AnteoZamboni Napisano 25 Lutego 2012 Share Napisano 25 Lutego 2012 Nie chac zakladac nowego tematu: Szukam Kolowrorka do odległościowki na allegro znalazlem kilka interesujacych mnie modeli nieza drogich chcialem zapytac czy ktos moze bawil sie tymi mlynkami i jest w stanie co nie co powiedziec Kołowrotek Lineaeffe MATCH FD 30 MIKADO Mikazuki 3006FD match OKUMA Carbonite FD 35 match Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dudi82 Napisano 27 Lutego 2012 Share Napisano 27 Lutego 2012 z młynków przedstawionych przez ciebie wybrałbym okume. a to tylko przez to że jestem w posiadaniu okumy hexana rd30 match i jak na kołowrotek z tej półki cenowej jest naprawde fajny. teraz będzie trzeci sezon jak go używam i chodzi bez zarzutu. a co też istotne na kołorotki okumy jest 5 lat gwarancji. A jaką kase możesz przeznaczyć na kołowrotek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AnteoZamboni Napisano 27 Lutego 2012 Share Napisano 27 Lutego 2012 150-170zł góra, bo zastanawiam sie nad 2 odleglosciowka Mikado Purple Rain, neidroga a chwalona wędka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Madmax Napisano 27 Lutego 2012 Share Napisano 27 Lutego 2012 150-170zł góra, bo zastanawiam sie nad 2 odleglosciowka Mikado Purple Rain, neidroga a chwalona wędka. Jeśli chodzi o kołowrotek to polecam Daiwa Harrier Match - są dwa rozmiary więc z wyborem łatwiej, przez ostatni rok dostał trochę po "bebechach" od ponad kilowych Linów i Karpi i dalej bryka bez zarzutów. Jeśli chodzi o Purple Raina to używa jej moja dziewczyna i mi osobiście nie przypadła ona do gustu, wybitnie akcja szczytowa i wydaje mi się że oczka przelotek są trochę za blisko blanku, na duży plus zasługuje waga trochę poniżej 200g - jeśli bym miał ją jeszcze raz kupić to raczej bym tego nie zrobił - ale jeśli się uprzesz na jej zakup i ewentualnie chętny byłbyś na zakup używanej przez kobietę z gwarancją jeszcze do sierpnia 2012 - to daj znać na pewno się dogadamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dudi82 Napisano 28 Lutego 2012 Share Napisano 28 Lutego 2012 za te pieniądze jakiś tam wybór już masz zobacz np coś ze mivardi poszukaj też po sklepach bo w cenie 170 możesz dostać jeszcze kołowroteDragon Maxima HS Match 830 iT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Unises Napisano 28 Lutego 2012 Share Napisano 28 Lutego 2012 może będzie pomocna opinia jednego z poważniejszych czasopism, recenzja dotyczy kołowrotków pod spławik z tej półki cenowej http://www.anglersmail.co.uk/tackle/match-reels-under-70-tested/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AnteoZamboni Napisano 28 Lutego 2012 Share Napisano 28 Lutego 2012 Dzieki Unises mialem dzis okazje krecic własnie tym TRABUCCO SUPERCAST XT9 i to w atrakcyjnej cenie ;o tylko 179zł 40zł taniej niz na allegro kreciol z 3 letnia gwarancja, jeszcze poszukam czegos z tyc kolowrotkow wymienionych w tym artykule Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Unises Napisano 29 Lutego 2012 Share Napisano 29 Lutego 2012 Dzieki Unises Nie ma spry, ...umówmy się, że co byś nie kupił , to piszesz pod koniec sezonu własną recenzje i jesteśmy kwita http://haczyk.pl/forum/viewforum.php?f=37 jeszcze poszukam czegos z tyc kolowrotkow wymienionych w tym artykule Nie chce nic sugerować, ale mnie zastanowił ten który zdobył 2 miejsce w punktacji SHAKESPEARE MACH 2 XT link przykładowy http://allegro.pl/kolowrotek-shakespeare-mach-2-xt-040-front-drag-i2158687372.html (choć widziałem w lepszej cenie) zwłaszcza fakt, że ma metalową budę i aż 3 szpulę w komplecie w tym dwie płytkie (takie jak na zdjęciu w recenzji Angler's Mail) , cena zbliżona do popularnego w tym temacie 740 Passion Match (sprzedawanego bez zapasówki), ale wypas nieporównywalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Madmax Napisano 29 Lutego 2012 Share Napisano 29 Lutego 2012 może będzie pomocna opinia jednego z poważniejszych czasopism, recenzja dotyczy kołowrotków pod spławik z tej półki cenowej http://www.anglersmail.co.uk/tackle/match-reels-under-70-tested/ Bardzo ciekawie przedstawione, szkoda że u nas nie robi się takich porównań, mówię tu również o innym sprzęcie Nie ma spry, ...umówmy się, że co byś nie kupił , to piszesz pod koniec sezonu własną recenzje i jesteśmy kwita http://haczyk.pl/forum/viewforum.php?f=37 może i ja się pokuszę o jakąś recenzję, nie jestem jakimś wybitnym wędkarzem ale może komuś się taka opinia przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Unises Napisano 29 Lutego 2012 Share Napisano 29 Lutego 2012 może i ja się pokuszę o jakąś recenzję, nie jestem jakimś wybitnym wędkarzem ale może komuś się taka opinia przyda Zawsze dobrze poznać opinię użytkownika danego sprzętu, i zobaczyć real photos, na pewno jest to cenna informacja dla kupujących. Podobno jesteśmy tyle warci, ile potrafimy dać od siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiperg Napisano 5 Marca 2012 Share Napisano 5 Marca 2012 zenobiuszek101 PROBLEM ROZWIĄZANY:) Przyczyną jest za luźne nawinięcie żyłki. Mam dwa te kręcioły i przedwczoraj postanowiłem nawinąć żyłe jeszcze raz. Najpierw ja namoczyłem w wodzie z płynem do garów. Leżała sobie ze 3 godziny potem założyłem szpule na pręt, przełożyłem żyłkę przez przelotke w ostatnim składzie wędki i pomiedzy szpulą a przelotką przeuściłem żyłkę przez grubą książke:) przycisnąłem ją stopą i nawijałem spokojnie i jednostajnie. Analogicznie postąpiłem z drugim kręciołem. Efekt tego zabiegu jest taki że wczoraj zabrałem dwa matche nad wode na jednym miałem zestaw z wagglerem na drugiej standardowy 1g spławiczek i łowiłem trochę na jedną i na drugą. Mimo silnego wiatru, częstego luzowania żyłki, otwierania kabłąka nawet nie zsunął się centymetr. Problem znikł całkowicie. Ponadto miałem okazje doznać prawdziwej rozkoszy łowienia tymi kręciołami. Na łowisku siedziałem od 9 do 17 i naciachałem pięknych krasnopiór, płoci i leszczy i przy tym zero męki i nerwów ze strony sprzętu. czerwcowy0520 wielkie dzięki za ten post od 2 dni szukam nowego kołowrotka do matcha obecnie posiadam SPRO Passion 710 FD czyli model niżej - ogólnie zadowolony z sprzętu ale w tamtym sezonie miałem te same problemy co ty i myślałem że jest to wada kołowrotka..... Kupie nową żyłkę i nawinę ciaśniej tak jak piszesz a mam nadzieję że to pomoże -- dzięki czemu zaoszczędzę 200stówy tak na boku fane kręciołki jakie znalazłęm do matcha : Shimano EXAGE HS 3000M RB, MATCH z hamulcem walki DAIWA HARRIER MATCH 2553 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiperg Napisano 9 Marca 2012 Share Napisano 9 Marca 2012 Byłem dziś w sklepie wędkarskim i rozmawiałem z gościem na temat kołowrotków - poruszyłem temat mojego spro i wkręcaniu się żyłki pod hamulec przedni - rozmowie przysłuchiwał się gość obok, który okazało się że miał taki sam problem - powiedział mi że rozwiązaniem tego tematu był podkład pod żyłkę ...tylko nie zczaiłem z czego a że nie miał czasu nie dowiedziałem się co i jak więc - pytanie do was nie wiecie jaki podkład zrobić i z czego najlepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daniello2010 Napisano 9 Marca 2012 Share Napisano 9 Marca 2012 Z innej żyłki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kasko43 Napisano 9 Marca 2012 Share Napisano 9 Marca 2012 Podkład robisz z innej żyłki podobnej(mniej więcej) średnicy. Najczęściej jest to nasza stara żyłka. Jak nie masz to kup jakąś tanią, bo podkład w założeniu ma nigdy z kołowrotka nie zejść. Żyłki wiążesz węzłem Albright lub zderzakowym. Jeżeli masz 2 szpule to nawijasz najpierw żyłkę główną, do niej dowiązujesz podkład i nawijasz prawie do rantu szpuli (2-3mm), ucinasz resztę po czym nawijasz to na drugą szpulę by mieć główną żyłkę na wierzchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiperg Napisano 9 Marca 2012 Share Napisano 9 Marca 2012 kasko43Dzięki za pomoc - pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiperg Napisano 12 Marca 2012 Share Napisano 12 Marca 2012 witam czy posiada ktoś może Kołowrotek Daiwa Harrier Match 3053 Jeśli ktoś ma dajcie znać czy daje radę przy odległościówce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Madmax Napisano 12 Marca 2012 Share Napisano 12 Marca 2012 Widzę że przed napisanie tego postu zapoznałeś się z wcześniejsza stroną... rozmiar 2553 różni się od 3053 tylko rozmiarem szpul i delikatnie wagą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz789 Napisano 15 Kwietnia 2012 Share Napisano 15 Kwietnia 2012 http://www.auchan.pl/auchan-warszawa-wola/aktualnosci/akcesoria-wedkarskie-auchan-wola http://wedkuje.com/47-good-fish-rx-201.html Interesuje mnie kołowrotek Goodfish RX301 lub 201 , który jest Auchan( nie wiem czemu jest na nim promocja jak u mnie teraz jest w tej cenie a przedtem był po 21,99 zł Podobno wykonywany jest przez Robinsona http://www.silvapol.pl/p/kolowrotek_robinson_forex_301-26414 http://wesolezwierzaki.pl/robinson-kolowrotek-forex-301-p-6497.html Ogólnie potrzebuje jakieś w miarę kołowrotki do 25-30zł co polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dudi82 Napisano 16 Kwietnia 2012 Share Napisano 16 Kwietnia 2012 za 40 masz najtańszą okume i na pewno będzie dużo lepsze od tego co zaproponowałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frank_lucas Napisano 16 Kwietnia 2012 Share Napisano 16 Kwietnia 2012 http://www.jezozwierz.abc24.pl/default.asp?kat=80716 Sprawdź sobie kołowrotki mistralla, wydaj 100 więcej a będziesz naprawdę zadowolony, mam taki jeden u siebie na jednej odległościówce i polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier1986 Napisano 16 Kwietnia 2012 Share Napisano 16 Kwietnia 2012 Ja się zgodzę z dudi82, dołożyć 10 możesz i kipić okumę. Tych goodfish nie polecam bo się bardzo szybko sypią. Ja mam jedną okumę typowo do odległościówki (płytka szpula) a drugi normalny. Obydwa spisują się świetnie a nie wydałem na nie więcej jak 60 pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romcio.fish Napisano 19 Kwietnia 2012 Share Napisano 19 Kwietnia 2012 Ja się zgodzę z dudi82, dołożyć 10 możesz i kipić okumę. Tych goodfish nie polecam bo się bardzo szybko sypią. Ja mam jedną okumę typowo do odległościówki (płytka szpula) a drugi normalny. Obydwa spisują się świetnie a nie wydałem na nie więcej jak 60 pln Zgadza się z tą Okumą, i w dodatku 5 lat gwarancji. Z kołowrotkiem żartów nie ma, gdy się zepsuje, to koniec wędkowania. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier1986 Napisano 19 Kwietnia 2012 Share Napisano 19 Kwietnia 2012 Ja do odległościówki mam Okumę Safinę ze szpulą typu match. Wydałem nie duże pieniądze ale jestem jak do tej pory bardzo z niej zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiandg Napisano 28 Lipca 2012 Share Napisano 28 Lipca 2012 Koledzy podpowiedzcie mi jakiś kupić kręcioł do odległościówki. Chodzi mi o to żeby był jakiś mały i lekki żebym go mógł późnij użyć do wędki podlodowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ŁYSY Napisano 28 Lipca 2012 Share Napisano 28 Lipca 2012 Koledzy podpowiedzcie mi jakiś kupić kręcioł do odległościówki. Chodzi jmi o to żeby był jakiś mały i lekki żebym go mógł późnij użyć do wędki podlodowej. Kręcioł od matcha do podlodówki To dopiero jest idea!! Nawet Andersen by takiej bajki nie wymyślił...... No dobrze, a teraz na poważnie - nie ma takiej możliwości, kołowrotki stricte matchowe mają z zasdy szerokie szpule, żeby za jednym obrotem nawinąć jak najwięcej żyłki, nie mówiąc juz o wiekszym niż średnie przełożeniu. I już te dwie cechy eliminują przydatoność takiego kołowrotka do połowów podlodowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi