artech Napisano 19 Czerwca 2011 Share Napisano 19 Czerwca 2011 Przerwa na łączniku to niedoróbki chinoli tak byle jak składają ale papier ścierny trochę zapału i wszystko ci się spasuje To żart jest, co ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzikin85 Napisano 25 Czerwca 2011 Share Napisano 25 Czerwca 2011 Daiwa Crossfire X 1550 ma ktoś taki ? jak sie sprawuje . własnie zamóiłem sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 25 Czerwca 2011 Share Napisano 25 Czerwca 2011 dzikin85, było pytać zanim zamówiłeś..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziara Napisano 25 Czerwca 2011 Share Napisano 25 Czerwca 2011 dzikin85 jakie przeznaczenie tego kołowrotka? mogłeś się tak nie spieszyć... znam dwie osoby które zajechały te daiwy i to większe w trzy letnie miesiące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzikin85 Napisano 25 Czerwca 2011 Share Napisano 25 Czerwca 2011 bedzie pracowal z Daiwa Sweepfire Spinn 2.7m / 5-25g cel to szczupak sandacz , jeziora z brzegu troche łódeczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziara Napisano 25 Czerwca 2011 Share Napisano 25 Czerwca 2011 jak dla mnie to nieco mały model wybrałeś Rozmiar 3000 jest idealny do takiego spiningu który podałeś. No i ma większą szpule przez co jest większy nawój żyłki i dalsze rzuty. No i mocniejszy mechanizm.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzikin85 Napisano 25 Czerwca 2011 Share Napisano 25 Czerwca 2011 eh wiem troche sie zagalopowałem ale paliło mi sie w poniedziałek wybieram sie na mazury mam nadzieje ze te 3 miesiace wytrzyma dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziara Napisano 25 Czerwca 2011 Share Napisano 25 Czerwca 2011 Wytrzyma wytrzyma : ) Da rade. Powodzenia w krainie komarow i czekamy na forum na relacje i fotki : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 25 Czerwca 2011 Share Napisano 25 Czerwca 2011 dzikin85, mój Tata zajechał go w dwa miesiące przy lekkim wiślanym spinningu przy wędce 3-12 i lekkich przynętach, osobiście nie polecam Ale może trafiłeś na jakiś fenomenalną sztuke i ci posłuży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzikin85 Napisano 25 Czerwca 2011 Share Napisano 25 Czerwca 2011 no to łądnie . mogłem wybrać coś z przednim hamulcem . klapa na całosci ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mvp1984 Napisano 25 Czerwca 2011 Share Napisano 25 Czerwca 2011 dzikin85 niestety łowię tymi kołowrotkami i już gdzieś na forum o nich pisałem, więc nie będę się powtarzał, ale radzę Ci zabierać drugi zapasowy młynek, bo tylko kwestią czasu jest, kiedy pęknie w nim sprężyna od kabłąka... A i przy tej wielkości, którą wybrałeś, to porzucasz raczej tylko małymi przynętami - stawiającymi niewielki opór.. I ciekawostka: Przełożyłem dzisiaj szpulę z modelu 2500 do 3000 i pasuje idealnie! Te dwa modele różnią się jedynie głębokością szpuli, a poza tym są tak samo tandetne!! (ostatnio popsikałem dłonie brosem na komary i rozpuścił mi farbę na tym kołowrotku, a korbka "kleiła" się do ręki...) I mam jeszcze pytanie. Czy w droższych Daiwach sprężyna to też taki tandetny drucik i pęka po miesiącu łowienia, czy zastosowano tam inny patent, np. taki jak w Dragonach? Bo się zastanawiam nad kupnem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzikin85 Napisano 25 Czerwca 2011 Share Napisano 25 Czerwca 2011 ilę Ci wytrzymał? chcę go uzywać na koguty do 10g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mvp1984 Napisano 25 Czerwca 2011 Share Napisano 25 Czerwca 2011 dzikin85 widzę, że ty kupiłeś model z hamulcem z tyłu, może one są lepsze?? I jeżeli ze sprężyną będzie ok, to nie jest to aż tak zły kołowrotek i przy tej wielkości przynęt powinien dać radę. Mój 2500 dostał luzów przy woblerach i większych gumach. Ja też chciałem kiedyś kupić mniejszy model (2000) do lekkiego kijka, ale jak go zobaczyłem w sklepie, to wyglądał jak kołowrotek podlodowy... Pierwszego Crossfire'a kupiłem pod koniec października, machałem do 30 listopada kilkanaście razy, później dopiero w maju i jakoś właśnie wtedy pękła sprężyna. Jak ją naprawili na gwarancji, to drugi raz pękła 26 października i już sam ją sobie naprawiłem (przeszczepiłem z innego kołowrotka). Ale oczywiście też pękła po kilku wyjazdach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 27 Czerwca 2011 Share Napisano 27 Czerwca 2011 Miał ktoś do czynienia z kołowrotkiem Spro Inspiration z przednim hamulcem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziara Napisano 27 Czerwca 2011 Share Napisano 27 Czerwca 2011 DAWID mój brat miał kołowrotek Spro Inspiration FD 930 i wszystko było by ok ale słabo układał żyłke. Nie wiem czy trafił felerny egzemplaż czy mają tak wszystkie. No i trzeba lubić podwójną korbke. Ja osobiście nie przepadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 27 Czerwca 2011 Share Napisano 27 Czerwca 2011 dziara, a czy ten rozmiar jest odpowiedni do średniego spina czyli bolki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziara Napisano 27 Czerwca 2011 Share Napisano 27 Czerwca 2011 szpula jest wielkości spro blu arc 930 Jak dla mnie troche mała.. Idealnym rozmiarem dla mnie jast daiwa 3000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 27 Czerwca 2011 Share Napisano 27 Czerwca 2011 dziara, właśnie nie do końca znam te oznaczenia, miałem spro red arce a tam są inne np. 10400, 10300 i tak dalej. Wiesz jeśli chodzi o szpule to pojemna tam wchodzi 245 metrów 0,25 a chodzi mi o ogólną wielkość kołowrotka, im większy tym solidniejszy, ale też krowy nie chce brać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziara Napisano 27 Czerwca 2011 Share Napisano 27 Czerwca 2011 Jest wielkosci najwiekszego modelu dragona Team. Ale najlepiej jak by Ci sie udalo go wziac do reki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 27 Czerwca 2011 Share Napisano 27 Czerwca 2011 dziara, dzięki pomogłeś mi , już się na niego zdecydowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek20stencel5 Napisano 1 Lipca 2011 Share Napisano 1 Lipca 2011 Witajcie. Potrzebuję kołowrotek na pstrąga i do pickera, czasami match. Interesuje mnie coś z rozmiarów 2000 (myślę o daiwa 2000 - coś w tych rozmiarach). Mam +- 400zł na kręcioła. Co wziąć? Shimano, Daiwa, czy jeszcze coś innego, doradźcie proszę. Aha, najczęściej używaną żyłką będzie 0.14, więc musi się sprawdzać przy dość cienkich żyłkach Może shimano technium 2500FC? Tyle bym już dołożył, jeżeli ten kołowrotek jest tego wart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hamerhed Napisano 1 Lipca 2011 Share Napisano 1 Lipca 2011 Witajcie. Potrzebuję kołowrotek na pstrąga i do pickera, czasami match. Interesuje mnie coś z rozmiarów 2000 (myślę o daiwa 2000 - coś w tych rozmiarach). Mam +- 400zł na kręcioła. Co wziąć? Shimano, Daiwa, czy jeszcze coś innego, doradźcie proszę. Aha, najczęściej używaną żyłką będzie 0.14, więc musi się sprawdzać przy dość cienkich żyłkach Może shimano technium 2500FC? Tyle bym już dołożył, jeżeli ten kołowrotek jest tego wart Osobiscie szukalbym uzywanej Daiwy Emblem, SS-II albo Team daiwy(starej), jednak w rozmiarze 2500, ze wzgledu na wieksze "bebeszki" i wiekszy nawoj . Posluza dluzej niz obecne Shimano czy Daiwy w tej polce cenowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 2 Lipca 2011 Share Napisano 2 Lipca 2011 tomek20stencel5, a ja wpadłbym na stronę Mefistofishing i otworzył zakładkę kołowrotki używane http://www.mefistofishing.pl/kolowrotki-uzywane-c-55.html . Co prawda wymiotło już większość, ale jak Ci się mocno nie śpieszy to ...... Ewentualnie z Shimano, Super GT lub GTM RA ( na alledrogo jest 4000 za 360 PLN) Technium też nie jest zły ale szukałbym ze starszych serii, a najlepiej MgS http://allegro.pl/shimano-technium-1500-mgs-japonczyk-gratis-i1677988985.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilio Napisano 16 Lipca 2011 Share Napisano 16 Lipca 2011 Witam. Jestem zainetresowany kupnem kolowrotka okuma alumina fd 40. Chcialbym poznac opinie o nim. Byc moze ktorys z forumowiczow ma ten kolowrotek. Ma on służyc do sredniego spiningu wedka do 30 g. Przynety to woblery nie przekraczające ciezaru 20 g i gumy na glowkach do 15 g. Moze polecicie rownie dobry kolowrotek w tym przedziale cenowym(300 zl). Z gory dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 21 Lipca 2011 Share Napisano 21 Lipca 2011 Miał ktoś styczność z kołowrotkami firmy Browning interesuje mnie ten dokładnie http://www.takaryba.com/strona_produktu.php/info/p16146_Browning-Hybrid-Com-630-FD.html Browning Hybrid 630. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi