jabadaon Napisano 29 Marca 2010 Share Napisano 29 Marca 2010 phantom thankz ale chodi mi o kijek 275 - łowieę na kanale najczęściej i rzadko z łódki - 3 m za dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 29 Marca 2010 Share Napisano 29 Marca 2010 jabadaon, faktycznie 3m bedzie dla Ciebie za długi, to długość idelana na przelewy. Popatrz jeszcze całkiem sporo "starych" Infinitek najduje sie w sklepach internetowych, ale radze sie pośpieszyć bo to naprawde bardzo udana seria i za jakiś czas możesz miec problem z jego kupnem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jabadaon Napisano 29 Marca 2010 Share Napisano 29 Marca 2010 phantom to mnie pocieszyłeś, ale skąd mam wiedzieć, czy to wędzisko w starej wersji, czy nowej? już jest mi źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 29 Marca 2010 Share Napisano 29 Marca 2010 dzbyszek1, dogadujcie takie sprawy na PW . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 29 Marca 2010 Share Napisano 29 Marca 2010 jabadaon, przeszukaj cały ten temat o ile sie nie myle Kojot zamieścił fotki i starego Infinity i nowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jabadaon Napisano 30 Marca 2010 Share Napisano 30 Marca 2010 dziękuję pięknie phantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pagori Napisano 2 Kwietnia 2010 Share Napisano 2 Kwietnia 2010 Zna ktoś kije z serii Exceler konkretnie chodzi mi o cw 3-18 , co to za kijaszki proszę o opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawido Napisano 3 Kwietnia 2010 Share Napisano 3 Kwietnia 2010 Wracając do opozycji infinity 3-18g (jednorodna) vs. team dragon 3-12g (wklejanka) - dziś 2. godziny z tą drugą spędziłem nad rzeką, więc nie będę wyciągał daleko idących konkluzji, ale jeśli ktoś się zastanawia pomiędzy obiema - szuka mocniejszej okoniówki, to polecam wklejkę, jesli jednak ma się już jakąkolwiek daiwę infinity z maksymalnym wyrzutem <19g, to wklejka o zbliżonych parametrach nie będzie konieczna. W przyszłym tygodniu wybiorę się na zaporówkę i w rybnym miejscu porównam oba modele. Dziś na zero, chociaż dwa razy szczytówka charakterystycznie strzeliła - infinity tego nie umie przy niemrawym skubaniu małych garbusów. pagori, wydaje mi się, że exceler zastąpił w ofercie daiwy powermesha - lecz mogę się mylić - to by jednak samo w sobie wiele dobrego o tym kiju mówiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gobio Gobio Napisano 13 Maja 2010 Share Napisano 13 Maja 2010 szukam czegoś co uzupełni stajnie black star 1-10 , powermesch 10-30 myślałem o shogunie 10-40 zander ale cena dość wygórowana więc może RYUKON 15-45?? miał ktoś organoleptyczny kontakt z tym kijkiem? obawiam się ze pozostaje mi opcja kupna przez net bez macanki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gobio Gobio Napisano 13 Maja 2010 Share Napisano 13 Maja 2010 ..jeszcze jedno pytanko ..jak długie maja dolniki ? coś w stylu powermesha? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gobio Gobio Napisano 13 Maja 2010 Share Napisano 13 Maja 2010 i dlaczego Daiwa na swojej oficjalnej stronie niema jej w ofercie ....w zasadzie niema o tym kiju nic :zero danych na temat kompozytów z jakich został zrobiony(high modulus-brzmi jak niezła china) z drugiej strony japończycy traktują to może jako tajemnice handlową !? firmy typu Konger czy Jaxon prześcigają się w liczbie modułów w swoich blankach...a to nie koniecznie jest wyznacznikiem jakości !? ps: przepraszam że tak dużo postów ale mam sporo pytań na które wpadam co 30 min pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 14 Maja 2010 Share Napisano 14 Maja 2010 i dlaczego Daiwa na swojej oficjalnej stronie niema jej w ofercie ....w zasadzie niema o tym kiju nic Jak to nie ? Jest na niemieckiej Daiwie http://www.daiwa.de/dw/de/produkte_1/spinnruten_2/ryukon_spin/5,1,74,75,1,2__products-model.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pagori Napisano 15 Maja 2010 Share Napisano 15 Maja 2010 Wczoraj test Infinity 2,7m cw 8-35 model 2010. Używałem główek 10 , 15 , 20 , 25g. Wędzisko mega szybkie , najbardziej podobało mi sie rzucanie tą wędką- to prawdziwa wyrzutnia przynęt .Główka 20 g leciała lekko na ok 60 metrów, zakres gramatur główek trafiony pod tego kija czyli tak jak chciałem , kijek daje rade z główkami 25 g choć myśle że 30 mogłoby ją troche "pocić" ale dałby rade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gobio Gobio Napisano 15 Maja 2010 Share Napisano 15 Maja 2010 ARTECH co myślisz o tej wędce ? nadaje się na łupanie po Wiśle średnimi przynętami? kupiłem ją w ciemno w fishing mart'cie i nie wiem totalnie czego sie spodziewać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 15 Maja 2010 Share Napisano 15 Maja 2010 ARTECH co myślisz o tej wędce ? Nic nie myślę. Kompletnie nie znam tego kija i nigdy go na żywo nie widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gobio Gobio Napisano 16 Maja 2010 Share Napisano 16 Maja 2010 ...jest ktoś kto "bawił" się tą wędką? proszę o opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzbyszek1 Napisano 16 Maja 2010 Share Napisano 16 Maja 2010 pagori a jak ten kij pracuje z wobkami i obrotówkami. I powiedz czy wiesz jak amortyzuje zrywy ryb czyli jak pracuje kij pod rybą i jak sie wygina. i ogólnie coś o nim napisz.Bo szuka m kija coś o tym cw. Bo mam td silver edition 14-35. ale ten kij nie spełnia moich oczekiwań mimo pewnych plusów ma kila wad które mi dość przeszkadzają i szukam drugiego kija. Mam na oku właśnie infinitkę 8-35 i szukam o niej jak najwiecej konkretnych info od użytkowników tego kija. Bo chcę kupic w końcu coś fajnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gobio Gobio Napisano 17 Maja 2010 Share Napisano 17 Maja 2010 daiwa na ten sezon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turboszczupak Napisano 19 Maja 2010 Share Napisano 19 Maja 2010 Wita. Ja łapie Kijem Daiwa Ryukon 2.75 c.w.14-28. Łapie tym kijem na wiśle i sprawdza si ę bardzo dobrze. Jest bardzo czuły a zarazem bardzo mocny kij. Miałem pare szczupaczków na nim i sprawdzil nie świetnie. Polecam ten kij... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gobio Gobio Napisano 22 Maja 2010 Share Napisano 22 Maja 2010 Wita. Ja łapie Kijem Daiwa Ryukon 2.75 c.w.14-28. Łapie tym kijem na wiśle i sprawdza si ę bardzo dobrze. Jest bardzo czuły a zarazem bardzo mocny kij. Miałem pare szczupaczków na nim i sprawdzil nie świetnie. Polecam ten kij... jak długi ma dolnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turboszczupak Napisano 22 Maja 2010 Share Napisano 22 Maja 2010 d0 początku mocowania kołowrotka 35 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sand Napisano 19 Czerwca 2010 Share Napisano 19 Czerwca 2010 Niestety ostatnio rozstałem się z moim ulubionym PM 2.70m 25g. Był to dla mnie idealny kij, przynajmniej w tej klasie cenowej. Szukam czegoś o takich samych lub przynajmniej bardzo zbliżonych parametrach. Najczęściej łowie w wodach stojących na kopyta i rippery, rzadziej obrotówki i woblery których zastosowania jednak nie wykluczam. Generalnie taki lekko-średni uniwersal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endryou Napisano 3 Lipca 2010 Share Napisano 3 Lipca 2010 Szanowni koledzy i koleżanki ,chciałbym zapytać o wasze zdanie na temat kija Daiwa Infinity Q 2,70 cm cw.20-60 (stara seria ).Znalazłem taki kij moim zdaniem. w atrakcyjnej cenie ok.250 Pln (z gwarancją w sklepie stacjonarnym ).Docelowo miał by on służyć , do takiej raczej ciężkiej orki na Wiśle ,za sandaczem - wyjaśniam co moim zdanie znaczy "orka" - główki 25~35g. plus 4 calowe gumy .Zastanawiam się czy nie będzie to trochę "strzelanie do much z armaty" .Czy mógł by ktoś napisać ,jak ten blank pracuje pod tego typu obciążeniem ( wiem ,że Daiwa zawyża cw. , ale nie chciał bym przesadzić w drugą stronę ).Posiadam kij Daiwa Silwercrek 2.70 cm. cw. 10-30g. Jest to mój ulubiony kijek i szukam właśnie czegoś o podobnej akcji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
platinumx Napisano 4 Lipca 2010 Share Napisano 4 Lipca 2010 Mam taki kijek ze starej serii Infinity ale 3m 20-60 i moge powiedziec ze to ideal na Wiselke. Naprawde goraco polecam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saitt Napisano 4 Lipca 2010 Share Napisano 4 Lipca 2010 Witam wszystkich, to mój pierwszy post na tym forum... mam pytanie do kogos kto może porównać daiwe infinity q jigger 270 8-35g i daiwe infinity q 270 15-45g. oczywiście nie chodzi mi o cw tylko która z tych wędek jest szybsza, sztywniejsza, bardziej nadająca się do połowu sandaczy na gumy głównie na odrze i w jeziorach z brzegu na główki max 30-35g ale głównie 10-25g? osobiście wole szybkie i sztywne wedki o w miare czułej szczytówce ale nie wklejanki. Bardzo proszę o pomoc bo zastanawiam się nad zakupem którejś z nich. Aha która z nich lepiej dawałaby sobie radę z woblerami średniej wielkości ok 10-13 cm? z góry dzięki za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi