sandman Napisano 24 Listopada 2010 Share Napisano 24 Listopada 2010 Ja sie wybieram w niedziele, no chyba że przestanie tak padać to może wybiore sie wczesniej... I jak cos dam znac. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszA Napisano 5 Grudnia 2010 Share Napisano 5 Grudnia 2010 Dzis spacer z psem i rozeznanie wody w centrum miasta na jutrzejszy wypad ,gdzie nie gdzie juz pozamarzane niema mozliwosci lowienia ,ale sa miejsca gdzie mozna polowic i jutro je obadam. moze ktos byl i widzial czy przeciwpowodziowy zamarza ? czy woda plynie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sandman Napisano 5 Grudnia 2010 Share Napisano 5 Grudnia 2010 Zimowisko cale zamarzniete? czy da sie polowic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
harfoniusz Napisano 6 Grudnia 2010 Share Napisano 6 Grudnia 2010 Witam! Byłem ostatnio 3.11.10 wczesnym popołudniem nad Odrą na wysokości kozanowa. Mróz, śnieg i płynąca kra, ale czego się nie robi z myślą o zimowym sandałku lub wygłodniałym szczupłym. Generalnie pole manewru bardzo wąskie. Zatoka policyjna skuta całkowicie lodem aż pod sam nurt, napływy główek były pozamarzane, a płytkie środki jeszcze nie, ale co mi w taki mróz po płyciznach. Porzucałem w okolice przelewów główek, a raczej dołków obok ciskając ciężkie główki między kry. Parę razy bezpośredni kontakt z płynąca taflą lodu kończył się jej holem pod brzeg lub pięknym piruetem. Plecionka (wiem, wiem w mróz to szaleństwo) marzła dość mocno, a przelotki co dwa rzuty trzeba było rąbać. Generalnie wypad z tych extreme, ale mam tą statysfakcję, że próbowałem. Wróciłem o kiju z arsenałem pomniejszonym o 6 gum Teraz widziałem, że główny nurt znów czysty i odmarznięty, może jeszcze uda się coś chlupnąć do wody Generalnie to raczej koniec sezonu, ale kto wie...wygłodniałe sandałki może skuszą się jeszcze na smaczną gumkę Ma ktoś może pomysły na zimowe łowienie w tych okolicach odry jak jeszcze całkiem nie skuta lodem? Jakieś doświadczenia? Gdzie przemieszcza się w tamtych rejonach drobnica, a za nią sandałki i szczupłe? P.S. Pozdrawiam wszystkich oszołomów co tak jak ja próbują do samego końca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 6 Grudnia 2010 Share Napisano 6 Grudnia 2010 Byłem ostatnio 3.11.10Rozumiem że to pomyłka ,bo w listopadzie nie płynęła jeszcze kra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
harfoniusz Napisano 6 Grudnia 2010 Share Napisano 6 Grudnia 2010 Tak, jak najbardziej oczywiście chodzi o 03.12.10, zeszły piątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 6 Grudnia 2010 Share Napisano 6 Grudnia 2010 W środę ma byc ocieplenie ,może i ja spróbuje ,jak dam rade bo korzonki mi sie odezwały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
harfoniusz Napisano 6 Grudnia 2010 Share Napisano 6 Grudnia 2010 No ja przyznam, że liczę na ten tydzień. Pomimo mrozów w prognozie ciągle lepki śnieg się robi i trochę topnieje. Dziś kusiło mnie na wieczorną wyprawę nad rzekę, ale nie miałem kompana i bałem się samemu tam łazić. Małoletnie ochlejmordki i inne ćpunki naprawdę można spotkać już wszędzie i o każdej porze... Mimo wszystko jestem głupi i żyję nadzieją...może jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 6 Grudnia 2010 Share Napisano 6 Grudnia 2010 Dziś kusiło mnie na wieczorną wyprawę nad rzekę,Za sandałkiem trzeba wstać o nie ludzkiej porze 4 rano. :wink:a i pijaczyny się nie kręcą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszA Napisano 6 Grudnia 2010 Share Napisano 6 Grudnia 2010 Ja wybieram sie jutro ,bylem dzis w centrum i calkiem przyjemnie lowienie ,kry plynacej bardzo malo az sie dziwilem ,woda dosc niska wiec i nurt nie ciagnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 6 Grudnia 2010 Share Napisano 6 Grudnia 2010 ,bylem dzis w centrum a dokładniej.wiesz centrum to pojęcie subiektywne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszA Napisano 6 Grudnia 2010 Share Napisano 6 Grudnia 2010 ,bylem dzis w centrum a dokładniej.wiesz centrum to pojęcie subiektywne. kolo mostu sikorskiego i na grodzkiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 6 Grudnia 2010 Share Napisano 6 Grudnia 2010 MariuszA, a pod elektrownia byleś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszA Napisano 6 Grudnia 2010 Share Napisano 6 Grudnia 2010 MariuszA, a pod elektrownia byleś. raczej ciezko wogule wejsc na ten murek caly oblodzony ,rzucalem bardziej na ten cypel doszedlem do piachu i wrocilem na grodzka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
harfoniusz Napisano 6 Grudnia 2010 Share Napisano 6 Grudnia 2010 Za sandałkiem trzeba wstać o nie ludzkiej porze 4 rano. :wink:a i pijaczyny się nie kręcą . A wieczorem to koznowski sandacz gardzi smacznym kogutkiem albo ciężką blachą? Jeszcze nie byłem po sandałki nocą, ale tak naprawdę teraz tylko wtedy mam czas... Może okolice milenijnego... Widziałem tam dziś z mostu, że klatkipod lodem a reszta wolna bez kry-jakieś dołki by się znalazły żeby wpaść tam na chwilę z ciężką główką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 6 Grudnia 2010 Share Napisano 6 Grudnia 2010 MariuszA, nie trafiasz w porę ,znaczy sie . A wieczorem to koznowski sandacz gardzi smacznym kogutkiem albo ciężką blachą?No wiesz ,sjesta i drzemka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
harfoniusz Napisano 6 Grudnia 2010 Share Napisano 6 Grudnia 2010 Heh w sumie...ale warto spróbować jak nie ma innej opcji. Może jakiś szczupły by pobił koguta oczojeba chociaż Pod milenijnym niezłe sztuki krążyły... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszA Napisano 6 Grudnia 2010 Share Napisano 6 Grudnia 2010 Heh w sumie...ale warto spróbować jak nie ma innej opcji. Może jakiś szczupły by pobił koguta oczojeba chociaż Pod milenijnym niezłe sztuki krążyły... jak ma wziac to wezmie czy to poludnie czy wieczor czy w nocy niema na to reguły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 6 Grudnia 2010 Share Napisano 6 Grudnia 2010 Pod milenijnym niezłe sztuki krążyły...a owszem krążyły i może cos tam jeszcze zostało ,bo to co słyszałem to [cenzura] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
harfoniusz Napisano 6 Grudnia 2010 Share Napisano 6 Grudnia 2010 maniek ja tam jestem niepoprawnym optymistą... Wezmie zwłaszcza jak narobisz hałasu ołowiem Sprawdzimy, byle zima zła jeszcze chwilę poczekała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 6 Grudnia 2010 Share Napisano 6 Grudnia 2010 harfoniusz, spróbuj na końcu cypla pod milenijnym ,tam jest ładny spadek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
harfoniusz Napisano 8 Grudnia 2010 Share Napisano 8 Grudnia 2010 maniek byłem dziś w tym miejscu i niestety wróciłem o kiju. coś mi się wydaje, że w tym roku już nic z tego nie będzie...a szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 8 Grudnia 2010 Share Napisano 8 Grudnia 2010 maniek byłem dziś w tym miejscu i niestety wróciłem o kijuPewnie byleś popołudniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszA Napisano 8 Grudnia 2010 Share Napisano 8 Grudnia 2010 maniek byłem dziś w tym miejscu i niestety wróciłem o kiju. coś mi się wydaje, że w tym roku już nic z tego nie będzie...a szkoda Kolejne ocieplenie na weekend ja napewno z niego skorzystam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekli Napisano 9 Grudnia 2010 Share Napisano 9 Grudnia 2010 Ja mam nadziej że kra zniknie to też się wybiorę. MariuszA, a ty byleś na początku tygodnia tak jak planowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi