tomik Napisano 9 Sierpnia 2009 Share Napisano 9 Sierpnia 2009 Dziś byłem pierwszy raz nad j.Słonym okolice Chutczy - Sawina . Dwie godziny ze spinningiem bez efektu. Jedynie pod koniec wędkowania i tuż przy pomoście i praktycznie przy wyjmowaniu blachy z wody mogłem sobie popatrzeć jak ładny szczupak nie trafia w "cel" O jeziorze powiedział mi znajomy, twierdził, że typowo szczupakowe, do tego głębokie. Podobno nawet do 15 m. Pojechałem z ciekawości zobaczyć. Jezioro niewielkie, z tego co widziałem na tablicy PZW coś chyba 4,6 hektara. Generalnie trudny dostęp do wody, dookoła zarośnięte, obszedłem całe i może było z 5 pomostów w stanie pozwalającym miarę bezpiecznie wejść i łowić. Rzeczywiście już "od brzegu" widać, że jest głębokie, woda przejrzysta. Było dwóch chyba miejscowych wędkarzy lub takich, którzy tam łowią i jeden z nich twierdził, że oprócz ładnych szczupaków są w nim duże karpie. Może ktoś z was jeszcze tam łowi, łowił i może jeszcze coś napisać o nim i rybach tam występujących. Chciałbym tam jeszcze pojechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Danny1661 Napisano 9 Sierpnia 2009 Share Napisano 9 Sierpnia 2009 Osobiście co prawda na tym jeziorku nie miałem sposobności łowić, ale słyszałem o nim dużo pochlebnych opinii. Podobno jest tam dużo linów karpi ( dużych tak jak powiedziałeś ) i płoci. W zeszłym roku kolega mówił mi ze jeziorko jest 2 razy w roku zarybiane. Nie wiem jak w tym roku, ale myśle że tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomik Napisano 14 Listopada 2009 Autor Share Napisano 14 Listopada 2009 Byłem dzisiaj. Trudny dojazd po ostatnich opadach, musiałem auto zostawić kawałek od jeziora. Do tego zalane pomosty, których i tak jest mało. Na jeden jakoś udało mi się pomalutku dostać a i tak stałem po kostki w wodzie. Dwie godziny spinningu nie przyniosło, żadnego efektu. Pod koniec wędkowania pojawił się miejscowy wędkarz i mieszkaniec pobliskiej okolicy, który określił głębokość jeziora ale na max. 8 metrów. Mówił też, ze dużym kłopotem są wydry, które pustoszą rybostan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 14 Listopada 2009 Share Napisano 14 Listopada 2009 Do tego zalane pomosty, których i tak jest mało. Na jeden jakoś udało mi się pomalutku dostać a i tak stałem po kostki w wodzie. Dwie godziny spinningu nie przyniosło, żadnego efektu. Bo z pontonem trzeba na takie jeziorka śmigać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
doktorek_wawa Napisano 1 Sierpnia 2011 Share Napisano 1 Sierpnia 2011 Jezioro Slone jest bardzo ładne ale od jakiegos czasu jest bardzo zaniedbane przez lokalne kolo w Lin w Sawinie przypuszczam ze swoj udzial ma PZW w Chełmie Wiekszosc pomostow jest zniszczone a z ryba tez jest slabo gdyz zarybienie jest znikome jak na taki zbironik ktory ma do 10m glebokosci Ale jezeli ktos chce tutaj przyjechac to polecam bo mozna jeszcze trafic na duzego karpia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziomm33 Napisano 1 Września 2011 Share Napisano 1 Września 2011 Ja tam często bywam Są tam ładne okonie ale ja łowię na bata czasami trafiają się ładne płocie ale trzeba caly czas podnęcać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bieluch Napisano 1 Maja 2013 Share Napisano 1 Maja 2013 łokej to ja będę tym co odkopie temat z czeluści zapomnienia Czy był ktoś w tym sezonie? Będę wdzięczy za jakieś info co tam się aktualnie dzieje. Naprawdę nie ma tam ani jednej miejscówki żeby usiąść z brzegu z gruntem, a nie z pomostu? Kondona ani łódki nie mam poza tym mam "uczulenie" na pływanie więc tylko brzeg zostaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi