oli11 Napisano 22 Maja 2008 Share Napisano 22 Maja 2008 który kręcioł jest Waszym zdaniem lepszy? głównie na spławik, od czasu do czasu na spinning i żywca, CrossFire A 3550 waga: 370g ilość łożysk 3 kulkowe przełożenie: 4.8 : 1 pojemność szpuli: 0.30/220 m Shimano Catana 4000RA waga: 370g ilość łożysk 2 + 1 przełożenie: 5,1:1 pojemność szpuli: 0,25 / 260 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ja Napisano 23 Maja 2008 Share Napisano 23 Maja 2008 W sumie to ciężko Ci pomóc, bo o tej daiwie nic mi nie wiadomo, nie miałem jej w ręce, nie kręciłem, natomiat o Catanie na tym forum napisano juz mnóstwo informacji. Także cięzko będzi dokonać zakupu na zasadzie porównania ale myśle że jak poczytasz o Catanie to może to Cię jakoś ukierunkuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marewel Napisano 23 Maja 2008 Share Napisano 23 Maja 2008 Krecilem daiwa i katana i chociaz daiwka nie jest rewelacja to jednak ja bym wybral. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ds-fan Napisano 23 Maja 2008 Share Napisano 23 Maja 2008 Ja bym raczej stawiał na daiwę to jest o wiele lepsza firma niż jakieś tam "śemano" no chyba że wolisz iść "owczym pędem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homegeon Napisano 23 Maja 2008 Share Napisano 23 Maja 2008 ds-fan, jakieś tam "śiemano" - pfff nie wiem co masz do zarzucenia tej firmie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Borsuck Napisano 23 Maja 2008 Share Napisano 23 Maja 2008 jakieś tam "śiemano" - pfff nie wiem co masz do zarzucenia tej firmie domyślam się, że chodzi o niską jakość ich tańszych produktow i ich wygórowaną cenę. Też bym wolał Daiwę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homegeon Napisano 23 Maja 2008 Share Napisano 23 Maja 2008 jak dla mnie shimano robi bardzo dobre produkty których klasa jest adekwatna do ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Borsuck Napisano 23 Maja 2008 Share Napisano 23 Maja 2008 taaa - już się popisałeś wiedzą w tym zakresie na innych forach. Zaraz pewnie znów napiszesz, że "miałeś w ręku" wiele kołowrotków i shimano są najlepsze bo Ty masz i Twoj tata. Pytanie tylko po co wciskasz zjechaną catanę na allegro opisując w aukcji, że jest w dobrym stanie i że się nadaje do ciężkiego spinningu... Daj już spokój - chciałbym zobaczyć Twoją minę jakbyś spotkał kogos z internetu kto przez Twoje mądre rady kupił catanę i mu padła po 2 tygodniach lekkiego spinningu! Ciekawe co byś zrobił? Oddał mu pieniądze? Powiedział "przepraszam"? Na pewno by Ci ktoś taki podziękował za mądre rady... [ Komentarz dodany przez: artech: 24-05-08, 16:34 ] Nie można trochę grzeczniej się do siebie odnosić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ds-fan Napisano 23 Maja 2008 Share Napisano 23 Maja 2008 ds-fan, pfff nie wiem co masz do zarzucenia tej firmie nic nie mam do zarzucenia -poprostu odnosze wrażenie że dla niektórych z was wszystko na czym pisze SHIMANO jest najlepsze na świecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homegeon Napisano 23 Maja 2008 Share Napisano 23 Maja 2008 borsuck człowieku przeczytaj co Ty wypisujesz, jak mój ojciec nie łowi ryb, a ja na allegro nic nie wystawiam ds-fan, tak daiwa też ma bardzo dobre kołowrotki ale dlaczego mówić ze shimano to syf [ Komentarz dodany przez: artech: 24-05-08, 16:28 ] Jak jeszcze raz będę musiał takie posty poprawiać to na 2 punktach się nie skończy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ds-fan Napisano 23 Maja 2008 Share Napisano 23 Maja 2008 Przecież nie napisałem że shimano to syf,nie wkładaj mi do ust słów których nie użyłem.Ja twierdzę tylko że jest wiele kołowrotków lepszych niż shimano w tej samej cenie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 24 Maja 2008 Share Napisano 24 Maja 2008 Jesli mialbym kupic jakis kolowrotek, niewazne czy do gruntu czy spalwika to tylko daiwa.To zreszta nie tylko moje zdanie,znam kilku karpiarzy dla nich istnieje tylko jedna marka kolowrotka. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oli11 Napisano 24 Maja 2008 Autor Share Napisano 24 Maja 2008 Crossfire A został pewnie stworzony żeby konkurować z Catana... nawet ceny prawie identyczne. Ehhh.... co tu wybrać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homegeon Napisano 24 Maja 2008 Share Napisano 24 Maja 2008 Jakość zapewne też takasama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marewel Napisano 24 Maja 2008 Share Napisano 24 Maja 2008 Co tu oczekiwać po kreciole ze 100zl oba sa porównywalne i wolałbym Daiwke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manfred1979 Napisano 11 Lutego 2011 Share Napisano 11 Lutego 2011 Mam oba te kołowrotki - przy czym czasy trochę się zmieniły i daiwa Crossfire wygląda teraz trochę inaczej. Ma też szpule zapasową (wczesniej chyba nie miała) i więcej łozysk.... Waży niestety tez więcej od shimano Catana (waga nie bierze się z nikąd - patrz ilość łożysk!). Ale i tak shimano chodzi lepiej, ciszej i jest lepiej spasowane. Jeśli ktos ma podobne rozterki niech wybierze Shimano! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gimzi Napisano 11 Lutego 2011 Share Napisano 11 Lutego 2011 Crossfire nie ma zapasowych szpul, chyba, że wersje matchowe, ale znacznie różnią się od zwykłych. Produkcja w Chinach jednak jest zdecydowanie lepsza niż w Vietnamie... Co do Catany to nie mamy już RA tylko RB Nowy design i ustanowienie półki cenowej na 140-paru złotych spowodowało, że wyrównała się z nowymi cenami Crossfire. Teraz żeby kupić pierwszy lepszy szajs z niskiej póły zamiast stówy trzeba wydać półtorej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareq84a Napisano 21 Lutego 2011 Share Napisano 21 Lutego 2011 Daiwa - ma 2lata gwarancji, Shimano - rok. Może to też jest jakiś argument w tej dyskusji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
byq44 Napisano 14 Czerwca 2012 Share Napisano 14 Czerwca 2012 Daiwa jest troche masywniejsza i wydaje mi sie, że wytrzyma więcej. Prawda jest taka że do spina to delikatnie z tymi kołowrotkami bo je zajedziesz. Mam katane i następnym razem wybiore daiwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 15 Czerwca 2012 Share Napisano 15 Czerwca 2012 Ja też zdecydowałem się na CROSSFIRE X 3500 do mojej nowej catany CX 270 10-40g tylko po wypłacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi