czmiel_t Napisano 14 Lipca 2010 Share Napisano 14 Lipca 2010 Mugga jest bardzo dobra. Ponoć używa jej wojsko. Kolega używa od miesiąca i jest zadowolony. Ja jeszcze nie zdążyłem kupić. A przy okazji mały OT Bogaty człowiek chce kupić sobie letni dom na wsi. Znajduje piękny dom nad jeziorem i wypytuje się pewnego chłopa o plagę komarów. - Ach to żaden problem. My sadzamy naszą teściową przed drzwiami, smarujemy jej twarz miodem i wtedy wszystkie komary lecą do niej. Mężczyzna jest zgorszony: - Na miłość Boską, przecież ona się zadrapie do krwi! - Nie, nie, nie da rady - jest sparaliżowana! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michorn Napisano 14 Lipca 2010 Share Napisano 14 Lipca 2010 A ja uważam że najzwyklejszy żel/krem Panko lub Bross (bardziej dostępny) działają bardzo dobrze, sprawdzone zarówno nad wodą jak i na polowaniach i przy pracy w lesie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiandg Napisano 14 Lipca 2010 Autor Share Napisano 14 Lipca 2010 Dziś wypróbowałem spray Bros bardzo dobrze odstraszał komary ale bąki to mi się wydaje że przyciągał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 15 Lipca 2010 Share Napisano 15 Lipca 2010 W moim przypadku Bros ostatnio nie działał rewelacyjnie. Zmniejszył liczbę komarów a meszki nie zwracały na niego uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slowik Napisano 15 Lipca 2010 Share Napisano 15 Lipca 2010 meszki nie zwracały na niego uwagi kocur na meszki najlepszy jest podobno zwykły olejek waniliowy stosowany do ciast,wystarczy go tylko rozcieńczyć z wodą i się popryskać Ja nie próbowałem bo nie miałem takiej potrzeby ale kolega z okolic Warszawy stosuje i nie narzeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 15 Lipca 2010 Share Napisano 15 Lipca 2010 Już zamówiłem na alledrogo środek który jest skuteczny na większość latającego i pełzającego dziadostwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slowik Napisano 15 Lipca 2010 Share Napisano 15 Lipca 2010 Już zamówiłem na alledrogo środek który jest skuteczny na większość latającego i pełzającego dziadostwa. Pochwal się co to takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość feeder Napisano 15 Lipca 2010 Share Napisano 15 Lipca 2010 prawda jest taka że nasze komary są zmutowane i nic już je nie rusza ;P dla krwi przebiją się przez wszystko słyszałem coś o witaminie B5 .. ze czlowiek jak sie poci to ta witaminka jest w pocie i komary nie siądzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slowik Napisano 15 Lipca 2010 Share Napisano 15 Lipca 2010 słyszałem coś o witaminie B5 Też jest skuteczna ale nie na odrzańskie komary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deuuu Napisano 15 Lipca 2010 Share Napisano 15 Lipca 2010 Właśnie jak jesteś spocony to będą cię zjadać żywcem. Ze środków dostępnych w wszelkiego rodzaju sklepach typu Rossman polecam Off Active, wczoraj testowałem i faktycznie działa. Komary latają w pobliżu ale żaden nie siada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość feeder Napisano 15 Lipca 2010 Share Napisano 15 Lipca 2010 teraz jak byłem na cegle to zużyłem całą puszke anty bzz ... pożyczyłęm później od kolesia jeszcze asio troche .. i jaki efekt ?? żarły jak po****** ... dobrze jest sobie rozpalić małe ognisko i wrzucić coś co wytwarza dużo dymu ... najlepszy efekt dla mnie jak na razie ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 15 Lipca 2010 Share Napisano 15 Lipca 2010 slowik, wybrałem Repel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deuuu Napisano 15 Lipca 2010 Share Napisano 15 Lipca 2010 feeder, to anty bzz jeżeli dobrze pamiętam to takie w białej butelce z czerwonymi napisami? Jeżeli to jest to, to wydawało mi się że to raczej przyciąga komary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slowik Napisano 15 Lipca 2010 Share Napisano 15 Lipca 2010 polecam Off Active, wczoraj testowałem i faktycznie działa. Wybieram się dzisiaj nad Odrę ze spinem to przetestuje wybrałem Repel Daj znać jak przetestujesz czy działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość feeder Napisano 15 Lipca 2010 Share Napisano 15 Lipca 2010 feeder, to anty bzz jeżeli dobrze pamiętam to takie w białej butelce z czerwonymi napisami? Jeżeli to jest to, to wydawało mi się że to raczej przyciąga komary tak dokładnie to jest to o czym mówisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Holik Napisano 15 Lipca 2010 Share Napisano 15 Lipca 2010 Wczoraj w Exi sport - cie przy kasie stoimy z koleżanką i wypatrzyła jakąś torebke z komarem przekreślonym . Patrzy patrzy i w tym opaski kolorowe z napisem Narukvica na komary . Szkoda że przeczytała na głos tylko literki jej sie pomyliły i wyszlo : Nakur*ica na komary . Miny ludzi w sklepie bezcenne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 15 Lipca 2010 Share Napisano 15 Lipca 2010 Daj znać jak przetestujesz czy działa Dzisiaj przyszło więc wieczorem test będzie na ogrodzie Nakur*ica na komary He he he przeczytało się prawidłowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian21 Napisano 15 Lipca 2010 Share Napisano 15 Lipca 2010 Dzisiaj przyszło więc wieczorem test będzie na ogrodzie w ogrodzie są pasione - udomowione więc test będzie nieobiektywny A ja uważam że najzwyklejszy żel/krem Panko lub Bross (bardziej dostępny) działają bardzo dobrze, sprawdzone zarówno nad wodą jak i na polowaniach i przy pracy w lesie.tak, wszystko co ma chociaż te z 15%DEET działa przyzwoicie. marka raczej nieistotna, wydatek rzędu kilku zł. jak jest np. płyn to trzeba się spryskać tym dość obficie, skuteczność zupełnie jak krem (tyle że starasz się rąk nie brudzić, choć w praktyce zawsze się upierniczysz - trzeba dokładnie łapy wyszorować bo nie wiem jak na to dziadostwo reagują ryby). aha po umytych dłoniach kąsają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michorn Napisano 15 Lipca 2010 Share Napisano 15 Lipca 2010 kocur, bros na meszki faktycznie nie działa, olejek waniliowy też u nas lubią więc jeszcze się przed nimi nie obroniłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gobio Gobio Napisano 15 Lipca 2010 Share Napisano 15 Lipca 2010 mnie komary po prostu uwielbiają ale OFF activ w pomarańczowej puszcze działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 15 Lipca 2010 Share Napisano 15 Lipca 2010 A jednak działa nowy specyfik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daTeo00 Napisano 18 Lipca 2010 Share Napisano 18 Lipca 2010 Szklanka soku pomidorowego przed wyjściem na ryby i po kłopocie. Komary nie ruszają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr 880 Napisano 18 Lipca 2010 Share Napisano 18 Lipca 2010 Szklanka soku pomidorowego przed wyjściem na ryby i po kłopocie. Komary nie ruszają. pewnie że nie ruszają soku pomidorowego ale mnie i owszem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 18 Lipca 2010 Share Napisano 18 Lipca 2010 Szklanka soku pomidorowego przed wyjściem na ryby i po kłopocie Znaczy co, tym sokiem to się wysmarować czy go wypić Sorki, mnie ostatnio na "blokowisku" pogryzły jakieś dziwne muchy, france nie dość, że boleśnie kąsały to jeszcze do krwi.... A ja bidna to nie wiem czym się mogę posmarować, Matka Polka i Bar mleczny.... chyba, że tym sokiem pomidorowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 18 Lipca 2010 Share Napisano 18 Lipca 2010 Przetestowałem tego Repela nad jeziorem Lubie na poj. Drawskim i działa Żadna menda nie podleciała do mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi