maniek Napisano 24 Sierpnia 2010 Share Napisano 24 Sierpnia 2010 nie ma żadnych sans,nawet plecionki 0,15 by nie przerwałObyś sie nie zdziwił ,takie 0,15 lub 0,20 plecionki Wojtek rwie jak pajęczynki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość grzechuce Napisano 24 Sierpnia 2010 Share Napisano 24 Sierpnia 2010 nie ma żadnych sans,nawet plecionki 0,15 by nie przerwał rekoma nie zerwiesz to fakt. podwodne szybko ucza pokory. branie w reke plecionki i proba rozerwania jej w wedkarskim napewno poprawi humor sprzedawcy niedawno kupujac PowerPro w kolorze Yellow 0.15 zauwazylem ze jest nieco sztywniejsza od Moss Green tej samej srednicy. moze to spowodowane tym ze Moss Green byla lezakiem magazynowym. nie mam teraz zadnej znich odkad jakis cwel na motorowce wciagnal mi 150m plecionki i 50 podkladu rozcinajac mi jednoczesnie reke jak otwieralem kablak by odciac linke. ostanio kupilem Spiderwire Stealth Tagent Yellow 0.14 jest bardziej sztywna od PowerPro 0.15 ale nieco gorzej sie nia rzuca. ogolnie rzecz biorac jestem z niej zadowolony. wydaje mi sie ze jest bardziej wytrzymala na wezle niz PP. przypadloscia Stealth'a jest to ze szybko sciera sie z niej farba i z zoltej mam teraz prawie biala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondis30 Napisano 24 Sierpnia 2010 Share Napisano 24 Sierpnia 2010 Dobra dzięki za poradę dla pewności kupię coś takiego allegro.pl/plecionka-kevlon-steelon-100-m-0-50-65-kg-i1165481581.html Zobaczymy czy da radę powiedział, że wystarczy mu 2 metry takiej plecionki zawinie na ręce i ją przerwie za pierwszym razem! O wyniku walki poinformuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość grzechuce Napisano 24 Sierpnia 2010 Share Napisano 24 Sierpnia 2010 Zobaczymy czy da radę powiedział, że wystarczy mu 2 metry takiej plecionki zawinie na ręce i ją przerwie za pierwszym razem! hahaha przyjmujesz zaklady? masz jeszcze Berkley Ultra Cat link allegro http://allegro.pl/plecionka-sumowa-berkley-ultra-cat-0-40-300m-60-kg-i1185230189.html Black Cat CATLINE XH 80kg link do aukcji http://allegro.pl/plecionka-sumowa-black-cat-catline-xh-80kg-250m-i1197181510.html WTF na 150 kilo link do aukcji http://allegro.pl/wft-kg-strong-linosilure-plecionka-0-85-150kg-i1184709479.html nagraj filmik i wrzuc na haczyk.tv albo youtube Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 24 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2010 kondis30, pilnuj tylko żeby na niej węzełka nie robił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kozii Napisano 10 Września 2010 Share Napisano 10 Września 2010 Witam! Mam mały dylemat chce zakupic plecionkę do spiningu.Bede łowil na wędke cw do 30 gram, bede lowil szczupaki/sandacze.Mój faworyt to power pro jednak wacham się między srednicą 0,15 a 0,19 oraz kolorem.Proszę o rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość grzechuce Napisano 11 Września 2010 Share Napisano 11 Września 2010 power pro 0.15 wystarczy do wyholowania metrowy w wiekszosci warunkow. polecam kolor Moss Green Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Napisano 11 Września 2010 Share Napisano 11 Września 2010 power pro 0.15 wystarczy do wyholowania metrowy w wiekszosci warunkow. polecam kolor Moss Green Zgadza się co do rozmiaru. Grubsza plecionka spowalnia też opad, co ma znaczenie jak łowisz w głębokiej, i to jeszcze szybko płynącej wodzie, i nie zawsze jest pożądane. Co do koloru - piszesz Kozii o łowieniu sandaczy. Jeżeli chcesz je łowić z opadu, to najlepiej żeby plecionka była dla Ciebie jak najlepiej widoczna, łatwiej wtedy zauważyć delikatne branie. W takim przypadku poleciłbym jednak kolor fluo, zapewniam Cię że szczupakom nie będzie przeszkadzał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
red20 Napisano 11 Września 2010 Share Napisano 11 Września 2010 power pro 0.15 wystarczy do wyholowania metrowy w wiekszosci warunkow. polecam kolor Moss Green Zgadza się co do rozmiaru. sory za pytanie ale jestem 'zielony' w temacie plecionek, czy taka grubosci sprawdza sie takze na zaczepach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wazzap Napisano 11 Września 2010 Share Napisano 11 Września 2010 kalosza możesz wyjąć, zestaw sanitarny lub silnik od malucha raczej z tobą wygra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość grzechuce Napisano 11 Września 2010 Share Napisano 11 Września 2010 sory za pytanie ale jestem 'zielony' w temacie plecionek, czy taka grubosci sprawdza sie takze na zaczepach no przy zaczepach wiadomo musi byc grubsza 0.23 - 0.25 daltego warto miec 2 szpule z 0.14~0.15 w zaleznosci od porducenta i 0.23 - 0.25. no i kijek z kreciolkiem mocnym. przekonalem sie ze stosowanie linke powyzej 0.23 przez caly czas to tak srednio chyba ze bedziesz rzucal ciezkimi przynetami powyzej 30g, stawiajacymi duzy opor (gleboko schodzace powyzej 10cm woblery), casting, trolling czy lowienie w konarach. poza tym lowienie gruba linka tworzy problem oporu w wodzie i dobra prezentacja przynety przez opor linki nie zawsze wychodzi. zwlaszcza przy gumach na lekkich glowkach czy lowieniu w rzece Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oszolom87 Napisano 13 Września 2010 Share Napisano 13 Września 2010 Jakie plecionki nawijacie na kołowrotek typu pig pit. Jak rozglądałem się za plecionkami na allegro to szpule 1000m kosztują około 4 stówek. Macie jakieś inne ciekawsze propozycje zakupienia plecionki w długich odcinkach. Kołowrotek ma pojemność żyłki 0.30 300m a sygnalizacja brania z większych odległościach jest znikoma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość grzechuce Napisano 13 Września 2010 Share Napisano 13 Września 2010 oszolom87, jak na suma czy dorsza nie jedziesz to stosuj podklady z zylki. 150m plecionki w zupelnosci wystarcza. nie ma sensu wpakowac np 500 m 0.15 u nas zaglic i jesiotrow nie ma a co do sygnalizacji bran to nie tylko plecionka ale tez kwestia kija i dopowiednio dobranej wagi przynety. zauwazylem ze jak przyneta jest za lekka lub za ciezka to nic nie zobaczysz ani na rekojesci tez nic nie poczujesz. nie odroznisz brania od np dolka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 13 Września 2010 Share Napisano 13 Września 2010 Kołowrotek ma pojemność żyłki 0.30 300m Nie powiedziane że tyle wejdzie plecionki ,plecionki na Bit-pita wchodzi mniej ok 1/3 niż żyłki ,to tak w uproszczeniu ,jeśli nie stosujesz dalekich [150-200 m] wywózek nie ma sensu nawijać szpuli na full plecionką ,wystarczy 150m .Jeśli natomiast stosujesz dalekie wywózki ,to lepiej mieć jednak tyle plecionki ,sygnalizacja na plecionce wygląda trochę inaczej przy 200m niż takiej samej na żyłce.Wtedy warto kupić dużą szpulę plecionki na wspułę z kolegą .Ja kupowałem plecionki Tandem Baitsa po 300m na jednej szpuli ,choć wychodzi drogo to z perspektywy czasu i tak się opłaca plecionkę mam 4 zezon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oszolom87 Napisano 13 Września 2010 Share Napisano 13 Września 2010 grzechuce, chodzi o łowienie z wywózki karpi co wiąże się czasem z wywiezieniem zestawów na znaczną odległość czyli ponad 150m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość grzechuce Napisano 13 Września 2010 Share Napisano 13 Września 2010 oszolom87, a to inna sprawa a podwojne zaciecie? jak np przy sandaczach zacinasz raz pozniej drugi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oszolom87 Napisano 13 Września 2010 Share Napisano 13 Września 2010 Przy dużych odległościach jest to i tak bez sensu bo żyłka rozciąga się jak guma i po to szukam plecionki w przystępnej cenie W takim przypadku trzeba ufać zestawom samozacinającym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość grzechuce Napisano 13 Września 2010 Share Napisano 13 Września 2010 to szukam plecionki no wlasnie bo nie wiedzialem w czym problem z plecionek masz spory wybor oryginalna Power Pro daje rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oszolom87 Napisano 13 Września 2010 Share Napisano 13 Września 2010 grzechuce, ale w przystępnej cenie... (pisałem wyżej) Czasami odnoszę wrażenie że piszesz po to żeby po prostu pisać. Wszędzie Ciebie pełno a nic konkretnego nie wnosisz, moja rada pisz mniej za to konkretniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 13 Września 2010 Autor Share Napisano 13 Września 2010 oszolom87, co masz na myśli pisząc w "przystępnej cenie" ? Może pisz konkretniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość grzechuce Napisano 13 Września 2010 Share Napisano 13 Września 2010 oszolom87, no troche przesadzasz kolego. Power Pro jest w przystepnej cenie i jest bardzo dobra. pisze tylko o sprawdzonym sprzecie, patentach i produktach. moja rada pisz mniej za to konkretniej. co do konkretyzacji jak piszesz o czyms to pisz KONKRETNIE a nie piszesz ze potrzebujesz plecionki pozniej dodajac do czego. sory nikt nie czyta w czyichs myslach. chcesz dowiedziec sie o czym to zacznij precyzowac do czego ma sluzyc i w jakich warunkach ma byc zastosowane. poza tym kolego nie ma czegos takiego jak tanie i dobre zwlaszcza w plecionkach. chyba ze chcesz opinie na podstawie danych katalogowych to prosze bardzo GRUNTOWA PLECIONKA RUMPOL CARP CZARNA 300m - 0,20 cena 100 pln za 300m. chetnie poczytam o tym jak strzela przy zacieciu. masz w tej cenie jeszcze CARBOMAXXa SHOGUNa lub tez w promocji na allegro z metra do rozne wyboru http://allegro.pl/plecionki-0-10-0-35-mm-i1213380456.html temat bezsensownego stosowania zylek w wywozce na ponad 100m lata temu karpiarze rozwiazali. sa fora karpiowe, specjalistyczna literatura itd. warto od tego zaczac zanim zacznie sie pytac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oszolom87 Napisano 13 Września 2010 Share Napisano 13 Września 2010 artech, kolega grzechuce nie potrzebuje adwokata. grzechuce, Power Pro - hmmm dobra do spiningu. Napisałem: Macie jakieś inne ciekawsze propozycje zakupienia plecionki w długich odcinkach - proste pytanie. Skoro nie precyzuje pytania to nie oczekuje precyzyjnej odpowiedzi. Jest to raczej pytanie w stylu "czy przypadkiem nie obiło wam się gdzie można kupić taniej niż za 4 stówki (kolego artech) plecionkę w długim odcinku (wcześniej podałem pojemność kołowrotka)". do czego ma sluzyc no to też warte "uwagi" pytanie, to odpowiem prześmiewczo że nie do łowienia leszczy i płotek.Dzięki za "pomoc" sam sobie pomogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Napisano 13 Września 2010 Share Napisano 13 Września 2010 Kolego oszolom87, nic nie wniosę do dyskusji o plecionkach (poza tym, że też uważam PP za bardzo dobra plecionkę, ale ja tylko spinninguję) chciałem tylko nadmienić, że osobiście cenie sobie haczyka za to, że trzyma pewne standardy, daj więc już spokój z udowadnianiem, że Twój nick został dobrany nieprzypadkowo Jeżeli zamierzasz jechać po każdym, kto z dobrej woli zechce Ci pomóc, ale nie trafi przypadkiem w Twoje wysublimowane gusta, to pewnie niezadługo nie znajdziesz partnerów do dyskusji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diaflex Napisano 13 Września 2010 Share Napisano 13 Września 2010 oszołom87, ile szpul chcesz zapełnić plecionką, że potrzebujesz 1000m? Te ,które podałeś pomieszczą ok.250 m plecionki (dobrej,nie przegrubionej), a do tego musisz jeszcze zmieścić 15-20m strzałówki. Ja kupiłem zimą(promocje!) dwie szpule po 300yd SpiderWire Stealth 30lb w Angli za 180zł z przesyłką. grzechuce, Power Pro - hmmm dobra do spiningu. Do karpiowania tak samo b. dobra i jest w długich odcinkach 300yd i więcej no to też warte "uwagi" pytanie, to odpowiem prześmiewczo że nie do łowienia leszczy A mnie się trafiają i to nie tylko na plecionkę, ale jeszcze na spore bałwanki na końcu zestawu Podsumowując, nie szukaj taniej plecionki, a dobrej w dobrej cenie. Ps.do 150m dobra żyłka daje radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość grzechuce Napisano 13 Września 2010 Share Napisano 13 Września 2010 gdyby kolega oszolom87, troche poczytal testow na stronach zwiazanych z karpiowaniem wiedzialby ze Power Pro zbiera bardzo dobre noty jak chociazby tu na Total Carp http://www.totalcarpmagazine.com/Reviews/article_162/ End Of Topic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi