sc102 Napisano 13 Maja 2006 Share Napisano 13 Maja 2006 Witam ! Jaki używacie i polecacie kołowrotek do metody odległościowej ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gremlin Napisano 13 Maja 2006 Share Napisano 13 Maja 2006 Polecam kołowrotek Shimano Alivio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keri Napisano 13 Maja 2006 Share Napisano 13 Maja 2006 Jaki używacie i polecacie kołowrotek do metody odległościowej ?? Wiekszość kołowrotków z płytką szpulą z oznaczeniem "Match". Musisz wiecej napisoć o tej odległosciówce tzn gdzie będziesz łowił i na co się nastawiasz? Polecam kołowrotek Shimano Alivio. Przykro mi ale ten model Shimano polecił bym jako ostatni Nie, nie polecił bym go nigdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sc102 Napisano 14 Maja 2006 Autor Share Napisano 14 Maja 2006 Witam ! łowić będę oczywiście tam gdzie będzie przebywać ryba .Odległość do 30 - 40 metrów i "biała ryba" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 14 Maja 2006 Share Napisano 14 Maja 2006 Sc102 nie ma dziś dobrych kręciołków matczowych ,ale coś tam się znajdzie tylko do jakiej kwoty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sc102 Napisano 14 Maja 2006 Autor Share Napisano 14 Maja 2006 no tak do 200 złotych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keri Napisano 14 Maja 2006 Share Napisano 14 Maja 2006 Polecę ten model który sam mam i mi się sprawdza SPRO Vanatec Match 930. Aczkolwiek kupiłem go w tym roku więc jeszcze nie został ostro przetestowany. W/g mnie jest OK! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fotofx Napisano 20 Maja 2006 Share Napisano 20 Maja 2006 Do odległościówki polecam Shimano Twin Power XT- RA 4000 ; Shimano Stradic GTMA 4000 ; Browning Carboxy Ultra Speed 840 M są to bardzo trwałe kołowrotki o dużym nawoju żyłki używane przez wielu znakomitych mistrzów.Wymienione kołowrotki posiadają wyjątkowo precyzyjne tylne hamulce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 23 Maja 2006 Share Napisano 23 Maja 2006 Do odległościówki polecam Shimano Twin Power XT- RA 4000 ; Shimano Stradic GTMA 4000 ; Browning Carboxy Ultra Speed 840 M są to bardzo trwałe kołowrotki o dużym nawoju żyłki używane przez wielu znakomitych mistrzów.Wymienione kołowrotki posiadają wyjątkowo precyzyjne tylne hamulce. Super tylko daj namiary gdzie można je nabyć za 200 PLN no tak do 200 złotych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witia-62 Napisano 23 Maja 2006 Share Napisano 23 Maja 2006 Myślę, że godnym polecenia kołowrotkiem do tej metody mógłby być Robinson Laker. Ma trzy szpule; dwie aluminiowe i grafitową, przedni hamulec, dobre przełożenie no i waga modelu 210 jest chyba odpowiednia. Co do ceny, to chyba nawet mniej niż oferowane 200. Ja za swojego zapłaciłem coś około 120zetów. No i wyśmienicie sprawdza się do lekkiego spina. SPRO Vanatec Match 930 bardzo podobny do tego modelu- niemalże identyczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MateRoni Napisano 26 Listopada 2006 Share Napisano 26 Listopada 2006 Witam. Łowię płotki, krąpie, leszczyki na jeziorze. W tym roku używałem teleskopowej taniej wędki Jaxona 3,6 m. Chciałbym sobie kupić wędkę tele match i do niej kołowrotek. Chce nią łowić tak jak zwykłym teleskopem na średnich odległościach żyłka 0,16-018. Myślałem o kołowrotku Mitchell OB2000 który znalazłem za 45 zł. Moglibyście coś mi o nim powiedziec? Jaki jeszcze kołowrotek moglibyście mi polecić w tak niskiej cenie (do 70 zł)? Mateusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_N Napisano 26 Listopada 2006 Share Napisano 26 Listopada 2006 Witam na forum! Kolowrotka nie znam wiec Ci nic na jego temat nie powiem. Ale powiem cos na temat wedki - nie kupuj teleskopowki Dlaczego? Znajdziesz w tym temacie - http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=1992 Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtt Napisano 27 Listopada 2006 Share Napisano 27 Listopada 2006 Cześć, co do kołowrotka to mogę Ci polecić kongera model colt match 520, używam go już dobre 2,5 roku i jak na razie mnie nie zawiodł. Stosuję go własnie na spławik lub delikatny zestaw do feedera na jezioro. Ma szpule matchową i zwykłą, już dokładnie nie pamiętam ale płaciłem za niego około 70 zł. Pozdrawiam i życzę udanego wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 28 Listopada 2006 Share Napisano 28 Listopada 2006 Poszukaj w ofercie Dragona mają niedrogie i solidne kołowrotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek Napisano 11 Grudnia 2006 Share Napisano 11 Grudnia 2006 Zastanawiam się czy kupić sobie : http://www.rajwedkarza.pl/product_info.php?products_id=356 Cena wydaje się być dość zachęcająca, widziałem w sklepie za 300++ zł , dopiero raczkuję jeżeli chodzi o wędkarstwo spiningowe czy to będzie dobry zakup dla mnie na początek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 11 Grudnia 2006 Share Napisano 11 Grudnia 2006 Witam opiero raczkuję jeżeli chodzi o wędkarstwo spiningowe czy to będzie dobry zakup dla mnie na początek? Na początek to zapewne będzie dobry ,tylko jeśli ma być spiningowy to radze nie matchowy no chyba że to ma być wersja lekka spiningu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 11 Grudnia 2006 Share Napisano 11 Grudnia 2006 Jak byłem na zlocie to znajomy miał ten kołwrotek na jednej wędce a na drugiej bliźniaczego Spro Blu Arc, Powiedział mi że Spro poleca z czystym sumieniem natomiast z równie czystym sumieniem odradza Byrona. Byron to prawi to samo co Spro czy Ryobi, ale w tym wypadku prawie robi baaaaaaaardzo wielką różnicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek Napisano 11 Grudnia 2006 Share Napisano 11 Grudnia 2006 Hmm, a różnica w cenie Spro i Byrona też pewno baaardzo wielka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 11 Grudnia 2006 Share Napisano 11 Grudnia 2006 Niekoniecznie, jak się dobrze poszuka to Spro czy Ryobi można kupić niecałe 30 PLN drożej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek Napisano 12 Grudnia 2006 Share Napisano 12 Grudnia 2006 A powiedz jeszcze w czym oba kołowrotki się różnią? Mam teraz mieszane odczucia bo Alice doradzili mi znajomi. Może tak, w czym Spro Blu Arc jest lepszy od Byron Alice okiem fachowca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 12 Grudnia 2006 Share Napisano 12 Grudnia 2006 Fachowcem nie jestem, także takim okiem nie spojrzę Wydaj mi się jednak, że wszystko zależy od materiałów użytych do produkcji kołowrotka oraz jakości i precyzji wykonania, poza tym w Spro serii 900 oraz w Ryobi Zauber zastosowano ślimakowy mechanizm posuwu szpuli,znacznie precyzyjniejszy i mocniejszy niż tradycyjny wodzik. Kołowrotków o takim wyglądzie jak wyżej wymienione znajdziesz zresztą więcej np. Team Dragon, różnią się od siebie liczbą łożysk i mechanizmami w środku. Ja jednak stawiałbym na pierwowzór Ryobi Zauber lub wierną kopię Spro Blu lub Red Arc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek Napisano 12 Grudnia 2006 Share Napisano 12 Grudnia 2006 Ok, dzięki za radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wigor Napisano 16 Grudnia 2006 Share Napisano 16 Grudnia 2006 Który z tych kołowrotków wg Was bardziej przyda się w łowieniu na odległościówkę ?? http://fishing-mart.com.pl/pl/products.php?groups=2&assortment=17&producer=698&kind=3299 http://www.fishing-mart.com.pl/pl/products.php?groups=5&assortment=17&producer=443&kind=2535 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtt Napisano 16 Grudnia 2006 Share Napisano 16 Grudnia 2006 Wigor, do odległościowki najlepszy byłby kołowrotek z matchową szpulą, żyłka o wiele lepiej schodzi ze szpuli płytkiej i o większej średnicy, a to przy odleg. ma znaczenie, no i jeszcze to że waga zestawu nie jest za duża, także ja zdecydowałbym sie ma kołowrot z matchowką, zazwyczaj jest jeszcze zapasowa zwykła, także spokojnie możnaby go używać jeszcze do lekkiego spiningu. Z cormorana np. corcast super match. Pozdrawiam Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomaszek Napisano 17 Grudnia 2006 Share Napisano 17 Grudnia 2006 Z góry napiszę że nie używałem tych kołowrotków a opierajam się jedynie na wiedzy o firmach i markach oraz ich ofercie - to jeśli chodzi o kołowrotki zdecydowanie wybrał bym Daiwe - bez chwili zastanowienia. Z tego co przeglądałem oferty to Cormorana (jeśli chodzi o kołowrotki) zawsze widywałem jakiś szmelc który miał jedynie uzupełnić ofertę - natomiast nie stanowił głównego nurtu produktów. Oczywiście jesli chodzi o wędziska to już sprawa nie była by dla mnie taka jasna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi