arek-legnica Napisano 29 Sierpnia 2006 Share Napisano 29 Sierpnia 2006 Jestem szczesliwym posiadaczem spodniobucikow Jaxona( zielona guma),czy moge cos sie dowiedziec ciekawego od osob ktore tez sa w posiadaniu w/w towaru? Czy oby dobry zrobilem zakup czy tez kupiłem kawalek gumy,ktory niedlugo mi sie rozkleji z kazdej strony.Czekam na opinie osob ktore sa w temacie jaxonowskich gumowych spodniobucikow. Z wedkarskim pozdrowieniem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 4 Września 2006 Share Napisano 4 Września 2006 Oby nie skończyły jak te mojego znajomego Następnym razem kup zwykłe czarne ze Stomilu w sklepach z artykułami BHP dostaniesz takie za 70 - 80 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi64 Napisano 8 Listopada 2006 Share Napisano 8 Listopada 2006 ten temat był w sierpniu i tu muszę potwierdzić słowa poprzednika, mianowicie, kumpel nabył takowe spodniobuty i po 3 dniach musiał je oddać do reklamacji, ponieważ przemakały mu w kroku, dał za nie 108 pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomaszek Napisano 9 Listopada 2006 Share Napisano 9 Listopada 2006 arek-legnica, teraz to po zupie. Trzeba było dać taki post zanim je kupiłeś a nie po. Ja ze spodniobutami mam tyle wspólnego co z odrzutowcami - czyli nic - ale wiem jedno: nie kupuję Jaxona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Papinos Napisano 13 Listopada 2006 Share Napisano 13 Listopada 2006 ale wiem jedno: nie kupuję Jaxona. jeżeli chodzi o spodniobuty ,podbieraki i kołowrotki -to sie zgadzam ale wędki z serji jaxon crystalis są genialne tak samo jak lubie blachy jaxona ,więc może nie potępiajmy całej firmy a wybrane produkty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomaszek Napisano 13 Listopada 2006 Share Napisano 13 Listopada 2006 Nie potępiam - poprostu marka Jaxon jest słabą marką - tak jak nie przymierzając Fiat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Papinos Napisano 13 Listopada 2006 Share Napisano 13 Listopada 2006 ma lepsze produkty i ma gorsze jak w każdej marce tyle tylko że jaxon ma więcej tych gorszych niż tych lepszych stąd sie biorą te obelgi na jej temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek-legnica Napisano 12 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2006 Tak wiec dowiedzialem sie nie co o marce Jaxona ...Przeczytalem krytyke i obrone marki,ale jak wszyscy wiemy ,,POLAK MADRY PO SZKODZIE,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Anonymous Napisano 13 Grudnia 2006 Share Napisano 13 Grudnia 2006 poprostu marka Jaxon jest słabą marką Tez tak sądzę, O wędkach rozmawiamy w innym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość VooDoo Napisano 5 Kwietnia 2007 Share Napisano 5 Kwietnia 2007 Witam wędkarzy.Mam jedno pytanie , bo dzisiaj kupiłem spodnie. I chciałbym wiedzieć czy takie spodnie , mogą mi służyć do wynoszenia przynęty. sory za jakosc. http://img53.imageshack.us/img53/4170/zdj281cie9nm0.jpg Mam druge jeszcze pytanie Gdybym kupił do nich gumowce i podczas wchodzenia do wody, gumowce by się zamoczyły to były by trudnosci z dalszym wchodzeniem głębiej do wody ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi64 Napisano 5 Kwietnia 2007 Share Napisano 5 Kwietnia 2007 widziałem je kiedyś w LIDLU, pamiętam jak za komuny były robione okładki na chefty, ten sam plastik, daj sobie spokój z tym produktem, zainwestujesz w takie badziewie + gumiory pomyśl za 120pln. kupisz już porządne spodniobuty i to nie gumowe, Gdybym kupił do nich gumowce i podczas wchodzenia do wody, gumowce by się zamoczyły to były by trudnosci z dalszym wchodzeniem głębiej do wody ? mowa... a nie daj miękkie dno (mół) to chłopie nogi nie wyciagniesz, no teraz może i trochę przesadzam, ale możesz to sprawdzić w lecie, ubierz majty+ kalosze i sru do wody, a wnioski sam wyciągniesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektrochemik Napisano 7 Września 2007 Share Napisano 7 Września 2007 Witam. Mam zamiar kupić w niedalekiej przyszłości wodery Na allegro znalazłem takie: http://www.allegro.pl/item240816084_najnowsze_wodery_lemigo_lexpo_986_taniocha_nr_46.html Co o nich myślicie? Ma ktoś z Was? Warto? Prosze o pomoc. Pozdrawiam Łukasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keri Napisano 13 Września 2007 Share Napisano 13 Września 2007 Mam dokładnie takie wodery. Wg mnie spełniają podstawowe warunki. Są wygodne i łatwe w utrzymaniu. Koniecznie trzeba włożyć grube wkładki bo bardzo szybko warstwa płótna się przedziera. Za takie pieniądze nie znajdziesz nic lepszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi64 Napisano 13 Września 2007 Share Napisano 13 Września 2007 ja bym dołożył i kupił spodniobuty tej firmy prędzej czy póżniej i tak każdy na tym kończy 80 dych + 10 za przesyłkę, hmmm... trza się zastanowić za 120pln. kupisz z tej samej firmy materiałowe z siateczką w środku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keri Napisano 13 Września 2007 Share Napisano 13 Września 2007 ja bym dołożył i kupił spodniobuty tej firmy prędzej czy później i tak każdy na tym kończy masz racje.ale nie wszędzie spodniobuty są potrzebne więc kolejność prawidłowa jest taka: pierwsze kupujemy wodery i zaraz potem spodniobuty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi64 Napisano 13 Września 2007 Share Napisano 13 Września 2007 ale nie wszędzie spodniobuty są potrzebne też byłem tego zdania dopóki się nie przekonałem kto nie wszedł głębiej ten większej rybki nie wyciągnął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektrochemik Napisano 14 Września 2007 Share Napisano 14 Września 2007 trzeba włożyć grube wkładki bo bardzo szybko warstwa płótna się przedziera. Tutaj Keri Cię nie rozumiem. Jaka warstwa płótna ? w którym miejscu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keri Napisano 14 Września 2007 Share Napisano 14 Września 2007 nie rozumiem. Chodzi mi o wkładke do obuwia, wewnątrz, taka pod stopą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektrochemik Napisano 15 Września 2007 Share Napisano 15 Września 2007 Ach też tak myślałem, ale nie byłem pewien w 100%, więc dla pewności zapytałem. Chyba sobie takie sprawie Po ostatniej wizycie nad wodą obowiązkowo musze miec jakieś woderki, ponieważ tylko sie zmoczyłem ;/ A moze polecicie mi jakieś inne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
śledzik1977 Napisano 16 Września 2007 Share Napisano 16 Września 2007 ja bym dołożył i kupił spodniobuty tej firmy prędzej czy póżniej i tak każdy na tym kończy 80 dych + 10 za przesyłkę, hmmm... trza się zastanowić za 120pln. kupisz z tej samej firmy materiałowe z siateczką w środku Wszystko ładnie, pięknie...ale spodniobuty nie są butami całorocznymi . Zwykle używane są w szczególnych sytuacjach i porach roku. Wodery można nakładać cały rok. Spróbój pobiegać nad rzeką ze 3 godziny w 30 stopniowym słońcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi64 Napisano 16 Września 2007 Share Napisano 16 Września 2007 Spróbój pobiegać nad rzeką ze 3 godziny w 30 stopniowym słońcu ja nie widzę w tym żadnego problemu nie raz zasówałem w spodniobutach przez pół dnia w takich upałach problem pojawia się wtedy gdy jest zimno, a woda spada poniżej 10 stopni, ja np. po wciągnięciu 4 par skarpet nie wytrzymywałem dłużej jak 30min. w wodzie, w takich przypadkach nie ma to jak neopreny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 19 Września 2007 Share Napisano 19 Września 2007 Nie znam lepszych woderów niż czarne, gumowe ze Stomilu. Można takie nabyć za 70-80 PLN w hurtowniach BHP. Takie jak te http://www.allegro.pl/item246236269_wodery_buty_rybackie_gumowe_stomil_nr_43.html tylko trochę z ceną przesadzili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sinus Napisano 19 Września 2007 Share Napisano 19 Września 2007 Nie znam lepszych woderów niż czarne, gumowe ze Stomilu tu się niestety nie zgodzę, ponieważ miałem i jedne i drugie (z czego czarnych ileś par) i w porównaniu zwykłe z hurtowni bhp wypadają gorzej. a mianowicie szybciej niszczeją, wymagają dokładniejszej pielęgnacji, a nawet jeżeli o nie dbasz to nie znam przypadku, żeby wytrzymały dłużej niż 3-4 lata. później zwyczjnie guma kruszeje i zaczynają przeciekać. wodery robione przez firmy wędkarskie natomiast, jeżeli o nie dbasz wytrzymują dużo dłużej. swoje mam krótko, ale i mój ojciec i kilku znajomych mają zielone wodery (w większości lemigo) od dłuższego czasu, a ich stan wskazuje dość jednoznacznie, że to korzystniejszy zakup. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szotornik Napisano 20 Września 2007 Share Napisano 20 Września 2007 mam pytanie z innej beczki ile spodniobuty zajmoja po zlozeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sinus Napisano 20 Września 2007 Share Napisano 20 Września 2007 mam pytanie z innej beczki ile wodery zajmoja po zlozeniu czego zajmują pewnie miejsca... to zależy tylko i wyłącznie jak mocno je zwiniesz tylko mocne zwijanie i załamywanie woderom nie służy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi