Skocz do zawartości
tokarex pontony

jakie leprze i mocniejsze przyłorzenie do spininngowania

Gość Anonymous

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

jestem młodym wędkarzem mam pytanko odnośnie kołowrotków jakie leprze i mocniejsze przyłorzenie do spininngowania 5.0:1 czy 5.1;1

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Lepże do spiningowania jest pżełorzenie 5,2:1 bo jeźli urzyważ obrotufki to mniej siły fkładaż w krencenie korbkom. Te o pszełorzeniu mniejszym tesz som dobre, ale muszisz bardzo szypko korpkom krencić i potem renka boli 8)

Napisano

Co do przełożeń to te które podałeś są tak podobne, że nie widać w użytkowaniu różnicy. Co do postu Shoguna :?: Czy nie za bardzo się uwsteczniłeś :mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::lol::lol::mrgreen::mrgreen::mrgreen: ?

Napisano
Czy nie za bardzo się uwsteczniłeś :mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::lol::lol::mrgreen::mrgreen::mrgreen: ?

Hmmmm, a o co chodzi? :shock: Pszeciesz f temacie napisałem i chyba z sęsem :roll:

Aaaa, jósz wiem ... wsteczny, załapałem, czasem włancza sie wsteczny (korpka do tyłu sie krenci) jak sie pszekrenci taki pszełonczanik. Ale pszełorzenie jest zafsze takie same :roll:

Napisano

Nie znam siem na przylozeniach i im pokrewnych....

Napisano

ale mi chadzi do łowienia na twistery i woblery do 15gram

Napisano

weź kołowrotek do ręki najpierw o przełożeniu 5,2:1 a potem 5,0:1 pokręć a jak zobaczysz różnicę w szybkości kręcenia się kosza to kup szybszy :mrgreen: ludzie opanujcie się przecież nawet kołowrotek o przełożeniu 4,8:1 może szybciej nawinąć żyłkę niż ten który ma 5,2:1 bo będzie poprostu większy :D poza tym to pytanie mnie zabiło :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

• 2 weeks later...
  • 5 months later...
Napisano

Mistrzowie w tym temacie mam odmienne zdanie.Według mnie do spiningowania lepszy jest kołowrotek o mniejszym przełozeniu.Pozwala wolniej prowadzic przynete a takie prowadzenie jest SKUTECZNIEJSZE.Ktos powie mozna wolno lub szybko krecic korbka.Ja krece ze stała predkoscia,jedynie mozna krecic czubkiem spiningu figury odpowiednie do dna lub przeszkód.

Napisano
Mistrzowie w tym temacie mam odmienne zdanie.Według mnie do spiningowania lepszy jest kołowrotek o mniejszym przełozeniu.Pozwala wolniej prowadzic przynete a takie prowadzenie jest SKUTECZNIEJSZE.Ktos powie mozna wolno lub szybko krecic korbka.Ja krece ze stała predkoscia,jedynie mozna krecic czubkiem spiningu figury odpowiednie do dna lub przeszkód.

Wszystko zależy od tego na jaką rybę polujesz, spróbuj ekspresowo prowadzić przynętę na bolenia z kołowrotkiem o przełożeniu 3,8:1. A kołowrotkiem 5,1:1 mogę prowadzić przynętę nawet w ślimaczym tempie i osiągnę tę samą prędkość co łowiąc kołowrotkiem o mniejszym przełożeniu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.