hamerhed Napisano 28 Września 2009 Share Napisano 28 Września 2009 Witam wszystkich forumowiczów. Mam na imię Arek, 27 lat . Wędkarstwem zaraziłem się w wieku 5 lat i tak już zostało W sumie się nie dziwię bo mieszkałem 20 metrów od jeziora Przygodę zaczynałem od cierników na wędkę z leszczyny, ale od nastu lat rządzi tylko i wyłącznie spinning, głównie na mazurskich jeziorach, jednak od tego roku uczę się Warty (1 sezon na rzece) w Poznaniu i okolicach i tam najczęściej można mnie spotkać. Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beny2002 Napisano 28 Września 2009 Share Napisano 28 Września 2009 Witam! Jestem Beny,mam 30 lat,mieszkam w wojewodztwie opolskim. Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafix Napisano 29 Września 2009 Share Napisano 29 Września 2009 Hej Mam na imię Rafał Kilka lat temu bawiłem się w wędkarstwo dosyć intensywnie później zarzuciłem ten temat... Ale stęskniłem się i wracam Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel332 Napisano 30 Września 2009 Share Napisano 30 Września 2009 Cześć wszystkim ,tak jak w nicku mam na imie Paweł .Rybki łapie od mniej więcej 16lat ,metoda spławik,rzadziej grunt,czasami spinning.Wody to przede wszystkim lokalne stawy i zbiorniki zaporowe(pilichowice,w górę rzeki wrzeszczyn,i jeszcze wyżej siedlęcin)czasami mnie poniesie nad odrę okolice Jurcza lub ostatnio za Zieloną górę . POZDRAWIAM wszystkich moczykijów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubiak Napisano 30 Września 2009 Share Napisano 30 Września 2009 Witam wszystkich nowych użytkowników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agnieszka Napisano 30 Września 2009 Share Napisano 30 Września 2009 Witam! Mam na imię Agnieszka mieszkam w Sosnowcu i niedawno postanowiłam rozpocząć przygodę z wędkarstwem. Decyzję tę podjęłam jakieś 2 tygodnie temu. W związku z tym postanowiłam zdać egzamin wędkarski i zdobyć kartę wędkarską, zakupić sprzęt i wyjeżdżać na ryby. A żeby was jeszcze bardziej rozbawić to nie mam zielonego pojęcia o łowieniu ryb, nie mam żadnego doświadczenia w tej dziedzinie, nikt w domu i w rodzinie nie łowił i nie zamierza łowić, dlatego jestem zielona jak szczypiorek na wiosnę. Nawet nie słyszałam żadnych opowieści związanych z łowieniem, ponieważ nawet żaden z moich znajomych nie łowi. Pisząc ten tekst uświadomiłam sobie ze jestem w moich poczynaniach sama jak palec i zastanawiam się tak hmmm….. czy nie porywam się z motyką na słońce? No ale raz kozie śmierć, pies to trącał i pies pogrzebany. Ale co tam! Pochłaniam informacje z Waszego forum megabajtami czytam od rana do nocy do 200 nawet. Zakupiłam już 2 książki o wędkowaniu i zamierzam wykupić wszystkie jakie mi w ręce wpadną i jakie znajdę na Allegro. I Uczę się uczę i uczę. Mam tylko jedno pytanie… z czego jest ten egzamin? Czy mam się uczyć jakichś konkretnych tematów? Czy ktoś ma mnie tego uczyć? Czy ja sama? Z góry dziękuję za odpowiedź i kłaniam się nisko wędkarskiej braci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubiak Napisano 30 Września 2009 Share Napisano 30 Września 2009 z czego jest ten egzamin? RAPR-Regulamin Amatorskiego Połowu Ryb. W googlach na pewno coś znajdziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agnieszka Napisano 30 Września 2009 Share Napisano 30 Września 2009 Dzięki. To do nauki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopciuch_87 Napisano 1 Października 2009 Share Napisano 1 Października 2009 Witam, jestem Paweł wędkuje od 8 roku zycia kiedys glownie na splawik bardzo amatorsko jak to brzdac, w wieku nieco starszym odkrylem tajniki lapania z gruntu, na sprezyne nieco mnie to zafascynowalo ale ile mozna lapac 30cm leszczyki czy krapie postanowilem przerzucic sie na spinning kupilem pierwsza najtansza wedke kongera jakas zylke i pare gum zlapalem na nia w sumie paredziesiat okoni/kow, szczupaczkow i tak to trwa do dzis, sprzetu troche przybylo a ja sie ciagle ucze czegos nowego... glownie lowie w Dobiegniewie i okolicach - gdzie moj dom rodzinny,czesto tez na rzece Drawie, troche wedkowalem w Gorzowie tam studiowalem, teraz mieszkam w Szczecinie i tez chce tu relaxowac sie nad woda pozdrawiam i mam nadzieje do zobaczenia nad woda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 1 Października 2009 Share Napisano 1 Października 2009 Witam serdecznie wszystkich nowo zarejestrowanych Moczykijów, zwłaszcza nową Koleżankę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 1 Października 2009 Share Napisano 1 Października 2009 Cześć Madi i reszta nowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 1 Października 2009 Share Napisano 1 Października 2009 Cześć kocur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian21 Napisano 2 Października 2009 Share Napisano 2 Października 2009 Zakupiłam już 2 książki o wędkowaniu i zamierzam wykupić wszystkie jakie mi w ręce wpadną i jakie znajdę na Allegro.to jest raczej zbędny wydatek który można wpompować w sprzęt. oczywiście jest parę ciekawych książek ale nie o podstawach i takich tam pierdołach tylko już raczej na bardziej wyspecjalizowane tematy i czytanie ich teraz raczej mija się z celem.wystarczającą i przytłaczającą ilość informacji znajdziesz w internecie. Jak już zaczniesz wędkowanie w praktyce to na pewno znajdzie się kilku wędkarzy nad wodą którzy Ci z chęcią podpowiedzą co i jak, to jest najsolidniejsza forma zdobywania wiedzy i to pod konkretne łowiska na których będziesz łowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekzabrze Napisano 4 Października 2009 Share Napisano 4 Października 2009 Witam kolegów i koleżanki po kiju .Mam na imie Barek, mieszkam w Zabrzu.Wyczynem interesuje się od roku.Ogólnie łowie 7lat. Zanim zainteresowałem się wyczynę łowiłem 6lat na spining. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lord Konrad I Napisano 4 Października 2009 Share Napisano 4 Października 2009 Wyczynem interesuje się od roku. Witam, kojarzę Cię z tego innego forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekzabrze Napisano 4 Października 2009 Share Napisano 4 Października 2009 Którego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lord Konrad I Napisano 4 Października 2009 Share Napisano 4 Października 2009 Wyczynem interesuje się od roku. Witam również pozostałych nowych użytkowników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SALMOOO Napisano 5 Października 2009 Share Napisano 5 Października 2009 Witam Mam na imię Łukasz mieszkam w Lubiczu/k TORUNIA "na ryby" zacząłem chodzić w wieku 6 lat z ojcem a ,że do Wisły miałem 600 metrów więc częste były wypady.Z początku mój sprzęt wyrzeźbiony został z olszyny, z czasem doszedł "budzik" i tak polowałem na płocie,leszczyki itd. oczywiście metodą spławikową. Potem był bambus ,szklaki więc na grunt łapałem węgorze, leszcze itd..... Z 9 lat temu zacząłem polować ze spinningiem nad Drwęcą i tam też złapałem największe moje okazy ,łososia i troci oraz szczupaka.Inspiruje mnie również połów okoni zimową porą z mormyszką w przerębli. Ulubiona technika to spining i polowanie na bolenia,troć,szczupaka i okonia uczę się teraz techniki połowu sandacza,którego nigdy nie złapałem a mam taką chęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbychu Napisano 6 Października 2009 Share Napisano 6 Października 2009 Witam jestem Zbychu mam na karku 50 a wędkuje od zawsze .Nie jestem zawodowcem , próbuje wszystkich metod ,i jakoś leci .Wystarczy że jestem na rybach bardzo lubię nocki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian21 Napisano 6 Października 2009 Share Napisano 6 Października 2009 zbychu witamy, mało tu jest zawodowców - raczej pasjonaci również siedzę we wszystkim po trochu, jedynie tyczki się nie tykam(bat i owszem). zapraszamy wszystkich "nowych" do udzielania się na forum bo ludzi przybywa a grono stałych userów raczej niezmienne, żeby nie powiedzieć skostniałe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawdar34 Napisano 6 Października 2009 Share Napisano 6 Października 2009 Witam wszystkich bardzo serdecznie. Jestem wędkarzem od 25 lat-tyle mam kartę wiadomo z małymi przerwami.Jestem typowym spławik-owcem przepływana to bardzo lubię.PO za wędkarstwem interesuję się motoryzacją lubię grzebać przy samochodach.Szukam nowych łowisk bo do tej pory na wielu nie bywałem.Serdecznie wszystkich pozdrawiam i obiecuję że będę się dzielił każdymi wiadomościami jak wrócę z nowego łowiska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baraccuda Napisano 9 Października 2009 Share Napisano 9 Października 2009 Witam nazywam sie Marcin i mam 28 lat, jestem bardzo początkującym wędkarzem, w sumie moja wiedza na temat połowu ryb równa jest zeru, swoje życie poświeciłem kolarstwu górskiemu, ale ze wzgledu na stan zdrowia i odniesionych kontuzji muszę zakończyć przygodę z rowerkiem, postanowiłem wziąść się za wędkarstwo, tylko jest mały problem bo nic nie wiem z tej dziedziny, pewnie dla was wydaje sie to śmieszne jak taki koleś nie umie łowić ryb, ale jak już wczesniej pisałem koledzy chodzili na ryby a ja jeździłem po górach. Mam nadzieję że na tym forum nauczę się podstaw wędkarstwa i poznam wspaniałych ludzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 9 Października 2009 Share Napisano 9 Października 2009 Mam nadzieję że na tym forum nauczę się podstaw wędkarstwa i poznam wspaniałych ludzi. Witaj, Jak przez zimę przestudiujesz forum- będziesz gotów do pierwszych zakupów i na wiosnę będziesz miał solidną podstawę do pierwszych prób w terenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endryou Napisano 10 Października 2009 Share Napisano 10 Października 2009 CZEŚĆ mam na imię Andrzej.Wędkuję odkąd sięgam pamięcią (nawet nie pamiętam dokładnie, jak zacząłem tą przygodę mojego życia).Głównie spinning ,czasami grunt (drapieżnik na trupka).Bardzo lubię słuchać-czytać wszelkich spostrzeżeń ,obserwacji i doświadczeń innych(zarażonych ) dotyczących ,,szeroko rozumianego tematu łowienia ryb'' ,a następnie je analizować .Inną moją pasją są Gry-PC(nie potrafię zliczyć ile razy ,przez nocne granie - w pracy funkcjonowałem jak lunatyk ). Na równi z tymi wcześniejszymi "skrzywieniami" lubię się męczyć (od kilkunastu już prawie lat z drobnymi przerwami , ,,uskuteczniam" różnego rodzaju trening siłowy - tak na spokojnie bez popadania w skrajności).Ogólnie swój wolny czas, staram się dzielić między te trzy zainteresowania (ach... gdyby nie ta praca). POZDROWIENIA DLA WSZYSTKICH "ZARAŻONYCH " FORUMOWICZÓW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spinerek Napisano 12 Października 2009 Share Napisano 12 Października 2009 Witam wszystkich, jestem z Warszawy, metoda jaką preferuję to spinning aczkolwiek nie gardzę też gruntówką i na spławik kołyszący się na wodzie lubię czasem popatrzeć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi