Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Nigdy nie wywoziłem zestawów na nocce i mam pytanie. Nie znalazłem też na nie odpowiedzi na żadnym z filmików na Youtubie 🤪 Mianowicie o co chodzi. Otóż siedzicie sobie z żywcem sumowym np. na Wiśle. Macie branie, ale po chwili ryba schodzi. Czy jest sens np. o 1 w nocy w zupełnych ciemnościach wypływać z pontonem z nowym zestawem? Czy wypłoszy się wszystkie ryby? Co z bezpieczeństwem? Jak to rozwiązujecie?

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Nie łowię co prawda sumów, tylko karpie, jednak zawsze po braniu  wywożę zestawy od nowa, bywa tak, że i kilka razy w ciągu nocy. Faktem jest, że w tym momencie robi się lekkie zamieszanie, ale jest to przejściowe. Zdarzają się też przypadki, że jest branie zanim powróci się po wywózce do brzegu, dlatego też w/g mnie zawsze jest sens wywożenia.

• Super 1
Napisano

Nie padła odpowiedź na temat bezpieczeństwa wywożenia zestawu na Wiśle, w środku nocy, w zupełnych ciemnościach. Ale to już pewnie będziesz musiał ocenić sam. Ja bym się chyba nie odważył. 

Napisano

Na tą chwilę Wisła to dla mnie temat w sferze marzeń. Tak jak wiele innych  związanych z wędkarstwem. Głównym problemem jest brak wolnego czasu. Staram się konsekwentnie realizować swoje plany. Pewne tematy muszą się uleżeć. Temat belony wpadł mi do głowy  kilka lat temu. W tym roku pojechałem. Liczę że z Wisłą pójdzie trochę szybciej, temat jest dość głęboki. Jak to Wisła ;)Co do bezpieczeństwa to kapok kupiłem już parę lat temu i czeka sobie w piwnicy :) 

• Super 1