Gość psulek Napisano 1 Kwietnia 2009 Share Napisano 1 Kwietnia 2009 Co fakt to fakt. Przygodę z kołowrotkami za 100 PLN zakończyłem kilka lat temu gdy jedno takie badziewie rozwaliło się po trzech tygodniach wiślanej orki. Cały czas ostrzę sobie zęby na Certate - to naprawdę świetny młynek, ale dopóki mój TP5000PG nie padnie to nie zmienię - a na to się nie zanosi. Nie uważam że pracownie to coś złego - wręcz przeciwnie, po ich produkty prezentują światowy poziom, a ekstrwagancja w tym względzie nie szkodzi - o ile jest za co. Rodbuilderom też zdążają się wpadki ale w takim przypadku reakcja jest zazwyczaj natychmiastowa (co jest bardzo in plus). Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marewel Napisano 6 Kwietnia 2009 Share Napisano 6 Kwietnia 2009 Co powiecie na taki plan,kupuje blank od dragona HM80 i zbroje go w pracowni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 7 Kwietnia 2009 Share Napisano 7 Kwietnia 2009 marewel, a ile taki blank kosztuje i gdzie chcesz go kupić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marewel Napisano 7 Kwietnia 2009 Share Napisano 7 Kwietnia 2009 Jeszcze nie wiem ile kosztuje,podobno so do dostania w serwisie dragona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pi Napisano 7 Kwietnia 2009 Share Napisano 7 Kwietnia 2009 marewel, a dlaczego nie blank firmy specjalizującej się w takich wyrobach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marewel Napisano 7 Kwietnia 2009 Share Napisano 7 Kwietnia 2009 Bo wiem ze dragon by mnie zadowolil,a inne wyroby odpadaja ze wzgledu na to ze nie mam jak ich potrzymac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CHOMIK1980 Napisano 7 Kwietnia 2009 Share Napisano 7 Kwietnia 2009 A to trzeba tak od razu mówić bo przecież wszyscy wiemy że wędki i kobiety bez potrzymania za.......to się nie wybiera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orwon Napisano 7 Kwietnia 2009 Share Napisano 7 Kwietnia 2009 marewel, a nie możesz się wybrać do Lublina do pracowni Kawalec ?? http://www.wedki.pl/1/Strona_glowna.html. Na pewno znajdziesz tam lepsze blanki niż dragonowskie HM'y. Jeżeli chciałbyś uzbroić HM w pracowni to policz sobie ok 500 pln w alconite plus cena blanku i wysyłka tam i z powrotem. Taniej wyjdzie Ci chyba kupienie już uzbrojonego HM'a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marewel Napisano 7 Kwietnia 2009 Share Napisano 7 Kwietnia 2009 a nie możesz się wybrać do Lublina do pracowni Kawalec Raczej nie,bo tam taki kijek jakbym chcial wychodzi 1600zl a to lekka przesada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor Napisano 13 Czerwca 2009 Share Napisano 13 Czerwca 2009 Od paru dni odwiedzam Daniela i jestem coraz bliżej wybrania właśnie " tej jedynej " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endryou Napisano 13 Października 2009 Share Napisano 13 Października 2009 Chciałbym zapytać - jakie macie kijaszki od rodbuilder'ów i jeżeli teraz ,mieli byście zamówić wędkę o tych samych parametrach - czy nadal był by to ten sam kij ,czy jednak coś byście zmienili ( coraz częściej ,myślę o takiej wędce ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawm84 Napisano 14 Października 2009 Share Napisano 14 Października 2009 Ja mam dwa kije: 1. Pacific Bay, 2.9m, 7-21 gr, który służy mi jako uniwersał na Odre (boleń, sandacz, szczupak) 2. Lamiglas xmg 2.9m, 3-11 gr używany jako kijek kleniowo-jaziowo-okoniowy + boleń na bardzo lekkie wobki. Z obu wędek jestem zadowolony. Lamiglasa nie zamieniłbym na nic innego a gdybym miał wybierać kijek do cięższego łowienia (powiedzmy za pac-baya) to wziąłbym coś troszkę szybszego ale to tylko moje "widzimisię". Ogólnie - wykonanie świetne, użytkowość rewelacyjna. Jak Cię stać to nie ma się nad czym zastanawiać. Zapomniałbym, rodbuilding ma jedną wadę, po pierwszym kiju raczej już nie wrócisz do sklepowych gotowców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endryou Napisano 14 Października 2009 Share Napisano 14 Października 2009 Dzięki dawm84 Na początek będzie jedna ,taka pod daną rybę - sandacza.Później się zobaczy .Raczej dbam o sprzęt - mam nadzieję ,że będzie to zakup na kilka lat. Ciekawe kto następny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 15 Października 2009 Share Napisano 15 Października 2009 Mój Batson: http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=3157 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endryou Napisano 15 Października 2009 Share Napisano 15 Października 2009 Jakoś wcześniej ,nie zlalazłem tego posta .Dzięki artech Oczywiście pytanie dalej aktualne: - jakie macie kijaszki od rodbuilder'ów i jeżeli teraz ,mieli byście zamówić wędkę o tych samych parametrach - czy nadal był by to ten sam kij ,czy jednak coś byście zmienili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor Napisano 15 Grudnia 2009 Share Napisano 15 Grudnia 2009 Composite Developments EXT ( BLREXT293M ) cw 7 - 26 dł. 239 cm. akcja X/Fast przelotki Fuji Sic Blank jeszcze z Nowej Zelandii http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/844a79909d08542e.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d7581cffe496c162.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1ec8ee52811816b5.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 15 Grudnia 2009 Share Napisano 15 Grudnia 2009 Fajny kijek, ciekawy design Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor Napisano 15 Grudnia 2009 Share Napisano 15 Grudnia 2009 To oczywiście zasługa tylko i wyłącznie Daniela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supersobi Napisano 15 Grudnia 2009 Share Napisano 15 Grudnia 2009 nono fajna maszynka.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor Napisano 15 Grudnia 2009 Share Napisano 15 Grudnia 2009 Fajna , fajna ale nie na twoje okazy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 4 Marca 2010 Share Napisano 4 Marca 2010 Super posunięcie firmy Fishing Center. Na swojej stronie podają ceny gotowych wędzisk uzbrojonych w najczęściej stosowane komponenty. Teraz każdy może zobaczyć ile tak naprawdę kosztuje wędka na zamówienie http://fishingcenter.com.pl/wedziska_tradycyjne.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Napisano 27 Sierpnia 2010 Share Napisano 27 Sierpnia 2010 No i stało się, dzisiaj u Daniela zamówiłem kijek Composite Developments Seria Blue Rapid BLRBR2108M, dł 2,75, cw 7-28, akcja x/fast. Kij jest uniwersalny - od sandacza w rzece na 35 g główki, przez bolenia, szczupaka, po troć i belonę w morzu. Miałem w ręku inny kij zrobiony na tym blanku, czuć faktycznie że oznaczenie cw na tych kijach ma się nijak w porównaniu do tych seryjnych, zapas mocy jest bardzo duży. Teraz najgorsze - czekanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość grzechuce Napisano 28 Sierpnia 2010 Share Napisano 28 Sierpnia 2010 bede bardziej na prostej to tez podobnie jak kolega Jacek, zlece zlozenie kija sandaczowego kogo polecice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deuuu Napisano 28 Sierpnia 2010 Share Napisano 28 Sierpnia 2010 Jacek, pochwal się detalami, jakie koszta no i ile musisz czekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 28 Sierpnia 2010 Share Napisano 28 Sierpnia 2010 Super posunięcie firmy Fishing Center. Na swojej stronie podają ceny gotowych wędzisk uzbrojonych w najczęściej stosowane komponenty. Teraz każdy może zobaczyć ile tak naprawdę kosztuje wędka na zamówienie http://fishingcenter.com...._tradycyjne.php W podanym linku możesz zobaczyć przybliżone koszta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi