cesary4 Napisano 31 Maja 2010 Share Napisano 31 Maja 2010 Witam, W tym roku jakos tak wyszlo ze tylko kilka dni moge przznaczyc na urlop. Z jednej strony chcialbym je spedzic z rodzina, a z drugiej ciagnie mnie na ryby. Czy Waszym zdaniem da sie pogodzic te dwie sprawy, czy jednak i tak rodzina (no albo wedka) pojda w odstawke? Napiszcie jak to wygladalo u Was, jak pogodziliscie te dwie sprawy. PS. Przy okazji mozecie polecic niektore miejsca wypoczynkowe, gdzie mozna polapac rybki i pobyc z rodzina. POzdr Cesary4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pagori Napisano 31 Maja 2010 Share Napisano 31 Maja 2010 Stary poszukaj w necie jakiś gospodarstw agroturystycznych , jest sporo fantastycznych miejsc w polsce do wypoczynku rodzinno-wędkarskiego. Osobiście polecam bory tucholskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wypas01 Napisano 31 Maja 2010 Share Napisano 31 Maja 2010 możesz pojechac do jakieś nad morskiej miejscowości np do Rowów k/Ustki, rano na ryby na rzece Łupawie która w tej miejscowości wpada do morza, piękna okolica bo w granicach Słowiańskiego Parku Narodowego ( można wynająć rowery i pojeździć po Parku Narodowym który obfituje w dzika przyrodę udało mi się tam spotkać dziki która pod chodzą bardzo blisko z małymi i wcale się nie boją ludzi , żmiję zygzatowatą na którą o mały włos nie staneła moja dziewczyna), popołudniu plaża , co roku do tej nadmorskiej miejscowości przyjeżdża cyrk więc rozrywka dla dzieci również jest , wieczorek w jakiejś karczmie % itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rak Napisano 2 Czerwca 2010 Share Napisano 2 Czerwca 2010 Raczej ciężko to pogodzić zawsze coś ważniejszego wymyślą niż spokojne łąpanie rybek, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oI0 Napisano 2 Czerwca 2010 Share Napisano 2 Czerwca 2010 albo można się rozwieść ja bynajmniej to właśnie przerabiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kudłaty Napisano 2 Czerwca 2010 Share Napisano 2 Czerwca 2010 albo można się rozwieść Z dziećmi też? Bycie razem to kompromisy i zawsze można coś wynegocjować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolat66 Napisano 3 Czerwca 2010 Share Napisano 3 Czerwca 2010 Polecam tak jak kolega wypas01 Rowy nad morzem,powedkujesz na rzece w porcie i nawed w morzu.O 4 rano na rybki o 10 na plarze z rodzinka.15 obiad.16 dajesz karte zonie i dziecaka a sam na ryby Wszyscy zadowoleni.Tylko nie sprawdzaj stanu kata przed powrotem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik Napisano 3 Czerwca 2010 Share Napisano 3 Czerwca 2010 Polecam - http://maps.google.pl/maps?hl=pl&tab=wl - jest wszystko, dla wędkarza (z łódkami ) i rodziny. Niedaleko Ostródy , kilka kilometrów - przystanie żeglarskie, tor narciarski i wiele innych atrakcji dla rodzinki , a dla wędkarza jezioro pod nosem , szczupaki, okonie, płocie, leszcze.polecam Bajkę. Są i inne ośrodki w okolicy -Pławki - Kaczory .- też są domki do wynajęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Madmax Napisano 28 Czerwca 2017 Share Napisano 28 Czerwca 2017 Tak jak kolega wspomniał kwestia dogadania się i przed wszystkim kompromisów - czyli trzeba obgadać sprawę z żoną przed wyjazdem żebyś miał pewność na czym stoisz i żeby każda strona znała swoje oczekiwania - tak jak również poprzednicy wspomnieli polecam jakąś agroturystykę, domki z własną linią brzegową, znalezienie tego to nie problem - zawsze można jakiegoś grunta w ciągu dnia rozstawić z dzwoneczkiem a zamiast siedzieć przy kiju to spędzać czas z dziećmi, na dźwięk dzwoneczka same będą galopem podążać w kierunku wędki Rano na ryby do śniadania albo aż pociechy wstaną, później dzień razem z rodziną, wieczorem znowu wędkowanie (polecam ze świetlikiem dzieciaki lubią takie wynalazki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 28 Czerwca 2017 Share Napisano 28 Czerwca 2017 Jak się chce to się da zorganizować tak żeby wszyscy byli zadowoleni ☺ Sprawa dogadania się czego oczekuje każda ze stron ☺ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TotalCarpbaits Napisano 19 Września 2017 Share Napisano 19 Września 2017 W tym przypadku myślę, że sensowną alternatywą będą Mazury i wyjazd tam z rodziną, gdzie ryby nie pójdą w odstawkę i wszystko można ze sobą połączyć, taka opcja wydaje mi się być po prostu sensownym kompromisem. Mam nadzieję ze wszystko sie udało tak jak chciałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 22 Stycznia 2018 Share Napisano 22 Stycznia 2018 do trzech razy sztuka , meta w Lubniewicach zaklepana 😁 , środek sierpnia tak że na święto sandacza się załapiemy , ważne że blisko wody , łódka , kajaki , rowery wodne za darmo , licencja w cenie umiarkowanej ( 80 zł. dwa tygodnie z łodzi , brzegu ) i pies nie przeszkadza . Cdn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wernicjusz Napisano 22 Stycznia 2018 Share Napisano 22 Stycznia 2018 Swoją drogą ciekawy temat. Jakbyście mieli doświadczenia z takich wyjazdów to nie wiem jak inni ale ja z chęcią bym się zapoznał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtyna51 Napisano 22 Stycznia 2018 Share Napisano 22 Stycznia 2018 witam o tych lubniewicach słyszałem wiele pozytywów ,oczywiście pod względem ryb jak i grzybów.Nawet myślałem żeby też wynająć tam jakąś kwaterkę i połowić(podobno ładny szczupak tam jest )ale okres wakacyjny raczej odpuszczę ze względu na ilość ludzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 22 Stycznia 2018 Share Napisano 22 Stycznia 2018 18 minut temu, wojtyna51 napisał: witam o tych lubniewicach słyszałem wiele pozytywów ,oczywiście pod względem ryb jak i grzybów.Nawet myślałem żeby też wynająć tam jakąś kwaterkę i połowić(podobno ładny szczupak tam jest )ale okres wakacyjny raczej odpuszczę ze względu na ilość ludzi. co prawda byłem tam tylko dwa razy i szczupaka nie złapałem 😈 ale nawet w sezonie ludzi za dużo nie jest ( w porównaniu np do Sławy , Bożkowa czy Łagowa ) byłem za to końcem września przez tydzień ( robotę miałem w Gorzowie i spałem w lubniewicach ) co ludzie grzybów zbierali to szok , miasteczko puste i na wodzie też komfort cisza i spokój 😁 gdyby nie dzieciaki to bym jeździł tam właśnie we wrześniu ps. w tym roku przyczaję się na węgorza ( w nocy też można wędkować) naprawdę rodzinnie polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtyna51 Napisano 22 Stycznia 2018 Share Napisano 22 Stycznia 2018 piszesz ze byłeś dwa razy,więc zapytam masz tam jakiś sprawdzony ośrodek na który jeździsz i jest godny polecenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kri$$ Napisano 22 Stycznia 2018 Share Napisano 22 Stycznia 2018 Podłączę się pod pytanie. Poszukuje hotelu/ośrodka gdzie mógłbym pogodzić te dwa (wydaje się niemożliwe do pogodzenia) aspekty. Czy ktoś z Was zna jakąś miejscówkę, gdzie mógłbym zabrać się z rodziną (w tym 2-letnią córką)? Poszukuje miejsca, gdzie są fajne warunki, jakaś restauracja (żeby nie myśleć o przygotowaniu jedzenia) i plac zabaw/bawialnia dla dzieci. O walorach wędkarskich nie muszę wspominać. Fajną opcją, która rzuciła mi się w oczy jest Hotel Moran (znalazłem przy okazji relacji z jakiś zawodów wędkarskich), jednak nie ukrywam, że szukałbym czegoś ciut tańszego i co za tym idzie może być jedna gwiazdka mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amator Napisano 22 Stycznia 2018 Share Napisano 22 Stycznia 2018 W moranie byłem jakiś czas temu z ekipą. Miejsce fajne tylko drogie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu394 Napisano 22 Stycznia 2018 Share Napisano 22 Stycznia 2018 @Kri$$ , dwa lata temu byłem w Pszczewie w ośrodku Relax. Łowisz praktycznie z pokoju , a restauracja i kąpielisko jest o przysłowiowy rzut beretem . Ryby też się trafiały , niestety tylko moim znajomy z którymi byłem . Padły 3 wymiarowe sumy , dwa węgorze , trochę leszczy i linów. Płocie łowili wszyscy i to nieważne czy na grunt , czy spławik . Jezioro Pzw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 23 Stycznia 2018 Share Napisano 23 Stycznia 2018 17 godzin temu, wojtyna51 napisał: piszesz ze byłeś dwa razy,więc zapytam masz tam jakiś sprawdzony ośrodek na który jeździsz i jest godny polecenia? meta nazywa się " agroturystyka nad jeziorem" są dwie opcje albo duża willa z pokojami i wspólną kuchnią lub osobne lokum z którego my korzystamy ( ze względu na psa) wszystko jest w ogrodzie ( jabłka gruszki śliwki za free) plac zabaw dla dzieci , trampolina , do wody 30 m. prywatny pomost , niestety od razu głęboko , grile , wędarnia na miejscu , dwie łódki , kajaki , dwa rowery wodne ( niestety zwykłych bajków nie ma) za free , blisko sklep Dino ( mają czarnego piasta 😁 ) i w tym roku otworzą bezdomkę , koło rynku jest gościu który sprzedaje wędzone ryby ( warto 😁) , czasami jedliśmy w ow Stilon , jest też ow laguna , ow zielony cypel , no chyba że lubisz spartańskie warunki to ow pod basztą ( najbardziej kameralnie ) jest jeszcze pełen wypas pt. Hotel 🏨 Woliński , i ciekawostka do wynajęcia są też haus booty , wszystko do obejrzenia na necie , podałem tytuły a że piszę z telefonu a wzrok nie ten 😁 to nie miejcie pretensji o brak linków, w każdym bądź razie będę tam od 6 do 19 sierpnia p.s. zapomniałem dodać jest jeszcze miejsce u Pawła Kołodziejczyka ( Garbus fishing ) warto zobaczyć jego stronę 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtyna51 Napisano 23 Stycznia 2018 Share Napisano 23 Stycznia 2018 Jest w czym przebierać,te łódki co mają to z reguły wolne czy trzeba zaklepywać dwa dni wcześniej?Posprawdzam sobie w necie te ośrodki które podałeś i zobaczę co w trawie piszczy,dzięki za info, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 23 Stycznia 2018 Share Napisano 23 Stycznia 2018 Polecam Pieniny! Piękne widoki, ludzie przyjaźni, ceny przyzwoite! Sporo do zwiedzania z rodziną! Dunajec i Białka Tatrzańska dla amatorów Muchowo Spiningowych Czorsztyn dla amatorów Spławika i ołowiu. Siedziałem ta w zeszłym roku 10 dni rano i wieczorem uganiałem się za Pstrągami a całymi dniami łaziłem tu i tam z rodziną. Polecam Jak wypali w tym roku też tam pojadę!!! 😀 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zlotarybka Napisano 12 Marca 2018 Share Napisano 12 Marca 2018 jaka metoda dla początkujących. jakieś rady co do sprzętu i miejsca ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 18 Maja 2018 Share Napisano 18 Maja 2018 Co prawda pogoda dzisiaj nas nie rozpieszcza 😫 ale za to w poniedziałek było super , z racji tego że robotę miałem na dwa dni w Gorzowie to nocleg w Lubniewicach 😁 ( nie całe 20 km. ) sezon uważam za otwarty 😀😁😀 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 30 Czerwca 2018 Share Napisano 30 Czerwca 2018 Tak dla zachęty Lubniewice z lotu ptaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi