nocny marek Napisano 3 Maja 2013 Share Napisano 3 Maja 2013 witam jak tam wisełka czy cos skubie mam sie zamiar wybrac, napiszcie czy duży poziom wody na Jankach Poziom niski i średni,ale z braniami tragedia.Cztery wędki przez 2 i 1/2 dnia i nic ! Robala jak się rzuciło/obojętnie jakiego/to po pięciu godzinach się go ściągało nietkniętego.Obojętne czy na głębokiej wodzie czy na płytkiej.Po wierzchu też nie widać żadnej ryby żerującej. Obok goście po 2-3 godzinach też wymiękali,bo raz pogoda nie ta,a dwa zupełne bezrybie. Przy okazji apel:jak będziecie jechać do Jankowic to bierze ze sobą z dwa duze worki nylonowe na śmieci.Wywoźmy pomału te śmietnisko/głównie butelki/bo inaczej nie będzie się dało dojść do brzegu ,a na PZW szkoda się oglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steel123 Napisano 3 Maja 2013 Share Napisano 3 Maja 2013 Szczerze mówiąc nie znam tych Jankowic a bardziej znam Jankowice przed Pszczyną , czyli chodzi po prostu o Wisłę nie daleko kanału przy Dworach , teraz już wiem:) Dzięki za odpowiedź mimo wszystko:D Chciałem się dowiedzieć jeszcze jak tam na tej Wisełce w Jankowicach wyglądają miejscówki , jakieś drzewa przyjemna okolica? bo przy kanale to tak troche suchawo , więcej murów i tych badziewi z tej przepompowni gdzie woda wpływa niż uciechy dla oka... hehe:) Dajcie znać panowie jak tam teren wygląd w tych Jankowicach. Pytanie jeszcze odnośnie łowienia i miejsc na tej Wiśle w okolicach Jankowic. Dokąd można łowić na tej Wiśle? dalej leci miejscowość Rozkochów,Źródła,Okleśna. Gdzie jest granica Katowic na tym odcinku tutaj Wisły? nie chcę mieć nieprzyjemnej sytuacji ze wejde na inny obszar. Może ktoś zaznaczyć na mapce i wyslac zdjecie ?? PS: Szacunek za te śmieci , tak trzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bercikz Napisano 3 Maja 2013 Share Napisano 3 Maja 2013 Okreg Katowice do ujścia Skawy. Okolica w miarę przyjemna... bez drzew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steel123 Napisano 3 Maja 2013 Share Napisano 3 Maja 2013 Ja myślę usiąść gdzieś w okolicach Mętkowa , zobaczymy. Szykuje się na cały dzień pon-środa wezmę wolne i zobaczę ale czekam na lepszą pogodę bo nie mam zamiaru siedzieć w takiej aurze Leszcz coś podchodzi czy kompletnie nic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrainLine Napisano 20 Czerwca 2013 Share Napisano 20 Czerwca 2013 Witam Panowie jaka jest sytuacja na Wiśle po ostatnich ulewach? płynie brąz i drzewa? Chcę się wybrać w weekend na nockę i martwię się o stan wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_1974 Napisano 2 Lipca 2013 Share Napisano 2 Lipca 2013 Co tutaj taka cisza ?? Nikt nie jeżdzi na Wisłę do Jankowic ?? Jaka jest sytuacją ?? Ja byłem tam tylko raz w zeszłym roku. Ciągnie mnie tam jeszcze ale nie wiem co słychać ?? Pracuje jeszcze tam pogłębiarka przy ujściu Skawy do Wisły ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nocny marek Napisano 13 Lipca 2013 Share Napisano 13 Lipca 2013 Dużej ryby w ogóle nie ma w łowisku-i to obojętnie z jakiego gatunku,zupełny brak żerowania nocnego zarówno drapieżnika jak i białej ryby,w dzień sporadycznie płoć i leszcz poniżej 30cm czasami karaś,w górze od tamy droga dojazdowa wzdłuż Wisły na łowisko rozjechana na maxa od końca łowiska używanego do organizacji zawodów dalej nie przejezdna-bagno bez wariantu jego objechania,stanowiska i dojazd do Wisły zarośnięty-z 30 stanowisk istniejących w zeszłym roku powyżej tamy w tym roku mozna łowić na... czterech reszta zarośnięta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał.N. Napisano 28 Października 2013 Share Napisano 28 Października 2013 Wybieram się tam w środę może ktoś tam też jedzie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał.N. Napisano 30 Października 2013 Share Napisano 30 Października 2013 Dzisiejszy wypad na jankowicach mimo zmiennej pogody w miarę udany parę płotek między 15 a 20 cm i kilka karasi takich od 20 do 25 i jeden się trafił taki 35 cm . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał.N. Napisano 11 Listopada 2013 Share Napisano 11 Listopada 2013 Dziś na Jankowicach szalał karaś , wędkarzy też trochę było , woda raz wyżej raz niżej dzień w miarę udany .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ddamcio Napisano 5 Sierpnia 2014 Share Napisano 5 Sierpnia 2014 Witam panowie. Jest ktoś kto bywa na tym odcinku Wisły? Bierze cokolwiek, a jak już nie wiecie czy bierze, to niech chodź ktoś napisze jak z oblężeniem w piątki popołudniami (nie chciał bym na darmo jechać ponad 50km) na tym odcinku i ewentualnie na Wiśle przed kanałem dwory Z góry wielkie dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katystopej Napisano 7 Sierpnia 2014 Share Napisano 7 Sierpnia 2014 Kolego, na dobre miejsce na Jankowicach czyli jak najbliżej ujścia Skawy to musisz być w piątek o 2-3 po południu, o 4 juz jest większość zajęta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reallyman Napisano 7 Sierpnia 2014 Share Napisano 7 Sierpnia 2014 A do kogo należy Skawa w tym miejscu ?? PZW Bielsko czy Kraków ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekG Napisano 7 Sierpnia 2014 Share Napisano 7 Sierpnia 2014 I tu jest zabawna sprawa.... Skawa do ujścia podlega do okręgu Bielsko-Biała natomiast Wisła powyżej ujścia do okręgu Katowice a poniżej ujścia do Krakowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzys123 Napisano 2 Lipca 2015 Share Napisano 2 Lipca 2015 I Witam Panowie napiszcie jak tam sytuacja na Wisełce,jaki stan wody,czy cos skubie, a iczy nie sa organizowane zawody w weekend ponieważ wybieram sie w sobote a niechciałbym być zaskoczony a kawałek drogi musze pokonać Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seop1906 Napisano 31 Lipca 2015 Share Napisano 31 Lipca 2015 wie ktos czy da sie dojechac legalnie na ujscie skawy od strony żwirowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seop1906 Napisano 13 Sierpnia 2015 Share Napisano 13 Sierpnia 2015 Witam moje pytanie jest nastepujace pzy jankowicach jest jaz jaka odleglosc od niego obowiazuje bo niestety ostatnio znalazlem tabliczke 150 metrow od niego zakaz polowu czy jest ona aktualna oczywiscie w strone jazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bonk Napisano 14 Sierpnia 2015 Share Napisano 14 Sierpnia 2015 Po polsku pisac nie umiesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seop1906 Napisano 16 Sierpnia 2015 Share Napisano 16 Sierpnia 2015 jak coś wiesz to napisz a nie pisz bzdór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seop1906 Napisano 26 Marca 2016 Share Napisano 26 Marca 2016 ktoś już był w tym roku na Wiśle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek82 Napisano 28 Marca 2016 Share Napisano 28 Marca 2016 Wreszcie ciepło,dzisiaj ładne płocie,małe leszcze, okonie, jest już nieźle 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz1 Napisano 3 Października 2017 Share Napisano 3 Października 2017 Koledzy po fachu jaki stan wody na Wiśle obecnie jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silverki SVI Napisano 5 Września 2018 Share Napisano 5 Września 2018 Witam Panowie chciałbym sie dowiedzieć odkąd dokąd obowiązuje odcinek Wisły 0 29. Bardzo prosiłbym o zaznaczenie na mapie Google tego odcinka ponieważ chciałbym wybrać się na spinning i przejść cały Brzeg jeśli to możliwe Pozdrawiam. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi