samo, lakier na wędce połuszczył się w miejscach gdzie traktowałem go acetonem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 4 Sierpnia 2010 Share Napisano 4 Sierpnia 2010 Damian21, a sprawdzałeś na jakiej bazie jest ten rozpuszczalnik ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
red20 Napisano 8 Sierpnia 2010 Share Napisano 8 Sierpnia 2010 banalne pytanie czy zeby wymienic przelotke w teleskopie musze zdjac wszystkie inne kiedys za malolata wymienialem ale juz nie pamietam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 9 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2010 czy zeby wymienic przelotke w teleskopie musze zdjac wszystkie inneTo zależy którą wymieniasz ,jeśli ostatnią to tak [pierwsza liczyłem jako szczytowa ,a ostatnia ta od kołowrotka] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
red20 Napisano 9 Sierpnia 2010 Share Napisano 9 Sierpnia 2010 czy zeby wymienic przelotke w teleskopie musze zdjac wszystkie inneTo zależy którą wymieniasz ,jeśli ostatnią to tak [pierwsza liczyłem jako szczytowa ,a ostatnia ta od kołowrotka] druga od kolowrotka, czyli wychodzi na to ze musze zdjac wszystkie powyzej.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 9 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2010 druga od kolowrotka, czyli wychodzi na to ze musze zdjac wszystkie powyzej..Tak ,ale zanim to zrobisz zaznacz flamastrem na blanku [wedce] miejsce ustawienia .jesli przelotki są na 'ringu' [tulejce] to nie wiele roboty ,gorzej jak są na omotce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian21 Napisano 9 Sierpnia 2010 Share Napisano 9 Sierpnia 2010 Tak ,ale zanim to zrobisz zaznacz flamastrem na blanku [wedce] miejsce ustawienia .jesli przelotki są na 'ringu' [tulejce]sądzisz że teleskopy są zbrojone po jakimś kręgosłupie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
red20 Napisano 9 Sierpnia 2010 Share Napisano 9 Sierpnia 2010 druga od kolowrotka, czyli wychodzi na to ze musze zdjac wszystkie powyzej..Tak ,ale zanim to zrobisz zaznacz flamastrem na blanku [wedce] miejsce ustawienia .jesli przelotki są na 'ringu' [tulejce] to nie wiele roboty ,gorzej jak są na omotce. to tania wedka z przelotkami na klej chyba oczywiscie na "ringu" jak najlepiej zdjac te przelotki nie uszkadzajac wedki i dobrych przelotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Unises Napisano 9 Sierpnia 2010 Share Napisano 9 Sierpnia 2010 jak najlepiej zdjac te przelotki nie uszkadzajac wedki i dobrych przelotek a czytałeś ten temat od początku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 9 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2010 sądzisz że teleskopy są zbrojone po jakimś kręgosłupie ?Nie tylko sadze co wiem, zdejmij z bolonki przelotki i załóż byle jak a sie przekonasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian21 Napisano 9 Sierpnia 2010 Share Napisano 9 Sierpnia 2010 sądzisz że teleskopy są zbrojone po jakimś kręgosłupie ?Nie tylko sadze co wiem, zdejmij z bolonki przelotki i załóż byle jak a sie przekonasz.a więc próbowałeś już na "jakimś" kiju.zapewniam cię że można policzyć na palcach jednej ręki te kije seryjne na których ktoś sprawdzał kręgosłup, pomijając kije za kilka grubych setek. nie mówiąc już o teleskopach, w tym przypadku jest to dużo bardziej upierdliwe i trudne ze względu na krótkie(co za tym idzie sztywne) składy i ich ilość. w 95% przypadków jest to na "chybił-trafił", pozostałe 5% to losowe ustawienie w teleskopie składów jest więcej i prawdopodobieństwo drastycznie spada.. prawdopodobieństwo pojawienia się tutaj usera chcącego samodzielnie wymienić przelotki w drogim teleskopie jest równie znikome.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 9 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2010 zapewniam cię że można policzyć na palcach jednej ręki te kije seryjne na których ktoś sprawdzał kręgosłup, pomijając kije za kilka grubych setek.nie mówiąc już o teleskopach, w tym przypadku jest to dużo bardziej upierdliwe i trudne ze względu na krótkie(co za tym idzie sztywne) składy i ich ilość. w 95% przypadków jest to na "chybił-trafił", pozostałe 5% to losowe ustawienie w teleskopie składów jest więcej i prawdopodobieństwo drastycznie spada.. Rozumiem że rozmawiałeś z wieloma 'zbrojmistrzami kilku firm na ten temat . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian21 Napisano 9 Sierpnia 2010 Share Napisano 9 Sierpnia 2010 maniek, powiedz mi jeszcze że w batach. tych za 50, 100 i nawet 400zł ktokolwiek ustawia "kręgosłup" przy rozkładaniu kija - idealne odniesienie do bolonki. powiedz, co to masz za bolonkę z tym ustawionym fabrycznie kręgosłupem(i skąd wiesz że tak rzeczywiście jest w przypadku każdego segmentu) Nie tylko sadze co wiem, zdejmij z bolonki przelotki i załóż byle jak a sie przekonasz.podziel się tym co zaobserwowałeś na swoim nieszczęsnym przykładzie. bez pół-wypowiedzi i ogólników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 10 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 10 Sierpnia 2010 Damian21, skoro nie wierzysz w te 'bzdety' ja nie będę cię przekonywał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bifa Napisano 10 Sierpnia 2010 Share Napisano 10 Sierpnia 2010 Ja mam taki problem, ze podczas holu ryby złamała mi się wędka: JAXON Crystalis telespin 210 c.w.5-25g, a co dziwnego nie w częsci szczytowej tylko na pierwszym blanku po korkowej rękojeści i do tego w dwóch miejscach. Podczas tego zdarzenia usłyszałem tylko trzask i kawałek wędki wylądował kilka metrów za mną. Czy w takim wypadku uznają mi naprawę w ramach gwarancji? I czy naprawią mi kij czy wymienią na nowy? Proszę o pomoc. Kondzio-w wymiane tego jaxona to ja za bardzo nie wierze jak i w samego jaxona.Jak chcesz to moge Ci sprezentowac jedna z wedek ,ktora kupilem swojemu synowi bo okazalo sie , ze przy jego poziomie koncentracji i umiejetnosciach niszczycielskich jedyna opcja jest kupno kija baseballowego.Sensacji nad woda z nimi nie zrobisz bo nie przewyzszaja klasa wymienionego jaxona ale poki co , jak nie masz na co lapac to lepsze niz nic.A jak w przyszlosci zafundujesz sobie cos lepszego to mozesz przekazac je komus innemu z podobnym problemem.Jeden to jakis Dynamic Trout cw5-30 210cm Byrona a drugi to jakis Profiline cw5-25 180cm Cormorana.Nowki nie smigane.Jakby co to wal na priv. pozdrawiam bifa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondzio532 Napisano 23 Sierpnia 2010 Share Napisano 23 Sierpnia 2010 Wędka leży na gwarancji już ponad 2 tygodnie. Co z tego będzie to nie wiem. Ale pisząc do serwisu Jaxona powiedzieli, że być może naprawią. bifa, mam na co wędkować , ale dzieki za propozycję. Pozdrawiam P.S Chyba już pisałem podobny post, ale możliwe, że nieumyślnie go usunąłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturw Napisano 19 Października 2010 Share Napisano 19 Października 2010 Witam właśnie dotarła do mnie oto ta wędka wygrana na aukcji i mam mały problem. Nigdy nie miałem feedera w ręku więc podpowiedzcie mi czy ta ostatnia czyli trzecia część wędki do której się wkłada te drgające szczytówki jak jest zakończona, tzn nie mogę włożyć głęboko tej największej (1,5oz) szczytówki, wchodzi jedynie na głębokość 1cm ( taki jest też kielich - zakończenie ), pozostałe dwie mniejsze (0,5oz i 1oz) wchodzą bez problemu na głebokość 2-3cm. Tak więc nie wiem czy ta końcówka była ułamana i jest dobrze zrobiona bo nie ma żadnego śladu czy może wszystko jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 19 Października 2010 Autor Share Napisano 19 Października 2010 szczytówki, wchodzi jedynie na głębokość 1cm ( taki jest też kielich - zakończenie ), pozostałe dwie mniejsze (0,5oz i 1oz) wchodzą bez problemu na głebokość 2-3cm. 3cm to minimum ,jeśli nie możesz reklamować to zeszlifuj nie pasującą szczytówkę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shivan Napisano 25 Grudnia 2010 Share Napisano 25 Grudnia 2010 Witam! Mam nastepujacą sprawę... Uszkodzilem szczytowa przelotke w nowej wedce shimano alivio cx specimen mojego brata (wypadl ten ceramiczny pierscien) musze mu to jakos naprawic;] wiec mam kilka pytan: robic to samemu czy oddac do jakiegos sklepu? jezeli robic samemu to gdzie i jaka przelotke kupic? fuji czy jakis szajs jaxona?;] Powiem tak ze hmm poczuwam sie do winy;D bo stalo sie to tylko i wylacznie przez moja glupote wiec moge zaplacic za przelotke rownie dobrze 30 pln-ow a nie 3;] Pozdrawiam i licze na odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi