Gość Anonymous Napisano 1 Października 2005 Napisano 1 Października 2005 jestem młodym wędkarzem mam pytanko odnośnie kołowrotków jakie leprze i mocniejsze przyłorzenie do spininngowania 5.0:1 czy 5.1;1
shogun_zag Napisano 1 Października 2005 Napisano 1 Października 2005 Lepże do spiningowania jest pżełorzenie 5,2:1 bo jeźli urzyważ obrotufki to mniej siły fkładaż w krencenie korbkom. Te o pszełorzeniu mniejszym tesz som dobre, ale muszisz bardzo szypko korpkom krencić i potem renka boli
ESSOX Napisano 2 Października 2005 Napisano 2 Października 2005 Co do przełożeń to te które podałeś są tak podobne, że nie widać w użytkowaniu różnicy. Co do postu Shoguna Czy nie za bardzo się uwsteczniłeś ?
shogun_zag Napisano 2 Października 2005 Napisano 2 Października 2005 Czy nie za bardzo się uwsteczniłeś ? Hmmmm, a o co chodzi? Pszeciesz f temacie napisałem i chyba z sęsem Aaaa, jósz wiem ... wsteczny, załapałem, czasem włancza sie wsteczny (korpka do tyłu sie krenci) jak sie pszekrenci taki pszełonczanik. Ale pszełorzenie jest zafsze takie same
Gość Anonymous Napisano 3 Października 2005 Napisano 3 Października 2005 Nie znam siem na przylozeniach i im pokrewnych....
Gość Anonymous Napisano 3 Października 2005 Napisano 3 Października 2005 ale mi chadzi do łowienia na twistery i woblery do 15gram
artech Napisano 3 Października 2005 Napisano 3 Października 2005 weź kołowrotek do ręki najpierw o przełożeniu 5,2:1 a potem 5,0:1 pokręć a jak zobaczysz różnicę w szybkości kręcenia się kosza to kup szybszy ludzie opanujcie się przecież nawet kołowrotek o przełożeniu 4,8:1 może szybciej nawinąć żyłkę niż ten który ma 5,2:1 bo będzie poprostu większy poza tym to pytanie mnie zabiło
Gość Anonymous Napisano 16 Października 2005 Napisano 16 Października 2005 Sóper.Barzo pikne teskty!Cha, cha, ha, ha!
Gość pepesz Napisano 12 Kwietnia 2006 Napisano 12 Kwietnia 2006 Mistrzowie w tym temacie mam odmienne zdanie.Według mnie do spiningowania lepszy jest kołowrotek o mniejszym przełozeniu.Pozwala wolniej prowadzic przynete a takie prowadzenie jest SKUTECZNIEJSZE.Ktos powie mozna wolno lub szybko krecic korbka.Ja krece ze stała predkoscia,jedynie mozna krecic czubkiem spiningu figury odpowiednie do dna lub przeszkód.
artech Napisano 12 Kwietnia 2006 Napisano 12 Kwietnia 2006 Mistrzowie w tym temacie mam odmienne zdanie.Według mnie do spiningowania lepszy jest kołowrotek o mniejszym przełozeniu.Pozwala wolniej prowadzic przynete a takie prowadzenie jest SKUTECZNIEJSZE.Ktos powie mozna wolno lub szybko krecic korbka.Ja krece ze stała predkoscia,jedynie mozna krecic czubkiem spiningu figury odpowiednie do dna lub przeszkód. Wszystko zależy od tego na jaką rybę polujesz, spróbuj ekspresowo prowadzić przynętę na bolenia z kołowrotkiem o przełożeniu 3,8:1. A kołowrotkiem 5,1:1 mogę prowadzić przynętę nawet w ślimaczym tempie i osiągnę tę samą prędkość co łowiąc kołowrotkiem o mniejszym przełożeniu.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.