Roland Napisano 25 Lipca 2006 Share Napisano 25 Lipca 2006 Jeśli kretyńscy właściciele swych piesków nie maja ambicji, by ich pupil pogonił kota, to wszystko OK, nawet z nijaką Sabą dobermanką sie zaprzyjaźnił i czasami śpia razem Tak własnie jest. Ja nie mam takich ambicji by moj pies pogonil kota- tylko nie wiem dlaczego mialbym byc dlatego kretynem:). Ja mam 2 dobermany i z jednym zrobiony został ten blad ze nie zostal nauczony towarzystwa kota, a trzeba to zrobic gdy pies jest maly.Dlatego bylo z nim troche klopotow. Drugi mlodszy spokojnie znosi widok kota i zwierzyny leśnej. Jesli sie ma psy to moim zdaniem nauczenie towarzystwa kota jest podstawowe, przynajmniej moim zdaniem. Zwlaszcza jesli ma sie dobermany.Poza tym moje dobermany sa naprawde mile i nie trzeba ich wkladac gdzies w bunkier gdy przychodza goscie. Nad tymi psami ciazy troche stereotypow jednak dobry wychowany doberman nigdy nie bedzie agresywny. Powiedzialbym ze psy te sa mile z natury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dudi Napisano 25 Lipca 2006 Share Napisano 25 Lipca 2006 Apropos kotów .... tam gdzie łowie grasują 2 miejscowe koty ... mi kiedys nad raden bezszelestnie Bury wyjadł wszystkie żywce. Ostatnioostrzegałem kolegów obok, więc przykryli żywce. Ale i tak nad raned żywców już nie było, ten kot to specjalista Ale same żywce mu nie wystarczyły zjadł im jeszce 50cm węgorza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corristo Napisano 25 Lipca 2006 Share Napisano 25 Lipca 2006 Mi kiedyś kot się rzucił na płotkę dyndającą na żyłce, zaraz po wyjęciu. Oczywiście trafił, urwał żyłkę i uciekł. Ale haczyk odzyskałem. -- Moim hobby poza wędkarstwem jest czytanie książek, szczególnie Pratchetta. Lubię amatorsko pokopać piłkę, interesuję się przyrodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shogun_zag Napisano 25 Lipca 2006 Autor Share Napisano 25 Lipca 2006 czyli wchodzimy w eS-kalsę Przesadziłeś. $12,5 tys x 2.5 = $31,25 tys x 3,2 = PLN 100 000 => toż to nawet dobrego avensisa nie kupisz... No tak, racja, przesadziłem Ale jakby nie patrzeć, to przyjmując średnią mase karabinka ok. 7 kg, to jest to chyba najdroższy złom w cenie ponad 14 tys. zł/kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi64 Napisano 25 Lipca 2006 Share Napisano 25 Lipca 2006 średnią mase karabinka ok. 7 kg, to jest to chyba najdroższy złom w cenie ponad 14 tys. zł/kg w tej chwili zazdroszcze złomiarzom, o ile mnie pamięć nie myli to ty też nosisz miano złomiarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shogun_zag Napisano 26 Lipca 2006 Autor Share Napisano 26 Lipca 2006 A jak, Maniuś mnie w tym temacie uświadomił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 26 Lipca 2006 Share Napisano 26 Lipca 2006 Oj kurde żartowałem tylko,ale fakt 14tyś za kilo to ho ho ho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
camel77 Napisano 10 Września 2006 Share Napisano 10 Września 2006 A wiec poza moczeniem kija to - moja córka - jazda na rowerku (na rybki tez na rowerku) - internet grzebanie, granie w gry online Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 11 Września 2006 Share Napisano 11 Września 2006 Ostatnio moim przymusowym "hobby" stało się wykańczanie wnętrz Cholernie drogie "hobby" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bogdan39 Napisano 15 Września 2006 Share Napisano 15 Września 2006 Artech ale to ostatnie to cie chyba najbardziej cieszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
camel77 Napisano 15 Września 2006 Share Napisano 15 Września 2006 Artech ale wykańczasz sobie czy na zlecenia? Bo jak na zlecenia to masz przynajmniej jakiś zysk z tego hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 15 Września 2006 Share Napisano 15 Września 2006 Artech ale wykańczasz sobie czy na zlecenia? Bo jak na zlecenia to masz przynajmniej jakiś zysk z tego hehe Sobie, więc jedyny zysk to satysfakcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shogun_zag Napisano 16 Września 2006 Autor Share Napisano 16 Września 2006 ... jedyny zysk to satysfakcja I w tym właśnie o tochodzi. Ostatnio pozasdrościłem Artechowi i zająłem sie również remontem a właściwie budową mebli. Żona systematycznie, co kwartał, no max pół roku zmieniała ich lokalizację, a ja z synami latałem z nimi po mieszkaniu. Teraz nie będzie takiej możliwości ... będą na stałe i koniec Moja męka dobiegła końca Jak skończę, pochwalę się efektem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektrochemik Napisano 16 Września 2006 Share Napisano 16 Września 2006 no to poza wędkarstwem to: 1: Terrarystyka 2: Muzyka 3: Jazda samochodem (ale na rybki to na rowerku oczywiście) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
camel77 Napisano 17 Września 2006 Share Napisano 17 Września 2006 Ja póki co bronię się przed remontami, przemeblowaniami, ale wiem że długo to nie potrwa. Moja córeczka odnalazła w sobie zdolności artystyczne i zaraz nad biurkiem zrobiła mi baardzo piękny rysunek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 17 Września 2006 Share Napisano 17 Września 2006 Moje hobby : 1. Majsterkowanie, produkowanie przynęt spinningowych, 2. Grzyby - dziś z Tatą nazbieraliśmy 10litrowe wiadro , 3. Sport - piłka nożna, koszykowa i siatkowa, jazda na łyżwach ( gra w hokeja ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witia-62 Napisano 31 Października 2006 Share Napisano 31 Października 2006 Od dłuższego czasu przymierzałem się do budowy pojazdu pod nazwą "szayowóz", buggy, pomykacz czy jak to tam jeszcze zwą. I właśnie nadszedł ten moment, gdy i czas, i pozyskanie "narządów" od dawcy (części ze starego autka), pozwolą na spełnienie mojego zamierzenia. Długie zimowe wieczory będą sprzyjały, mam nadzieję, temu zamierzeniu. W zamyśle mam stworzenie pojazdu z podwoziem buggy a wierzch coś na wzór quada. Dlatego mam ogromną prośbę do tych ludzisków, którzy mieli coś wspólnego z budową takowych pojazdów. Szukam jakichkolwiek planów, szkiców, literatury itp. na temat j.w. Będę ogromnie zobowiązany za udostępnienie wszelkich materiałów. Ogólny zarys jak to ma wyglądać mam w swojej mózgownicy ale zawsze to lepiej podeprzeć się doświadczeniami innych konstruktorów. Przeglądnąłem Google na ten temat ale wszystko jest w ogólnym zarysie, żadnych szczegułów. To narazie tyle, czekam na jakikolwiek odzew. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomaszek Napisano 31 Października 2006 Share Napisano 31 Października 2006 Wow! To ja mam pytanie. Czy ten Twój buggy będzie miał potęgę? Tzn. czy to będzie maszyna z 200-tu konnym silnikiem albo więcej? Ja w Holandii miałem okazję pojeździć po piachu takim buggy i było to niezapomniane przeżycie. Co do quada to mam nadziję że nie planujesz montować mu kierownicy od motocykla tylko normalne kółko. Przyznam się że mimo że już quad-ami wielokrotnie jeździłem to nie bardzo mi to wychodzi a to pewnie dlatego że nienawidzę tego "pałąka". Coś co ma cztery koła powinno mieć normalną kierownicę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witia-62 Napisano 31 Października 2006 Share Napisano 31 Października 2006 Hej! Potęgi 200 kuców to raczej nie wycisnę z tego silniczka , który już stoi w garażu, ale mam cichą nadzieję, że trzydzieści pare powinno styknąć. Przynajmniej na początek. Jak to w takich przypadkach bywa, apetyt rośnie w miarę jedzenia(jeżdżenia). Co do kierownicy , to już naprawde szczegół. Ale z moim zamiłowaniem do motocykli, to kto wie; co w końcu będzie sterem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
respect04 Napisano 1 Listopada 2006 Share Napisano 1 Listopada 2006 No moje hobby to są głównie motocykle wszelkiego rodzaju, lubie pogrzbać, lubie pooglądać a najbrdziej to lubie pojeździć. Poza tym to też piłka nożna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 1 Listopada 2006 Share Napisano 1 Listopada 2006 Oprócz moich codziennych obowiązków typu: pranie, sprzatanie, gotowanie, wychowywanie itp. moim hobby we wcześniejszych latach były sztuki walki, lekkoatletyka, teraz jednak został sporadyczny basen i wygibusy pod tytułem: zrzucanie balastu z pomocą płyt dvd i różnego rodzaju sprzętu. To jeżeli chodzi o aktywność. Natomiast moim totalnym joblem prócz "moczenia kija" to ciężkie wozy. Moim marzeniem jest karnąć się ciągnikiem Scania i kupić sobie Hummera H2 lub H3 ale z manualną skrzynią biegów Lubię mieć kontrolę nad bestią. Czasem sezonowo jak to kobieta próbuję coś wydziargać na drutach, jednak mój zapał szybko ostyga i robótki zostają nieukończone... Reszta to moja słodka tajemnica Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
desperado Napisano 3 Października 2009 Share Napisano 3 Października 2009 U mnie na pierwszym miejscu jest oczywiście wędkarstwo , spining (sum,sandacz) Trzeba też wspomnieć o włóczęgostwie po lasach,rzekach i jeziorach , co związane jest ztym pierwszym. Jestem też fanem alkoholi wysoko procentowych A oprucz tego jestem szczęśliwym posiadaczem kilku ośmionogich koleżków(pająki) Czy jest jeszcze ktoś zajmujacy się hodowlą ptaszników? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paco*80 Napisano 3 Października 2009 Share Napisano 3 Października 2009 No to może i ja dodam coś od siebie. Moim innym hobby jest fotografia. Ostatnio nawet z żoną założyliśmy własną firmę Włożyliśmy kupę kasy w sprzęt i powoli działamy! Głównie zajmujemy się fotografią ślubną. Teraz próbujemy się trochę rozreklamować i zdobyć trochę zleceń. Myślę że będzie dobrze!!! Przez to drugie hobby chwilowo musiałem odstawić kije na bok... Ale myślę, że w następnym tygodniu wyruszę gdzieś na rybki W końcu po trzech tygodniach postu... Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warszawa_24 Napisano 3 Października 2009 Share Napisano 3 Października 2009 Numizmatyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ds-fan Napisano 3 Października 2009 Share Napisano 3 Października 2009 Moim drugim po wędkarstwie hobby jest numizmatyka czyli monetki -obiegowe ,okolicznościowe,kolekcjonerskie. Ogólnie lubię coś zbierać.Kiedyś były to znaczki,potem karty telefoniczne a teraz monety,głównie polskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi