4ndrew Napisano 8 Września 2006 Share Napisano 8 Września 2006 Czy ktos ma jakies sprawdzone opinie na temet tej wedki ? troche sie na nia napalilem przegladajac net , niby 1 miejsce w szwecji do 50g . udalo mi sie znalezc taki kijek nowy w cenie 250pln , (w sumie juz ja zamowilem ) slozyc ma glownie do polowow szczupaka i sandacza , ale w miejscach gdzie lapie czesto i sum sie trafia (dlatego wybralem w miare mocna) . Lowiska to glownie Narew i rozlewiska Narwii (weekendowo) oraz czasam w tyg po pracy Wisla nad ktora mm 3min z buta . Raczej preferuje woblerki i blystki, ale przegladajac forum chyba sproboje szczescia z sandaczem na kogutki i tu licze ze do szarpania tez sie nada ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 8 Września 2006 Share Napisano 8 Września 2006 Raczej preferuje woblerki i blystki, ale przegladajac forum chyba sproboje szczescia z sandaczem na kogutki i tu licze ze do szarpania tez sie nada Na koguta musi być sztywna "pała" jak mówi Shogun i plecionka na kołowrotku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shogun_zag Napisano 8 Września 2006 Share Napisano 8 Września 2006 do szarpania tez sie nada .. nada się, tylko, że: - czy 2,4 m to na rzeke trochę nie za krótki? - woblerkami będzie kłopot nim rzucac z uwagi na dolny zakres 18g, chyba, że będziesz śmigał dwudziestocentymetrowymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-Adam- Napisano 8 Września 2006 Share Napisano 8 Września 2006 Na koguta musi być sztywna "pała" jak mówi Shogun i plecionka na kołowrotku Ale to jest dość sztywna wędka.. Ja używam 14-35g i daję rady.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4ndrew Napisano 11 Września 2006 Autor Share Napisano 11 Września 2006 ja sie martwie czy nie za maly wyrzut bo woblerki Salmo ktore zamierzam do niej dokupic maja z regoly 46g i tylko 10cm . Co do rzeki to na wisle w wawie nie ma chyba problemow z rzutami , a na narwi z regoly udaje sie z lodki polapac . sezon sie pomalu zaczyna , w weekend na starego badyla udalo sie wyciagnac 3 szczupaki ale niestety dosc mizerne, jeden tylko ledwo sie miescil w wymiarze ale i tak powedrowal z powrotem do wody . jednak niektorym szczescie dopisalo i wyciagneli kilka szczupakow w granicach 3kg . juz sie nie moge doczekac przyszlego weekendu , jak skompleutje w koncu sprzecik . w sumie w tym dziale nie powinienem o to pytac ale czy oplaca wydac ponad 500pln na kolowrotek do tego spiningu Shimano Stardic 4000 ? czy moze lepiej w tej cenie zakupic jakis wyzszy SPRO ewentualnie co byscie polecili ? raczej planuje z tego zrobic ciezszy sprzet wiec w mniejsze kolowrotki raczej inwestowac nie chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwekj Napisano 4 Października 2006 Share Napisano 4 Października 2006 Jeżeli myślisz o sumach to nie wiem na jak długo wystarczy Ci ten Stradic. Pod uwagę trzeba też wziąść, który stradic:) dzisiaj na rynku jest kilka modeli stradica (z przednim albo z tylnim hamulcem, z korpusem z XT7 bądź z kompozytów aluminium). Cały zeszły sezon testowałm Super GTM-RA 4000 i sprawował się b. dobrze (http://www.pogawedki.wedkarskie.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=1382&mode=&order=0&thold=0), później wpadł mi w ręce stradic GTM-RA 4000 też pozytywnie:) teraz nastawiam się na stradica FB z przednim hamulcem. Jeżeli ktoś miał już doczynienia z tym kołowrotkiem proszę o opinie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4ndrew Napisano 12 Października 2006 Autor Share Napisano 12 Października 2006 ja mam 4000 FA i uwazam ze bardzo przyjemny sprzecik . na suma sie nie nadaje ale do polowow szczupakowo-sandaczowych jest po prostu idealny . mam wersje z pojedyncza korbka made in japan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 13 Października 2006 Share Napisano 13 Października 2006 Panowie siwekj, i 4ndrew, temat kołowrotki też ma swoje miejsce na tym forum, tutaj prosiłbym o powrócenie do tematu wędek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gregorek Napisano 30 Września 2007 Share Napisano 30 Września 2007 Nie, nie będzie tutaj reklamy. Kupiłem kilka dni temu spining Team Dragon 2,1m 14-35g. Był akurat w promocji w Fishing-Mart. Zadzwoniłem, pytałem o powód promocji. Powiedziano mi, że to ze względu na duży stan magazynowy. Jeszcze przed pierwszym wędkowaniem zaczął skrzypieć w dolnym składzie. Nie spodziewałem się, że Dragon będzie wypuszczał na rynek gnioty, a już na pewno nie w serii Team Dragon. Jutro dzwonię do sklepu, zobaczymy co zaproponują. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keri Napisano 30 Września 2007 Share Napisano 30 Września 2007 Dzisiaj dostałem Team Dragon 2.15m 1-7g wydawał się być przepiękny na paprochowego okonia z łódki. /w przyszłym sezonie miałem sobie popływac/ i kijek mi sie juz nie podoba. rusza sie uchwyt kołowrotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomaszek Napisano 30 Września 2007 Share Napisano 30 Września 2007 rusza sie uchwyt kołowrotka Hehehe - czyli prawie to samo co ja miałem ze swoim millenium - jak mniemam.Zaintonujmy wszyscy razem: Dragon to drewno! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keri Napisano 30 Września 2007 Share Napisano 30 Września 2007 wszyscy razem: Dragon to drewno! Siedzę i przeglądam katalogi szukając kijka ultra light takiego max do 10g i mam dylemat. Dragon odpada, jutro odnoszę kij i nie sięgam więcej po niego. Myślałem ze jak już Team to wypas a tu "drewno". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Valder Napisano 30 Września 2007 Share Napisano 30 Września 2007 a ja posiadam Turbo Spinna i jak dotad spisuje sie rewelacyjnie... tfu tfu oby nie zapeszyc Wiec jak narazie nadal bede polecal firme Dragon posiadam takze kolowrotek Viper 530i i jak za 80 zeta jest ok a co do tych uchybien w Waszych produktach to mysle ze to niewielkie potkniecia tej firmy - czlowiek jest tylko czlowiekiem a maszyna zawsze bedzie maszyna - jak cos nie tak mamy prawo reklamowac!!! Mysle ze bardzo daleko jej do miana przyslowiowego "drewna" Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomaszek Napisano 30 Września 2007 Share Napisano 30 Września 2007 produktach to mysle ze to niewielkie potkniecia tej firmyTo bardzo poważne potknięcia i jak wydać rozliczne i powszechne. Gdzieś już o tym pisałem. Rok czy 2 lata temu firma zdawała się przykładać większą wagę do jakości. Ostatni rok natomiast to typowy cost-cutting. A firma która pozwala sobie tak "polecieć" z jakością i to wszystkich produkowanych przez siebie serii - nosi miano "firmy drewnianej". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lary Napisano 1 Października 2007 Share Napisano 1 Października 2007 Keri polecama viatora DO11. Cena niewielka krótki dolnik, szybka szczytowa akcja bardzo przyjemny kijek. Sam go używam wyciągnął naprawde sporo okoni. Jeśli uderzy szczupak poradzisz sobie znim bez problemu no chyba że będzie duży okaz (ja na ten kijek wyciągnołem jako przyłów kilka szczupaczków do kilograma) Kijek mogę polecić z czystym sumieniem. No chyba że chcesz coś droższego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keri Napisano 1 Października 2007 Share Napisano 1 Października 2007 Lary, dzieki chyba że chcesz coś droższego. Może być i tańszy oby był dobry Dobra Panowie sza z kijem dla mnie temat o Dragonie nie walmy OT bo nam czerwone kreski staną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
twister Napisano 1 Października 2007 Share Napisano 1 Października 2007 Myślałem ze jak już Team to wypas a tu "drewno".Tak samo myślałem, ale przypadku kołowrotka Team Dragon 930 i wygląda na to, że niczym się to one nie różnią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homegeon Napisano 1 Października 2007 Share Napisano 1 Października 2007 plecionka Dragon Techno 0.12, lepiej wspominam jaxona ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 1 Października 2007 Share Napisano 1 Października 2007 keri ostatnio myślałem i stwierdziłem, że żałuję iż wziąłem Mikado Lexus Saphirre 220cm 1-7g. bo zauważyłem Team Dragona. Dzięki za ten temat już wiem, że na pewno nie ma czego żałować PS mój kij już 3 miechy w reklamacji same usterki i pomyłki w reklamacji a ja zapomniałem jak kij wygląda Jutro dzwonie i kolejna zrypa i tym razem bardzo ostre słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gregorek Napisano 2 Października 2007 Share Napisano 2 Października 2007 Rozmawiałem wczoraj z Panią Bożena ze sklepu. Była zaskoczona, że taka usterka w tym modelu.... Zaproponowała, żebym kijek odesłał, a oni szybko te sprawę załatwią. Mam nadzieje, że maja w tej serii pełnowartościowe egzemplarze i nie przyślą mi kolejnego skrzypiącego, albo ze źle obsadzonym mocowaniem kołowrotka. Odebrałbym to jako naciąganie na koszty związane z przesyłką, a tym samym z reklamacją. Będę pisał o tym, co uda mi sie załatwić. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomaszek Napisano 2 Października 2007 Share Napisano 2 Października 2007 Gregorek, czytałeś na forum moją przygodę z mocowaniem kołowrotka w millenium? Obawiam się że trzeba będzie "trafić" na dobry egzemplaż - jak u Jaxona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lary Napisano 3 Października 2007 Share Napisano 3 Października 2007 Witaj gregorek dobrze że napisałeś o tych dragonach bo po moich perypetiach z kongerem myślałem o dragonach. A w tym wypadku chyba jeszcze raz to przemyślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdAm Napisano 10 Października 2007 Share Napisano 10 Października 2007 Jak sądzicie która wędka jest lepsza, wyrazcie swoje opinie. P.S. Chodzi o Dragona z c.w. 10-28 g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zed Napisano 10 Października 2007 Share Napisano 10 Października 2007 ja mam dragona i narazie na nic innego nie planuje go zamienić jest rewelacyjny oczywiście do czego ma byc przeznaczony ja zakładam nawet 3g główki i jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kriszna Napisano 22 Października 2007 Share Napisano 22 Października 2007 Witam, proszę o opinię użytkowników spinningu Team Dragon 2,6m 10-42g. Jak się sprawuje w czasie holu i łowienia ciężkimi przynętami, a w szczególności gumami? Czy nadaje się do łowienia z opadu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi