boruta Napisano 27 Października 2009 Share Napisano 27 Października 2009 Ktoś pamięta taki wynalazek jak okuma argo ma toto 3 łożyska i jest u mnie już z 12 lat i dalej działa a łowiłem na niego głównie na grunt a wcześniej na spining. Nie oszczędzałem go, a co do konserwacji to przesmarowałem ze 3 razy. Wyśmienita konstrukcja. Za miesiąc lub dwa planuję zakup kołowrotka do feedera i wybór padnie pewnie na OKUME TRAVERTINE BAITFEEDER, mam nadzieje że jakość jest podobna to kołowrotków okuma sprzed 10 lat, ale 5 lat gwarancji o czymś świadczy tak że jestem dobrej myśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 27 Października 2009 Share Napisano 27 Października 2009 Ktoś pamięta taki wynalazek jak okuma argo mam takie cudo tyle, że padła mi jakaś sprężynka od hamulca i jak próbowałem to naprawić (jakieś 7-8 lat temu) to zaczął terkotać tak jak stare kołowrotki. Od tamtej pory leży sobie w piwnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robek Napisano 13 Września 2012 Share Napisano 13 Września 2012 Ma ktoś Safinę Pro albo Impacta ? Potrzebuję tani i leciutki kołowrotek do delikatnego pickera i ważny jest płynny hamulec - dadzą radę ? Kręcenie w sklepie wiele nie mówi, nie ma to jak pociągnąć za żyłkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peciu Napisano 14 Września 2012 Share Napisano 14 Września 2012 Ktoś pamięta taki wynalazek jak okuma argo ma toto 3 łożyska i jest u mnie już z 12 lat i dalej działa a łowiłem na niego głównie na grunt a wcześniej na spining. Nie oszczędzałem go, a co do konserwacji to przesmarowałem ze 3 razy. Wyśmienita konstrukcja. Za miesiąc lub dwa planuję zakup kołowrotka do feedera i wybór padnie pewnie na OKUME TRAVERTINE BAITFEEDER, mam nadzieje że jakość jest podobna to kołowrotków okuma sprzed 10 lat, ale 5 lat gwarancji o czymś świadczy tak że jestem dobrej myśli. Witam, mam 2szt OKUMY TRAVERTINE BAITFEEDER bodajze od 4 lub 5 lat. Cały czas chodza na gruntówkach i federkach na Wiśle , a w miejscu gdzie łowie jest szybki nurt. Łowie tez dość ciężko( ciężarki do 200g), a krecioły cały czas dają radę. Wstyd sie przyznać, ale z braku czasu nawet ich nigdy nie przesmarowałem. PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi