marusia-92 Napisano 15 Maja 2011 Share Napisano 15 Maja 2011 Witam. Kto na allegro sprzedaje oryginalne Power Pro??? Bo ja nie umiem odróżnić opakowań ;D PP o teoretycznej śr. 0,15mm ma grubość porównywalną do żyłki o jakiej średnicy??? Tzn. czy plećka jest przegrubiona??? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 16 Maja 2011 Autor Share Napisano 16 Maja 2011 Witam. Kto na allegro sprzedaje oryginalne Power Pro??? Aspius aspius Co do grubości plecionki, to tej opisanej jako 0,15 mm wchodzi 135 m na szpulę która może pomieścić 240 m żyłki 0,20 mm. Plecionka zupełnie inaczej układa się na szpuli niż żyłka. Plecionkę, którą podałeś, 0,15 mm czyli prawidłowo 10 lb, uważam za uniwersalną linkę. Z powodzeniem stosuję ją, zarówno do połowu pstrągów jak i do bolenia, sandacza i szczupaka na lekko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzyś xD Napisano 16 Maja 2011 Share Napisano 16 Maja 2011 Witam. Czy ktoś z forumowiczów używa plecionki power pro tej najcieńczej wg. opisu 0,06 mm (ewentualnie 0,08mm) w kolorze czerwonym i jak się sprawuje? Nigdy nie miałem styku z plecionkami i chciałem się od was dowiedzieć, jak wygląda odległość rzutu taką plecionką w porównaniu do żyłki, a po drugie czy power pro z fishing martu nadaje się do czegokolwiek, czy muszę sobie poszukać jakiegoś innego sprzedawcy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nalewator Napisano 16 Maja 2011 Share Napisano 16 Maja 2011 Mam jedną z tych cieńszych PP i szczerze to nie polecam. Szybko się strzępi no i wstążka się robi . Dopiero od 0.15 wzwyż jest ok. Polecam od forumowego kolegi psulek a na allegro ma nick aspius_aspius zawsze ok i 100% oryginał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pisaq Napisano 17 Maja 2011 Share Napisano 17 Maja 2011 Dobra. Krótka recenzja plecionki Dragon HM8X mojego autorstwa: Cena za najmocniejsze zaczyna się gdzieś koło 100zł, te najbardziej finezyjne dochodzą do 200zł! Tanio nie jest. Używam żółtej 0,12mm 11,7kg, a raczej używałem żółtej, bo jest już biała. Wytrzymałość liniowa może mieć te niecałe 12kg, ale na węźle według mnie nie ma nawet POŁOWY! Sprzedawca polecał tą plećkę do castingu, a ja tu widzę, że nawet na sandacze mi się nie przyda... Fakt, jest bardzo gładka i dobrze się nią rzuca, ale to wszystko. Niedawno spotkałem kolegę używającego tej plećki do multika. Też 0,12mm, ale czerwona (czyli już pomarańczowa). Miała tendencje do pękania przy podnoszeniu Skinnera z tafli i rwania się w rękach! Moim zdaniem, za te pieniądze powinni dawać coś lepszego. Wielki minus dla Dragona. Power Pro Moss Green 20lbs (zza oceanu) w castingu. Odstrzał przynęty 30g... Też jest nieźle... Rzuć tu Sliderem 10S z tytanem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marusia-92 Napisano 2 Czerwca 2011 Share Napisano 2 Czerwca 2011 Dzięki artech A wy do łowienia plecionką szczupaków używacie twardego czy parabolicznego wędziska??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salvador Napisano 13 Czerwca 2011 Share Napisano 13 Czerwca 2011 P O L E C A M Butterfly Dynemme Tanio dużo i ciekawe proporcje . Dodatkowo możesz kupić różne serie Butterfly 4xBraid to plecionka do gruntu i nad morze za 50zeta za 250m . Butterfly 6xBraid to plecionka okągła pokryta kevlarem bardzo mocna i nie siepie się troszke droższa 100m 33zł No i gwiadz wśród Buterrfly 8xBraid Dyneema idealnie okrągła dokładnie taka sama jak Daiwa Tournament a o połowe tańsza mój kumpel trafił dwa sumy na 0.18mm jeden 24kd a drugi 31kg a na trzecim złamał kijek Cormoran Bullfighter 80-230g 3m POZDRO TRYM SIE . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salvador Napisano 16 Czerwca 2011 Share Napisano 16 Czerwca 2011 Witam Jaka najlepsza plecionka waszym zdaniem do spinningu za rozsądną cene ??? Prosze o pomoc !!! Bo już sie zagubiłem na rynku ..... Posiadam spinning standardowy 7-28g 255cm Konger World champion Zander i kołowrotek okuma Trio 30 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cezar80 Napisano 16 Czerwca 2011 Share Napisano 16 Czerwca 2011 Moim zdaniem Daiwa Tournament. Po testach chyba 10 różnych (pp. barkley, stren, prologic, kongery, robinsony) ta mogę z całym sumieniem polecić. Cena drogawa ,można kupić jednak na metry (Łomianki). Katuje już 2 sezon 0,14 i nadal peka na niej wolfram do 10 kg na zaczepie. Nie strzępi sie jak inne i nadal okrąglutka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
essewissa Napisano 17 Czerwca 2011 Share Napisano 17 Czerwca 2011 Cezar80, a jakiego Strena miałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cezar80 Napisano 17 Czerwca 2011 Share Napisano 17 Czerwca 2011 Tego microfuse ale jakoś mi nie podchodzi; poszła do feedera. Z tych grubszych zadowolony byłem z Robinsona, tylko jakoś puchł po długo godzinnym wypadzie. Z dostępnych na rynku nie testowałem jedynie Mikado . Fajna też była Prologica ta seria do spina. Na jezioro idealna, natomiast Wisełka ją tak zniszczyła w 2 tygodnie że rwała się jak nić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sand Napisano 4 Lipca 2011 Share Napisano 4 Lipca 2011 Na początku sezonu kupiłem plecionkę Team Dragon Quattro o średnicy 0.10 z której jak na razie jestem bardzo zadowolony. Plecionka jest bardzo gładka i miętka a do tego wytrzymała. Zdarzyło mi się już rozerwać parę przyponów o teoretycznie większej wytrzymałości od plecionki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość psulek Napisano 5 Sierpnia 2011 Share Napisano 5 Sierpnia 2011 Najpierw P O L E C A M Butterfly Dynemme Tanio dużo i ciekawe proporcje . Dodatkowo możesz kupić różne serie Butterfly 4xBraid to plecionka do gruntu i nad morze za 50zeta za 250m . Butterfly 6xBraid to plecionka okągła pokryta kevlarem bardzo mocna i nie siepie się troszke droższa 100m 33zł No i gwiadz wśród Buterrfly 8xBraid Dyneema idealnie okrągła dokładnie taka sama jak Daiwa Tournament a o połowe tańsza mój kumpel trafił dwa sumy na 0.18mm jeden 24kd a drugi 31kg a na trzecim złamał kijek Cormoran Bullfighter 80-230g 3m POZDRO TRYM SIE . Potem Witam Jaka najlepsza plecionka waszym zdaniem do spinningu za rozsądną cene ???Prosze o pomoc !!! Bo już sie zagubiłem na rynku ..... Posiadam spinning standardowy 7-28g 255cm Konger World champion Zander i kołowrotek okuma Trio 30 . Czyżby rodwojenie jaźni? Wpadłeś spamerze !!!! Ja pierdzielę - ale wtopa. Jedna z głupszych wpadek jakie widziałem. Co za nieudolna kampania marketingu szeptanego (a może lepiej szemranego)!!!! Powyższe posty niech będą przestrogą dla czytających niektóe "porady" i "polecenia" na forach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porcelan Napisano 7 Sierpnia 2011 Share Napisano 7 Sierpnia 2011 NajpierwP O L E C A M Butterfly Dynemme Tanio dużo i ciekawe proporcje . Dodatkowo możesz kupić różne serie Butterfly 4xBraid to plecionka do gruntu i nad morze za 50zeta za 250m . Butterfly 6xBraid to plecionka okągła pokryta kevlarem bardzo mocna i nie siepie się troszke droższa 100m 33zł No i gwiadz wśród Buterrfly 8xBraid Dyneema idealnie okrągła dokładnie taka sama jak Daiwa Tournament a o połowe tańsza mój kumpel trafił dwa sumy na 0.18mm jeden 24kd a drugi 31kg a na trzecim złamał kijek Cormoran Bullfighter 80-230g 3m POZDRO TRYM SIE . Potem Witam Jaka najlepsza plecionka waszym zdaniem do spinningu za rozsądną cene ???Prosze o pomoc !!! Bo już sie zagubiłem na rynku ..... Posiadam spinning standardowy 7-28g 255cm Konger World champion Zander i kołowrotek okuma Trio 30 . Czyżby rodwojenie jaźni? Wpadłeś spamerze !!!! Ja pierdzielę - ale wtopa. Jedna z głupszych wpadek jakie widziałem. Co za nieudolna kampania marketingu szeptanego (a może lepiej szemranego)!!!! Powyższe posty niech będą przestrogą dla czytających niektóe "porady" i "polecenia" na forach. Albo zapomniał się przelogować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kieronte Napisano 18 Sierpnia 2011 Share Napisano 18 Sierpnia 2011 po przeczytaniu watku zdecydowałem sie na zakup PP 10lbs, wprawdzie za duzo ją nie kreciłem ale narazie jest ok, nic sie nie splatało itp.... zobaczymy jak bedzie słuzyc pozniej pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kebes75 Napisano 26 Sierpnia 2011 Share Napisano 26 Sierpnia 2011 No i moje 3 grosze: zmęczyłem już w swojej dłuugiej karierze 2 szpulki Berkley fireline smoth(czarna w graficie) i szpulkę fireline ice(biła).Ten grafitowy berkley(4 sezony-grunt spinn) rewelacja ice krótko do gruntu sie nienadaje bo rozmięka a w spinie przesadzone wytrzymałości w opisie na szpulce. Kupiłem w tym roku powerpro i rozczarowanie totalne strzasznie się plątała a nawinieta była na dobrym kołowrotku i uzywana na nowiutkim kiju...niewiem moze podróbkę kupiłem. Generalnie Berkley jak dla mnie nr1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kieronte Napisano 8 Września 2011 Share Napisano 8 Września 2011 jestem mile zaskoczony plecionka PP 10lbs w polaczeniu z ryobi zauber robi naprawde swietna robote... ani jednego splatania, brody itp !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romcio.fish Napisano 17 Września 2011 Share Napisano 17 Września 2011 Może wypróbuj coś z oferty guide pro dragon, ja mam dwie: ultra lite i V-power. Póki co pracują dobrze, w rzekach i różnych małych jeziorkach. Można kupić tanie innych firm, choćby litewską podróbkę, ale w przypadku plecionek i żyłek, za ceną idzie jakość. Nie ma dwóch zdań, już się przejechałem kilka razy i postanowiłem więcej nie ryzykować. Jest za mało ryb w łowiskach, abym ryzykował urwanie ryby z powodu pęknięcia plecionki czy żyłki, chociaż złowione ryby wypuszczam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buthidae Napisano 6 Października 2011 Share Napisano 6 Października 2011 Panowie, jako że Aspius nie posiada tej grubosci i tego koloru w takiej ilosci jaka potrzebuje, zwracam sie do was z prosba.... Gdzie indziej dostane ORGINALNA plecionke Power pro? Szukam po allegro, ale tam co drugi pisze ze to orginal.... A komu wierzyc? Nie mam pojecia. Na pierwszy rzut oka, moja uwage zwrocilo: http://allegro.pl/plecionka-power-pro-0-15mm-275m-zielona-z-usa-i1838665864.html Zapewniaja ze orginalne.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kozii Napisano 6 Października 2011 Share Napisano 6 Października 2011 Power pro z allegro? Sory ale nie zaryzykowałbym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sand Napisano 8 Października 2011 Share Napisano 8 Października 2011 Przeglądałem dzisiaj ofertę jednego z największych wędkarskich sklepów internetowych i trafiłem na coś takiego; Berkley znakomitą opinię zdobył także jako producent bardzo mocnych ostatnio wędkarskich plecionek. Produkuje je w bardzo rozległej gamie grubości - od cieniutkich, spinningowych o średnicy 0,10mm do grubych i wytrzymałych na większe drapieżniki o średnicy 0,25mm. Plecionki Berkleya Fireline dostępne są w dwóch barwach: żółta (fluo) i szara (przydymiona). Co ciekawe w ofercie maja w/w plecionkę tylko w dwóch grubościach i są to 0,06mm i 0,08mm O co tu chodzi? No i moje 3 grosze:zmęczyłem już w swojej dłuugiej karierze 2 szpulki Berkley fireline smoth(czarna w graficie) i szpulkę fireline ice(biła). Smoth czy smoke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exitmaku Napisano 26 Października 2011 Share Napisano 26 Października 2011 Testował ktoś nową PP ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Don Gucak Napisano 30 Października 2011 Share Napisano 30 Października 2011 Czy to prawda że oryginalna PP np. 0.36 pracująca na powiedzmy Penn Slammer 560 i Jaxon Telestar Surf używana do łowienia z gruntu głównie sumów załóżmy 10-15 wypadów do roku jest w stanie wytrzymać dobre 5 lat jak nie więcej? Już kilka razy się z taka opinią spotkałem a sam nie mam pojęcia bo nigdy nie łowiłem na plecionkę i nie łowiłem sumów. Ale planuje sobie sprawić mniej więcej taki sprzęt jak wyżej jak tylko będzie gotówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
G!zmo Napisano 31 Października 2011 Share Napisano 31 Października 2011 Ja teraz kupiłem pletke 0.19 PP green miałem ją jak na razie 2 razy nad wodą katowana po 7h i jedyne co jest zauważalne to zblakł kolor poza tym żadnych innych mankamentów nie widać. Zero splątań, bród, skręceń itp. W czwartek kolejna wyprawa mam nadzieję że mnie nie zawiedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 1 Listopada 2011 Share Napisano 1 Listopada 2011 PP napewno ciebie nie zawiedzie było kupic czerwona lepiaj widac i nie bleknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi