Deuuu Napisano 16 Października 2010 Share Napisano 16 Października 2010 jaką możecie polecić wklejanke o długości 2,40? A jakie mi polecasz buty w rozmiarze 45? Przynajmniej napisz gdzie łowisz, jakie przynęty stosujesz, na jakie ryby się nastawiasz, łowisz z brzegu czy łódki itp. A drugą sprawą jest że starczy zaszperać na forum i znajdziesz odpowiedni temat odnośnie wyboru wędziska: http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=748&view=newest nie raz i nie dwa był poruszany tam temat różnych wklejanek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Umberto Napisano 18 Października 2010 Share Napisano 18 Października 2010 Chciałbym kupić w niedługim czasie spinning do 200 zł. Na rzeke Warte, tak żebym mógł z holować szczupaka, sandacza, okonia, klenia, bolenia czy jazia. Doradzcie coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzbyszek1 Napisano 22 Października 2010 Share Napisano 22 Października 2010 Poszukuję średniego-uniwersalnego spina na rzekę który bedzie obsługiwał obrotówki 3,4 wobki 5-9cm i trochę gumy. Chodzi mi o kij który nie będzie miał zbyt krótkiego dolnika i w swojej akcji nie bedzie za suchy i zbyt sztywny. Myśle cos miedzy Shimano TDiaflash 10-30, Daiwa Ryukon 8-35 a Robinsonem Diaflex. Co byście z tego wybrali i czy wtym progu cenowym te kije sa dobrym rozwiazaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deuuu Napisano 22 Października 2010 Share Napisano 22 Października 2010 dzbyszek1, w sprawie samego modelu nie wiem co Ci polecić, jednak wydaje mi się że obrotówka 4 w rzece wymaga trochę mocniejszego kija. Coby zaciąć można było i nie targało szczytówką jak szalone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neyson Napisano 25 Października 2010 Share Napisano 25 Października 2010 Siemka chłopaki Zastanawiam się nad zakupem spiningu Dokładnie to zastanawiam się nad tymi dwoma: Dragon Team Spin 2,70m, cw: 10-25g Dragon Team Spin 2,75m, cw: 14-35g Wcześniej szukałem tylko tego 2,75 ale zacząłem się zastanawiać nad tym że praktycznie tylko kilka sztuk blach z mojego arsenału dobija do 30g natomiast większość jest od 7 do 24g. Zamierzam łowić głównie szczupaczki na jeziorach i rzece Bug. Którą byście wybrali ? Teraz skłaniam się ku tej 2,70m ponieważ lepiej będzie mi machać tymi lżejszymi przynętami.. ale przy Aldze 3 pewnie będzie ledwo żyła Jak myślicie ? którą byście wybrali ?? Dziękuję z góry za konstruktywne wypowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieja Napisano 29 Października 2010 Share Napisano 29 Października 2010 Oto moje blachy na spokojne jezioro http://img525.imageshack.us/img525/4158/dsc05114z.jpg z czym na szczupaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość grzechuce Napisano 29 Października 2010 Share Napisano 29 Października 2010 Sieja, nie ten dzial kolego. tu piszemy o kijkach o przynetach jest juz niejeden temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deuuu Napisano 29 Października 2010 Share Napisano 29 Października 2010 Neyson, ja wybrałbym delikatniejszy kijek, bo do przynęt ~30g używam dużo mocniejszego wędziska. Jednak wydaje mi się że na szczupaka ten do 35g będzie lepszy, zawsze jest trochę rezerwy a niektóre z przynęt na szczupaka stawiają baaaardzo duży opór. Delikatniejszym kijkiem w rzece na obrotówki 3, bardziej agresywne wobki czy duże blachy nie połowisz bo szczytówka będzie Ci latała jak szalona. No i najważniejsze że nie będziesz przeciążał wędziska, czyli będziesz mniej narażony na mikropęknięcia i inne wynikające z tego tytułu szkody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neyson Napisano 29 Października 2010 Share Napisano 29 Października 2010 Deuu Już kupiłem ten lżejszy kijek i zrobię dokładnie tak jak mówisz.. po prostu stary spin zostawię sobie na te cięższe blachy A nówką zamierzam strzelać głównie na gumy także myślę że dobrze zrobiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FantasySpirit Napisano 31 Października 2010 Share Napisano 31 Października 2010 Co sądzicie o kijach Jaxon Eternum Speedy Spinn cw do 45g? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kozii Napisano 31 Października 2010 Share Napisano 31 Października 2010 Z Jaxona jedynie seria xt-pro jest udana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
k245 Napisano 2 Listopada 2010 Share Napisano 2 Listopada 2010 Mystery XT Turbo Spinn 2,7m 10-35g i kołowrotek Okuma Travertine RD 30 ... chce polowac na szczupaka na rzecze na obrotówke , gumke i czasami jak sie znudzi rzucanie lub w przerwie na browarka zalorzyc do tego zestawu duzy spławik kotwiczke i jakiegos malego zywca.... co o tym sadzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tench Napisano 4 Listopada 2010 Share Napisano 4 Listopada 2010 Szukam ultralighta na okonie, tylko miekie przynety na glowkach do 5gr i trok 6-8gr. dlugosc 2,7 cw mysle ze do 10 gr. Kijek w miare szybki o progresywnym ugieciu, zalezy mi na jaknajlepszym przenoszeniu drgan na dolnik. Myslalem o Konger® PaladinTM River Raid 274/14 ale wydaje mi sie ze jigi 2-3gr to troche za malo dla tego kijka. Na Iron Feather nie mam kasy, wiec w chwili obecnej leaderuje Equs Tango. Ale jesli LOWILISCIE lepszym kijkiem od equsa to z checia rozwaze inne wedzisko. Kijek do 600zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość naleśnik27 Napisano 4 Listopada 2010 Share Napisano 4 Listopada 2010 Tench, chciałem ci zaproponować tańszą wedke ale jak widze nie musisz oszczedzać zobacz sobie na allegro - kushiro sharan jig mam dwie wedki może firma nie znana dla młodych ale warta polecenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
virus Napisano 14 Listopada 2010 Share Napisano 14 Listopada 2010 Witam wszystkim. Zamierzam sobie kupić jakąś wędkę do połowu pstrągów na średnich i małych rzekach. Chciał bym łowić woblerami do 4cm i blaszkami nr 1,2 . Fundusze mam dość skromne powiedzmy 160 zł . Bardzo bym był wdzięczny za jakieś propozycje godne uwagi w tym przedziale cenowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszA Napisano 17 Listopada 2010 Share Napisano 17 Listopada 2010 pytanie co do dlugosci wedki : lowi ktos kijami 2.20 z brzegu ? jak sie sprawuja ? i jak jest z rzutami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slowik Napisano 17 Listopada 2010 Share Napisano 17 Listopada 2010 lowi ktos kijami 2.20 z brzegu Łowie 210 jednoczęściową Robinson Champions ZANDER JIG 5-35G i nie zamienię go na żaden inny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszA Napisano 17 Listopada 2010 Share Napisano 17 Listopada 2010 lowi ktos kijami 2.20 z brzegu Łowie 210 jednoczęściową Robinson Champions ZANDER JIG 5-35G i nie zamienię go na żaden inny a jak jest z rzutami ? bo wlasnie zamierzam sie na groby kijek wlsnie 2.25 chce go i na lodke i z brzegu wiec stad te pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 17 Listopada 2010 Share Napisano 17 Listopada 2010 lowi ktos kijami 2.20 z brzegu ? jak sie sprawuja ? i jak jest z rzutami łowiłem na 2,4 m i zamieniłem na 2,75 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszA Napisano 17 Listopada 2010 Share Napisano 17 Listopada 2010 lowi ktos kijami 2.20 z brzegu ? jak sie sprawuja ? i jak jest z rzutami łowiłem na 2,4 m i zamieniłem na 2,75 m akurat ten co chce kupic jest w wersji tylko 2.25 i idelanie mi lezy dlaczego zmieniles? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 17 Listopada 2010 Share Napisano 17 Listopada 2010 dlaczego zmieniles? bo był za krótki do łowienia z brzegu. Z betonowego nabrzeża w mieście jeszcze dawał radę, ale na "dzikiej" rzece było go za mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszA Napisano 17 Listopada 2010 Share Napisano 17 Listopada 2010 dlaczego zmieniles? bo był za krótki do łowienia z brzegu. Z betonowego nabrzeża w mieście jeszcze dawał radę, ale na "dzikiej" rzece było go za mało do lowienia z opadu niemusisz robic rzotow po 50 m wiec mysle ze 2.25 mi spokojnie starczy na odre a tym bardziej na przyszly sezon na lodke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 17 Listopada 2010 Share Napisano 17 Listopada 2010 a tym bardziej na przyszly sezon na lodke na łódkę powinieneś być zadowolony, a z brzegu..... myślę, że dokupisz coś dłuższego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszA Napisano 17 Listopada 2010 Share Napisano 17 Listopada 2010 a tym bardziej na przyszly sezon na lodke na łódkę powinieneś być zadowolony, a z brzegu..... myślę, że dokupisz coś dłuższego tak jak w moim temacie chce jeden krotki drugi dluzszy wiec mysle ze to co mi poleciles w moim temacie bedzie dobrym wyborem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slowik Napisano 17 Listopada 2010 Share Napisano 17 Listopada 2010 a jak jest z rzutami Jeśli chodzi o łódkę to jest super a jeśli chodzi o łowienie z brzegu to też daje radę Nie ma wędki uniwersalnej która by spełniła wszystkie wymogi wszystkich wód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi