warszawa_24 Napisano 18 Kwietnia 2009 Share Napisano 18 Kwietnia 2009 Maniek gratuluję Tylko, że wg. mnie zabrakło zanęt Stila. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek1979 Napisano 18 Kwietnia 2009 Share Napisano 18 Kwietnia 2009 warszawa_24, u mnie nie ma stila w sklepach w tym sezonie pokazał sie Samet a tak to traper ,lorpio, merlin i carpio czasem Brud i Gutek z Polskich producentów, pewnie jest wielu regionalnych producentów którzy robią dobre zanęty ale nie mają przebicia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczypior Napisano 18 Kwietnia 2009 Share Napisano 18 Kwietnia 2009 Gratuluje wszystkim wyróżnionym Tak trzymać Panowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stu6-60 Napisano 18 Kwietnia 2009 Share Napisano 18 Kwietnia 2009 ...hm, mam nieodparte odczucie iz o ile w "dodatkach" wygrala jakosc to w sprzecie...cena ...podobnie przy wyborze "wedkarza roku" gore wziely osobiste 'preferencje' a nie wedkarskie dokonania. Wszak jeden z kolegow "z dolu" znacznie przeskoczyl wynikami polowow zwyciezka trojke a mimo to... ...jednakze uszanujmy glos wiekszosci,wszak "vox populi... Pozdro-Radek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Vasyl Napisano 18 Kwietnia 2009 Share Napisano 18 Kwietnia 2009 stu6-60, w spoleczenstwe wiecej jest ludzi glupich niz madrych. "Internetowy Sklep Wędkarski" 1 miejsce - allegro.pl Allegro to nie jest sklep. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supersobi Napisano 18 Kwietnia 2009 Share Napisano 18 Kwietnia 2009 Hihi, stu6-60, ciekawie napisane.. jeden z kolegow "z dolu" znacznie przeskoczyl wynikami polowow zwyciezka trojke co oznacza że mamy 50% szans w rozpoznaniu tego "jednego z kolegów z dołu" przekombinowałeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lord Konrad I Napisano 18 Kwietnia 2009 Share Napisano 18 Kwietnia 2009 osobiste 'preferencje' a nie wedkarskie dokonania Tak, ale chyba nie było powiedziane że tytuł musi dostać osoba która złowi najwięcej Dla niektórych będzie ważna ogólna postawa, udzielanie się, podpowiadanie dla innych konkretne sukcesy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skalar 3 Napisano 18 Kwietnia 2009 Share Napisano 18 Kwietnia 2009 Gratulację dla zwyciężcy. poz.Leszek -------------- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarosław Napisano 18 Kwietnia 2009 Share Napisano 18 Kwietnia 2009 Gratuluję zwycięzcom. Nie brałem udziału bo preferuję niszowy dział wędkarski i sprzęt nie bioracy udziału w plebiscycie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lary Napisano 18 Kwietnia 2009 Share Napisano 18 Kwietnia 2009 Gratulacje przede wszystkim dla Mańka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stu6-60 Napisano 18 Kwietnia 2009 Share Napisano 18 Kwietnia 2009 przekombinowałeś he,he czuje nute sarkazmu , nie miej zalu ,moja ocena to nic osobistego, dla mnie TEN wlasnie kolego wylozyl WAS "|na deski" samymi tylko wegorzami.... Tak, ale chyba nie było powiedziane że tytuł musi dostać osoba która złowi najwięcej Dla niektórych będzie ważna ogólna postawa, udzielanie się, podpowiadanie dla innych konkretne sukcesy. ...jasne, sa na TYM forum osoby dla ktorych 'Nasz kierowca" jest najlepszy dlatego ze...jest Pozdro-Radek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supersobi Napisano 18 Kwietnia 2009 Share Napisano 18 Kwietnia 2009 TEN wlasnie kolego wylozyl WAS "|na deski" samymi tylko wegorzami.... no i nastała jasność.. 'Nasz kierowca" jest najlepszy dlatego ze...jest był taki temat kiedyś.. "ktoś" vs "ktoś".. ktoś kto "marudzi" nie zdał się być lepszym.. czyżby stąd wzięła się ta nutka goryczy ? kolego.. take it easy bądź poprostu chill out Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 19 Kwietnia 2009 Share Napisano 19 Kwietnia 2009 Przede wszystkim dziękuje za graty, szczerze powiem sam jestem zaskoczony takim wyborem ,sezon 08 był dla mnie kiepski i nie było czym się pochwalić ,ale widać nie tylko wyniki dla wszystkich się liczą ,nie mniej dziękuje za nominacje i za dobra zabawę . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarosław Napisano 19 Kwietnia 2009 Share Napisano 19 Kwietnia 2009 widać nie tylko wyniki dla wszystkich się liczą ,nie mniej dziękuje za nominacje i za dobra zabawę . Właśnie jest jeszcze to coś, co różni jednych od drugich. Po prostu należało się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trini Napisano 19 Kwietnia 2009 Share Napisano 19 Kwietnia 2009 A po kiego groma te złośliwości? Czy po to, żeby wszyscy którzy to czytają widzieli w was zazdrośników? Wstyd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stu6-60 Napisano 19 Kwietnia 2009 Share Napisano 19 Kwietnia 2009 był taki temat kiedyś.. "ktoś" vs "ktoś".. ktoś kto "marudzi" nie zdał się być lepszym.. czyżby stąd wzięła się ta nutka goryczy ? ...he,he ,tego to akurat nie mozesz wiedziec a nutka goryczy ,pewnie wziela sie stad ze nie wygral najlepszy wedkarz a najlepszy ...kolega A po kiego groma te złośliwości? Czy po to, żeby wszyscy którzy to czytają widzieli w was zazdrośników? Wstyd. ...jakie zlosliwosci , wszak bylo zaproszenie do dyskusji a ze nie wszyscy sa "po linii" ...zazdroszcze jedynie wedkarskich wynikow ,nie "tytułów' Pozdro-Radek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lesio Napisano 19 Kwietnia 2009 Share Napisano 19 Kwietnia 2009 Nie brałem udziału w plebiscycie z dwóch powodów. 1) Odbywa się on na takiej zasadzie, że każda sroczka swój ogonek chwali. Nikt, czy prawie nikt nie dysponuje taką ilością sprzętu, aby spośród wielu wędzisk, czy kołowrotków dokonać oceny ich wszystkich/większej części i określić, co z każdego zestawu jest najlepsze. Co to znaczy 'najlepsze' - wg. mnie nie jest syfem (nie rozleci się przy kilku kilogramowej rybie) i ma dobry stosunek cena/jakość. Mamy więc sytuację, że głosuje się na to, co się ma w domu w pokrowcu/kartonie, albo co wieść gminna niosła na temat danego towaru, nie znając z autopsji innnych produków. Z rzetelnością i choćby niewielkim obiektywizmem ma to niewiele wspólnego. W przypadku drobiazgów jest już zgoła inaczej - tutaj każdy może dokładnie zbadać wszystkie przynęty/zanęty/haczyki etc. 2) Sztuczne zachęcanie użykowników forum do wzięcia udziału poprzez zaserwowanie wartościowych nagród np. łódki, co ich demoralizuje poprzez zniechęcanie do bardziej społecznej aktywności na forum, tym bardziej, że nie jest ona przyznawana za jakieś dokonania, tylko za wypełnienie ankiety. Niech piorun we mnie trafi, tak jak siedzę teraz przed kompem, jeżeli większość osób biorących udział w plebiscycie kierowała się czymś innym (wyższym), niźli tylko chęcią zdobycia nagród. Nigdy nie aspirowałem i nie będę, do żadnych tytułów, zostałem tam zgłoszony bez mojej wiedzy i woli, niemniej dzięki Radek za docenienie tych paru węgorków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarosław Napisano 19 Kwietnia 2009 Share Napisano 19 Kwietnia 2009 Nigdy nie aspirowałem i nie będę, do żadnych tytułów, A ja myślałem, że Twoja nieobecność na forum jest spowodowana awansem na szefa Okręgu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomik Napisano 19 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2009 Celem plebiscytu było poznanie preferencji użytkowników portalu i forum wędkarskiego haczyk.pl co do produktów, sprzętu, usług wędkarskich na rynku wędkarskim... Plebiscyt miał charakter ankiety połączonej z tzw. "zabawą medialną", stąd jego wyniki są tylko i wyłącznie subiektywną propozycją i wyborem uczestników plebiscytu. Jest to wyraźnie w regulaminie. Co to znaczy 'najlepsze' - wg. mnie nie jest syfem (nie rozleci się przy kilku kilogramowej rybie) i ma dobry stosunek cena/jakość. Mamy więc sytuację, że głosuje się na to, co się ma w domu w pokrowcu/kartonie, albo co wieść gminna niosła na temat danego towaru, nie znając z autopsji innnych produków. Ciekawy pomysł na test "laboratoryjny" jak w gazetach komputerowych np: bierzemy 10 różnych marek spinningów testujemy wg. jakiś kryteriów np: wytrzymałościowych i przyznajemy tak jak w gazetach komputerowych medal cena/jakość . Ciekawe czy znajdzie się ktoś, kto to podważy 2) Sztuczne zachęcanie użytkowników forum do wzięcia udziału poprzez zaserwowanie wartościowych nagród np. łódki, co ich demoralizuje poprzez zniechęcanie do bardziej społecznej aktywności na forum, tym bardziej, że nie jest ona przyznawana za jakieś dokonania, tylko za wypełnienie ankiety. Mój świętej pamięci dziadek zawsze mi mówił: "bierz jak Ci dają, uciekaj jak biją " Dostałem propozycję łodzi konkretnie na nagrodę dla uczestników Plebiscytu i będę się zastanawiał, czy jest zbyt wartościowa To tak jakby się w gazetach motoryzacyjnych zastanawiali, czy za wysłanie smsa w Plebiscycie motoryzacyjnym na samochód roku brać od sponsora auto i losować je wśród użytkowników, którzy nawet w rzeczywistości nie widzieli auta na na które oddali głos Natomiast co do sztuczności to jestem wręcz rozczarowany ilością nominacji i głosów w ankietach. Wiem i widziałem z nominacji i z tego kto głosował w ankietach, że jednak nie były to tylko "subiektywne" propozycje. Nawet nagrody i propaganda nie spowodowała, że nominacje i głosy w ankietach oddawali tylko użytkownicy, którzy jak np: wynikało by z ich profilu z forum nie posiadają wiedzy na temat danego sprzętu a ich oddany głos w ankiecie jest przypadkowy. Było wręcz przeciwnie. Znaczna większość nominacji i oddanych głosów w ankietach była od użytkowników bardzo aktywnych na forum i mających wiedzę na temat nominowanego sprzętu. Niemniej być może następnym razem zachowam taką nagrodę dla siebie, bo może rzeczywiście nie ma co się produkować i starać robić cokolwiek nowego. Nawet jeżeli to tylko "zabawa" z cennymi nagrodami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warszawa_24 Napisano 19 Kwietnia 2009 Share Napisano 19 Kwietnia 2009 Mi akurat spodobał się taki plebiscyt, mimo, że tylko głosowałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trini Napisano 19 Kwietnia 2009 Share Napisano 19 Kwietnia 2009 Zawsze się znajdą tacy co to są najmądrzejsi i to co Ty Tomik robisz dla innych im nie pasuje. A kłócą się jakby gra miała na celu CO NAJMNIEJ wybór głowy państwa Ludzie opanujcie się... to TYLKO internet to TYLKO plebiscyt to TYLKO zabawa to TYLKO wędkarstwo Ja rozumiem, żeby od tego wasza przyszłość i stare lata miały zależeć, czy życie... Ale w sytuacji gdy idzie o: ankietę połączoną z tzw. "zabawą medialną" to wasze zachowanie dla kogoś z zewnątrz jest porównywalne do naparzania się przedszkolaków o foremkę w piaskownicy... Stare chłopy... Komu chcecie zaimponować prezentując NA SIŁĘ swoje zdanie, które i tak niczego nie zmieni, bo regulamin to regulamin i wyniki są takie a nie inne. No. Buźki na zgodę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lesio Napisano 19 Kwietnia 2009 Share Napisano 19 Kwietnia 2009 test "laboratoryjny" jak w gazetach komputerowych np: bierzemy 10 różnych marek spinningów testujemy wg. jakiś kryteriów np: wytrzymałościowych i przyznajemy tak jak w gazetach komputerowych medal cena/jakość . Ale tylko wówczas jest zachowane minimum RZETELNOŚCI przy dokonywaniu oceny. Jeżeli nie da się zapewnić pewnych standardów, to szkoda czasu na robienie czegoś, z czego nie ma żadnego pożytku, bo wyniki plebiscytu przydadzą się tylko - za przeproszeniem - psu na budę. Nie można w tak licznym gronie porównywać różnych rzeczy ze sobą, oceniać, która z nich jest lepsza, jeżeli się ich nie posiadało fizycznie, albo ma się tylko jedną z nich. W przypadku występowania rozpiętości cenowej sprzętu, jedynym rozsądnym kryterium jest właśnie cena/jakość. Jeżeli miała to być tylko taka mało poważna zabawa, to cel został osiągnięty. Gdyby taka informacja dotarła do sponsora, być może kwestia łódki nigdy by się nie pojawiła. Reasumując, na mało poważne rzeczy szkoda mojej aktywności, żadnych elementów zabawy też tam nie dostrzegłem, więc świadomie nie wziąłem udziału w plebiscycie. Grunt, że wszystkie 'sroczki' dobrze się bawiły. Mi kiedys dziadek powiedział: "jak masz coś robić byle jak, to lepiej nie rób wcale". Co do wypowiedzi Trini - prosiłbym o odróżnianie takich pojęć, jak dyskusja i kłótnia - wbrew pozorom to nie są synonimy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trini Napisano 19 Kwietnia 2009 Share Napisano 19 Kwietnia 2009 Co do wypowiedzi Trini - prosiłbym o odróżnianie takich pojęć, jak dyskusja i kłótnia - wbrew pozorom to nie są synonimy. Nie no - poważnie? Dzięki za oświecenie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomik Napisano 19 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2009 le tylko wówczas jest zachowane minimum RZETELNOŚCI przy dokonywaniu oceny. Jeżeli nie da się zapewnić pewnych standardów, to szkoda czasu na robienie czegoś, z czego nie ma żadnego pożytku, bo wyniki plebiscytu przydadzą się tylko - za przeproszeniem - psu na budę.Nie można w tak licznym gronie porównywać różnych rzeczy ze sobą, oceniać, która z nich jest lepsza, jeżeli się ich nie posiadało fizycznie, albo ma się tylko jedną z nich. W przypadku występowania rozpiętości cenowej sprzętu, jedynym rozsądnym kryterium jest właśnie cena/jakość. Jeżeli miała to być tylko taka mało poważna zabawa, to cel został osiągnięty. Gdyby taka informacja dotarła do sponsora, być może kwestia łódki nigdy by się nie pojawiła. Reasumując, na mało poważne rzeczy szkoda mojej aktywności, żadnych elementów zabawy też tam nie dostrzegłem, więc świadomie nie wziąłem udziału w plebiscycie. Grunt, że wszystkie 'sroczki' dobrze się bawiły. Mi kiedys dziadek powiedział: "jak masz coś robić byle jak, to lepiej nie rób wcale". Sugerujesz, że jak tacy użytkownicy jak np: Artech, Tomek1, Maniek, Supersobi, Keri... zgłosili w nominacjach swoje propozycje danego sprzętu a później dokonywali wyboru w ankietach. To nie wiedzieli nic na temat np: swojego nominowanego kołowrotka i nie mieli wiedzy porównawczej z innym kołowrotkiem tej samej kategorii? I uważasz, że wynik ich wyborów jest psu na budę, nawet jeżeli ten Plebiscyt miał formę "zabawy medialnej"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lesio Napisano 19 Kwietnia 2009 Share Napisano 19 Kwietnia 2009 To nie wiedzieli nic na temat np: swojego nominowanego kołowrotka i nie mieli wiedzy porównawczej z innym kołowrotkiem tej samej kategorii? W każdej kategorii było po więcej niż 2 produkty. Sugeruję, że jeżeli znalazł się choć jeden użytkownik, który przetestował cały arsenał sprzętu, który był w plebiscycie i w oparciu o taką wiedzę dokonał jego oceny, to chwała mu za to, jego nominacje miały sens, lecz niestety, z tylko jednym głosem w każdej kategorii, nie miał on wpływu na końcowe wyniki. Wśród zalewu tandety, która codziennie wylewa się z mediów, człowiek szuka rzetelnej, sprawdzonej informacji. Czy wyniki plebiscytu stanowią taką informację? Nie sądzę, takie info można znaleźć w testach sprzętu na forum, ale nie w plebiscycie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.