Elton Napisano 3 Marca 2010 Share Napisano 3 Marca 2010 Tu masz sprawdzonego sprzedawcę i lepszą cenę Power Pro http://allegro.pl/item907573213_power_pro_0_28_135_zolta_hi_vis_oryginal_us.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janek12 Napisano 3 Marca 2010 Share Napisano 3 Marca 2010 Tu masz sprawdzonego sprzedawcęTego do końca nie jestem pewien, ktoś pisał że kupiona u niego pp łatwo się rwała, osobiście kupiłem zachwalaną P-Line i była tragiczna, nie dość że szybko jej struktura zaczęła przypominać szmatę to także łatwo się rwała. Na Allegro jest masa podróbek, w necie nie ryzykuję i nie kupuję niektórych artykułów, dotyczy to np. także kosmetyków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 3 Marca 2010 Autor Share Napisano 3 Marca 2010 U wyżej wymienionego sprzedawcy, co więcej użytkownika naszego forum, zaopatruję się w plecionki od kilku lat i nigdy z PowerPro problemów nie miałem. P-Line to inna bajka, wg mnie poniżej 20 lb jest kiepska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janek12 Napisano 3 Marca 2010 Share Napisano 3 Marca 2010 U wyżej wymienionego sprzedawcy, co więcej użytkownika naszego forumPo przeczytaniu jego postów wychwalających P-Line kupiłem ją i tym samym wyrzuciłem pieniądze w błoto, osobiście u niego nic więcej nie kupię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elton Napisano 3 Marca 2010 Share Napisano 3 Marca 2010 Kupiłem tam PP 10lb i nie powiedziałbym, że rwie się jak szmata, raczej to haki i stalki wydają się słabawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomik Napisano 3 Marca 2010 Share Napisano 3 Marca 2010 Temat dotyczy plecionek i w dalszej jego części chciałbym czytać opinie o nich a nie o ich sprzedawcach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 4 Marca 2010 Share Napisano 4 Marca 2010 jedyna dobra plecionka wedlug mnie to wlasnie power pro mam tez berkleya t-line czy jakos tak sie zwie i porazka po jednym sezonie sie rozwarstwia i traci kolor a kupiona oryginalna byla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janek12 Napisano 4 Marca 2010 Share Napisano 4 Marca 2010 jedyna dobra plecionka wedlug mnie to wlasnie power proTak, na naszym rynku wydaje się najlepsza. Testowałem wiele np. Spiderwire, P-Line, Berkley, Rapala ale PP moim zdaniem jest od nich o wiele lepsza.Dobre mogą być też: 1. Rapala - tylko trzeba ją kupować o wiele grubszą. Przy podobnych deklarowanych średnicach jest dwukrotnie cieńsza od konkurencji, wydaje się być przecieniona a nie przegrubiona. 2. Daiwa Infinity Micro Coramid - niestety brak opinii. Czytałem tylko o jednym przypadku że ktoś kupił (wysoka cena) i był zszokowany mocą, miał spory problem z zerwaniem. 3. Dragon Techno - kiedyś używałem i wydawała mi się nie najgorsza. Przymierzam się do zakupów plecionek na eBayu (PP jest tam dwa razy tańsza) i tu mam pytanie (może ktoś wie), czy poza oznaczeniami jakościowo PP to ta sama plecionka na Stany Zjednoczone i Europę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 4 Marca 2010 Autor Share Napisano 4 Marca 2010 jakościowo PP to ta sama plecionka na Stany Zjednoczone i Europę? NieWiem że plecionka to nie tania sprawa, ale proponuję wypróbować plecionkę Stren Sonic Braid. Jedyna wada, to że jest jej mniej na szpulce niż PP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janek12 Napisano 4 Marca 2010 Share Napisano 4 Marca 2010 NieZnasz może jakieś różnice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 4 Marca 2010 Autor Share Napisano 4 Marca 2010 Technicznych nie znam. Swoją wypowiedź opieram wyłącznie na własnych odczuciach i doświadczeniu. Raz kupiłem PP w wędkarskim która opisana była jako 0,15 mm i 9 kg Następne już były zza oceanu 10 lb. Nigdy już nie kupię tej na Europę. Mam wrażenie że to jakiś drugi sort albo odpad nie nadający się na wymagający amerykański rynek. Chyba nikogo nie zdziwi, że PP w USA to plecionka z mocno średniej półki i jeżeli chcą się utrzymać to jakość musi być dobra. Na europejski rynek nie muszą się tak starać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janek12 Napisano 4 Marca 2010 Share Napisano 4 Marca 2010 artech wielkie dzięki, teraz już nie mam wątpliwości jaką kupować. Chyba nikogo nie zdziwi, że PP w USA to plecionka z mocno średniej półki Mnie zdziwiło. Poza Strenem, którego wymieniłeś znasz jeszcze jakieś lepsze? Jedyna wada, to że jest jej mniej na szpulce niż PP.Patrzyłem że Stren produkuje też dłuższe plecionki, znalazłem szpule po ok 115, 275, 1000 m. Czyli jak komuś 115 za mało to kupuje 275. Osobiście mam już trochę dosyć testowania (kasa), mimo że to lubię, prawdopodobnie pozostanę przy PP tylko że przy tej ze Stanów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 6 Marca 2010 Share Napisano 6 Marca 2010 panowie gdzie mozna kupic czerwona plecionke power pro rozmiar 14 na allegro jej nie ma ;/ ciezko dostac ten kolor ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 6 Marca 2010 Autor Share Napisano 6 Marca 2010 Bardzo ciekawy artykuł o plecionkach z sąsiedniego portalu http://www.jerkbait.pl/?p=56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 7 Marca 2010 Share Napisano 7 Marca 2010 no cos mi nie pasi z tą Fireline bo mam ja jeden sezon i juz kolor stracila i sie strzepi a mam tez Power pro i w dalszym ciagu wyglada jak nowa ale po jednym sezonie. Zobaczymy jak bedzie po tym. Wiec dochodze do wniosku ze jesli kupowac plecionki to tylo za GRANICA ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzbyszek1 Napisano 7 Marca 2010 Share Napisano 7 Marca 2010 U mnie w sklepie jest czerwona PP 0,15. Ale po 94zeta za 135m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hapnik Napisano 7 Marca 2010 Share Napisano 7 Marca 2010 Na Allegro jest czerwona PP. POWER PRO 10 lb / 0,15 import z USA 275m http://www.allegro.pl/item946845628_power_pro_10_lb_0_15_import_z_usa_275m.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 7 Marca 2010 Share Napisano 7 Marca 2010 wiem widzialem ale powiedz mi po co mi 275 m ? ja potrzebuje 135 m chyba ze kupimy na spolke i oddasz mi polowe zreszta cos tutaj jest nie tak skoro rozmiar 0015 ma wytrzymalosc tylko 5 kg ? gdzie moja 0010 ma 5 kg o co biega ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hapnik Napisano 7 Marca 2010 Share Napisano 7 Marca 2010 Możliwe, że jakaś podróba... A tak w ogóle po co Ci akurat czerwona pletka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 7 Marca 2010 Share Napisano 7 Marca 2010 wiem widzialem ale powiedz mi po co mi 275 m ? ja potrzebuje 135 m chyba ze kupimy na spolke i oddasz mi polowe I pozostałe 5m dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hapnik Napisano 7 Marca 2010 Share Napisano 7 Marca 2010 Jak chcesz dobrą czerwoną plecionkę, a koszta nie grają roli, to kupuj Momoi Takumi JigLine http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/momoi-jigline-takumi-g5-a78-p1408-k7977.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 7 Marca 2010 Autor Share Napisano 7 Marca 2010 zreszta cos tutaj jest nie tak skoro rozmiar 0015 ma wytrzymalosc tylko 5 kg ? gdzie moja 0010 ma 5 kg o co biega ? O to, że plecionki pokonując ocean dziwnie nabierają mocy i uzyskują średnicę Plecionka w USA ma 10 lb (czyli jakieś 4,5 kg) wytrzymałości, dociera do Europy i już ma 0,15 mm i wytrzymałość 9 kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian21 Napisano 7 Marca 2010 Share Napisano 7 Marca 2010 zreszta cos tutaj jest nie tak skoro rozmiar 0015 ma wytrzymalosc tylko 5 kg ? gdzie moja 0010 ma 5 kg o co biega ? O to, że plecionki pokonując ocean dziwnie nabierają mocy i uzyskują średnicę Plecionka w USA ma 10 lb (czyli jakieś 4,5 kg) wytrzymałości, dociera do Europy i już ma 0,15 mm i wytrzymałość 9 kg dzięki temu całemu marketingowi penis wędkarza również staję się dłuższy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 7 Marca 2010 Share Napisano 7 Marca 2010 czerwona jest lepiej widoczna w sloncu i wieczorem jak sie sciemnia (wie ten kto pod wieczor lowi z opadu) tzn mam na mysli kolor ORANGE hapnik ten sznurek nie na moją kieszeń az taki desperat nie jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janek12 Napisano 7 Marca 2010 Share Napisano 7 Marca 2010 Może komuś przyda się tabelka dotycząca Power Pro, rozwieje pewne wątpliwości: W Stanach podawana jest wytrzymałość na węźle a w Europie wytrzymałość liniowa. Dodam jeszcze że moim zdaniem a też nie tylko moim (parę postów wyżej było o tym) plecionka, która w Stanach Zjednoczonych ma 4,5 kg wytrzymałości jest mocniejsza od tej co w Europie ma 9 kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi