Tomaszek Napisano 31 Lipca 2007 Share Napisano 31 Lipca 2007 Nie mówię że z buta bo to jest nieuprzejme. Ale zdecydowanie. Musi być pewny swego bo jak zacznie pytać czy da się wyczuć wachanie to wiadomo w którą stronę (może nie musi) to pójdzie. Zauważcie też że jednak jest już spora grupa uczciwych i świadomych sprzedawców, którzy chcę trzymać klienta i w takich sytuacjach bez mrugnięcia i problemu wyieniają towar. Dlatego mówię żeby iść do sklepu i ani z buta ani przedyskutować. Tylko świadomym swoich praw iść tam celem wymiany wędki. I właściwie o to ukierunkowanie na celowość wizyty mi tylko chodziło. A jak się ma niespełnianie oczekiwań do uszkodzeń mechanicznych Oczekiwał towaru nieuszkodzonego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomaszek Napisano 31 Lipca 2007 Share Napisano 31 Lipca 2007 Aha - jeszcze jedno, chyba w sam raz w tym momencie. I dlatego opłaca się kupowac towar w dużych sklepach czy wręcz sieciach sklepów, bo w takich przypadkach absolutnie nie robią problemu. Szast prast i po sprawie - im to nie robi różnicy. Natomiast budka "u pana czesia" na rogu jak sprzeda wędkę za 500zł to jest to dla nich poważne zasilenie miesięcznego utargu i zwykle będa stawać na głowie żeby nie oddać pieniędzy, a zwykle drugiego takiego samego egzemplaża nie mają, muszą zamówić, w hurtowni akurat nie ma itp. itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablotor Napisano 31 Lipca 2007 Share Napisano 31 Lipca 2007 No i właśnie...ja się obawiam że nie będą na co wymienić...i każą czekać a tu podobno pogoda ma się ładna robić Czyli mam rozumieć że przez 7 dni muszą mi wymienić kijaszek beż tej całej procedury reklamacyjnej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomaszek Napisano 31 Lipca 2007 Share Napisano 31 Lipca 2007 Suchaj ja teraz nie dam gowy uciąć czy to 7 czy 3 dni. Poczytaj poniej: http://prawo.money.pl/aktualnosci/okiem-eksperta/artykul/wymiana;towaru;na;nowy;-;prawa;konsumenta,121,0,214905.html http://www.konsument.net4.pl/ http://www.cyberfoto.pl/gielda/53276-abc-reklamacji-prawa-konsumenta.htm#post1043981 Ja myślę że nie powinieneś mieć z tym problemów bo jednak w więksośc wypadków sprzedawca nie chce sobie psuć opinii i utrzymać klienta. Ale napewno każdy kolejny dzień pisania postów zamiast wziąść w garść sprzęt i pójść do sklepu działa na Twoja niekorzyść. Powiem Ci ża ja bym wogóle nie pisał tych postów tylko najszybciej jak się da po stwierdzeniu czegoś niepokojącego (najlepiej tego samego dnia) udał się do sklepu. Tak więc kolego, węda w dłoń i maszeruj do sklepu - nie ma na co czekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cardamon Napisano 31 Lipca 2007 Share Napisano 31 Lipca 2007 Wędka Dragon Mystery Ultra Light 2-15g 2,7m mam identyczne wędzisko i identyczny "problem" znaczy jak ktoś jest pedantem to może takie małe "cóś" go niby wkurzać, ale nie uważam, żeby był to powód do reklamacji, wędziska tej klasy za taką kasę mają prawo posiadać drobne "skazy" , chcesz mieć ideał to kup Cormorana Black Bull albo Black Star Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablotor Napisano 31 Lipca 2007 Share Napisano 31 Lipca 2007 @cardamon a czy podczas eksploatacji jakoś po czasie problem się nie pogłębia ? tzn. czy tak jest i tyle czy może coś się pogarsza ? A tak wogólę to jak oceniasz kij ? dobrze się nim łowi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cardamon Napisano 1 Sierpnia 2007 Share Napisano 1 Sierpnia 2007 @cardamon a czy podczas eksploatacji jakoś po czasie problem się nie pogłębia ? tzn. czy tak jest i tyle czy może coś się pogarsza ?A tak wogólę to jak oceniasz kij ? dobrze się nim łowi ? nie powieksza się, zauważone też w domu pare dni po zakupie, byłem już osiem raz nad wodą, kij w pokrowcu ale obstukany w pociagach i autobusach porządnie ocena, hmmm... wymieniłem go na gwarancji, oddałem Kongera CrossMaxx 270 UL(129zł), wziąłem Dragona(135zł), wykończenie znacznie solidniejsze, większa dokładkość i precyzja wykonania, ogólnie kij potwornie sztywny w dolnej części, chwilami mam wrażenie że szczytówka mogłaby sie wykręcić w świński ogonek, a na dół dzięki swojemu przekrojowi nie ma mocnych, to wędzisko jest dziwnym połączeniem spinningu na paprocha z badylem na sumy sztywność czasami przeszkadza mimo wiotkiej wklejki, zwłaszcza jeżeli jest się początkującym spinningistą jak ja, trudno wyczuć branie, teraz zbieram ma Kongera WCH Tango 270, jeszcze jedna wypłata i będzie mój oglądałem w sklepie i kijek rzuca na kolana pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablotor Napisano 1 Sierpnia 2007 Share Napisano 1 Sierpnia 2007 No właśnie postanowiłem póki co dać sobie spokój z reklamowaniem kija...i całkiem możliwe że tak jak u Ciebie będzie ok. Sprzęt czeka na pierwszy połów. Jutro albo pojutrze udam się go wypróbować. Mam nadzieję że się nie zawiodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CHELEK Napisano 8 Sierpnia 2007 Share Napisano 8 Sierpnia 2007 Poszukuje porady odnośnie wędziska Lamiglas 2.65m 10-20lb czy mógłby mi ktoś doradzić gdyż pękła mi porcelanka na ostatniej przelotce szczytówki a jest to kij z dożywotnią gwarancją i nie wiem co mam zrobić bo jak oddam do naprawy to zostaje bez kija a naprawiać to chyba jej raczej w Polsce nie naprawią tylko wysyłają do USA ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sinus Napisano 8 Sierpnia 2007 Share Napisano 8 Sierpnia 2007 jeżeli chcesz naprawiać samodzielnie to polecam: http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=663&postdays=0&postorder=asc&start=90 tylko czy jeżeli naprawisz na własną rękę nie anulują ci gwarancji...sam musisz sobie odpowiedzieć czy warto.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
policja997997 Napisano 28 Lutego 2008 Share Napisano 28 Lutego 2008 Zdarzyło sie wam połamac wedke.Jak tak to co zrobic zeby ja złozyc do kupy jest to wedka teleskopowa złamała sie 30 40 cm za rekojescią przy próbie zarzucenia.Na wedke jest gwarancja lecz trzeba ja odsyłać.czy w sklepie dostane czesc. Pytam poniewaz nie sadze zeby uznali gwarancje beda mówić ze o coś zahaczyłem lub przekroczyłem cięzar wyrzutowy. prosze o rady. Dodam fotke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ds-fan Napisano 28 Lutego 2008 Share Napisano 28 Lutego 2008 Raczej nie uda ci sie samemu naprawić złamany teleskop,jeszcze sie nie spotkałem aby w sklepach sprzedawana części do wędek. Jedynie możesz albo do dobrego serwisu spróbować,może ci naprawią a jak nie to odnieś do sklepu gdzie kupiłeś,nawet jeśli nie uznają gwarancji to powinni naprawić/wymienić za dopłatą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czupa Napisano 23 Kwietnia 2009 Share Napisano 23 Kwietnia 2009 Witam wszystkich. Mam strasznie głupi problem, jednak chciałbym go rozwiązać a nie mam się kogo poradzić. Otóż, od dziecka korzystałem z teleskopów, aż niedawno zakupiłem feedera 3 części + 2 szczytówki i problem polega na tym iż chyba za mocno włożyłem szczytówkę co doprowadziło do braku możliwości jej wyciągnięcia a co za tym idzie jej zmiany. Prosiłbym o jakiś magiczny sposób bo nie mam pojęcia jak to zrobić . Jeszcze raz sorry za tak głupie pytan ie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sociu Napisano 23 Kwietnia 2009 Share Napisano 23 Kwietnia 2009 Mozesz podgrzac(nie wiem wsadzic do goracej wody,wrzatku) i potem probowac.Lub smar tam napuscic, moze pomoze.Nic na sile tylko mlotkiem ;D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtt Napisano 23 Kwietnia 2009 Share Napisano 23 Kwietnia 2009 czupa, wd40 lub podobny preparat może pomoc, dłuższą chwilę trzeba odczekać i można wyciągać, ruch taki jakbyś chciał to wykręcić, dobrze chwycić przez szmatke i uważać żeby nie zniszczyć przelotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warszawa_24 Napisano 23 Kwietnia 2009 Share Napisano 23 Kwietnia 2009 Da się zkleić bat jaxona szklany? Mam pęknięcie w jednej sekwencji i pozostałe przez to wypadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 23 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2009 Da się zkleić bat jaxona szklany? Wrzuć fotkę ,nie ma takiej rzeczy coby nie można było naprawić ,kwestia sposobu. czupa, wszystko zalezy jak bardzo się zaklinowało ,można jak radzą koledzy uzyć WD-40 ,Tomaszek radził nawet sobie z coca-cola ,na pewno rozgrzanie samo nie pomoże bo dwie cześć się rozgrzeją ,ale już rozgrzanie jednej a schłodzenie drugiej daje skutek 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 23 Kwietnia 2009 Share Napisano 23 Kwietnia 2009 czupa, W taki sposób złamałem sobie przelotkę w pickerze, na szczęście tą w części szczytowej. A stało się to jak leżał cały dzień w słońcu bez ruchu nad wodą rzecz jasna. Nie każdy bierze WD-40 nad wodę, ale myślę że by pomogło włożenie do wody na kilka minut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czupa Napisano 24 Kwietnia 2009 Share Napisano 24 Kwietnia 2009 Kurde, zassało się na amen Nic nie podziałało na tą szczytówkę. Już nie wiem co robić, chyba będę musiał zadowolić się jedną szczytówką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 15 Maja 2009 Share Napisano 15 Maja 2009 Mi ciocia złamała matchówkę na końcu 2 składu psia krew jak wyjmowała z bagażnika. Dzisiaj spłaci mi koszty i pozostanie poszukać 2 składu do kupienia. Na moje 3 kupione kije 2 są złamane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warszawa_24 Napisano 18 Maja 2009 Share Napisano 18 Maja 2009 Mam problem z spinningówką Konger Carbomaxx Spin 2,70/ 40 Dwuczęściowa. Ta część z korkiem się przesuwa podczas łowienia, co jest bardzo upierdliwe. Co z tym zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Unises Napisano 19 Maja 2009 Share Napisano 19 Maja 2009 Ta część z korkiem się przesuwa podczas łowienia, co jest bardzo upierdliwe. kiedyś też obluzowałem uchwyt w jednym patyku, wyczyściłem ze starego kleju powierzchnie ile się dało, nawaliłem Distalu, odstawka na 48 h (dla pewności )ale jak złapał to trzyma już 4 sezony nieważne upały czy przymrozki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warszawa_24 Napisano 24 Maja 2009 Share Napisano 24 Maja 2009 Dzięki Unises. Kolejny problem mam. Znalazłem mojego starego bata, szklany jaxon adventure 8m, ciężki ale narzie byłby dobry. Niestety jest połamany. 2x to na dole, co zapobiega wysuwaniu się segmentą, każdy ma po takim pęknięciu (krecha). A trzecia ma taką krechę na końcu. Co można z tym zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 26 Lipca 2009 Share Napisano 26 Lipca 2009 No co ja mogę napisać... HELP HELP HELP Ciul tam amorki to mojego auta, ale mój ukochany Hyperloop'ik, 8,5cm części szczytowej "luzem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 26 Lipca 2009 Autor Share Napisano 26 Lipca 2009 No co ja mogę napisać... HELP HELP HELP A co chcesz zrobić.Wyjścia sa 3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi