xym82 Napisano 30 Listopada 2015 Share Napisano 30 Listopada 2015 Witam jeździ jeszcze ktoś na rybki ? jak wygląda na dzień dzisiejszy wisła płoć weszła a może kanał odżył ? Nie wiem jak teraz, ale dwa tygodnie temu w kanale było sucho! Nie sądzę żeby coś po tych niewielkich deszczach się zmieniło. Tej zimy raczej łowienia tam nie będzie. Jak nie spadnie dużo śniegu w górach, to i na wiosnę może nie być wody... Płycizny przy wlocie Wisły są suche i zaczynają zarastać. Witam,a jak wygląda sprawa w Strumieniu? Jaki poziom wody?Nigdy tam nie byłem,a chciałbym się wybrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 30 Listopada 2015 Share Napisano 30 Listopada 2015 Witam,a jak wygląda sprawa w Strumieniu? Jaki poziom wody?Nigdy tam nie byłem,a chciałbym się wybrać. mikwed1 jest specjalistą od tego odcinka, może napisze jak jest teraz.Jak ostatnio tam jechałem, to kilka samochodów stało nad rzeką, więc dało się łowić. Normalnie woda ma od 2-4 metrów. Teraz jest pewnie 1-1,5 metra mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikwed1 Napisano 1 Grudnia 2015 Share Napisano 1 Grudnia 2015 Około miesiąca nie byłem na rybach - kompletnie nie wiem jak woda i ryby, ale właśnie gotuje pszenice, pecak z nastawieniem na zimowe płocie. Jutro jadę zanęcić i może w SB na ryby. O tej porze roku biała ryba zbierała się na zimowisku w Strumieniu, w dół rzeki od mostu, tylko czy w tym roku tam są stada to nie wiem, bo jeszcze dość ciepło i płytko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xym82 Napisano 1 Grudnia 2015 Share Napisano 1 Grudnia 2015 Jeśli chodzi o kanał to podobno lipa,ponad pół metra wody z tego co słyszałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikwed1 Napisano 1 Grudnia 2015 Share Napisano 1 Grudnia 2015 Tak - taka głębokość to przy "kapliczce" - raczej większe ryby nie wejdą w taką płyciznę, ale na rzece tez płoć późną jesienią, wczesną wiosną brała i to większa niż w kanale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xym82 Napisano 2 Grudnia 2015 Share Napisano 2 Grudnia 2015 Tak - taka głębokość to przy "kapliczce" - raczej większe ryby nie wejdą w taką płyciznę, ale na rzece tez płoć późną jesienią, wczesną wiosną brała i to większa niż w kanale. Niestety ,nie wiem gdzie jest to miejsce,wiem tylko gdzie jest most w Strumieniu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikwed1 Napisano 4 Grudnia 2015 Share Napisano 4 Grudnia 2015 "kapliczka" - jest na drodze między Pszczyną na Strumieniem - w Wiśle Małej - od Pszczyny patrząc po lewej - a naprzeciwko sklep - łatwo znaleźć, bo zazwyczaj sporo samochodów stoi, teraz tez i podobno bierze płoć (do 15 cm). Z białą rybą na Wiśle słabo - poniżej mostu w Strumieniu "dziubie" - 3 dni odwiedzałem - z tego co widziałem to bierze drobnica do 20 cm - leszczyki, krąpiki i ploteczki + masa okonka. Jak to stwierdził pakujący do siatki - "na karminadle się nada". Za betonowym mostkiem na Wiśle nie ma białej, za to okonie duże brały (w zeszłym tygodniu) , ale teraz już cieniutko - 3 dni - ŚR,CZW, PT 2/0/3 powyżej 25 cm + po 10-15 szt po 10-15 cm na 2,3h- przy zanęcaniu brałem spinning - boczny trok - spiningistą jestem żadnym ale próbowałem. Tyle wiem, na białą rybę wyruszę w Poniedziałek z ziarenkami, może coś się trafi, bo na robactwo ja zwykle na Wiśle brała drobnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xym82 Napisano 5 Grudnia 2015 Share Napisano 5 Grudnia 2015 To już wiem gdzie ta kapliczka,teraz kojarzę,jeździłem tam jak pierwszy raz wybrałem się nad Goczałkowice szukając miejsca ...To daj znać jak będziesz na rzece ,będę wdzięczny,może za tydzień bym się wybrał do Strumienia .Dziś byłem jednak na kanale gliwickim,też bez większych rewelacji,coś tam się pobawiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek146 Napisano 6 Grudnia 2015 Share Napisano 6 Grudnia 2015 Ja ostatnio byłem na jeziorze dużo brań ale sama drobnica, kilka ploteczek na spławik takich do 20 cm. Przyszła fala i ryba się straciła nie wiem czemu i trza było do dom się brać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikwed1 Napisano 9 Grudnia 2015 Share Napisano 9 Grudnia 2015 Po 4ro dniowym nęceniu wybrałem się wczoraj, we wtorek na ryby, niestety nęcone miejsce było zajęte, łowiłem ok 15 metrów dalej w dół rzeki, od 9,30 - 15,00 Wyniki ok. 40stu płotek 15-20 cm, 5 szt ok 25cm, ok 10 krąpi do 20 cm i 3 leszczyki do 25 cm + drugie tyle rybek do 15 cm (na bieżąco wypuszczane). Fajnie się siedziało - bezwietrznie - kompletna flauta, a każdy zarzut kończył się braniem, przez pierwsza godzinę, dwie złapałem 4ry płotki, dopiero później opanowałem jak biorą i kiedy zacinać, najwięcej ryb na pęczak, na pszenice brań tyle samo, ale nie mogłem zaciąć - chyba za twardą zrobiłem, na groch ani brania. Nastawiałem się głównie na płotki ale liczyłem też na leszcza i Jazia (1na wędka z grochem na większa rybę). Miejsce, w którym łowiłem miało ok 1,5m głębokości a miejsce nęcone ok 3,5 - może dlatego brały tylko drobne ryby. Wszystko na końcu łowienia wróciło w b. dobrej kondycji do wody, a zbierałem tylko do foto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 9 Grudnia 2015 Share Napisano 9 Grudnia 2015 mikwed1, ładny połów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikwed1 Napisano 13 Grudnia 2015 Share Napisano 13 Grudnia 2015 Czy ładny ??? - ja na serio liczyłem na 2, 3 duże ryby, a złapałem dużo małych - największa płotka miała 27 cm zmierzone, nie złapałem jazia - chociaż widziałem ataki, no i za płytko wg mnie na leszcza, pozostał niedosyt, gdyby nęcone miejsce było wolne... , no ale po przerwie, od jutra znów zacznę nęcić, tym razem 3 stanowiska - któreś będzie wolne , byle rzeka nie zamarzła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 14 Grudnia 2015 Share Napisano 14 Grudnia 2015 Czy ładny ??? Jak na tą porę roku i obecne bezrybie- to ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek146 Napisano 25 Stycznia 2016 Share Napisano 25 Stycznia 2016 Panowie Wisła zamarznięta jest czy jako? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel920 Napisano 28 Stycznia 2016 Share Napisano 28 Stycznia 2016 tez się chętnie dowiem bo chce się wybrać w przyszłym tyg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek146 Napisano 2 Lutego 2016 Share Napisano 2 Lutego 2016 Wisła płynie można próbować sił coś złowić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikwed1 Napisano 2 Lutego 2016 Share Napisano 2 Lutego 2016 W SB za mostem w Strumieniu - ok 4h i z 20 krąpików takich do 25cm - na pinki. Dzisiaj byłem podnęcić pierwszy raz w tym roku na Jazie - 3 wędkarzy na rzece spotkałem - okonki i płoteczki do 15 cm. Spotkany znajomy spiningista - 4h i kilka okonków do 20 cm. Kolega na kanale przy kapliczce - masę płoteczek ale drobnica - co dziesiąta miała powyżej 15 cm. Woda w rzece dość czysta niewiele wyższa niż jesienią - 20 - 30 cm więcej, na kanale tez płyciutko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 2 Lutego 2016 Share Napisano 2 Lutego 2016 Woda w rzece dość czysta niewiele wyższa niż jesienią - 20 - 30 cm więcej, na kanale tez płyciutko. To i tak dobrze, bo nie było wcale wody... Jak zejdzie śnieg w górach to powinno być jeszcze lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr 53 Napisano 3 Lutego 2016 Share Napisano 3 Lutego 2016 Witam Panowie , chciałbym zapytać czy most w Strumieniu jest przejezdny bo w zeszłym roku coś tam robili chyba poszerzali jezdnie a dawno tam nie byłem , mam zamiar się wybrać , dziękuję z góry za odpowiedź , pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jatoja2 Napisano 3 Lutego 2016 Share Napisano 3 Lutego 2016 Jest przejezdny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr 53 Napisano 6 Lutego 2016 Share Napisano 6 Lutego 2016 O 2016-02-03o08:48, jatoja2 napisał: Jest przejezdny jatoja dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr 53 Napisano 15 Lutego 2016 Share Napisano 15 Lutego 2016 Witam, pierwsze rybki w tym roku zaliczone, wczoraj na Wiśle w Strumieniu nieźle brały, tylko trochę małe, leszczyki, płotki i nawet jeden mały jaź się trafił . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 15 Lutego 2016 Share Napisano 15 Lutego 2016 13 minut temu, Piotr 53 napisał: Witam, pierwsze rybki w tym roku zaliczone, wczoraj na Wiśle w Strumieniu nieźle brały, tylko trochę małe, leszczyki, płotki i nawet jeden mały jaź się trafił . Wysoka woda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikwed1 Napisano 15 Lutego 2016 Share Napisano 15 Lutego 2016 Do stanu z wiosny zeszłego roku brakuje 30 / 40 cm wody, woda kryształ i leniwie płynie, jakby wcale roztopów nie było. Ludzi w ND dużo na rybach ale drobnica - płotki krąpiki, leszczyki. ja 3h i jeden Jaż ok 30 cm + 2 niezacięte brania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 15 Lutego 2016 Share Napisano 15 Lutego 2016 42 minut temu, mikwed1 napisał: Do stanu z wiosny zeszłego roku brakuje 30 / 40 cm wody, woda kryształ i leniwie płynie, jakby wcale roztopów nie było. Ludzi w ND dużo na rybach ale drobnica - płotki krąpiki, leszczyki. ja 3h i jeden Jaż ok 30 cm + 2 niezacięte brania. Roztopy chyba jeszcze nie ruszyły, bo widzę, że śnieg leży w górach. Ale chyba i tak jest dobrze, bo widzę że Mały Rekin łowił na kanale, gdzie przecież jesienią wcale nie było wody... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi